Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

הקטע, חצי מהמשוואה הזו לא מתקיים

זו הבעיה, הם לא יכולים לתת לך לחיות כי הכפירה שלך, במהותה, היא גורם סיבתי לכך שמגיעים אסונות.

הכופרים אשמים, כשיבואו בתשובה הכל יהיה טוב.

מי שבאמת מאמין בזה, איך תוכל לשנות אותו רציונלית?

והבונוס - הרי אף פעם בשום ציוויליזציה לא כולם היו צדיקים גמורים, כי תמיד היו היותר צדיקים לדעת עצמם, שיכלו להאשים את מי שפחות צדיק בכל האסונות בעולם.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, פריג'י כתב:

זו הבעיה, הם לא יכולים לתת לך לחיות כי הכפירה שלך, במהותה, היא גורם סיבתי לכך שמגיעים אסונות.

וזה מה שצריך לטפל בו. שיעדכנו את הספר הוראות שלהם. 

מצד שני, אלו אנשים שבטוחים ש(קורא בדף המסרים של ש"ס לרגע, קופץ להתקלח- תיכף אשוב) משכב זכר גורם לרעידות אדמה.  למה שירצו לתקן את ספר ההוראות הפעלה שלהם? מבחינתם הוא לא מקולקל.

אז האחריות מוטלת עלינו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 10 שעות, Supertigre כתב:

הרב יצחק יוסף: שינוי היחס של טראמפ - בגלל הגזירות שעושים על בני תורה. 

הקב״ה וביבי, אותו הסיפור.

הצלחות זה בזכותם, כשלונות בגלל מישהו אחר.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 21 שעות, mcaspi כתב:

ידידי ישראל הגדולים התהפכו עלינו כי הם מכירים פשוט את דיני המלחמה, וכמה תושבים חוקי פחות או יותר להרוג. ידידי ישראל הגדולים רואים פשוט את הסבל של הפלסטינים ונמאס להם מהסיפור ועוד. צריך פשוט להקשיב למה שהם אומרים. הם לעולם לא אמרו שרדיפת וביזוי לומדי התורה מפריעה להם.

התגובה שלך נראית תגובה של דובר אל ג'זירה.

המלחמה בעיראק (2003–2011 והמשך הלחימה)

מלחמת עיראק, ובמיוחד השנים שאחרי הפלישה הרשמית (2004 ואילך), הפכה לזירת לחימה עירונית צפופה (כמו בפלוג'ה ובמוסול) שכללה מלחמת אזרחים קשה, פיגועי תופת של אל-קאעידה ודאעש, ולוחמה בשטח בנוי.

נתונים (לפי מאגר Iraq Body Count ודיווחים צבאיים):

מספר האזרחים הרוגים מעשירי אלימות ישירה נע בין 185,000 לכ-210,000 (הערכות אחרות הכוללות השפעות עקיפות מגיעות למספרים גבוהים בהרבה).

מספר הלוחמים/חמושים (האויב) שנהרגו מוערך בכ-35,000 עד 40,000.

היחס המקובל: בעיראק נרשם יחס קשה מאוד של כ-3:1 עד 4.5:1 (בין 3 ל-4.5 אזרחים הרוגים על כל מחבל/חמוש שנהרג). הסיבה ליחס הגבוה היא בעיקר הטרור הפנימי, מכוניות התופת ומלחמות הדמים בין הסונים לשיעים שפגעו באוכלוסייה אזרחית ללא הבחנה, לצד אתגרי הלחימה העירונית של צבא ארה"ב ובעלות בריתו (למשל, בקרב על מוסול נגד דאעש היחס האמריקאי עמד על סביב 2:1 או 3:1).

מלחמת חרבות ברזל בעזה (2023–2026)

הלחימה בעזה נחשבת לאחד המקרים המורכבים ביותר בהיסטוריה המודרנית של לוחמה בשטח בנוי, עקב שימוש מאסיבי של חמאס בתשתיות אזרחיות (בתי חולים, בתי ספר, רשת מנהרות תת-קרקעיות מתחת לאזורי מגורים) ומניעת פינוי אוכלוסייה. הנתונים בעימות זה שנויים במחלוקת עזה בשל המקורות השונים.

