Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חדש כאן - מעולם לא עסקתי בנושא הסאונד --- אז תודה מראש לכל מי שעוזר

יש לי מונדאו 2009 - עם מערכת מקורית ( אני חושב שהיא תוצרת סוני)

הסאונד סביר - ומה שלטעמי יכול לעשות אותו משופר זה עומק הבסים

הכוונה היא שכאילו שאין תיבת תהודה לבס והוא שטוח

שמעתי / קראתי איפה שהוא שאפשר להוסיף קבלים ?ואז הבס מקבל אפקט עמוק יותר

יכול להיות שזו שטות:oops: ?

בכל מיקרה מחפש המלצות

תודה מראש!

==========================================

"There's even more innovation ahead of us,

than there's behind us..." (Jeff Bezos - Amazon)

פורסם

לא מוכר לי העניין של הוספת קבלים, אולי התכוונו ליצור מסנן ע"ג הרמקול כך שהוא יהגן רק צדרים נמוכים (באס), לא חושב שרמקול בסיסי יעמוד בזה בוולים גבוהה.

הפתרון הוא הוספת מגבר וסאב.

SCANSPEAK

פורסם

ברכבי פורד (כנ"ל מאזדה) - הסאונד של המערכת המקורית (אכן של סוני) הוא מצויין בזכות כך שהרמקולים בדלתות הם במידה 5X7 ונותנים צליל עשיר חד ונעים לאוזן.

אם אתה רוצה לשדרג את הצליל הזה - ולשפר את רמות הבאס - האופציה היחידה היא להוסיף סאב וופר ומגבר - כל תוספת אחרת - תיהיה טובה לזמן קצוב מאוד ולאחר מכן תאלץ להוסיף רמקולים יקרים יותר בכדי לפצות על הנזק שתגרום לעצמך.

אתה צריך מגבר של ערוץ 1 (מונובלוק) וסאב וופר - לא חייב להשתולל אפילו סאב פשוט.

לייעוץ ועזרה - אשמח לעמוד לשרותך - אדיר 058-77-66-007, בהצלחה.

Prime Car - התקנת מערכות מיגון ושמע לרכב.

שירות מקצועי, אמין ואיכותי עד בית הלקוח - ללא תוספת תשלום!

אדיר - 058-77-66-007

http://www.facebook.com/pages/Prime-Car/429316223817267?ref=hl

פורסם

בהכנה נכונה של הדלתות (איטום ובידוד) ניתן לשפר פלאים את הסאונד המקורי של הרכב, בכל אופן זה יהיה הבסיס הנכון לשדורג הבא של קומפוננטים. עבודה כזאת תימנע ווברציות ותאפשר לנצל עד הסוף את הרמקול שאיתו הגיע הרכב ע"י זה שתדמה בשבילו "תיבה" בעלת דפנות קשיחות יותר שלא מבזבזות את האנרגיה שנפלתת מהרמקול על ווברציה, בנוסף ע"י הדבקה של חומר יעודי וספוגי (חסין מים) מאחורי הרמקול עצמו תמנע גלים חוזרים ויתאפשר ניגון מדוייק יותר ועשיר יותר והפחתה רצינית ברמת עוותים.

לאחר מכן ניתן להוסיף סאבוופר ומונו שיפעיל אותו במידה ולא הגעת לרמת הסיפוק שלך.

פורסם

מופנה לאדיר 058....

מעניין אותי לדעת מאיפה אתה כל כך בטוח שהמערכת היא של סוני? HU של סוני הגיע רק בדגמי הטיטניום (כולל צ'יינג'ר 6 דיסקים).

בדגמי טרנד/טרנד X יש מערכת מקורית של פורד ברמה בסיסית מאד.

ואתה טועה לגבי המידה של הרמקולים, המידה היא -קומפ' 6.5 אינץ' בדלתות הקדמיות+אחוריות..

נוסף לזה שאתה טועה, אתה גם מטעה - על איזה נזק בדיוק אתה מדבר שהבנאדם יכול לגרום לעצמו?!..תאיר את עיניי בבקשה :/

**מופנה לפותח השרשור:

1.איזה מרכב האוטו שלך? 4/5 דלתות?

2.מה התקציב +- שאתה מעוניין להשקיע?

