Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לפני 46 דקות, yd b-4 כתב:

בחיי בא נדמיין שממשלת האחים בנט/לפיד לא היתה מתפרקת. והיא הייתה הממשלה כעת. נראה לך שהתוצאה היתה שונה?

תהיה כנה.

קודם כל לא למדתי באקדמיה לנבואה.

אני יכול לשער שאם הממשלה ההיא היתה מחזיקה עד היום, הציבור בישראל היה פחות מפולג כי לא היו מנסים לקדם פה רפורמה שהוציאה את כל העולם ואשתו לרחובות, זה גם היה תורם לכלכלה יותר חזקה, ובכלליות אם אויבינו היו מוציאים לפועל מתקפת פתע שכזו הם היו תופסים אותנו בזמן טיפה יותר טוב ולא בנקודת שפל. יכול להיות שהשפל הזה הוא מה שעודד אותם לצאת לפעולה אבל זה כבר בגדר קונספירציות.

מבחינה בטחונית, אני לא יודע מה בנט/לפיד היו עושים אבל אני יודע שהם לא ניסו לקנות שקט מהחמאס ע"י העברת מזוודות כסף אלא המירו את זה לדלק ממצרים, שזה אולי לא הישג משמעותי אבל זה מראה על תפיסה שונה, וכשאיזה כלב מת בכלא כי האוכל לא היה לטעמו וחברים שלו בעזה חשבו שזו סיבה מספיק טובה לשגר רקטות, אחרי 5 ימים הורידו להם שורת בכירים וגרמו להם לבקש הפסקת אש.

לעומת זאת לביבי וממשלתו היה הרבה יותר זמן והרבה יותר סבבים כאלה להבין עם מי יש להם עסק ובכל זאת בחרו להתייחס אל המפלצת כ"נכס".

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 5

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

אתה מודע לכך שבממשלה הקודמת חצי עם אמר בדיוק את אותו הדבר רק מהכיוון השני.

זה לא מה שהיה בממשלה הקודמת.

אפשר להתווכח ואני מסכים שהיא הייתה ממשלה רחוקה מאופטימלית, אבל לא ניתן בשום אופן להגיד שהיא לא עבדה, שלא תפקדה, שהייתה אחראית לאסון בסדר גודל כזה.

לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

אז מה לדעתך אנחנו צריכים שתי מדינות ישראליות לשתי עמים ישראלים?

לפחות 3. יהודים בכל זאת.

• אהבתי 1
פורסם

אם חמאס איראן וחיזבאללה זיהו הזדמנות למה רק חמאס פתח בהתקפה?

למה חיזבאללה ונסראלה די משאירים לבד את חמאס במערכה מה שדי מביא למסקנה שאיראן לא מרוצים מההתקפה של חמאס?

כנראה שהתירוץ של הסלמה זה תירוץ פוליטי ולא כוונה מקצועית  

פורסם
לפני 30 דקות, yd b-4 כתב:

אתה מודע לכך שבממשלה הקודמת חצי עם אמר בדיוק את אותו הדבר רק מהכיוון השני.

אז מה לדעתך אנחנו צריכים שתי מדינות ישראליות לשתי עמים ישראלים?

כן הצד השני אמר בדיוק את אותם הדברים, אבל אי אפשר להתווכח עם עובדות ומספרים, אתה יותר ממוזמן לעשות השוואה באיזה מצב המדינה הייתה לפני ממשלת הטרלול.

לא יודע איך אתה מסוגל לקרוא למשפחות של חטופים בריונים, אנשים שאולי איבדו את היקר להם מכל אומרים את מה שהם מרגישים, בתור נבחרי ציבור הם צריכים לדעת להכיל את זה במקום לנסות ״להחזיר״ להם.

• אהבתי 2

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, פינדר כתב:

ביבי קיבל אזהרה ממוקדת מהצבא.

https://x.com/chaimlevinson/status/1726686567966896316?s=20

זה לא אזהרה ממוקדת. לא צריך להיות ראש אמ"ן בכדי למסור אזהרה כזו מספיק היה לשמוע קצינים וטייסים שאמרו את אותו דבר בכול כלי התקשורת.

