Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

אחד הדברים המשעשעים - והמבאסים - זה עד כמה הכל יחסי בחיים.

פה בפורום רבים חושבים שאני איזה סמולן הזוי, למרות שהדעות שלי מבחינת אימפלמנטציה ברת-קיימא כנראה יותר אכזריות משלהן. כח גולדשטיין אמנם מדבר על למה זה ״בסדר להרוג מתפללים במסגד, כי (...)״, אבל בסופו של יום, במציאות במסגרתה ישראל היא מדינה מערבית בתמיכה אמריקאית (שבלעדיה מתחיל שעון עצר שבסופו אין ישראל, עוד אמת שקשה להכיל), ישראלים לא באמת יכולים ללכת לתת בראש במסגדים עד אינסוף. גם אם כולם יהפכו מחר לפסיכופתים סטייל חמאס, זה פשוט לא בר ביצוע.

קיצר אתמול העברתי שעה בשיחה עם חבר אמריקאי לא חשוב שמות פיטר שמאוד מתעניין במצב, הוא כחול אמיתי, לא כמוני (סגול), ובהתחלה הוא חשב שאני בעצמי פסיכי לגמרי. בסוף השיחה הוא שינה את דעתו והסכים עם העמדה שלי.

אולי כי כשמחזיקים בעמדה הומנית, קוהרנטית, זה הרבה יותר משכנע אנשים (חושבים) מאשר עמדה ג׳נוסיידית אינפנטילית? לא יודע.

את העמדה הכללית שלי רשמתי פה בעבר, אבל פיטר לא קורא בקארספורום: צריך לחתוך כל אספקת מים/חשמל/דלק/וואטאבר לעזה, והתחיל לייצר קירות אש שדוחקים אותם לדרום ותחילת כניסה צבאית זהירה (יענו במחיר מלא תושבים מתים) ויצירת אזור חיץ, ובד בבד להצהיר בכל מקום -

(א) אפשר לחדש אספקת תשתיות במיידי, לא צריך כסף - תחזירו לנו את האנשים שלנו. אפשר לא את כולם במכה כי בעולם האמיתי ככה מו״מ עובד, ניתן לכם יום x ימי תשתיות תמורת y חטופים משוחררים (והמפתח צריך לתת להם חלון זמן קצר יחסית).

(ב) עד שזה קורה, אנחנו נייצר פה x ק״מ של אזור חיץ בו כל דבר זז, מת. עזה צפופה? ובכן, היא הולכת להיות עוד יותר, את התודות שלחו לחמאס.

(ג) אנחנו מחוייבים לפתרון שתי המדינות, אנחנו מבינים שהאנשים בעזה זכאים לחיים, ואנחנו נשמח לעזור להם לבנות משהו. כן, מדינה, עם נמל״ת ונשק והכל(!), אבל זה ייקח זמן. צריך ערבונות בינ״ל ופירוז ובלה בלה בלה אבל המטרה הסופית היא לבנות לכם משהו להפסיד. 

״אבל אור אתה מדבר על אלפי מתים״ אמר פיטר, ואמרתי לו שנכון - וזה עצוב לאללה :( אני לא נהנה לראות תמונות של עזתים מתים, ערימות של ילדים שנחנקו עם ההורים שלהם מתחת לבניין שצה״ל הוריד, זה מזעזע. אבל אין ברירה, חמאס יצר פה סיטואציה בלתי אפשרית. אנחנו משחררים את הפלסטינים.

צריך להבין: להסביר לגורם זר שאתה מייצג את האינטרסים שלך, זה הרבה יותר קשה מלהסביר שאתה מנסה לסייע לאחר. כל הפגנות ה-free palestine צריכות, לדעתי, לקבל מאיתנו חיזוק: נכון, בואו נשחרר אותם! מהחמאס. זוכרים את החמאס? עם התינוקות המתים והאונס ההמוני ושאר הזוועות? 