פורסם

תודה רבה לכל העונים....ככלל הצליל במערכת הוא סבבה ומספק

לא חשבתי על השקעות של יותר מ 500 ש"ח מקסימום

וגם זה אחרי שאני משוכנע לגמרי שהתוצאה תהיה רמה אחרת

כאמור כאילו שתיבת התהודה היא רבע מהגודל שהיתה צריכה להיות

זה מה מפריע לי. חשבתי שקראתי איפה שהוא שקבלים ישפרו את אפקט העומק

אולי טעיתי

אנסה לברר את העלויות של מה שהומלץ כאן

תודה! 8)

פורסם

שום דבר לא יוכל לשפר את הבאסים בצורה משמעותית.

בתדרים מסויימים הרמקול יזייף,בגלל שההגברה של המערכת היא לא מספיק חזקה,וגם בגלל שלרמקול יש מגבלה פיזית,הוא לא יכול לשחזר תדרים נמוכים כי הוא לא בנוי לכך.

הקבלים האלה שאתה מדבר עליהם,אני מאמין שהם נועדו לחתוך את התדרים של הרמקול בתדר יותר גבוהה וכך הם לא יעוותו.

אישית הייתי מוסיף עוד קצת לתקציב ומחליף רמקולים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
מופנה לאדיר 058....

מעניין אותי לדעת מאיפה אתה כל כך בטוח שהמערכת היא של סוני? HU של סוני הגיע רק בדגמי הטיטניום (כולל צ'יינג'ר 6 דיסקים).

בדגמי טרנד/טרנד X יש מערכת מקורית של פורד ברמה בסיסית מאד.

ואתה טועה לגבי המידה של הרמקולים, המידה היא -קומפ' 6.5 אינץ' בדלתות הקדמיות+אחוריות..

נוסף לזה שאתה טועה, אתה גם מטעה - על איזה נזק בדיוק אתה מדבר שהבנאדם יכול לגרום לעצמו?!..תאיר את עיניי בבקשה :/

**מופנה לפותח השרשור:

1.איזה מרכב האוטו שלך? 4/5 דלתות?

2.מה התקציב +- שאתה מעוניין להשקיע?

אתה טועה המידה המקורית היא 5X7 ברכבי פורד מאזדה

Amp #1 Phase Evolution RS4 | Amp #2 Celestra da2k | Comp Hertz Mille mlk165 | Sub DC Audio Level 4

פורסם
שום דבר לא יוכל לשפר את הבאסים בצורה משמעותית.

בתדרים מסויימים הרמקול יזייף,בגלל שההגברה של המערכת היא לא מספיק חזקה,וגם בגלל שלרמקול יש מגבלה פיזית,הוא לא יכול לשחזר תדרים נמוכים כי הוא לא בנוי לכך.

הקבלים האלה שאתה מדבר עליהם,אני מאמין שהם נועדו לחתוך את התדרים של הרמקול בתדר יותר גבוהה וכך הם לא יעוותו.

אישית הייתי מוסיף עוד קצת לתקציב ומחליף רמקולים.

יש לך המלצה כל שהיא - כזו שתהיה ניכרת ומשמעותית בהיבט עומק הצליל

אני הרבה שעות ברכב = שווה מבחינתי השידרוג הזה. אבל כאמור אני לא מהמהשוגעים (כרגע:? )

בהכנה נכונה של הדלתות (איטום ובידוד) ניתן לשפר פלאים את הסאונד המקורי של הרכב, בכל אופן זה יהיה הבסיס הנכון לשדורג הבא של קומפוננטים. עבודה כזאת תימנע ווברציות ותאפשר לנצל עד הסוף את הרמקול שאיתו הגיע הרכב ע"י זה שתדמה בשבילו "תיבה" בעלת דפנות קשיחות יותר שלא מבזבזות את האנרגיה שנפלתת מהרמקול על ווברציה, בנוסף ע"י הדבקה של חומר יעודי וספוגי (חסין מים) מאחורי הרמקול עצמו תמנע גלים חוזרים ויתאפשר ניגון מדוייק יותר ועשיר יותר והפחתה רצינית ברמת עוותים.

לאחר מכן ניתן להוסיף סאבוופר ומונו שיפעיל אותו במידה ולא הגעת לרמת הסיפוק שלך.

