Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

(לפני פתיחת אשכול עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובות לכל השאלות שלי).

יש ברשותי פולו שנת 98 מנוע 1.0 ידני AER.

כשאני נוסע בעיר(רמזורים) הטמפ נע בין 80-90 מעלות אבל כשאני נוסע בכביש מהיר הטמפ צונחת ל70 + -.

ככה צריך להיות או שהטמפ צריכה להיות כל הזמן על 90?

אם זו תקלה יכול להיות עוד גורם חוץ מתרמוסטט?

אם לא אז כמה עולה תרמוסטט ואיכן הוא נמצא בדיוק ברכב שלי (אם אפשר תמונה בבקשה).

תודה מראש.

פורסם

היה לי מקרה זהה בג'סטי שהוציאו לה פשוט את התרמוסטט.

טמפ' עבודה תקינה של מנוע נעה סביב ה 88 מעלות צלזיוס.

התרמוסטט בנוי מ2 דיסקיות של כספית (שמעתי פעם שגם נחושת) שמתרחבות ב 88 מעלות ומאפשרות זרימת מים לרדיאטור ובחזרה תהליך אשר עוזר לשמור על הטמפ' של 88 מעלות שהיא אופטימלית לפעולת המנוע.

במקרה והתרמוסטט פתוח באופן תמידי המצב שאתה מתאר קורה והמים מתקררים תמיד ומתקשים מאוד להגיע ל 88 מעלות ואף לשמור על הטמפ' בעיקר מחוץ לעיר כשיותר קל לקרר את המים ברדיאטור.

אני הייתי ממליץ להחליף תרמוסטט זה לא אמור להיות יקר מידיי

פורסם

תודה על התשובה המהירה .

נשאר רק לחכות לתאור מדוייק של מיקום התרמוסטט.

איפה אפשר לקנות חדש באזור נתניה וכמה הוא צריך לעלות +- )?

פורסם

נראה לי שמצאתי את התרמוסטט יושב בתוך בית מפלסטיק .

איזה תרמוסטט+בית אני צריך לקנות לרכב שלי כמה יכול לעלות ואיפה קונים באזור נתניה?

אני מפחד שאם הפרק אותו לא יוכל להזחיר חזרה כי הבית עלול להתפורר.

אחרי שאני מוריד את המים מהמערכת איך מנקים את כל מעברי המים (אני בטוח שיש המון אבנית ולכלוך)?

מרכיב את התרמוסטט החדש ממלא מים ירוקים(מה הכי טוב לרכב שלי?) איך מנקזים אוויר מהמערכת?

פורסם

אם יש לך כעת נוזל קירור במערכת, לא מציע לך לגעת במערכת הקרור.

אין נזילות, אין התחממות, הטמפ' הנמוכה עדיין בגדר הסביר.

בקיצור, ממליץ לך לא לחפש צרות.

רענן

פורסם

אבל זה מגדיל את השחיקה והמנוע מתחמם הרבה זמן(צורך יותר דלק) רק בעמידה הטמפ מגיעה ל90 בנסיעה המחוק מתחת ל70

פורסם

אתה צודק, החלף את הטרמוסטט והמנוע יעבוד תמיד בטמפ. העבודה שלו שזה בין 90 ל100 מעלות סלציוס. תצרוכת הדלק

תרד פלאים והמנוע ישאר נקי מפיח, אפילו הסחיבה שלו תשתפר.

פורסם
אם יש לך כעת נוזל קירור במערכת, לא מציע לך לגעת במערכת הקרור.

אין נזילות, אין התחממות, הטמפ' הנמוכה עדיין בגדר הסביר.

בקיצור, ממליץ לך לא לחפש צרות.

רענן

לא מסכים איתך.

אבל זה מגדיל את השחיקה והמנוע מתחמם הרבה זמן(צורך יותר דלק) רק בעמידה הטמפ מגיעה ל90 בנסיעה המחוק מתחת ל70

הטמפ' לא אמורה לרדת ל-70 מעלות צלזיוס בזמן נסיעה מחוץ לעיר.

הטמפ' המוצגת בלוח השעונים צריכה להיות קבועה על 90 מעלות צלזיוס כול עוד הטמפ' האמיתית של נוזל הקירור נעה בין 84-107 מעלות צלזיוס.

יש לטפל בתקלה.

איזה כייף לי :)

פורסם
אתה צודק, החלף את הטרמוסטט והמנוע יעבוד תמיד בטמפ. העבודה שלו שזה בין 90 ל100 מעלות סלציוס. תצרוכת הדלק

תרד פלאים והמנוע ישאר נקי מפיח, אפילו הסחיבה שלו תשתפר.

<a href=http://img443.imageshack.us/img443/3030/20130307120559.jpg' alt='20130307120559.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

אם אני לא טועה זה בית התרמוסטט , מה שסימנתי זה יוניט חום ומה זה השני?

איפה שהחץ יש שם חור לא מישהו יכול להסביר בשביל מה הוא?

איזה תרמוסטט אני צריך לקנות ואיפה באזור נתניה?

