Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, RK כתב:

לא, כולם היו לפני רמבו ודומיהם. ואני די בהלם שלדעתך רמבו/קומנדו ודומיהם צריכים להיות דוקו

פלאטון ופול מטאל ג'אקט יצאו אחרי רמבו. זה קל מאוד לבדוק.

לגבי טענת "סרטי דוקו" שאתה ועוד כמה פה מעלים, זה בדיוק הפוך ממה שכתבתי במקור.

התייחסתי לנראטיב שמבסס דעות קדומות בגיל צעיר. גם אינדיאנה ג'ונס הוא לא סרט דוקומנטרי. אבל הגיבור לבן שמתאהב בגיבורה לבנה ונלחם בגרמנים או בזרים אחרים. 

יובל ציין את הסרט פיטר פן. זה סרט דוקומנטרי? אז למה כל כך מפריע לך אם פיטר פן יגולם על ידי שחקן שחור או הודי או אסייתי?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

אנחנו מתעצבנים בכל פעם כשיוצא סרט ערבי או טורקי על חיילי צהל שמתעללים בפלסטינאים, נכון? 

גם הסרטים האלו לא מתיימרים להיות סרטי דוקו. הם בסך הכל מראים מה חושבים עלינו שם ו\או מה רוצים שהצופים יחשבו עלינו.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתה בחור צעיר שרוצה ללמוד? משפחה נורמטיבית משלמת מיסים?

לא נורא, תעבור ללמידה מרחוק כי רוצים את בית הספר שלך בשביל מהגרים לא חוקיים:

1,900 Migrants Shelter in NYC High School as Students Forced into Remote Learning (foxnews.com)

תרבות מקולקלת יש להם.

"רוצים לדאוג שיהיו בטוחים בסופות", תחזיר אותם למדינה שלהם יש להם שם בית, לא צריך אוהל.

זה מטורף שמדינה שידועה בכך שאם אין לך ויזה אתה אפילו לא יכול לעלות על המטוס אליה, זורמת עם עשרות אלפי מהגרים שפשוט קופצים מעל הגדר.

פורסם
לפני 7 שעות, David32 כתב:

אם אתה מייצג את עצמך כצד הטוב בקונפליקט (רוסים/סובייטים/קומוניסטים רעים)

שני הצדדים ייצגו את עצמם כצד הטוב בקונפליקט ועשו דמוניזציה מוחלטת לצד השני. בברה"מ היה אותו הדבר אם לא גרוע יותר, אני מניח שהפרש הכמה שנים בינינו גרם לך להיחשף לזה פחות.

הנקודה שבה אנחנו נתקלים זה שאתה טוען שכולם קקות, וזה הבייסליין שלך

לא כולם קקות, זאת תפיסה ילדותית. אלא כולם מנסים לנצל את הכח היחסי שלהם, לרבות באמצעות תעמולה, וזאת דרך הפעולה של כל מי שבעמדת כח. פוליטיקה בכלל, ועולמית בפרט, זה לא עסק יפה.

טיפול בחוב הלימודים

אתה מתכוון שינוי תנאי משחק בדיעבד? אנשים שהסכימו לתנאים X ובוכים אחר כך בעיניך ראויים לטיפול מיטיב?

הורדת פירצות/החזרים שמשמשים עשירים ומיסוי גבוה יותר של הטופ

או, הגענו ל-Kill the rich. מ.ש.ל.

מערכת בריאות מערבית

כאן מסכים, שיטת ביטוח הבריאות בארה"ב דפוקה לחלוטין.

לפני שעה, פינדר כתב:

פלאטון ופול מטאל ג'אקט יצאו אחרי רמבו. זה קל מאוד לבדוק.

ואפוקליפסה עכשיו יצא לפני. 

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אנחנו מתעצבנים בכל פעם כשיוצא סרט ערבי או טורקי על חיילי צהל שמתעללים בפלסטינאים, נכון? 

