Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע 5-40 סינטטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה

ידוע לכםאיפה ניתן להשיג שמן סינטטי מלא של

lm או של מוביל 1 המפורסם ?

רבים אמרו לי ששניהם טובים עם המוביל יקר לעומת הליקוי, חשוב יהיה סינטטי.

liqui-moly.us/liquimoly/produktdb.nsf/id/us_2041.html?Opendocument&land=US

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ציינת אזור, בזמנו קניתי באוטו-מודיעין בחולון.

רק שתדע שהשמן שמוכרים בארץ(לפחות לפני שנה לערך) אינו סיננטי מלא, כתוב בטכנולוגיה סינטטית וזה לא סינטטי מלא.

המחיר שאני שילמתי בגינו 140 ש"ח.

מאז עברתי לשמן של Castrol 5w40, וברכב אחר 5w30, האמת היא "שהתאכזבתי" קצת מה 5w40 של קסטרול, המנוע מרעיש יותר מאשר ע LM.

המנוע עם ה 5w30 שקט יותר, נראה לי שאחליף גם לרכב השני ל 5w30.

יצרנים מומלצים באופן כללי הינם castrol וקצת זול יותר יש את valvoline, יש עוד כמו motul והרבה חברות "גדולות".

הקסטרול 5w30 עלה לי ב170 ש"ח באלוף חלפים בראשון לציון

בכללי כל עוד זה מחברה גדולה ומוכרת אז זה בסדר.

רק שים לב שכתוב Full synthetic ולא איזה שקר כמו synthetic technology או High-syth ושטויות כאלה, כי אז זה לא סינטטי מלא.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

גם אני משתמש בשמן קסטרול וגם שמתי לב שרעש מנוע חזק יותר ביחס ל-VALVOLINE ו-LM ברכבים C5 וסיווק 2006.

לפי שקראתי במבחנים שונים שבוצעו בשמנים 5W40, הקסטרול מקבל ציונים גבוהים ותמיד נמצא במקומות שני ושלישי.

והמחיר שלו תחרותי בשוק ישראלי ונא בין 150 עד 180 ש"ח ל-5 ליטר.

CITROEN C5 X7 2013

CITROEN C5 II 2006

OUTLANDER 2013

פורסם

היום הסתובבתי באזור המסגר וכל מי ששאלתי אותו על LMהסגול אז אמרו שזה סינטטי מלא וככה מציגים אותו.

הקטע שהמיכל הסגול של ה"סינטטי" שלהם הוא צבע שונה מזה שמופיע באתר ומי שיודע לקרוא אנגלית או גרמנית,

מבין שאכן זה לא פולי סינטטי אלה טכנולוגיית סינטטי או חרטא כזה.

מרגיז במיוחד ששמעתי שיש סינטטי מלא כמו פעם, רק שאין ייבוא של זה יותר ובמקום מוכרים לנו לא אותה גברת ובאותה

אדרת זה אומר, "קח אחי זה סינטטי, זה LM סגול כמו שתמיד היה..." ומוכרים את זה באותו מחיר רק שמי שמייבא את זה,

משלם הרבה פחות ליצרן ומאיתנו לוקח כאילו זה סינטטי מלא...

מרגיז.

מי יודע מאיפה אפשר להביא מוביל 1 ?

מה אתם אומרים על ה AGIP?, זה שמגיע באריזה שחורה כזאת..

פורסם
היום הסתובבתי באזור המסגר וכל מי ששאלתי אותו על LMהסגול אז אמרו שזה סינטטי מלא וככה מציגים אותו.