לפני 4 דקות, עדי-אל כתב:

למה חיזבאללה ונסראלה די משאירים לבד את חמאס במערכה מה שדי מביא למסקנה שאיראן לא מרוצים מההתקפה של חמאס?  

את השאלה צריך להפנות לפרסים הרעים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 9 דקות, עדי-אל כתב:

למה חיזבאללה ונסראלה די משאירים לבד את חמאס במערכה מה שדי מביא למסקנה שאיראן לא מרוצים מההתקפה של חמאס

אתה חושב ש 60,000 מפונים וכ 40 טילים ביום זה להשאיר לבד וזה מצב שגרתי?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 21 דקות, Jeka88 כתב:

לא יודע איך אתה מסוגל לקרוא למשפחות של חטופים בריונים, אנשים שאולי איבדו את היקר להם מכל אומרים את מה שהם מרגישים, בתור נבחרי ציבור הם צריכים לדעת להכיל את זה במקום לנסות ״להחזיר״ להם.

לא יודע למה ב2023 צריך "אומץ" לקרוא לבריונות בשמה. 

באתם לדיון עם חכי"ם אם יש לכם מה להשמיע בשמחה זה המקום ויכבדו אתכם. אם אתם לא מעוניינים בכלל לשמוע ולנהל שיח כי בן גביר/אלמוג כהן/לא זוכר איך קוראים לה לא מתאימים לכם -

א-ל  ת-ב-ו-א-ו

ברגע שזה הופך לעוד פלטפורמה לשלילת הלגיטימיות של החכי"ם/שרים עם אמירות מטופשות כמו "הרגתם מספיק ערבים"

אז בכבוד, רוצים להיות פוליטיקאים צאו מחליפת ההגנה של "משפחות החטופים" 

• רעיון גרוע 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 דקות, yd b-4 כתב:

באתם לדיון עם חכי"ם אם יש לכם מה להשמיע בשמחה זה המקום ויכבדו אתכם. אם אתם לא מעוניינים בכלל לשמוע ולנהל שיח כי בן גביר/אלמוג כהן/לא זוכר איך קוראים לה לא מתאימים לכם -

א-ל  ת-ב-ו-א-ו

ברגע שזה הופך לעוד פלטפורמה לשלילת הלגיטימיות של החכי"ם/שרים עם אמירות מטופשות כמו "הרגתם מספיק ערבים"

אז בכבוד, רוצים להיות פוליטיקאים צאו מחליפת ההגנה של "משפחות החטופים" 

חבל שאתה בוחר לשמוע בדיוק כמו שאלמוג כהן שמע, המשפט היה ״הרגתם מספיק ערבים, מספיק להרוג ערבים והגיע הזמן להציל חיים״

איפה בדיוק הבעיה באמירה הזו?

אישית אני בעד חוק מוות למחבלים ערבים, חד משמעית!! אבל יש זמן ומקום לכל דבר, והפגישה הזו זה ממש לא הזמן והמקום בשביל זה עם מי שנוכח שם.

• אהבתי 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 49 דקות, עדי-אל כתב:

כנראה שהתירוץ של הסלמה זה תירוץ פוליטי ולא כוונה מקצועית  

ממליץ לקרוא את הניתוח של שי עדן

https://www.facebook.com/shaieden/posts/pfbid02YbhA6kcBWd91sNF6jZRvWg1rjsNdr9DZ1eKuE67f7fbk8VYfMtACpssk64ByTA3ul?mibextid=YxdKMJ

ציטוט

פוסט ארוך 2 - הערבי עשה את שלו?

זה די מדהים מה שפורסם בסופ"ש ברויטרס; בפגישה בין חמינאי לאיסמעיל הנייה, המדושן מעונג בקטאר, הובהר להנייה שאיראן אמנם תומכת בחמאס, אבל הם לא יכנסו למלחמה עבורם. מה שנקרא: משתתף, אבל בצערך.