אתה מכיר מישהו שעושה את האיטום הזה בצורה טובה ואיכותית - שלא יגיעו אחרי זה זימזומים ממוקומות לא צפויים :| ?

תודה מראש

פורסם

בעניני איטום מתעסקים כל המתקינים הרציניים בארץ, תלוי במיקומך הגאוגרפי ניתן להמליץ על אנשים ספציפים, זכור כי האיטום יצא יותר יקר מהתקציב שלך אבל זהו הצעד הנכון ביותר לעשות לדעתי.

פורסם
בעניני איטום מתעסקים כל המתקינים הרציניים בארץ, תלוי במיקומך הגאוגרפי ניתן להמליץ על אנשים ספציפים, זכור כי האיטום יצא יותר יקר מהתקציב שלך אבל זהו הצעד הנכון ביותר לעשות לדעתי.

תיראה בלינק הבא = איך ניראה פנים הדלתות

זה ניראה לי אטום....לא?

http://www.talkford.com/topic/182990-removing-door-panels/

פורסם

זה לא איטום אבל זה בסיס טוב להתחלה ...

מורידים את השכבה הזאת ומקבלים גישה לפח האחורי בדלת (צד החוץ) שם מדביקים יריעות איטום.

על האיטום מדביקים שכבה של ספוג עמיד במים (שלא סופח) דמוי בידוד צינורות מזגן.

מחזירים את השכבה שאנחנו רואים בתמונות, עליה מדביקים יריעת איטום ועל זה שכבה של ספוג נוספת (ספוג רך שתפקידו להצמיד את הדיפון לדלת עצמה ולמשטח שאנחנו רואים בתמונה) הספוג מונע רעידות של הדיפון.

זה בעקרון שלבי האיטום שיש לעשות.

ההכנה הזאת היא בסיס לכל שיפור והחלפה של רמקולים שתרצה לעשות בעתיד! ללא פעולות אלו כל החלפה של אלמנטים (רמקולים) ממש לא תתן הבדל משמעותי שיצדיק את עלותם.

פורסם

"אתה טועה המידה המקורית היא 5X7 ברכבי פורד מאזדה" - mati0608

ילד, אני לא רוצה להישמע יומרני כמוך, אבל אתה חביבי - טועה! (אתה זורק באויר משפטים חסרי ביסוס ולא ספציפיים..)

אני משתדל שלא לטעות. כל שכן, אם אני לא בטוח במשהו, אני לא אכתוב אותו בפורום שאנשים מחפשים אינפורמציה מבוססת ומחוברת למציאות (תוכן איכותי במילים אחרות) .

http://www.talkford.com/topic/117140-upgrading-door-speakers/

דרך אגב, עד לפני שנה בערך עבדתי (כמעט 4 שנים) בדלק מוטורס (יבואנית מאזדה-פורד-ב.מ.וו) אז יצא לי "פה ושם" להיתקל באיזה פורד מונדיאו.. :)

פורסם
זה לא איטום אבל זה בסיס טוב להתחלה ...

מורידים את השכבה הזאת ומקבלים גישה לפח האחורי בדלת (צד החוץ) שם מדביקים יריעות איטום.

על האיטום מדביקים שכבה של ספוג עמיד במים (שלא סופח) דמוי בידוד צינורות מזגן.

מחזירים את השכבה שאנחנו רואים בתמונות, עליה מדביקים יריעת איטום ועל זה שכבה של ספוג נוספת (ספוג רך שתפקידו להצמיד את הדיפון לדלת עצמה ולמשטח שאנחנו רואים בתמונה) הספוג מונע רעידות של הדיפון.

זה בעקרון שלבי האיטום שיש לעשות.

ההכנה הזאת היא בסיס לכל שיפור והחלפה של רמקולים שתרצה לעשות בעתיד! ללא פעולות אלו כל החלפה של אלמנטים (רמקולים) ממש לא תתן הבדל משמעותי שיצדיק את עלותם.

וואוו....הבנתי

אני מאזור המרכז - מוכן לנסוע לטובת איש מיקצוע אמין! רק מקצוען אמיתי

שגם יהיה הגון במחיר

אם ישנה בעיה לפרסם כאן - אשמח בפרטי

חוץ מיזה איזה רמקולים מומלצים לבס "עם בשר"

והאם אותו רמקול מיקדימה ואחורה?

תודה מראש

• תוכן חדש...