גם הסרטים האלו לא מתיימרים להיות סרטי דוקו. הם בסך הכל מראים מה חושבים עלינו שם ו\או מה רוצים שהצופים יחשבו עלינו.

אתה מבין שככה זה עובד בכל מקום? גם אצלנו התיאור הכי שפוי של ערבים זה בפאודה, שם עוד מאמצים באיזושהי דרך לעשות את זה חצי מאוזן ולא להיגרר לתיאורים כהנצ'מנים בסרטי פעולה או משהו כזה.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

זה מטורף שמדינה שידועה בכך שאם אין לך ויזה אתה אפילו לא יכול לעלות על המטוס אליה, זורמת עם עשרות אלפי מהגרים שפשוט קופצים מעל הגדר.

באופן כללי הרבה יותר קל ויעיל לבקש סליחה מאשר רשות, תקף לרוב התחומים ברוב המקומות בעולם.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לחץ על נתניהו וסמוטריץ': מאבק השרים לשמירת המשרדים המיותרים (ynet.co.il)

"אלא שאז החלו השרים ללחוץ על ראש הממשלה ולאיים על יציבות הקואליציה. הפתרון המסתמן הוא צמצום משרדים כפולים שלא מצריכים פיטורי שרים. על הכוונת השרים מאיר פרוש שמחזיק גם במשרד ירושלים וגם במשרד המורשת; דוד אמסלם שמחזיק גם במשרד לשיתוף פעולה אזורי, גם משמש שר במשרד המשפטים וגם כשר המקשר בין הממשלה לכנסת; ואורית סטרוק שמחזיקה גם במשרד ההתיישבות וגם במשרד למשימות לאומיות. מי שהקדים את המאוחר הוא השר עמיחי שיקלי, שהודיע השבוע לראש הממשלה שהוא עוזב את המשרד לשוויון חברתי ונשאר במשרד התפוצות, וזאת כדי לחסוך עוד כמה עשרות מיליוני שקלים מהתקציב."

הזייה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 24 דקות, RK כתב:

אתה מתכוון שינוי תנאי משחק בדיעבד? אנשים שהסכימו לתנאים X ובוכים אחר כך בעיניך ראויים לטיפול מיטיב?

קודם כול, תנאי המשחק משתנים בדיעבד, זה קורה.

שנית, זה שעשו משהו לא נכון -וזה לא הגיוני שהחוב ללימודים הוא שני לחוב למשכנתאות. לא צריך להזכיר שבתור מדינה כן חשובה לך ההשכלה - אומר שצריך להנציח את זה כי "זה לא ראוי לטיפול"?

לפני 27 דקות, RK כתב:

או, הגענו ל-Kill the rich. מ.ש.ל.

כן, אם אתה אקסטרמיסט. או שסך הכול לעלות קצת מיסים לאלה שמרוויחים בטופ של הטופ ולסגור להם את האופציה לא לשלם שקל מיסים. למה זה כזה נורא? ואיך זה הופך ל kill the rich, או הופך אותי לקומוניסט? 

באמת שאני לא מבין את זה. לא מדובר על מיסוי רומן... 

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

שוב, המדינה שעל הסמל הכנראה הכי מוכר שלה רשום "Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free, the wretched refuse of your teeming shore."

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

שנית, זה שעשו משהו לא נכון -וזה לא הגיוני שהחוב ללימודים הוא שני לחוב למשכנתאות. לא צריך להזכיר שבתור מדינה כן חשובה לך ההשכלה - אומר שצריך להנציח את זה כי "זה לא ראוי לטיפול"?