נכון להיום אין הפרדה בין חמאס והפלסטינים, ואנחנו חושבים שזה עוזר לנו כי יש לנו (כציבור) פנטזיות ג׳נוסייד, אבל בפועל זה דופק לנו את הפוזיציה. מאוד מאוד קשה לשכנע שצריך להרוג/לטרנספר 2 מליון אנשים, הרבה יותר קל לשכנע שצריך להרוג רוצחי תינוקות, אבל בשביל זה צריך להגיע עם אמפתיה לפלסטינים.

**

רגע רגע רגע לפני שאתם עושים אנלייק להזיות שלי על תמיכה בפלסטינים, צריך להבין:

כשאין לך שום דבר להפסיד, קל לשכנע אותך להתאבד ב״לחימה הירואית״. נכון להיום, בעל-כורחו, צה״ל הוא חברת ההשמה של חמאס. הרצתי את המספרים, אני יודע שזה לא מעניין אתכם אבל עדיין חשוב להכיר בזה, כבר כעת האבידות בעזה מנורמלות לנפש הן פי 10 מאוק׳ שבע (כמות מתים מתוקנן לגודל אוכלוסיה). אני יודע שלא אכפת לכם, אתם לא לגמרי קולטים את זה אבל גם אותי זה לא כזה מעניין, אני לא מאבד שינה כי יש ילדים מתים בעזה אני מאבד שינה כי יש משפחות ישראליות שנמחקו ואחרות שבחרדת קיום.

אבל אני לגמרי מבין, לא מסכים - מבין - איך אנשים שנמצאים תחת פי x אוק׳ שבע כל שנתיים בערך (צוק איתן? פי 2-2.5, לפי דובר צה״ל) עוברים אינדוקטרינציה למקסימום ומתגייסים ״להלחם בכיבוש״. הרי הגענו לנקודה בה ישראלים נורמטיביים לכאורה כותבים בלי להתבייש שצריך להרוג סתם מתפללים מוסלמים כי ״לך תדע מה יצא מהם״, אז אנחנו באמת בשוק שחמאס מצליח לגייס לוחמים שאיבדו משפחה/חברים בבניין שקרס עליהם בלי שעשו כלום, בזמן שהישראלים אומרים ״ובכן, חשבנו שהיה שם בכיר כלשהו״.

האם יש איזשהו תרחיש במסגרתו מישהו מאיתנו יאמר ״הם הורידו קומה בעזריאלי? ובכן, זה הגיוני לי כי הם בטח רק ניסו לפגוע בקריה״? ברור שלא, ולכן ברור שזה לא מעניין אותם.

לכן שוב, אני מבין, לא מסכים, מבין. להבין את האויב זה טוב בשבילנ- מה, אתה עדיין הולך לרשום לי שאני מצדיק את חמאס? אוף באסה איתך :( 

**

בכ״א הסברתי לפיטר שהפואנטה של העמדה היא לדחוק את הפלסטינים ע״מ שיפרצו את הגבול עם מצריים, יתאבדו נגד המשטר הטרוריסטי שמכניס אותם לאסון הומניטרי, שירימו דגל לבן ויחזירו לנו את האנשים ונתחיל שיחה (מפחידה!) על העתיד, או שימותו ברצועה בזמן שהם מתלבטים על האופציות.

את הסיפור הזה קל מאוד להסביר החוצה, כי בסיפור הזה יש מקל וגזר. כשפיטר הביע זעזוע מכך שחבר שלו מדבר על אלפי/עשרות-אלפי אזרחים מתים, הסברתי לו שאני שונא את זה בעצמי, אבל what are our options, really?