הקטע שהמיכל הסגול של ה"סינטטי" שלהם הוא צבע שונה מזה שמופיע באתר ומי שיודע לקרוא אנגלית או גרמנית,

אז מה הבעיה, יש עוד מותגים המשווקים 5W40 סנטטי מלא, המגנטיק של קסטרול וסנט איבולושן של AGIP ושניהם כמו שציינו מאוד טובים וזולים 150-160 שח ל 5 ליטר

אני אישית בימים האלה מחפש מגנטיק של קסטרול 5W40 וביקרתי בשתי מקומות באיזור שלי (עכו) ועוד לא מצאתי, אך בטוח שאני אמצא לפני הטיפול הבא.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מרגיז במיוחד ששמעתי שיש סינטטי מלא כמו פעם, רק שאין ייבוא של זה יותר ובמקום מוכרים לנו לא אותה גברת ובאותה

אדרת זה אומר, "קח אחי זה סינטטי, זה LM סגול כמו שתמיד היה..." ומוכרים את זה באותו מחיר רק שמי שמייבא את זה,

משלם הרבה פחות ליצרן ומאיתנו לוקח כאילו זה סינטטי מלא...

מרגיז.

מי יודע מאיפה אפשר להביא מוביל 1 ?

ה 5W40 LM באריזה הסגולה 5 ליטר שמשווק כיום בטכנולוגיה סינטטית מיוצר בתהליך מיוחד משמן בסיס מינרלי אשר עובר שינויים כימיים ברמת מולוקולה ופיצוח תירכובות הפחמן בו ע"י חימומו ,הפיכתו לגז ועיבויו מחדש(Hydro Cracked) תוצאת התהליך היא שמן נקי מפחממנים ותרכובות אחרות הקיימות בשמן מינרלי שגורמות לג'יפה במנוע ,כלומר הוא נקי כמעט כמו ה"הסינטטי מלא" זה לגבי "שמן הבסיס" ללא התיחסות לחבילת התוספים.

בנוסף הוא מתאים לתקנים של הרבה יצרנים ויש בו חבילת תוספים איכותית שהיא בעצם קובעת לרוב את תכונותיו ואורך חייו של שמן המנוע.היצרן מצהיר על אפשרות החלפה של עד 40000 ק"מ,עמידות ואורך חיים שלא נתקלתי בה באף שמן אחר כלשהו.

הסיבה שמייצרים את השמן בתצורה הזו היא כיוון שעלות יצורו זולה בהרבה מעלות יצור של שמן "סינטטי מלא" ותכונותיו כמעט ואינן נופלות מהאחרון.

זו הסיבה שניתן לרוכשו במחיר זול משמעותי משמן שהוא "סינטטי מלא".

המונח "טכנולוגיה סינטטית"הוטבע כיוון שבאירופה אסור להגדיר שמן שיוצר בתהליך ביקוע פחממני כשמן סינטטי מלא ואילו בארה"ב מותר,לכן הבילבול.

התוצאה מבחינת ניקיון איכות ועמידות כמעט וזהה לשני סוגי השמנים.

ישנו מידע רב ברשת ובפורום,ממליץ לך לבצע חיפוש כיוון שהנושא נדון רבות בעבר.

ניצן

פורסם

אני קניתי 5W40 ללנד רובר של מוביל1 באוטו-דיפו - אייס אפילו היה מבצע והמחיר 120 +- ל- 4 ליטר

תנסה אצלם

פורסם
ה 5W40 LM באריזה הסגולה 5 ליטר שמשווק כיום בטכנולוגיה סינטטית מיוצר בתהליך מיוחד משמן בסיס מינרלי אשר עובר שינויים כימיים ברמת מולוקולה ופיצוח תירכובות הפחמן בו ע"י חימומו ,הפיכתו לגז ועיבויו מחדש(Hydro Cracked) תוצאת התהליך היא שמן נקי מפחממנים ותרכובות אחרות הקיימות בשמן מינרלי שגורמות לג'יפה במנוע ,כלומר הוא נקי כמעט כמו ה"הסינטטי מלא" זה לגבי "שמן הבסיס" ללא התיחסות לחבילת התוספים.

בנוסף הוא מתאים לתקנים של הרבה יצרנים ויש בו חבילת תוספים איכותית שהיא בעצם קובעת לרוב את תכונותיו ואורך חייו של שמן המנוע.היצרן מצהיר על אפשרות החלפה של עד 40000 ק"מ,עמידות ואורך חיים שלא נתקלתי בה באף שמן אחר כלשהו.

הסיבה שמייצרים את השמן בתצורה הזו היא כיוון שעלות יצורו זולה בהרבה מעלות יצור של שמן "סינטטי מלא" ותכונותיו כמעט ואינן נופלות מהאחרון.