לפי נתוני צה"ל ומערכת הביטחון הישראלית: צה"ל מעריך כי חוסלו למעלה מ-20,000 עד 25,000 מחבלים (אנשי חמאס והג'יהאד האסלאמי). בהסתמך על נתוני ההרוגים הכלליים ברצועה (העומדים על מעל 40,000 לפי משרד הבריאות בעזה), היחס בישראל מוערך כנע בין 1:1 ל-1.5:1 (על כל מחבל שנהרג, נהרגו בין אזרח אחד לשני אזרחים).

לפי הערכות וארגונים בינלאומיים (כגון האו"ם או ACLED): גורמים אלו נוטים להסתמך על הדיווחים הגולמיים של משרד הבריאות הפלסטיני בעזה (שאינו מפריד בדיווחיו בין אזרחים למחבלים ומגדיר נשים וילדים באופן אוטומטי כאזרחים). חלק מהאנליסטים הבינלאומיים ודוחות המודיעין המערביים טענו ליחס שנע בין 2:1 ל-3:1 (בין 2 ל-3 אזרחים על כל מחבל).

גם אם אתה מסתמך באופן מובהק על הנתונים של חמאס אתה לא מתקרב למספרים של הקואליציה בעיראק למשל.

"ידידות" ישראל לא התהפכו עלינו כי כואב להן על עזה, אם היה כואב היו לוקחות את התושבים שלה. הן נגדנו בגלל אינטרסים פוליטיים נטו, או אישיים כמו ראש ממשלת ספרד שאישתו עומדת לקבל 24 שנים בכלא והוא התהפך עלינו יום אחרי שהתחילו לדבר על זה בתקשורת.

צרפת למשל תוקפת אותנו כי 1. יש לה אינטרסים בלבנון 2. מפסידה לתעשיית הנשק הישראלית 3. מפחדת מהמהגרים בצרפת.

זהו.

• אהבתי 1
פורסם

אם היה כואב על עזה היו לוחצות את מצרים לפתוח את הגבול ולאפשר זרימת פליטים לאיזור ללא סכנת מלחמה.

העזתים מענינים להם את הישבן.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

גם אם אתה מסתמך באופן מובהק על הנתונים של חמאס אתה לא מתקרב למספרים של הקואליציה בעיראק למשל.

אלת תלך לפינה הזו.

שים לב שבעירק מדובר על מלחמה של 8 שנים שמספר ההרוגים ביחס לגודל האוכלוסייה קטן בהרבה.

ובליקשר הבעיה היא לא מספר ההרוגים ולא יחס האזרחים לחמושים אלא איך אתה מטפל בהפרות חוק על ידי החיילים שלך. רק מזכיר לך שחיילים אמריקאים שביצעו מעשי אלאור אזריה קיבלו גם מאסרי עולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ובינתיים, בנגביר וה(דמעות)תנין. או משהו. 

הוא פשוט עושה נזק בלתי יאומן למדינה עם מה שהוא מוציא מהפה או מהאצבעות. 

• מבאס 1

פורסם
לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:

המלחמה בעיראק

תמשיך לספר לעצמך סיפורים ולעשות את ההשוואות האהובות עליך.

בזמן המלחמה בעיראק, לא היו שרים אמריקאים שהצהירו בגאווה שהם הולכים לבצע פשעי מלחמה, כמו ששרים ישראלים מתבטאים כבר שלוש שנים.

חיילים אמריקאים שביצעו פשעים סטייל כח 100, הלכו לכלא למאסרים ארוכים ולא הפכו לגיבורים של שרים בממשלה.

פירס מורגן היה אחד התומכים הכי גדולים של ישראל אחרי השביעי. מה גרם לו להתהפך? גם הוא יש לו אשה שאמורה ללכת לכלא או משהו כזה? וזו סתם דוגמה זניחה משלוש השנים האחרונות.

image.thumb.png.1262556daa7567d0e4a7e4ee89be6507.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

פירס מורגן היה אחד התומכים הכי גדולים של ישראל אחרי השביעי. מה גרם לו להתהפך? גם הוא יש לו אשה שאמורה ללכת לכלא או משהו כזה? וזו סתם דוגמה זניחה משלוש השנים האחרונות.

הוא לא היחיד שהתהפך עלינו.

על רובם כבר גילו שזה מגיע בגלל מדינה שמשחקת במונדיאל, 4 אותיות, מתחילה בק' ונגמרת ב-טאר.

