Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם הקומבינה של ישיבות ההסדר שעושים חצי שירות זו אפליה. הציבור היחידי שאין לו הקלות וצריך לעשות שרות מלא הוא הציבור החילוני.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, malcishua כתב:

זה מה שהכי מטריף אותי בשיח ה"פוליטי" בישראל. אני נתקל בזה ברמה היומיומית. אנשים מתווכחים ביניהם על שטויות - מה ביבי אמר או לא אמר, מה אייזנקוט אמר או לא אמר, הכל בהובלת מכונות התעמולה והרשתות החברתיות. בזמן שיש לנו כאן בעיה חמורה בהרבה מכל השטויות האלה

לגמרי. בשיחה אקראית עם ביביסטים בסופ״ש נתקלתי (שוב, בפעם המי-יודע-כמה) בפרדוקס הזה שגורם לך לתלוש שיערות מהראש -

1. מתלוננים שהכול יקר, המדינה דופקת אותנו, וכיו״ב

2. מתלוננים על איך שהחרדים/דתיים מתנהגים ברמה האישית/עסקית (לכלוך/רמאות/שקר/סחטנות/שחור)

3. בכל ניסיון הכי עדין וזהיר בשיחה הקושר את סעיף 2 בתור הסיבה לסעיף 1 ובום - קופצים עליך עם ״אבל הסמול/בגצ/ערבים/בנט גנב/לפיד שקרן״

אנשים בלי כיפות שנוסעים בשבת ומדי פעם מלחכים חזרזיר אומרים לך

״אני מוכן להמשיך לממן את הנבלות החרדים אבל רק לא לפיד/בנט שימכרו אותנו לערבים״.

כאילו... מה נסגר?

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

@yd b-4 כדי לעשות סדר בספורטאים מצטיינים מדובר על כ 1,000 חיילים שמתחלקים ל 3 רמות.
הראשונה זה ספורטאים פעילים שיוצאים לתחרויות, השנייה זה ספורטאים בנבחרות של מקצועות אולימפיים שמרבלים יותר ימי חופש והשלישית הגבוהה ביותר אלה ספורטאים עילויים שזה ממש בודדים.

אם ניקח בחשבון שכל אחד משחק כדורגל/סטנגה/כדורסל/מתאמן בחדר כושר אז יש יוצר ספורטאים מחרדים.

ואם נמשיך אז מוכן לזרום איתך למספר זהה של חרדים שיוכרו כדתיים מצטיינים.

הדרגה הראשונה מקבילה לשמירת שבת אז ניתן ל 500 רק לשמור שבת וחגים, לעוד 350 להתפלל כמה תפילות שיש ביום ורק ל 150 ניתן בנוסף גם ללמוד תורה כמה שעות ביום במסגרת הצבאית.

והינה קבלת מעמד זהה לספורטאים המצטיינים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין מחסור ברופאים. יש מחסור במקומות לימוד ובעיקר בתקנים להתמחות ולתעסוקה.

אז המצוקה היחידה שהתוכנית הזו רוצה לפתור, היא המצוקה של חרדים שרוצים להיות רופאים בלי להתחרות על מקומות לימוד מול צעירים מוכשרים ומצויינים שלמדו קשה.

image.thumb.png.a2eb47dc8a718a9d427195f7b4b36544.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 שעות, פינדר כתב:

ואם הרוב יחליט ששירות צבאי זה רק לקיבוצניקים ולהיות קרבי זה רק למי שנולד בנס ציונה?

הממשלה כפופה לחוק. בשביל זה קיים בית המשפט

ומי קובע מה החוק?

פורסם
לפני 30 דקות, עדי-אל כתב:

ומי קובע מה החוק?

יש למחוקק מגבלות שנובעות מעצם היותנו דמוקרטיה. 

אחת מזכויות האדם הבסיסיות הוא שוויון בפני החוק ולכן המחוקק לא יכול להפלות לא לטובה ולא לרעה.

לפני 37 דקות, פינדר כתב:

אין מחסור ברופאים. יש מחסור במקומות לימוד ובעיקר בתקנים להתמחות ולתעסוקה.

אז המצוקה היחידה שהתוכנית הזו רוצה לפתור, היא המצוקה של חרדים שרוצים להיות רופאים בלי להתחרות על מקומות לימוד מול צעירים מוכשרים ומצויינים שלמדו קשה.

image.thumb.png.a2eb47dc8a718a9d427195f7b4b36544.png

אין שום בעיה עם העדפה מתקנת בתנאי שהם עמדו בשאר החובות החוקיות של כל אזרח.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, פינדר כתב:

גם הקומבינה של ישיבות ההסדר שעושים חצי שירות זו אפליה. הציבור היחידי שאין לו הקלות וצריך לעשות שרות מלא הוא הציבור החילוני.