מה זה לא נכון? מדובר באנשים שלקחו הלוואות לצורך מימון לימודים. זאת הלוואה לכל דבר, זה שהיא לצורך לימודים וזה יעד ראוי זה טוב ויפה, אבל זאת עדיין הלוואה שצריך להחזיר. אז כן, חוב שני והכל. אני טחנתי כמה שנים חונכות פר"ח בשביל מלגות, וגם עבדתי תוך כדי. מה אני צריך לבקש עכשיו? שכר ראוי על החונכות פלוס ריבית והצמדה? פקטור רטרואקטיבי לציונים על חשבון שיעורים ומבחנים שהגעתי אליהם עם לא מספיק שעות שינה?

לפני 3 דקות, David32 כתב:

כן, אם אתה אקסטרמיסט. או שסך הכול לעלות קצת מיסים לאלה שמרוויחים בטופ של הטופ ולסגור להם את האופציה לא לשלם שקל מיסים. למה זה כזה נורא? ואיך זה הופך ל kill the rich, או הופך אותי לקומוניסט? 

באמת שאני לא מבין את זה. לא מדובר על מיסוי רומן... 

כי אתה שוב נגרר לססמאות. אין אף אחד שלא משלם שקל מסים. הם משלמים מסים יותר מכל מי שמתלונן נגדם. זה שזה לא מספיק לדעתך כי הם מצליחים יותר, זה בדיוק העניין הקומוניסטי. אתה מעודד יוזמה (ועל הדרך תעסוקה, צמיחה ומה לא), לא הורג אותה.

• אהבתי 3

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

לגבי טענת "סרטי דוקו" שאתה ועוד כמה פה מעלים, זה בדיוק הפוך ממה שכתבתי במקור.

התייחסתי לנראטיב שמבסס דעות קדומות בגיל צעיר. גם אינדיאנה ג'ונס הוא לא סרט דוקומנטרי. אבל הגיבור לבן שמתאהב בגיבורה לבנה ונלחם בגרמנים או בזרים אחרים. 

יובל ציין את הסרט פיטר פן. זה סרט דוקומנטרי? אז למה כל כך מפריע לך אם פיטר פן יגולם על ידי שחקן שחור או הודי או אסייתי?

הוליווד זה לא מוספילם  אפה כל סרט היה נבדק קודם על ידי צנזורה ואחר כך על ידי סטלין/חרושצ'וב/ברז'נייב וכו'. זה עסק מסחרי ולא משרד תעמולה ממשלתי. סטאלון הריח את השינוי בהלך הרוח של הציבור האמריקאי ועשה את הקומיקס שלו. והתייחסות אליו צריחה להיות כמו לסרט ילדים. כנ"ל צ'אק נוריס.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 32 דקות, RK כתב:

זה מאוד קל להסתכל על זה ככה. אבל כרגיל בחיים, זה לא בדיוק שחור ולבן.

מצד אחד, השיטה האמריקאית יצרה אוניברסיטאות על חלל. הטופ של הטופ. החלום של כל פרופסור ושל כל סטודנט.

מצד שני, השכלה גבוהה הפכה למוצר השני הכי יקר שאמריקאי שרוצה השכלה גבוהה, יקנה בחיים שלו. ובלי השכלה גבוהה, סיכויים לפרנסה טובה, מאוד נמוכים (אלא אם יש לך כישורים מיוחדים).

יש שם בעיה, כמו שיש בעיה במע׳ הבריאות שלהם. מה הפתרון? לא יודע.

לפני 1 דקה, RK כתב:

אני טחנתי כמה שנים חונכות פר"ח בשביל מלגות, וגם עבדתי תוך כדי.

וזה בשביל לשלם שכר לימוד של 20-30 אלף שקל בשנה בממוצע.

היית יכול לממן 25-50 אלף דולר בשנה, מחונכות בפר״ח?

וזה רק שכ״ל. המע׳ שם בנויה אחרת. רוב הסטודנטים צריכים לגור במעונות או בקרבת האוניברסיטה ולשלם הון על מגורים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

11K, אבל בכסף של תחילת שנות ה-2000, כשאתה בן למהגרים (שעדיין עזרו, מאד. אין לי היום מושג איך, אבל זה ראוי לכל הערכה וכבוד). קל זה לא היה.

