Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, MiniMiz3r כתב:

רבנים יכולים לדרוש מחיילים לסרב פקודה לא מהיום ואין לזה שום קשר להאם המפקדים ביחידה הם דתיים או לא. רבנים דורשים מחיילים לסרב פקודה כבר עשרות שונים.

כשעובד אחד מכריז שביתה אז הכל דופק כמו שצריך אבל כשכל העובדים זו בעיה.

כשהיחידה הומוגנית מעבר לזה שהכוח של סירוב הפקודה כאמצעי לחץ הופך משמעותי, במקרה של סירוב היחידה כולה נגרעת.

לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

להגיד שאנחנו לא אנשי שלום בזמן שהם מסתובבים חופשי ברחבי המדינה, שמים פס עלייך ועל המשפחה שלך, מטרידים יהודיות, רוצחים כשבא להם ולעומת זה אתה נתקל בשלט "הכניסה לישראלים (יהודים) מסוכנת" זה טמטום במקרה הטוב וקבירת ראש בחול במקרה הרע.

בטח כשאתה שם גדר בינך לבין השכן והוא מחליט מדי פעם לזרוק לך חיתולים עם חרא מעליה או לעבור דרכה עם חגורת נפץ.

ביום שהרשות הפלסטינית תגיד בואו נעשה טרנספר מוחלט ותסלקו את כל הערבים מישראל דבר איתי.

יובל, המשטרה היא שלנו ואנחנו בוחרים לא לאכוף.

זה נכון לחיתולים שעפים, זה נגון להטרדות וזה נכון לפוגרום בחווארה.

תתחיל לתפקד כמו שמצפים ממערכת אכיפה וזה ייגמר. אני לא יודע בן כמה אתה ואם אתה זוכר את התקופה שלא עברו דרך יבנה בלילה, איף פרדם כץ נראתה ומה היה בגבעת שמואל עם האלפרונים והסמים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

כשהיחידה הומוגנית מעבר לזה שהכוח של סירוב הפקודה כאמצעי לחץ הופך משמעותי, במקרה של סירוב היחידה כולה נגרעת.

אולי. בכל מקרה זו לא תהיה היחידה ההומוגנית הראשונה בצבא.

פורסם

יש הומוגנית מכל מיני בחינות. הומוגנית מבחינת נאמנות עיוורת לרטש קהילה שהוא לא חלק ולא כפוף לצבא זה מסוכן.

נכון ש 99.999% שלא יהיה כלום אבל עדיין אני מפחד מה 0.001% שכן.

פורסם
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

דעתי היא שזה מטופש אבל זו לא מיליציה ולא שונה מיחידות שבהן המפקדים הם תמיד בוגרי היחידה.

אז גם הרעיון של יחידות עם נאמנות כפולה הוא לא רק מגוחך אלא גם מסוכן. העובדה שמפקדים מגיעים מאותה יחידה אינה יוצרת בעיית נאמנות, משום שאין להם מחויבות פוליטית אלא מקצועית בלבד. להזכירך, את הפלמ"ח פירקו משום שהיה מזוהה אידיאולוגית עם זרמים פוליטיים מסוימים, למרות שהמפקדים שלו מונו ישירות על ידי הפיקוד העליון של צה"ל.

רבנים יכולים לדרוש מחיילים לסרב פקודה לא מהיום ואין לזה שום קשר להאם המפקדים ביחידה הם דתיים או לא. רבנים דורשים מחיילים לסרב פקודה כבר עשרות שונים.

יש הבדל עצום בין חייל בודד עם דעה פוליטית לבין יחידה שלמה עם נאמנות פוליטית.

פורסם

מן הסתם ישובצו שם רבנים חרדים, לא כיפות סרוגות. עם כל הסלידה שלי מחלק נכבד מהאידיאולוגיה המתנחלית הרי שאנשיה מהווים גיוון שחשוב בחינוך ובהולכה של יחידה צבאית עם איזו חשיבה עצמאית.