אתם יודעים איזה סיפור אי אפשר להסביר? מקל ומקל, שזה הסיפור שמקדמת הממשלה הישראלית בלא יודע כמה שנים האחרונות, ואנחנו הישראלים בטוחים שהעולם סובב סביב ישראל ולא קולטים שלא משנה כמה ננסה להכשיר את זה, אין הסבר טוב ל״נשלוט בהם לנצח כי הם טרוריסטים״ מהסיבה שיש הסבר די מתבקש ללמה מותר לך להתנגד כשמישהו שולט בך לנצח. זה לא משנה שאנחנו אומרים שהם מוסלמים פסיכים, גם אם זה נכון (לדעתי, יש בזה הרבה אמת, דת מזעזעת) זה גם לא עוזר לכלום, כל אדם שחושב על הסיטואציה במסגרתה הוא חי בעוני תחת שליטה אינסופית של כח עויין מבין די מהר איך באים מחבלים לעולם.

לכן אני סבור שבלי שנעשה defuse לסיפור הזה, בלי שנייצר נראטיב קוהרנטי בו אנחנו לא הורגים פי 10 פלסטינים כי ״אנחנו מזרח תיכונים פסיכופתים שמדברים ערבית עם ערבים״, אלא עושים מאמצים בשביל לשחרר אותם מעצמם ע״מ לבנות להם (בתכלס? לנו) עתיד חדש, זה לא יעבוד. זה לא אפקטיבי לקרוא לשטח את עזה, אם אתה לא באמת מוכן להרוג 2 מליון עזתים.

פיטר התחיל לקחת את זה לכיוון של ״אוף אבל אם רק צהל היה עושה את העבודה, כל זה היה נמנע״, אבל מיד תיקנתי אותו: לא.

זה לא היה נמנע, זה היה נדחה. מתישהו החרא הזה היה קורה, פשוט לצערי העמוק זה קרה עם הממשלה הכי חסרת יכולת בכל ההיסטוריה של מדינת ישראל, והפתרון הישראלי של ״לשבור ימינה״ לא ממש יעבוד כי ליטרלי אין יותר ימין מזה, זהו, הגענו לfull retard - שמנו תומכי טרוריסטים במשרד הבטחון והמשטרה.

בסוף השיחה פיטר הבין שגם לו אין באמת רעיון על איך פותרים את הדבר הזה בלי משבר הומניטרי ואלפי אזרחים מתים, ולכן הסכים עם התזה, בתור ה lesser evil. כמוני, גם הוא לא מעודד או מאחל לעזתים מתים, אבל מבין שהחמאס ייצר סיטואציה.

**

אני יודע שלדבר על מדינה לפלסטינים נחשב לבגידה אצל רבים בישראל.

אני לא יודע איך לתקשר את הקטע הזה יותר ברור: אני לא רוצה שיהיה להם מה להפסיד בשבילם, אני רוצה את זה בשביל ישראל. גם אחרי כל החפירה הזו ברור לי שהמסר עדיין לא יעבור כמו שצריך, איכשהו.

צריך להפנים: ברגע שפוסלים את כל התזה הזו כי ״אתה רוצה מדינת טרור על הגבול???״ שזה בעצם ״בוא נשלוט בהם עד אינסוף ונקווה שיפסיקו להתנגד״, אז נותרים עם שלושת הפתרונות הרגילים: ג׳נוסייד ל2 מליון אנשים, טרנספר ל2 מליון אנשים, ו more of the same (שליטה ב2מ׳ אנשים עד שפתאום יהפכו לסינגפור). אנחנו מיישמים את (3) כבר ממש הרבה זמן וזה לא עובד, וזה לא מפתיע. 

2 הפתרונות הראשונים הכי נוחים לישראל, אבל לא ברי ביצוע בעולם מערבי עם תקשורת זמינה ולכן אין טעם לדבר על זה ברצינות יתרה. 

את הפתרון השלישי ישראל מיישמת ולהערכתי - ולצערי - תמשיך ליישם. אין הנהגה עם ביצים שמסוגלת לדברר את מה שאני בקושי מצליח לכתוב, יש חלזון שקרן פתולוגי שלא הייתי מוכן לחתום איתו על זכרון דברים לקניית רכב.