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

לא כל אוניברסיטה שם עולה ככה. אלה שכן, לרוב מקנות כלים שמסייעים להחזיר את ההלוואות בכבוד ובלי פגיעה. מי שלא מסוגל, בארה"ב, למנף את עצמו מאוניברסיטה בסדר גודל כזה להצלחה כלכלית, כנראה עשה תואר במדעי הכלום או לא היה צריך להגיע לשם מלכתחילה. על טעויות משלמים, אלה החיים.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, RK כתב:

אין אף אחד שלא משלם שקל מסים

לא רק שהם משלמים מיסים, הם מייצרים עבודה להמון אנשים שמשלמים מיסים.

לא ברור איך לדרוש מהם לשלם יותר יעזור למי שלא רוצה לדאוג לעצמו. 

לפני שעתיים, פינדר כתב:

התייחסתי לנראטיב שמבסס דעות קדומות בגיל צעיר

איזה דעות קדומות? שקומוניזם זה לא טוב?

בסרטים האלה יש מסר חיובי סה"כ. יש רעים, יש טובים, תהיה בצד של הטובים גם כשזה קשה. תעזור למי שחלש. הטובים תמיד מנצחים. זה אמנם נאיבי אחושרמוטה, אבל חיובי. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

לא רק שהם משלמים מיסים, הם מייצרים עבודה להמון אנשים שמשלמים מיסים.

לא ברור איך לדרוש מהם לשלם יותר יעזור למי שלא רוצה לדאוג לעצמו. 

כן, התייחסתי לזה. אבל הרציונל של פוליטיקת הזהויות חזק היום. יש עושקים ויש נעשקים, ומי שהרוויח וודאי עשה משהו לא כשר, אז בואו נדפוק אותו.

זה, אגב, מה שגמר את ברה"מ. במקום לעודד יוזמה היה לך בטחון כלכלי מוחלט למי שמוכן להסתפק בבינוניות מינוס, וכתוצאה מכך חוסר עידוד יוזמה ומכאן היעדר צמיחה כלכלית. הדבר העמיד מדינה אולי הכי עשירה במשאבים למצב שבו היא מייבאת חיטה.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

בסרטים האלה יש מסר חיובי סה"כ. יש רעים, יש טובים, תהיה בצד של הטובים גם כשזה קשה. תעזור למי שחלש. הטובים תמיד מנצחים. זה אמנם נאיבי אחושרמוטה, אבל חיובי. 

אבל שוב, זה היה בכל מקום. היה את זה בברה"מ (רק בהפוך, על ארה"ב הרשעים, עושקי העניים והורגי השחורים), בארצות ערב על ישראל, בטורקיה היום על הכורדים ומתנגדי השלטון, כולם עושים את זה.

• אהבתי 2

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

זה מאוד קל להסתכל על זה ככה. אבל כרגיל בחיים, זה לא בדיוק שחור ולבן.

מצד אחד, השיטה האמריקאית יצרה אוניברסיטאות על חלל. הטופ של הטופ. החלום של כל פרופסור ושל כל סטודנט.

מצד שני, השכלה גבוהה הפכה למוצר השני הכי יקר שאמריקאי שרוצה השכלה גבוהה, יקנה בחיים שלו. ובלי השכלה גבוהה, סיכויים לפרנסה טובה, מאוד נמוכים (אלא אם יש לך כישורים מיוחדים).

יש שם בעיה, כמו שיש בעיה במע׳ הבריאות שלהם. מה הפתרון? לא יודע.

וזה רק שכ״ל. המע׳ שם בנויה אחרת. רוב הסטודנטים צריכים לגור במעונות או בקרבת האוניברסיטה ולשלם הון על מגורים.