והיחס לנשים הוא עניין שאיני יכול לסבול. שמרנות שגובלת באידיאולודיה של הטליבאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא צריך להגזים לגבי הטליבאן, גם אצל החרדים הכי קיצוניים שמכסים את הנשים מכף רגל ועד ראש עדיף להיות אישה מאשר אצל הטאליבן וגם ככה הפלגים הקיצונים האלה לא יתגייסו בחיים לצבא אלא הנורמלים יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 שעות, Pika007 כתב:

למה שוב מה שהיה אפשר לעשות בקלות ובשת"פ נכפה עלינו?

קל.

הסיבה העיקרית להתנגדות למו"מ אפילו עקרוני היום היא דתית. לא בטחונית.

אני חושש שזו הסיבה העיקרית שבגללה אנחנו גם עתידים להפסיד.

לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

הבעיה היא עם התזמון בעיקר.

התהליך המדיני מת כשאולמרט הלך כלא פחות או יותר. 

הפלסטינאים עבדו בזמן הזה קשה, מסתבר, כדי להגיע לנקודה הזו.

מה עשו בישראל? אני יודע! הצביעו למלך ביבי, שסיפר לנו אי שם ב-2018, נראה לי, שאנחנו בתור הזהב של ישראל, הפלסטינאים לא מעניינים איש וכל מי שחולק עליו הוא חמוץ.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

להגיד שאנחנו לא אנשי שלום בזמן שהם

אנחנו לא אנשי שלום. פחות ברברים מהם? רובינו כן. אנשי שלום אנחנו לא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ברור.

כל פלסטיני שנכנס לשטחי ישראל עורפים לו את הראש באותו רגע, ולא נגיד הוא מגיע לקניון בתל אביב ומחפש ילדה בת 13 לאנוס.

בכלל, אנחנו כל כך ברברים שאנחנו מכריחים אותם להסתנן לעבוד פה. זה הכל אנחנו אשמים.

די יבגני הלוזריות הזאת מעייפת.

פורסם
לפני 42 דקות, mikyl כתב:

אז גם הרעיון של יחידות עם נאמנות כפולה הוא לא רק מגוחך אלא גם מסוכן

חחח מה? איזו נאמנות כפולה? יש בצבא, ולא מהיום, חיילים דתיים וחרדים שמקשיבים לרבנים שלהם. זה לא סותר את העובדה שהם כפופים לפקודות הצבא כמו כל חייל אחר. 

פורסם

אבל במסגרת יחידות כלליות מעורבות שבהן הנאמנות לחברים גבוהה, וגם אם חייל אחד או שניים לא יצייתו ההשפעה תהיה מינימלית. כאן מקימים יחידות נפרדות, שעלולות למרוד כאיש אחד.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, MiniMiz3r כתב:

חחח מה? איזו נאמנות כפולה? יש בצבא, ולא מהיום, חיילים דתיים וחרדים שמקשיבים לרבנים שלהם. זה לא סותר את העובדה שהם כפופים לפקודות הצבא כמו כל חייל אחר. 

זה בדיוק כמו ההבדל בין סודאני אחד בשכונה לשכונה של סודאנים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

ברור.

כל פלסטיני שנכנס לשטחי ישראל עורפים לו את הראש באותו רגע, ולא נגיד הוא מגיע לקניון בתל אביב ומחפש ילדה בת 13 לאנוס.

בכלל, אנחנו כל כך ברברים שאנחנו מכריחים אותם להסתנן לעבוד פה. זה הכל אנחנו אשמים.

די יבגני הלוזריות הזאת מעייפת.

יש סוגים שונים של אלימות, יובל. למשל, אתה אובססיבי לגבי אלימות מינית, לא יודע למה. זה ב99% מהתגובות שלך שאני קורא. 

אני לא משווה בינינו לבינם. כתבתי: הם יותר ברברים. אנחנו גם אלימים. זו לא "לוזריות". גם אם לך מאוד קשה עם זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

איזו נאמנות כפולה?

אם רב ידרוש מחייל לסרב פקודה, למי הוא יקשיב? למפקדו או לרב? ואם זה לא חייל אלא מפקד היחידה? אם לרב, אז זאת נאמנות כפולה, כאשר רבנים הם מעל פקודות צבא. וכשזו יחידה שלמה – זו כבר מיליציה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין מה להשוות בין דתיים לחרדים בנושא הזה.

השאלה שצריך לשאול זה החרדים שמתגייסים, הם עושים את זה כי הרב התיר או כי החוק אומר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...