באיזה נוזל קירור רצוי להשתמש ?

איזה חומר בדיוק צריך לניקוי המערכת ומה סדר בפעולות.

תודה מראש.

פורסם

1. היכן שנמצא החור צריך להיות פקק מפלסטיק ורצוי להשלימו.

2. נוזל קירור G12++.

ניקוי מערכת הקירור

במידה ובמערכת הקירור של רכבך זרמו עד היום מי-ברז בלבד או נוזל קירור ללא שם, שטיפה כבר לא ממש תעזור בכדי לסלק את הרפש והלכלוך שקיים במערכת הקירור בצורה יסודית.

לאחר ריקון נוזל הקירור מלא את מערכת הקירור במי-ברז מהולים בחומצת לימון או מלח לימון ביחס של 100 גרם מלח לימון ל-1 ליטר מים ולאחר מכן תניע את הרכב ותן לו לעבוד 15 דקות בסל"ד סרק.

בשלב הבא רוקן את מערכת הקירור ומלא רק במי-ברז ושוב פעם תניע ותן לרכב לעובד 15 דקות בכדי לנקות את מערכת הקירור מחומצת מלח הלימון.

בסיום מלא נוזל קירור ביחס של 50/50 מים+G12 PLUS PLUS.

** רצוי לרכוש כלי ייעודי לפתיחת באנדים כמו בתמונה המצורפת.

W00-0464.png

פורסם
1. היכן שנמצא החור צריך להיות פקק מפלסטיק ורצוי להשלימו.

2. נוזל קירור G12++.

ניקוי מערכת הקירור

במידה ובמערכת הקירור של רכבך זרמו עד היום מי-ברז בלבד או נוזל קירור ללא שם, שטיפה כבר לא ממש תעזור בכדי לסלק את הרפש והלכלוך שקיים במערכת הקירור בצורה יסודית.

לאחר ריקון נוזל הקירור מלא את מערכת הקירור במי-ברז מהולים בחומצת לימון או מלח לימון ביחס של 100 גרם מלח לימון ל-1 ליטר מים ולאחר מכן תניע את הרכב ותן לו לעבוד 15 דקות בסל"ד סרק.

בשלב הבא רוקן את מערכת הקירור ומלא רק במי-ברז ושוב פעם תניע ותן לרכב לעובד 15 דקות בכדי לנקות את מערכת הקירור מחומצת מלח הלימון.

בסיום מלא נוזל קירור ביחס של 50/50 מים+G12 PLUS PLUS.

** רצוי לרכוש כלי ייעודי לפתיחת באנדים כמו בתמונה המצורפת.

לפני כמה חודשים החלפתי טימינג+משאבה מי הקירור הוחלפו (לפני זה היה מים ירוקים) על המשאבה היה מלא אבנית.

איפה שצריך פקק (המצמד נמצא שם?) איפה משיגים אותו ולמה צריך את הפתח הזה בכלל?

למה לערבב נוזל קירור עם מים ,למה לא למלות רק נוזל קירור?

פורסם

1. במידה ואתה רוכש נוזל קירור מקורי G12++ יש לדלל אותו כפי שרשמתי (הנחיות הייצרן).

קיים גם נוזל קירור G12++ מוכן לשימוש קרי הוא כבר מהול במים.

רצוי לבדוק על התווית המודבקת למיכל את הוראות השימוש.

2. פקק תוכל לרכוש בכול מחסן במוסכי רשת צ'מפיון.

לפי שאלותייך נראה על פניו שלעולם לא ביצעת עבודה מסוג זה לכן רצוי מאוד להעזר במישהו שכבר ביצע את העבודה או לגשת למוסך ולראות כיצד עושים זאת נכונה.

פורסם
1. במידה ואתה רוכש נוזל קירור מקורי G12++ יש לדלל אותו כפי שרשמתי (הנחיות הייצרן).

לפי שאלותייך נראה על פניו שלעולם לא ביצעת עבודה מסוג זה לכן רצוי מאוד להעזר במישהו שכבר ביצע את העבודה או לגשת למוסך ולראות כיצד עושים זאת נכונה.

מצטרף להמלצות של ידידי מרק 10, וממליץ שתיגש למוסך מורשה, העוגן, באזו התעשיה הישן בנתניה ,רחוב הקדר בסמוך לפרודג, בקש את מירב ספיר, המוסך מורשה של צמפיון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

החלפתי כבר תרמוסטט אבל ברכב אחר ובשלי טיפה שונה.

בקשר לפקק , מה אני אומר למוכר (יענו פקק של מה?)

2)מוסך העוגן יש לי ניסיון איתם ,הבתחתי לעצמי שלא הכנס לשם יותר.

פורסם

הנוזל קירור המומלץ הוא g12+

התרמוסטט ברכבי פולקסווגן הוא בצינור העליון של הרדיאטור אבל בחלקם הוא נמצא בצינור התחתון ליד המשאבה של ההגה כח.

לא כל כך קשה להחליף אותו אחרי החלפה תבדוק שאין נזילות והמאורר נכנס לפעולה

• תוכן חדש...