רויטרס ציטטו גורם איראני שטוען שאיראן הופתעה מהמתקפה ואפילו חיזבאללה לא ידע עליה. זה כל כך מנותק לחשוב שזה אפשרי, שהמממנת והמנווטת הראשית של חמאס, לא ידעה על פעולה כל-כך מורכבת וגדולה, בנשקים שלה, עם חיילים שאומנו אצלה חודשים. או כמו שאמר סגן ראש המוסד לשעבר, אודי לביא, בחדשות 12, "זה מופרך לחשוב שאיראן לא ידעה על המתקפה הזאת", והוסיף, "מדובר בארוע משמעותי ומשנה מציאות שהולך לשנות את המציאות במזרח התיכון".

נשמע לי כמו הדלפה מכוונת מאיראן שמחשבת מסלול מחדש לקראת בריחה אלגנטית מהמערכה והקרבת חמאס על המזבח הגדול יותר.

כאמור, איראן יזמה את המתקפה מכמה סיבות. להוריד את הלחץ על הגרעין ובעיקר - לטרפד את השלום עם סעודיה. שלום שמחליש אותה, שלום שהוא הסכם כלכלי או מגה-עסקי שכולל מסדרון דרומי מהודו ועד אירופה, כולל רכבת סחורות ונפט, ואת צינור גז המימן הגדול בעולם – שייתר את הצורך בשימוש בתשתיות של רוסיה לאירופה ויתחרה בנתיבי התובלה של סין, בראשם פרויקט "החגורה והדרך".

אמרנו כבר שהמרוויחות הגדולות מהמלחמה, עלולות להיות רוסיה-סין-איראן.

חודש וחצי מהפוגרום, בואו נבדוק כמה-כמה?

בהתחלה ניתן היה לומר שלאיראן לא מעט הישגים: הם הביכו קשות את המודיעין הישראלי ושברו את הקונספציה של מדינת הבטחון ומר הבטחון ביבי. הצליחו לדחות את שיחות השלום עם סעודיה, יצרו משבר בין ישראל למדינות השלום. בירדן השבוע הודיע שר התשתיות על דחיית פרויקט "חשמל תמורת מים". ומצרים שלא מוכנה לקבל פליטים מואשמת ביצירת משבר הומניטרי בעזה. גם טורקיה שכבר פלירטטה איתנו מחדש מאז המרמרה, שוב ממורמרת. אגב, המרמרה מכה שנית, זה שמעתם? הם באים לבקר בחופי עזה. מקווה שיביאו תחתונים וגופיות לחיילים. ושלא ישכחו מעיל כי גשום.

מבחינת רוסיה וסין – הרווח מיידי. הוסר המסדרון הכלכלי הדרומי, הרכבת-צינור אופסנה במקררים של תנובה (כי היא סינית) עד יעבור זעם. לפחות מבחינת שתי הגדולות האלה, זה לא יסכן אותם בקרוב. עוד דבר שהציר השיג הוא הגברת הנוכחות הצבאית במפרץ כמשקל נגד פרופורציונלי לנוכחות של אמריקה. שש ספינות מלחמה סיניות נופשות כרגע באזור. ורוסיה עצמה, קיבלה הנחה מהביקורת בעולם למה שהיא עוד מתכננת לאוקראינה.

הרוסים חגגו עלינו. אחרי הטבח אמרו שישראל "מחוסלת", הצבא חובבני. פרשנים בטלויזיה סברו שישראל במצב הכי גרוע אי פעם, חאלד משעל סיפר שהרוסים פרגנו למבצע ההרואי של אונס קטינות, והאווירה הכללית היתה שישראל התגלתה בחולשתה, ואמריקה הימרה על סוס גוסס, וגם ההסכמים של אברהם כבר עולים לעולה. אם פוגרום של חמאס פוגע בתוכניות העל של ביידן, מה יהיה כשיתקינו כאן מסילות וצינורות גז?

