Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לקנות רכב לעבודה בגינון יש כמה רכבים בסכום שיש לי 30K עכשיו השאלה איזה רכב עדיף

1. טויוטה הילקס או כל טנדר אחר חד קבינה אן להשגה {כבר חודש בערך אני מחפש ואן חד קבינה למכירה השאלה אם שווה לחכות}.

2. טויוטה או כל טנדר אחר ד.ק וקצת להיות דחוק עם הכלים.

3. סיטרואן ג'מפי סגורה אבל עם דעה קדומה של צרפתיות לא טובות.

אם יש לכם עוד סוגים של רכבים שנכנסים לי בתקציב אני אשמח חשוב שלא יהיה לרכב חלונות אלא יהיה סגור עם ברזלים. מבחינת מקומות אם יש לי מקום ועוד מקום אחד לידי זה בסדר גמור.

תודה מראש ניסים.

פורסם

כמה מילים על הג'מפי ודעות קדומות:

אחי מחר אחת כזו לפני 5 שנים עם 430K ק"מ על השעון - עשתה קצת בעיות אבל סה"כ נסעה וסחבה מצויין.

חבר מהעבודה מכרו את הג'מפי הראשונה שלהם עם יותר מ450K ק"מ והיא נוסעת מצויין עד היום, החליפה אותה ספרינטר מהנילונים עד היום אחרי 180K הלך קלאצ' ושני טורבו (אחד מבסגרת האחריות) , הוא נוסע עם הג'מפי השניה כרגע עם 330K ק"מ וכוחה במותניה,

סיפורים כאלו לא חסר כך שמבחינת נוחות סחיבה ותמורה טובה היא עושה את העבודה מצויין מה כן:

צריכה אחזקה שוטפת ופעם ב יש סיבוב תיקונים בעליות לא זולות:

טורבו, טיימינג, מזגן, דלת צד תמיד צריכה כיוונונים אבל עדיין בתחזוקה נכונה ולא תחזוקת שבר אחלה רכב!

בטח לא ברמת אמינות של טויוטה היילקס אבל סוחבת הרבה יותר טוב נוחה יותר ויש לך סיכוי למצוא אחת שמורה, ממשפחה בבני ברק או בית שמש (-: וק"מ סביר.

תהנה

פורסם

ניסים שלום,

היות ומדובר ברכבי עבודה, הרי שברוב המקרים מדובר ברכבים שעובדים קשה. לכן, בין אם מדובר ברכב צרפתי ובין אם לא, ובין אם מישהו החזיק איתו מעמד לאורך כמעט חצי מיליון ק"מ ובין אם פחות - מדובר בעניין של הרגלי שימוש, ובעיקר - מזל.

לאור העובדה שמדובר ברכבים שעובדים קשה מטבעם - הרי שמומלץ עבורך לבחור ברכב צעיר ככל האפשר. טנדרים, לצערי, יהיה לך קשה למצוא, על אחת כמה וכמה טויוטה (ב-30,000 ₪ יהיה אפשר להשיג, לכל היותר, רכב מסוף שנות ה-90', וגם הוא קשיש ומרוט).

תעדיף להתמקד ברכבים מסחריים וידניים. ג'אמפי אמנם גדול יותר, אך מומלץ לשקול היטב אם יש צורך אמיתי בגדול הזה (אפשר, נניח, לחבר וו גרירה לרכב קטן יותר). אם כבר רכבים קטנים יותר - ועדיין מאוד מרווחים - יש את הרנו קנגו (1.5DCI), סיטרואן ברליגנו (1.6HDI) משנים 2007-2008.

ולגבי הטורבו - כדאי לקרוא אודות אופן השימוש ברכיב הזה, שנוטה להתבלות עקב חוסר ידע מצד המשתמשים.

פורסם

נגררת לא בא בחשבון כי אני עובד במרכז ולמצוא חנייה כפולה זה ממש קשה.

ואני חושב רק על גיר ידני. וזהו בקשר לטורבו וכל זה התקשרתי לכמה בעלי יונדי H1 שנות2003-2005 כל אחד אומר לי עשה אוברול עשה מנוע נשמע לי קצת מוגזם בשביל רכב שכולה 10 שנים לעשות דברים כאלו לעומת זאת טויוטה היילקס שנת 97 עוד לא עשתה מנוע ועם 500K נשמע הרבה יותר טוב ואמין. לגבי הג'מפי אני לא יודע מה להגיד כי עדיין לא נכנסתי לחיפושים אבל בכללי אנשים אומרים לי אוטו נחמד.

מאיזה כמות קילומטרים כדאי לי לרדת מהרכב מישהו יודע? כי נגיד בהיילקס אפילו עם 500K זה סביר אז בג'מפי כמה קילומטר זה עוד סביר למנוע {עד כמה מנוע כזה אמור להגיע}.

תודה מראש לעונים.

פורסם

הדגמים הטובים ביותר והעמידים ביותר של גאמפי וברלינגו/פרטנר הם בעלי מנוע 2000 סמק, hdi עם טורבו.

אם אתה מחפש סוס עבודה - תחפש רק את אלו. בברלינגו/פרטנר הם עד מודל 2007 בלבד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם תצליח לממצוא ג'מפי במצב טוב אני אומר שתלך על זה.

להחנות אותה יהיה קל יותר.

היא חזקה ומרגישה דיי כמו פרייבט גבוה (הכל יחסית כמובן, היילקס ב30 א' ש"ח יהיה הרבה יותר טרקטורי...).

לפני שנתיים קניתי עם חבר כזאת 02 לחנות של חבר בתור רכב משלוחים, לרכב היו מעל ל300 א' ק"מ, נכון שתוך כמה חודשים התחילו לצוץ תקלות ויקרות, אבל עדיין היה מדובר ברכב שעבד המון.

במעמד המכירה ראינו היסטוריית טיפולים מלאה והרכב לא היה לימוני.

הבעיה שלך היא שבגלל שאתה צריך וואן סגור, סביר להניח שכל המועמדות יהיו מכוניות שעבדו קשה, בגירסא חלונות אפשר למצוא אחת ששימשה בתור רכב משפחתי.

פורסם
הדגמים הטובים ביותר והעמידים ביותר של גאמפי וברלינגו/פרטנר הם בעלי מנוע 2000 סמק, hdi עם טורבו.

אם אתה מחפש סוס עבודה - תחפש רק את אלו. בברלינגו/פרטנר הם עד מודל 2007 בלבד.

תודה שנזכרת איציק :lol: :lol: עכשיו חזרתי אחרי העברת בעלות על גא'מפי שנת 98 יד ראשונה 277K טופל תמיד במוסך נשמע מצויין אבל נתחיל לנסוע נראה מה יצוץ לי פתאום {שהגענו הבנו שזה סוחר אבל הרכב יד ראשונה ועשיתי את העברת בעלות מול בעלת הרכב אז נראה לי בסדר} שחזרתי לרכב וניסיתי לפתוח אותו הבנתי שהנעילה מדלת הנהג לא עובדת וצריך לפתוח מהצד השני אז נראה כמה עולה לתקן.

• תוכן חדש...