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

תמשיך לספר לעצמך סיפורים ולעשות את ההשוואות האהובות עליך.

בזמן המלחמה בעיראק, לא היו שרים אמריקאים שהצהירו בגאווה שהם הולכים לבצע פשעי מלחמה, כמו ששרים ישראלים מתבטאים כבר שלוש שנים.

חיילים אמריקאים שביצעו פשעים סטייל כח 100, הלכו לכלא למאסרים ארוכים ולא הפכו לגיבורים של שרים בממשלה.

וכן, כשישראלים ממציאים אירועים שאחר כך האג מתבסס עליהם אין לי איך להגיב לזה.

פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

בגלל מדינה שמשחקת במונדיאל, 4 אותיות, מתחילה בק' ונגמרת ב-טאר.

לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:

תאהבו או לא זה מה שמיליון איש שחיים אתכם/לצידכן חושבים ומאמינים.

שניכם בדיוק אותו דבר. אפס יכולת לקבל אחריות על המעשים שהממשלה שלכם עושה בשמכם.

תמיד יש תירוץ. רדיפת תלמידי הישיבות, הכסף של קטר...

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

וכן, כשישראלים ממציאים אירועים שאחר כך האג מתבסס עליהם אין לי איך להגיב לזה.

למה אתה מתכוון ב"ממציאים אירועים"?

אי אפשר להאשים אותי שאני שמאלני או משהו, אבל השיט שבןגביר אומר, זה לגמרי גובל בפשע מלחמה. טירוף מוחלט. וזה שר הביטחון לאומני שלנו.

אני לא רוצה שלבנון תבער (מי הראשונה שצעקה "לבנון בוערת! לבנון בוערת! תראו! לבנון בוערת! עם הדגשות בשנת 2006? גם היא בממשלה הזו אגב. בין הפותרים תוגרל טיסה לאיפה שהיא עכשיו), אני לא רוצה שאלפי אימהות יבכו. 

אני רוצה ביטחון. אני רוצה 0 אנשי חיזבאללה חיים. אני רוצה לראות את לבנון משגשגת ופורחת, יחד איתנו, בשלום. עד כמה שזה אפשרי. שלבנון תבער סתם? הרוגים? בשביל מה זה טוב, חוץ מאשר בשביל הטיקטוק והבייס?

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

רדיפת תלמידי הישיבות, הכסף של קטר...

תאכלס אולי עדיף שתלמידי הישיבות ירדפו אחרי הכסף של קטאר במקום אחרי שלי.

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

אבל השיט שבןגביר אומר, זה לגמרי גובל בפשע מלחמה. טירוף מוחלט.

הבעיה הרבה יותר עמוקה.

שר בכיר מתבטא ככה והתגובות בממשלה נעות בין תמיכה לשתיקה (במיוחד של ראש הממשלה).

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פירס מורגן "הגן" על ישראל עד שהחברים לחצו לו על החמינדוס:

הקשר העיקרי של העיתונאי הבריטי פירס מורגן לקטר סובב סביב סיקור גביע העולם בכדורגל ב-2022 והתבטאויותיו בנושא. [1]
  • שידור מתוך קטר: מורגן שידר את תוכניתו Piers Morgan Uncensored בשידור חי מדוחא במהלך מונדיאל 2022, וריאיין בה את בכירי הוועדה המארחת. [1]
  • הגנה על המדינה: הוא יצא להגנת קטר מפני הביקורת המערבית, בין היתר בנושאי זכויות אדם וזכויות עובדים זרים, וטען שהביקורת בבריטניה נובעת מ"צביעות" מאחר שבריטניה נשענת על אספקת גז מקטר. [1]
  • עימותים עם התקשורת הבריטית: הוא תקף בחריפות את ה-BBC על כך שלא שידרו את טקס הפתיחה. [1, 2]
  • ביקורת מאוחרת יותר: עם זאת, בעיתונות המערבית נטען לעיתים כי הוא משמש כסוג של שופר או כלי להשפעה, בעקבות עמדות שהציג בראיונות עם אישים שונים המזוהים עם עמדות דוחא ומבקרי מדיניות המערב. [1]

האפס הזה נמצא שאותה השורה עם מייגן קלי, קטארלסון , אוואנס וקספריאן שאותה הוא אוהב להביא להשתלח בישראל.

• תוכן חדש...