ולכן אני סופר פסימי. עמישראל לא רוצה לנהל דיוני עומק אלא לדבר על פנטזיות קטל, ולכן סביר שהמנהיג העליון יקטול ויקטול ויקטול בזמן שהוא מוכר את השקר הזה, כאילו אפשר לפתור צבאית סוגיה מדינית במהותה.

יאללה עכשיו זה הקטע שאתה עושה אנלייק ומסביר למה אני סמולני יפה נפש או משהו :( 

הייתי יכול לתת לך לייק על כמה דברים יפים ודיסלייק על המסקנות.

קודם כל יש לך הנחות יסוד שגויות 

החמאס בעזה עלה בבחירות הוא לא השתלט בכח. אבו מאזן לא עושה בחירות כבר שנים. יכול להיות שהוא מפחד שחמאס ינצחו גם שם?

למה אתה בטוח שהם כ"כ רוצים שתשחרר אותם חמאס אולי הם מעדיפים שחמאס ישחרר אותם ממך?

אתה רוצה ללחוץ אותם עד שיחזירו את השבויים. מה אתה עושה אם הם לא רוצים. כמה אחוזים מעזה אתה מוכן למחוק? 

מבחינת חמאס אין בעיה שתשמיד את עזה. מבחינתם זה win win 

לפני שעה, falou כתב:

אתה יודע למה ערביי השטחים לא מתקוממים?

הם מפחדים

או שהם חושבים שלא הגיע הזמן.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 29 דקות, 98civic כתב:

זה פאקינג אבסורד שאני מסתובב ביפו וכולי פחדים ומרגיש כאילו אני בחצר שלו והלא הוא בבית שלי. ולא אני לא מסתובב ביפו

קצת בא לי לקחת לחתימה, תודה.

• מצחיק 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

מה שכואב לפלסטינים, או לשם הדיון לערבים מסביבנו לדורי דורות זה איבוד אדמות.

זו צריכה להיות המשוואה שאנחנו עושים.

תקפתם -> איבדתם אדמה.

התושבים בעזה מוכנים להקריב את עצמם בשביל חמאס אבל להקריב אדמות בשביל חמאס - על זה לא יסלחו לו.

עריכה אחרונה על ידי Coro
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

תראה איזה מכוערת היא דומה לנעל, הדבר היחידי שמתאים לה זה לישון עם הדגים, כמו שאר השתינים. 

פורסם
לפני 16 דקות, עדי-אל כתב:

החמאס בעזה עלה בבחירות הוא לא השתלט בכח

כתבתי על זה הררים של מילים, אין טעם לכתוב שוב אם זה לא נקרא ב5 הפעמים הקודמות

לפני 16 דקות, עדי-אל כתב:

למה אתה בטוח שהם כ"כ רוצים שתשחרר אותם חמאס אולי הם מעדיפים שחמאס ישחרר אותם ממך?

אתה מדמיין פלקאט שמאלני ולכן קורא דברים שלא נכתבו, אתה יכול למצוא איפה בהודעה שלי קיבלת איזושהי אינדיקציה שאני טוען משהו לגבי הבטחון שלי לגבי מה הם רוצים? מניח שלא, כי הם לא מעניינים אותי, ישראל כן. אני מתעניין יותר באסטרטגיה המדינית של ישראל. 

לפני 17 דקות, עדי-אל כתב:

אתה רוצה ללחוץ אותם עד שיחזירו את השבויים. מה אתה עושה אם הם לא רוצים. כמה אחוזים מעזה אתה מוכן למחוק?

או אבל זה כל היופי, אני(=ישראל) לא מוחק כלום. הם יותר ממוזמנים להמציא מתקני התפלה ותחנות כח, שאנחנו נשמיד להם אם מתחשק לנו כי הם תוקפים ואנחנו מחזירים - ובמלחמה יעדים אסטרטגיים נופלים.

הם יכולים גם להתחנן למצרים. הם יכולים גם למות בצמא ורעב.

בהצעה שלי הם הורגים את עצמם, כי יש גזר, והם בוחרים שלא לאכול אותו.