המונח "טכנולוגיה סינטטית"הוטבע כיוון שבאירופה אסור להגדיר שמן שיוצר בתהליך ביקוע פחממני כשמן סינטטי מלא ואילו בארה"ב מותר,לכן הבילבול.

ניצן

תודה על החפירה מעשירה :)

רק מלקרוא את תגובתך המוקצעת כבר חשבתי שמדובר בתגובת יבואן שמודיע שהוא מחזיר את הינטטי הטוב והמוכר והוותיק

למדפים. קיצר, חוץ מלנסות מלהכשיר את השרץ באמצעות הטבעת השרשור הזה בזריקת מצליח של ים מונחים טכנים ששמורים

לאנשי שמנים, מהנדסים ומהונדסים לא חידשת דבר. למעשה רק חיזקת את טענתי ותודה לך ששפכת אור נוסף על הסוגיה.

הסגול של היום אינו סינטטי מלא.

הוא נמכר במחירים גבוהים בשביל מינרלי מהונדס ככל שיהיה.

הסול נישא על גלי ההצלחה שלו בשנים האחרונות ומוכר בעיני הצרכנים כסינטטי מלא, נמכר ככזה, ובמחיר של יסינטטי מלא,

מחיר דומה לשמנים סינטטים תוצרת יצרנים אחרים.

אני לא ביקשתי לרכוש מינרלי מהונדס ככל שיהיה, ביקשתי סינטטי מלא. נתנו תסגול הידוע, אך התחלתי לחשוד

ע״פ הכתוב על האריזה.

ובקיצור,

חנויות יימכרו לם אותו כסינטטי מלא, במחיר של סינטטי מלא, ולמעשה מכרו לכם מינרלי.

אני לא אתייחס פה למצב לכאורה, שהשמן המהונדס זול יותר ליצרן וליבואן ושאותו מחיר זול יותר לא מתורגם למחיר זול יותר

לצרכן.

תמסקנה תעשו לבד.

עד שלא יוחזר הסיינטטי מלא כמו שמופיע באתר החברה, אני לא קונה אותם.

7 שנים עם הסגול סינטטי מלא עברו חלק עם מנוע אפס בעיות, עכשיו לעבור שמן זה מבאס אבל אין ברירה..

ויסלחו לי מקצת חברי הפייסבוק ״המשוחדים״...

פורסם
אז מה הבעיה, יש עוד מותגים המשווקים 5W40 סנטטי מלא, המגנטיק של קסטרול וסנט איבולושן של AGIP ושניהם כמו שציינו מאוד טובים וזולים 150-160 שח ל 5 ליטר

אני אישית בימים האלה מחפש מגנטיק של קסטרול 5W40 וביקרתי בשתי מקומות באיזור שלי (עכו) ועוד לא מצאתי, אך בטוח שאני אמצא לפני הטיפול הבא.

יש ב״י.ל. חלפים״, נראה לי שזה יחסית קרוב אליך.

פורסם
תודה על החפירה מעשירה :)שבת היום,יש זמן :-)

רק מלקרוא את תגובתך המוקצעת כבר חשבתי שמדובר בתגובת יבואן שמודיע שהוא מחזיר את הינטטי הטוב והמוכר והוותיק

למדפים. קיצר, חוץ מלנסות מלהכשיר את השרץ באמצעות הטבעת השרשור הזה בזריקת מצליח של ים מונחים טכנים ששמורים

לאנשי שמנים, מהנדסים ומהונדסים לא חידשת דבר. למעשה רק חיזקת את טענתי ותודה לך ששפכת אור נוסף על הסוגיה.

הסגול של היום אינו סינטטי מלא.

הוא נמכר במחירים גבוהים בשביל מינרלי מהונדס ככל שיהיה.

הסול נישא על גלי ההצלחה שלו בשנים האחרונות ומוכר בעיני הצרכנים כסינטטי מלא, נמכר ככזה, ובמחיר של יסינטטי מלא,

מחיר דומה לשמנים סינטטים תוצרת יצרנים אחרים.