אז ארה"ב נדרכה. הסכנה ברורה ומיידית – אם החזית המזרחית מרגישה שמתחרתה המערבית חלשה, אז הנה להם גלולת האומץ שחיפשו כדי להתקדם במטרות אחרות, כמו אוקראינה? כמו הגרעין האיראני? כמו לך תדע אולי גם סין תשקול איזו התקדמות בטיוואן? חיזוק קיבלנו מדובר הקרמלין דימיטרי פסקוב, שטען: "אנחנו מעריכים שהעייפות מהסכסוך האוקראינה תגבר בשלל מדינות, בהן ארה"ב, וזה יוביל לפיצול של הממסד הפוליטי ולהתגברות המחלוקות הפנימיות". יעני, אמריקה חלשה ועייפה ומלחמה מגישים קרה.

ואכן, כולם קיבלו אומץ פתאום, פתחו במפגשים חברתיים לחיזוק החזית. כולם נפגשו עם כולם, סין עם איראן ועם פוטין, איראן עם חצי עולם, נשיא סין שגם לו קוראים שי, נפגש עם ביידן. פוטין הלא-מת נסע בעצמו לפגישה היסטורית עם קזחסטן אחרי שזו תמכה באוקראינה והתקרבה למערב (והוא ניתק להם את הנפט וגם חזר בו, מוכר לי מאיפשהו). מלחמה בעזה, אבל העולם בלוביזם חי ובועט. מדהים כמה בלגן סביב מדינה ששטחה הוא 0.11 אחוז משטח רוסיה...

אז לכאורה, הציר המזרחי השיג לא מעט הישגים.

ואיראן יכולה לחגוג על יופי של נצחון.

אלא

ש

אז...

ישראל התחילה לנצח.

הקערה התהפכה על פיה. אמריקה הגיעה במהרה לאזור עם 2 נושאות מטוסים ענקיות ועוד צוללות שאין לי מושג איפה הן כי לא סיימתי קורס צלילה, גם לא התחלתי, ביידן נאם שוב ושוב מול העולם והזהיר אותם עם דונט ועוד פעם דונט. שלח שליחים, דיבר דיבורים. נסראללה התחפר לשבועיים ואז הגיע לנאום פרווה ומאוד משעמם.

ואז גם התחיל התמרון הקרקעי, ובכלל כולם השתתקו. שבועיים מהכניסה ישראל כבר שלטה בצפון עזה ואיגפה את העיר עזה מדרום, צה"ל הרג אלפי חמאסניקים, חיסל בכירים, פירק גדודים ומנהרות שנבנו שנים, חיסל אלפי טילים, פירק מחסנים, הוריד תשתיות, וחיילים הצטלמו על מוסדות שלטון בזה אחר זה. השפלות אדירות.

אז לצד ההישגים שלה, איראן איבדה די הרבה. החמאס שהיה לה הולך ומתרסק. העולם רואה בה אומה אלימה שטיפחה ארגון דוחה. מצפון, מתקפות יזומות של חיזבאללה נראות דרדלה. הם איבדו כמאה חיילים, והאיומים של נסראללה הפכו קריקטורות. הפרוקסי החות'י התגלה ששווה כמכסה הסחוג, וגם הערסים העיראקים לא ממש נשכו. גם הניסיון שלהם להבעיר את השטח בתוך ישראל נכשל והניסיון לטרפד את השלום לא צלח. וכולנו גילינו כמה נסראללה מחשיב את דעת הקהל בלבנון וכמה הם רועדים מאמריקה שם.

גם התבוסות הטקטיקיות של האיראנים גדולות. ביניהן, החשיפה של הכטב"מים המתאבדים בישראל. איבוד מודיעין יקר לגביהם, ויכולת היירוט של ישראל אותם. תגובות מהירות של ישראל לחוליות הנ"ט של חיזבאללה, "יכולות שלא ידענו שיש לצה"ל", כושר ההפתעה שאבד. טילים על מרכז הארץ לא עשו נזק, והיא אפילו מאבדת את איום הטילים ארוכי הטווח שלה לאור הצלחת החץ2 + חץ3 והשיח העולמי סביב הקסם הטכנולוגי של שני אלה.

הניסיון להציג את ישראל כחלשה ומפורקת – נכשל. לא רק שישראל כאן, היא חזקה מתמיד.