הרבה (הרבה) יותר קל להסביר לעולם שאנחנו רוצים לעזור להם, הם לא רוצים עזרה, מאשר שאנחנו נלחמים ב2מ׳ אזרחים תחת מצור של כח צבאי חזק בפקטור 100x.

יותר קל לדבר על פלסטינים שבוחרים למות מרעב כי הם לא רוצים להחזיר חטופים, מאשר פלסטינים קבורים בהריסות של הבתים שלהם כי ״היה יעד אסטרטגי בבניין המגורים הזה בפעם השמונת׳אלפים אופסי הורדנו משפחה״. מדינה לא אמורה לספק תשתיות לאויב שלה בזמן מלחמה.

צריך להוציא את הראש מהתחת של עצמנו ולהבין שבלי פתרון מדיני, אין פתרון, רק עוד ועוד מעגלי מוות. 

אני ממש בסדר עם לתת להם להרוג את עצמם, אני פחות בסדר עם להרוג אותם בלי שהצענו אלטרנטיבה כי אז אנחנו אמנם מספרים לעצמנו שאנחנו הטובים בסיפור, אבל בתכלס כל הצדדים דרעק.

השאלה היא האם אנחנו רוצים להיות צודקים בעיני עצמנו, או לנסות להגיע לפתרון בר קיימא. 

אם מישהו יודע איך להעלים 2מ׳ איש ולהשאר מדינה מערבית מתוקנת, שיספר לנו איך. זה הפער בין דיון תיאורטי לשחרור עצבים, ודיון פרקטי/קונקרטי במה עושים קדימה, אם לא רוצים לחיות על החרב לנצח.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעה, oryo כתב:

אנחנו מחוייבים לפתרון שתי המדינות, אנחנו מבינים שהאנשים בעזה זכאים לחיים, ואנחנו נשמח לעזור להם לבנות משהו. כן, מדינה, עם נמל״ת ונשק והכל(!), אבל זה ייקח זמן. צריך ערבונות בינ״ל ופירוז ובלה בלה בלה אבל המטרה הסופית היא לבנות לכם משהו להפסיד. 

אני קצת ממשיך את עופר.

יצאנו מהרצועה, מה מנע מהם על ההתחלה להתחיל לדאוג לתושביהם? שלא נתנו להם לייבא נשק? הם היו צריכים להגן על עצמם כי הפצצו אותם סתם?

יכלו לבנות לעצמם משהו להפסיד מלא פעמים. 

יודע מה? לא הפלסטינאים. 

מה מונע מהאיחוד/ארהב/סעודיה/קטאר/[תכניס שם של מדינה או אירגון פה] לבנות להם מתקן התפלה קטן? לשפץ ולשפר את תחנת הכוח שלהם? להשקיע בתשתיות?

מי מונע? ישראל? שמעת על הצעות כאלה שמישהו אמר להם לא?

לפני שעה, oryo כתב:

״אנחנו מזרח תיכונים פסיכופתים שמדברים ערבית עם ערבים״

אם זה מה שהיינו עושים, היו מגנים אותנו, אבל היית רואה תמונות יותר קשות מישראל.

גם הפצצות וגם הוצאות להורג של מחבלים שיושבים בבתי הכלא בארץ.

זה כנראה לא היה עוזר יותר מדי, אבל אז זה היה פסיכופתי. הפצצות זה משהו שהתקבל כדבר סטנדרטי שמדינת ישראל עושה בתגובה.

תיאורתית - מסכים איתך. מעשית זה לא משהו שקורה. 

תיאורתית בוא נעשה להם טרנספר זמני למצריים/נגב, נביא חברות בין לאומיות, נביא את סין שאוהבת לבשבש אצל מדינות אחרות, נשפץ את עזה נעשה שם דובאי, נחזיר אותם.

אחלה חלום. אתה מאמין שזה מה שהם רוצים? שהם יסכימו לזה? 

self sustaining, אבל בלי צבא. הבטחה שאף אחד לא תוקף שם כול עוד הם לא לא תוקפים. 