אני לא ביקשתי לרכוש מינרלי מהונדס ככל שיהיה, ביקשתי סינטטי מלא. נתנו תסגול הידוע, אך התחלתי לחשוד

ע״פ הכתוב על האריזה.

ובקיצור,

חנויות יימכרו לם אותו כסינטטי מלא, במחיר של סינטטי מלא, ולמעשה מכרו לכם מינרלי.

אני לא אתייחס פה למצב לכאורה, שהשמן המהונדס זול יותר ליצרן וליבואן ושאותו מחיר זול יותר לא מתורגם למחיר זול יותר

לצרכן.

תמסקנה תעשו לבד.

עד שלא יוחזר הסיינטטי מלא כמו שמופיע באתר החברה, אני לא קונה אותם.

7 שנים עם הסגול סינטטי מלא עברו חלק עם מנוע אפס בעיות, עכשיו לעבור שמן זה מבאס אבל אין ברירה..

ויסלחו לי מקצת חברי הפייסבוק ״המשוחדים״...

אתה יכול לקנות יורול סינטטי מלא במחיר דומה רק שים לב לתקן כי יש הרבה סוגים.

בהחלפה האחרונה השתמשתי בו והייתי מאד מרוצה.

כרגע רכשתי שוב את הLM .

תכלס שניהם טובים.

ההבדל היחידי היה בצמיגות(היורול 5W30) ניסיתי אותו בחודשי החורף עקב נסיעות מרובות בפקקים ועל מנת לבדוק את נושא החיסכון בדלק, ואכן מבחינת התנעה ונסיעה במנוע קר היורול עדיף אך הסתבר שהוא דליל מדי לרכבי(אכילת שמן בנסיעה מאומצת והיבהוב הנורה לאחר נסיעה של חצי שעה ב4000 סל"ד), עם בוא הקיץ אני חוזר לצמיגות 5W40 לאחר שלא ראיתי הבדל בצריכת הדלק בין שני השמנים וחסרונות השמן הדליל עולים על היתרונות.

מה שמנחה אותי בבחירת שמן זה איכות,נסיון טוב שלי ושל אחרים עם השמן ויחס עלות תועלת.

אני לא רואה את השמן "בטכנולוגיה סינטטית" כמינרלי מהונדס כיוון שמדובר בחומר אחר לגמרי (זה כמו שמפיקים פלסטיק מנפט-פלסטיק זה לא "נפט מהונדס").

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ניצן

הכל טוב ויפה אבל עדיין, הפסיקו להביא הסינטטי ובמקומו מוכרים המינרלי המהונדס במחיר של הסינטטי שהיה נמכר פה עד לא

מזמן וסביב ה 140 שח.

ארהב אגב, שם בקוסטקו למשל, אתה קונה חמישה ליטר מוביל 1 סינטטי מ ל א ב37 דולר. ובמחיר כזה, מי בכלל מסתכל על

איזה מינרלי מהונדס של lm או של כל חברה אחרת חח אז בבקשה, לא להכניס את ארהב לדיון :)

פורסם

אני ממליץ על ה-AGIP 5W40 , בחורף הייתה לי בעיה עם שמן זול בהתנעות קרות בבוקר , אחרי שעברתי ל-AGIP הרכב התניע כמו חדש , גם הביצועי מנוע מאוד השתפרו בנסיעות קרות.

פורסם

את הLM הסגול ניתן להשיג בקלות ב120 ש"ח ביצחק שדה, לפני שנה קניתי אותו במבצע מצנטרל ב 100 ש"ח ל5 ליטר ביצחק שדה.

הוא סה"כ עושה את העבודה שלו בצורה טובה והוא עומד בהמון תקנים של יצרניות רכב.

אני הגעתי למסקנה שלא צריך להתחרפן עם איכות השמן, אלה להחליף אותו בתדירות יחסית גבוה של עד 10K.

אני יותר לא ישים מעל ל 30 ש"ח לליטר, בעבר גם אני הייתי משתמש בMOBIL 1. שהעלות שלו היא סביב ה50 ש"ח לליטר.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...