גם רוסיה שצחקה ראשונה פתאום השתתקה. פתאום הפכה ללוחמת הזכויות של הפלסטינים. עכשיו ישראל היא הקלגס והחמאס הנרמס. כל הטרמינולוגיה התהפכה ממנצחים לניצודים. ובכלל לאחרונה נדמה שהם שתקו שם לגמרי. אולי זה לא נעים לראות איך צבא קטן מהמזרח התיכון מתקדם מהר וחכם יותר מהצבא החלוד שלהם. להזכירכם, הטנקים הרוסים התפצלחו וואן-ביי-וואן בעזרת מולוטובים בלבד והם איבדו עשרות אלפי חיילים.

הברית הצבאית של ישראל ואמריקה קיבלה חותמת איכות - חזקה ויציבה.

אני מאוד מקווה שאני לא טועה ושבעצם ההודעה שאיראן כביכול "לא ידעה על המתקפה", מסמלת את הירידה שלה מהעץ. פתאום היא תומכת מבחוץ, פתאום היא מנסה להתקרב מחדש אל סעודיה, פתאום היא מתכחשת לחמאס בגלוי. הדבר האחרון שהיא צריכה עכשיו זה גשם של טילי טומהוק בסגנון בשאר ורוטב קדאפי.

חיזוק לזה אני מוצא לי בפוסט של מוחמד ג'ואד זריף, שר החוץ לשעבר האיראני, שמפציר בהנהגה האיראנית לא להכנס למלחמה. זה ישרת את ישראל, הוא אומר, שמנסה לגרור את אמריקה לעימות נגד חיזבאללה והגרעין האיראני. אמירה שמודה בחולשה שלהם מול ישראל.

הוא אפילו הציע לאיראן להכריז על מוכנות לחתום על הסכם אי-התקפה עם מדינות המפרץ - בחריין, כווית, עומאן, קטאר, ערב הסעודית ואיחוד האמירויות – להוכיח לעולם שאיראן לא מהווה איום על האזור, ועל הדרך להרחיק אותן מהסכמי אברהם. יעני, בואו נשיג את המטרה של טרפוד השלום, בדרכי שלום.

יחד עם זאת, אסור להישאב להיבריס (הבטחתי שבכל פוסט יהיה היבריס ואני מקיים). כי למרות התגובה הבש'לה של נסראללה, עדיין תושבי הצפון פליטים בארצם. ולמרות זה שהוא "לא נכנס אול אין", הצפון כרגע נטוש. וזה מצב שאי אפשר לחיות בו. משהו יצטרך להיעשות שם.

לכן, מרגיש לי בין המילים של הגנרלים שלנו, שיש הבנה שנצטרך בסוף להתמודד עם חיזבאללה ואיראן. אבל לא כרגע, כי עכשיו ישראל מחסלת את חמאס, משחררת את החטופים, ואחרי שכל זה יסתיים ישראל תלך למשבר פוליטי עמוק ולתקופה של חשבון נפש פנימי שיוביל להתפרקות עידן ביבי ומהפך שלטוני. אגב, הימור שלי, ראש הממשלה הבא זה או בני גנץ או יוסי כהן. תמרקרו שאחר-כך תוכיחו אותי שטעיתי.

וחמאס...

העלוב שחשב שהוא אונס ורוצח ילדים בשם החופש הפלסטיני ובשליחותה של איזו איראן גדולה, מבין היום ששיעי הוא שיעי וכל עוד אתה ערבי סוני, אתה עדיין לא שיעי מבחינת האייטולות (או יותר נכון ה'אליטות'). כמו שזה מרגיש כרגע, מבחינת איראן – זה נראה שהערבי הזה עשה את שלו.

יותר מזה שחמאס בהלם מהתבוסה המהירה שלו בצפון עזה, הם בהלם מהכתף הקרה שהם מקבלים מהעולם. ועכשיו אפילו איראן עושה להם "ויברח".

זוכרים את ההקלטה הנרגשת של מוחמד דף בבוקר השביעי? איך זעק שזה היום, זה ממש היום, שבו כובשים את ישראל. "הגיעה השעה", אמר ואפילו קרא לשותפים שלו ב"ציר ההתנגדות" להצטרף למלחמה. "האחים שלנו", אמר המפורק, "מלבנון, מאיראן, מתימן, מעיראק וסוריה, זה היום שבו מאחדים כוחות למען שחרורה של פלסטין!". נאום של אמוציות בשנקל כאילו הוא הח'ליף החדש של האיסלאם.