לפני 1 דקה, oryo כתב:

בהצעה שלי הם הורגים את עצמם, כי יש גזר, והם בוחרים שלא לאכול אותו.

הם כבר עכשיו עושים את זה, מההתנתקות ועד היום.

מצחיק שכתבנו באותו הזמן.

לפני 3 דקות, oryo כתב:

אני פחות בסדר עם להרוג אותם בלי שהצענו אלטרנטיבה

אני לא הכחרתי אותם להבריח אמלח בשקיות אורז.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, David32 כתב:

תיאורתית בוא נעשה להם טרנספר זמני למצריים/נגב, נביא חברות בין לאומיות, נביא את סין שאוהבת לבשבש אצל מדינות אחרות, נשפץ את עזה נעשה שם דובאי, נחזיר אותם.

דויד, בחיאת רבאק, אם הצלחת להעיף מפה 2מ׳ אנשים אני באמת עושה עליך את הרושם כמו הבנאדם שמעוניין שהם יחזרו?

אני אנשק לך את הידיים והרגליים.

גם אם תבנה כפתור שמעלים את כולם ומוחק לעולם את הזכרון הקולקטיבי, אני אלחץ עליו חמש פעמים.

גם אם תגרום לחרדים לומר ״אוי וואו העוני שלנו יחד עם הדמוגרפיה יקריס את ישראל בואו נהפוך לאוכלוסיה יצרנית טיהי״.

גם אם תגרום לבר רפאלי לשכנע את אשתי שנועדנו לחיות שלושתנו יחד בהרמוניה.

עזוב שטויות והשחתת בייטים על דברים שאף אחד לא מציע ו/או יודע לעשות, בחיאת, תגיד עם מה אתה לא מסכים במה שכתבתי ומה אתה מציע במקום.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

רשמתי עם מה אני לא מסכים. ואם אתה מצטט ועוד מדגיש, אז תדגיש את ה "זמני".

אתה אומר "ניתן להם דברים שיהיה להם מה להפסיד". אני אומר שהם יכלו לבנות לעצמם והם לא בנו, לא מנענו מהם. הם לא מעוניינים בזה.

אין לי הצעה במקום. כמו שאין לי פתרון לסיכסוך.

מי אני שתיהיה לי הצעה? סתם מהנדס.

אבל, כמו שאני יכול להסתכל על עצמי ולהגיד "הייתי צריך להפסיק לעשן מוקדם יותר" ככה אני יכול להסתכל ולהגיד "היו צריכים לבנות לעצמם מתקן התפלה במקום רקטות". כסף כדי לעשות זאת - לא היה חסר. גם אני יכולתי להפסיק לעשן מוקדם יותר. רצון - זאת הייתה הבעיה שלי, וכנראה הבעיה שלהם.

במודגש - מה שאני לא מסכים איתך לגביו.

• רעיון טוב! 1

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, David32 כתב:

אתה אומר "ניתן להם דברים שיהיה להם מה להפסיד". אני אומר שהם יכלו לבנות לעצמם והם לא בנו, לא מנענו מהם.

זה לא מדויק, אאל״ט הורדנו להם פעמיים תחנות כח שם, ובכלליות יש שם ארגון טרור של פסיכופתים פונדמנטליסטים ששולט ברצועה, אז אני לא בדיוק בהלם מזה שהם לא מתפקדים כמו כח ממלכתי רציונלי. לנו יש ממשלת זבל וראינו כמה ערך הם משמידים למדינה מערבית מתוקנת תוך 10 חודשים, אז קח את הפיגור על סטרואידים הזה בתוך בוץ של למעלה מעשור, למה אפשר לצפות?