כי החילונים לא מסוגלים להתאחד לקבוצה שיש לה כח לסחוט את המערכת. זה נגד הערכים של החילוני, שמאמין בחופש אישי ושכל אחד יחיה איך שהוא רוצה.

החילוני לא צריך יחס מיוחד. הוא רוצה לקבל מהמדינה ביטחון ושירותים אבל אין לו אג'נדה להשפיע על אורח חיים של מישהו אחר. אין לו ערכים קדושים שפגיעה בהם זה פגיעה ברגשותיו, ואם כן אז הוא מגזים וקטנוני, כי מה זה כבר אוטובוס בשבת, תתחשב במי שאסור לו. אתה רוצה לחיות במדינת חוק? יפה, אז תשרת בצבא ותשלם מיסים ותתנהג יפה. מה אכפת לך שאחרים לא עושים את זה? ואם כולם היו קופצים מהגג?

תעשה את התפקיד שלך וסתום את הפה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 25 דקות, Night Driver כתב:

העדפה מתקנת

זו לא העדפה מתקנת, זו עוד השקעה בציבור פריוולגי שגם ככה מקבל יותר מכולם.

השקעה בציבור שבחר להיות בור, אבל עכשיו מחפש קיצור דרך למקצוע רווחי. מעניין אגב שאין דרישה ללימודים בהפרדה. כשמדובר באפשרות להרוויח, פתאום איכשהו אפשר לשבת בנוכחות נשים וללמוד ממרצות ממין נקבה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

אין לו ערכים קדושים שפגיעה בהם זה פגיעה ברגשותיו

הציבור החילוני צריך למצוא כמה כאלה ומהר כדי לטפל בבעייה ההולכת וגדלה.

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

איך לא? 

נתחיל מזה שמדובר על לימודי רפואה. שם בוודאות אין מחסור במועמדים. תנאי הקבלה בשמיים ועל כל מקום מתמודדים הרבה מועמדים עם ציונים גבוהים מאוד ופסיכומטרי בשמיים.

ואחרי שמסיימים ללמוד, רופא צריך תקן להתמחות וזו כבר בעיה תקציבית וככל שאני יודע לא חסרים רופאים שמחכים לפעמים כמה שנים שיתפנה תקן. אחרי זה, יש מחסור ברופאים מומחים.

בכל אופן, להחליף סטודנטים מצטיינים בסטודנטים חרדים, לא ישנה כלום מבחינת מצב הרפואה בישראל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 16 דקות, פינדר כתב:

בכל אופן, להחליף סטודנטים מצטיינים בסטודנטים חרדים, לא ישנה כלום מבחינת מצב הרפואה בישראל.

ישנה, ישנה. 

לא בהכרח לטובה. אבל ישנה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

רגע רגע, יש פה מישמש.

לא חסרים רופאים שמחכים לתקן כי מגבילים בכמות שיכולה ללמוד.

השאלה היא האם כמות הרופאים לנפש עומדת עם גידול האוכלוסיה וגידול הצרכים. עינייני תורים וזמני המתנה וכאלה. 

זה שרוצים לממן לחרדים עוד קורסי הכנה ללימודי רפואה, לא כזה נורא. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 21 דקות, David32 כתב:

לא הבנתי את המשפט הזה. אולי חסר פה איזה פסיק.

אני לא רוצה להיכנס לדקויות, כי אני לא מעולם הרפואה ואני בטוח אטעה בפרטים.

אני כן יכול להגיד בוודאות שהתוכנית הזו שמקדמת חרדים על חשבון אחרים, לא תוסיף כלום למערכת הבריאות, מבחינת הצרכן. אפס תועלת לצרכן הבריאות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 15 דקות, David32 כתב:

אין הגבלה אלא פשוט כבר מזמן הגיעו למקסימום הקיבולת של בתי הספר לרפואה בישראל. בתחום הזה אנחנו בהחלט במחסור כבר שנים רבות כפי שאנחנו במחסור במיטות אשפוז, רופאים מומחים, מחלקות שונות ועוד. התיקון הוא קודם כל באמצעות כסף, אבל כאשר הממשלה שולחת מיליארדים לא מפוקחים לחרדים ויהודה ושומרון, אז אין לצפון ולדרום. 

• תוכן חדש...