התגובה לא פחות ממשפילה. רואים את חמאס קורס ושותקים. מדהים. אפילו ההסברה שלהם השתנתה תוך כמה ימים, מ"אנחנו חזקים, כבשנו את ישראל", ל-"הצילו אנחנו חלשים, כובשים אותנו".

בזירת ההסברה שלנו קורה דבר אחד טוב, אבל רק אחד. זה ההקרנות הפרטיות של סרטון הזוועות של דו"צ. החשיפה המדודה לקהלים קטנים עובדת כטריק שיווקי טוב. זה מייצר עננה ותחושה של "קופסה שחורה" שפחד לחשוב מה יש בה. תגובות הצופים הקשות מהדהדות ושומרות על המומנטום. זאת שיטת שיווק/שכנוע חכמה מאוד, שמצד אחד גורמת לתחושה בלשית שלא ראינו כלום עדין, ומצד שני מהדהדת למרחקים כמו פעמון בעמק או יללת שועל במדבר או איסטרא בלגינה קישקיש קריא או כל ביטויו שמתאים (מוזמנים להציע בתגובות).

גם בסעודיה, האמירויות, מצרים, ואפילו בירדן לא יוצאים מגדרם. באמירויות גינו את מעשי חמאס ובבחריין, אתמול, קראו להם "מעשי זוועה". כל המחוות הקטנות, שבכל זאת קורות, מרגישות כמו מס שפתיים. נדמה שהעולם מרגיש בנוח עם לכת חמאס.

הסעודים הסונים היו הראשונים לצאת נגד פעולות חמאס והנסיך הסעודי אל-פייסל שהיה ראש המודיעין של סעודיה ושגריר בארה"ב, אמר דברים חריפים, "אני מגנה בחריפות את מתקפות חמאס נגד מטרות אזרחיות בכל גיל ומין, מתקפות הארגון מואשם בהן. זה סותר את תביעת חמאס לזהות איסלאמית. האיסלאם אוסר על הרג נשים ילדים וזקנים". יעני, חמאס הוא בכלל בליגה נמוכה של האיסלאם, לעומת הסעודים. כי מי שעושה דברים כאלה, הוא לא מהאיגרא איסלמה אלא מהבירא איכסה.

אבל זה לא הגועל שבמעשי חמאס שמרחיק כביכול את סעודיה, זה גם ההשפלה שסעודיה חוותה מחמאס. מבחינתם, הם היו חוצפנים. ארגון קטן ושולי ברצועה קטנה על הים התיכון, שמעז לפעול מאחורי גבה של האחות הגדולה, ולטרפד לה מגה-עסקה היסטורית? להביך אותה רגעים לפני שהיא חותמת על ההישג הזה? רגע לפני עסקת ענק ופתאום איזה בן-דוד רחוק נכנס לחדר הישיבות ומשתין מול כולם? אתה גם הורס לנו וגם רוצה שנתמוך בך?

ב-31 באוקטובר, לפני שבועיים, דובר הבית הלבן לביטחון לאומי הודיע שסעודיה מעוניינת להמשיך עם הסכם הנורמליזציה מיד בסיום המלחמה. נראה לי שהם מבינים שתבוסה של חמאס תהיה טובה לשלום ולמסדרון הכלכלי, לרכבת, לצינור, ולכל החבילה. מזרח תיכון בלי חמאס הוא בטוח יותר וכלכלי יותר לכולם.

הסכנה המקומית - היא עוד כאן. פשוט כי לחמאס אין מה להפסיד. עוד ב-7 לאוקטובר לא היה לו מה להפסיד, והיום במיוחד. מצד שני, לאיראן יש הרבה מאוד להפסיד. המלחמה טובה לה, היא רק צריכה לדאוג שתתארך ככל שניתן, אבל שלא תאיים עליה ישירות. זה המשחק האיראני כרגע – לחמם את כולם על ישראל, ללבות אנטישמיות בעולם, ולשמור על פאסון של אחת שמנהלת את העניינים מהיציע.