אם זה לא ברור, לדעתי אין שום תרחיש במסגרתו חמאס נשאר שחקן בקונסטלציה הנוכחית, לא פותרים מדינית שום דבר עם נאצים/isis. כל הסדר צריך לכלול כניעה שלהם - ואם הם לא רוצים להכנע, יופי, שימותו מצמא ודיזאנטריה על תא שטח קטן בפקטור 2x והפצצות בלתי פוסקות, בחירה שלהם.

אבל אי אפשר להציע להם להכנע בלי לתת אופק - ובד בבד לטעון לעולם שאנחנו החבר׳ה הטובים.

מקל, וגזר.

הפער ביני, ״סמולן יפה נפש״, ובין רוב החברים כאן (כמשתקף מהתגובות): אני פשוט מדבר לא רק על המקל, אני מבין שאין עתיד בלי גזר. זה הוכח במשך עשרות שנים, זה טריוויאלי ברמה האנתרופולוגית, ועדיין נדמה שזה נושא לדיון איכשהו.

אז מדברים בעיקר על המקל, כל אחד מראה שיש לו מקל יותר גדול, בו פאקינג הו. מה עושים עם זה, קונקרטית? 

more

of 

the

fucking

same

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם
לפני 2 דקות, oryo כתב:

אאל״ט הורדנו להם פעמיים תחנות כח שם, ובכלליות יש שם ארגון טרור של פסיכופתים פונדמנטליסטים ששולט ברצועה

אני לא הכרחתי אף אחד מהם לחטוף את גלעד שליט, או לתקוף את ישראל. גם אתה לא.

אני בכלל לא הייתי בין מקבלי ההחלטות שם.

מישהו אחר כן, והוא החליט לעשות מעשים שפגעו ברצועה, במקום שהטיבו לה. אז אתה אומר שיש שם ארגון טרור ששולט. 

לפני 3 דקות, oryo כתב:

אבל אי אפשר להציע להם להכנע בלי לתת אופק - ובד בבד לטעון לעולם שאנחנו החבר׳ה הטובים.

להיכנע אומר שהארגון הטרור השולט עדיין ישלוט.

לחסל את החמאס לגמרי, אולי יקומו אנשים נורמלים, אולי לא. בספק שיהיה קול הגיוני שישתלט על הכול. אבל אולי אני טועה.

בינתיים, מקל וגזר לא עובד איתם.

לטעמי? מישהו אחר צריך לקחת עליהם אחריות מלאה (אבל ממש, כמו שאתה לוקח על הילדים שלך) שיבנה להם ויטפל בהם, העולם יביא להם כסף - זה קרה גם כשהם לא היו נחמדים. 

אבל אף אחד לא רוצה. זאת הבעיה. אף אחד לא רוצה אותם. אף אחד לא מאמין בהם.

- By lifting money bags

פורסם

לפני 43 דקות, oryo כתב:

עזוב שטויות והשחתת בייטים על דברים שאף אחד לא מציע ו/או יודע לעשות, בחיאת, תגיד עם מה אתה לא מסכים במה שכתבתי ומה אתה מציע במקום.

להחריב את צפון הרצועה, להרוג כמה שאפשר ולא לתת להם לחזור עד שהחטופים לא חוזרים.

לא מספקים יותר חשמל או מים.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

להחריב את צפון הרצועה, להרוג כמה שאפשר ולא לתת להם לחזור עד שהחטופים לא חוזרים.

לא מספקים יותר חשמל או מים.

אוקיי, אז אחרי שאני ואתה כתבנו בגדול 1:1 אותו דבר על המקל, איפה בדיוק אנחנו חלוקים?

על הגזר?

האם לשיטתך יש גזר בכלל?

פורסם

להם יש גזר.להציע?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני 22 דקות, oryo כתב:

האם לשיטתך יש גזר בכלל?

אין גזר. הוכח שאין גזר. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 8 דקות, hans כתב:

להם יש גזר.להציע?

יש. 220 חטופים.

מצד שני - לצערי הרב אני משוכנע שהם כבר הכינו לנו מראש כמה 'רון ארדים',

ואידך זיל גמור...

• תוכן חדש...