בינתיים גם המערב חווה משבר מול האיסלאם שמרים את ראשו שם, בחסות

ומימון של איראן וחבריה ממזרח. הפגנות ענק בכל מדינה תחת סיסמה אנטישמית "מהנהר עד הים נשחרר את פלסטין". מילא זה שמוסלמים מלבים את האש, אלא שהם מצליחים לסחוף פרוגרסיבים "הומניים", "נאורים", כולל צעירים ירוקים וקהילות להט"ב - שזה ה.ז.ו.י! הדבר הכי חם היום בטיקטוק זה לקרוא את "מכתב לאמריקה" שכתב אוסמה בן-לאדן ולחזור לספר לחבר'ה איך נפקחו עיניהם - הו! - פתאום הם מבינים את העוולות שנעשו בכספי מיסיהם, כל אסון התאומים הוא בכלל זעקתו של אח יקר נגד פשעי היהודים שדרסו את הדת שוחרת השלום של אוסמוש, ולכן זה ממש סבבה ספטמבר אילבן או אוקטובר סבן ואולי איזה אפריל פיפטין מתישהו. עסקינן בדאמיז!

זה ההישג הכי גדול שלהם. השיח התודעתי. ושינוי הדיבור על 2 מדינות לדיבור על מדינה אחת, פלסטינית. זה אולי הגזלייטינג הכי גדול בהיסטוריה שלנו שלפיו היה-היתה-פעם-מדינה-בשם-פלסטין, שבבוקר יום בהיר אחד נכבשה בברוטליות על ידי יהודים רעי לב, ומאז יש ג'נוסייד מתמשך שרק גורם להם להתרבות. תראו איזו מהפכה קרתה כאן - הרי הפלסטינים כבר הכירו בישראל, כבר חתרו לשלום באוסלו, המשיכו עם ביבי ביריחו, וכבר שוחחו על פתרון של חלוקה. וזה כבר כמה שנים מתערבב לו מחדש ברברס. הנרטיב של חמאס הוא היום הנרטיב של העם הפלסטיני - השמדת ישראל כולה. זה הדבר הכי cool והכי נאור שיש. הישג ענק להסברה הפלסטינית-הקיצונית, הישג ענק לאיראן. וזה עוד אחת מהקונספציות הקורסות של נתניהו שחמאס עדיף לנו, כי הוא ממסמס את פתרון 2 המדינות. להזכירכם, סמוטריץ' קרא לחמאס "נכס" וקיבע אצלם את פתרון ההשמדה שלנו.

מצד שני, אולי מעז יצא מתוק, אם ההנהגה המערבית תבין שזאת שעתם להתעורר לסכנה הגואה של האיסלאם הקיצוני באירופה וארה"ב.

עוד דבר שהמערב יתחיל להבין (באיחור, כתמיד) זה שאיראן היא לא עוד קוריוז מהמפרץ. היא איום כלל עולמי. וכדי לעצור את הגדילה שלה, צריך אכשהו לייצר משוואה חדשה במזרח התיכון. משוואה שתרסק את תחושת העליונות שיש להנהגה האיראנית.

הדרך לעשות את זה היא כרגע, לתת לישראל לנצח. לחסל את חמאס, לסיים את הסכמי אברהם, להתקדם אל פרויקט הרכבת-צינור, לטפל בחיזבאללה ובחות'ים, ולהסיר את איום הגרעין – שרק חיזק את איראן. עולם ללא איתוללות, חיזבאללה ונסראללה, יהיה עולם הרבה יותר בטוח לציר המערבי והסוני. את כל מי שיש לו שני ל' בשם עדיף להחלליש.

נצטרך עוד משהו.

נצטרך להגיע להסכמה רחבה לגבי היום שאחרי. זה חייב להיות פתרון שיהיה מוסכם על כל הצדדים בתוך ישראל ובמערב. לא יכול להיות יותר פתרון ימני קיצוני כמו סיפוח וגירוש תושבים, וגם לא שמאלני קיצוני כמו שלום עם חמאס (מדהים שעדיין יש דיבור כזה). זה צריך להיות מוסכם גם על השותפות שלנו לשלום, ירדן, מצרים, האמירויות וסעודיה. בכל זאת, רוצים לבנות כאן משהו יציב ומשגשג לשנים רבות. חייבים בהסכמה גדולה מאוד.

מתי איראן וחיזבאללה יכנסו למלחמה אול אין?

אם הם ירגישו שחיזבאללה נמצא תחת סיכון קיומי, או שארה"ב נושפת בעורפם עם כל הצוללות והצי-השישים שלה, עד כדי סכנה לגרעין בואך הפיכה באיראן. לכן, אסור לנו להיות שאננות. הם אכזריים ושונאי הפסד ואסור לנו להראות חולשה יותר. גם לא מלחמות בתוכנו. נצטרך להראות אחדות שתשדר כוח של D9. כן, כוח, שוב הוא. כוח זה מה שעובד לנו כרגע. פה, רק מתוך כוח משיגים שלום.

שמעון פרס אמר: "השלום הוא מטרה ששווה לרדוף אחריה. המלחמה מאידך היא פונקציה”.

אנחנו עם שלא אוהב מלחמות. עם רחמן. תקראו לזה "תרבות של סושי", אני קורא לזה תרבות של לב. אבל צריך לזכור שכל קפיצה בהיסטוריה שלנו נעשתה בדרך של Progress through catastrophy – תיאוריה שמבוססת על משפט שלנין דווקא אמר, שככל שרע יותר, כך יהיה טוב יותר. כי החמרת המצב - מחייבת למצוא פתרונות טובים יותר. ככה אפילו הקמנו מדינה.

וזהו לבינתיים. יש נצחונות לחזית ההיא, הרבה מאוד לישראל. אני אופטימי ברמה הגדולה, אבל לא באמת יכול כשיש כל כך הרבה כאב סביב, הרבה מדי משפחות מפורקות, ילדים חטופים וצעירים שמסיימים את החיים מוקדם מדי, בעוד פרק בהיסטוריה של האנושות.

בפרק הבא של "פוסט ארוך" - שאלות ותשובות על התאוריה שלי, שבואו, ברור שהיא נכונה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

נתחיל מהסוף מסכים איתך לחלוטין לא ברור לי מה היה דחוף לקיים דיון כזה בזמן כזה,הכי לא מתאים שיש. 

לגבי האמירה כן אני הבנתי אותה כמו אלמוג. 

וגם שאני קורא את הציטוט שלך כרגע זו לא האמירה הכי חדה בקלמר. כאילו יש מישהו בישראל שרואה/ראה לנגד עיניו משימה להרוג ערבים.

לפני 25 דקות, פריג'י כתב:

עצם קיומו של דיון מטורלל כזה

כבר הנחת שהדיון מטורלל ועכשיו אתה רק משלים את העבודה.

אז לא!

הדיון לפחות בעיניי בכלל לא מטורלל ואף נחוץ. אם כל מחבל מורשע יומת המוטיבציה לחטיפות תרד משמעותית, וחוץ מזה נחסוך חמצן מיותר שהם צורכים.

זה שהדיון בזמן הכי לא מתאים מסכים לחלוטין.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
פורסם
לפני 30 דקות, yd b-4 כתב:

באתם לתפילה בתל אביב אם יש לכם מה להשמיע בשמחה, בית הכנסת זה המקום ויכבדו אתכם. אם אתם לא מעוניינים בכלל לשמוע ולנהל שיח כי בן גביר/אלמוג כהן/לא זוכר איך קוראים לה לא מתאימים לכם -

א-ל  ת-ב-ו-א-ו

ברגע שזה הופך לעוד פלטפורמה לשלילת הלגיטימיות של אזרחים ליברלים שרוצים חופש דת וחופש מדת עם אמירות מטופשות כמו "פה זה מדינת היהודים"

אז בכבוד, רוצים להיות פוליטיקאים צאו מחליפת ההגנה של "משפחות הדתיים

אז אל תבוא..

• אהבתי 4
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

מכיר E2-E4?

אז זה למה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...