מבחינה כלכלית ארצות הברית היא התגשמות החלום - בן אדם יכול לעבוד בתור מנקה בריכות ולקנות בתים אחד אחרי השני.

בחרת להתחייב ללימודים בעזרת הלוואה מטורפת - תעמוד בה. 

כמו שפה דורשים מבחור צעיר שקונה רכב בהלוואה לעמוד בה.

פורסם
לפני 8 דקות, RK כתב:

11K, אבל בכסף של תחילת שנות ה-2000, כשאתה בן למהגרים (שעדיין עזרו, מאד. אין לי היום מושג איך, אבל זה ראוי לכל הערכה וכבוד). קל זה לא היה.

אני לא בן למהגרים, אבל גם להורים שלי לא היה ממה לשלם עלי.

אז למדתי באו״פ ועבדתי לכל משך הלימודים ושילמתי על עצמי (העזרה של ההורים היתה בזה שגרתי בבית שלהם רוב הזמן). תאמין לי שאני מבין מה זה לשלם על לימודים.

לפני 12 דקות, RK כתב:

לא כל אוניברסיטה שם עולה ככה.

לפי הנתונים שאני מכיר, 25 אלף זה לפאבליק קולג׳. 50 אלף לקולג׳ פרטי. האייבי ליג יותר יקרים.

https://educationdata.org/average-cost-of-college

הקטע שם, שלימודים באייבי ליג או בקולג׳ יוקרתי אחר, מקנים לך כמעט אוטומטית כרטיס כניסה לטופ של המשרות הרווחיות. בגלל זה סטודנטים מתאבדים כלכלית בשביל ללמוד שם.

זה מעגל שמזין את עצמו. העשירים יכולים לשלוח את הילדים לקולג׳ יוקרתי (כשבכולם אם אבא שלך בוגר המוסד אז יש לך עדיפות בקבלה), הילדים שלהם יקבלו משרות טובות וכך הלאה.

אני לא קומוניסט ואפילו לא סוציאליסט, אבל אני חושב שמצב שמקשה מאוד על מוביליות חברתית, הוא לא בריא למדינה.

לפני 12 דקות, RK כתב:

אבל שוב, זה היה בכל מקום. היה את זה בברה"מ (רק בהפוך, על ארה"ב הרשעים, עושקי העניים והורגי השחורים), בארצות ערב על ישראל, בטורקיה היום על הכורדים ומתנגדי השלטון, כולם עושים את זה.

אם כולם עושים את זה, זה אומר שזה טוב?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 21 דקות, RK כתב:

אני טחנתי כמה שנים חונכות פר"ח בשביל מלגות, וגם עבדתי תוך כדי. מה אני צריך לבקש עכשיו?

זה מסכם את הכול. לך היה קשה אז גם לכול השאר היה קשה. 

ואפשר כמובן גם להגיד את זה על מערכת הבריאות "אם אני שילמתי במשך שנים פרמיה, למה שאחרים יקבלו בחינם" "אני שילמתי 10K$ על רגל שבורה, למה שלאחרים ירפאו בחינם"

וכמובן, אם בתור מדינה אתה מכווין את מערכת החינוך שלך למדעי הדשא ומדעי הכלום ושום דבר ולא דואג לאינטרסים של המדינה שלך מבחינת השכלה... איך זאת לא בעיה שצריך לטפל בה. אגב זה תקף גם לגבי ישראל, זאת טעות לא לקובע יעדים ונושאים שמעוניינים לטפח להצליח בהם ולכוון להגדלת כמות האנשים שמתמחים בהם. 

לפני 10 דקות, RK כתב:

אבל הרציונל של פוליטיקת הזהויות חזק היום. יש עושקים ויש נעשקים, ומי שהרוויח וודאי עשה משהו לא כשר, אז בואו נדפוק אותו.

אז ירדנו מ kill the rich? יופי.

אני לא אמרתי עדיין מילה על עושקים ונעשקים, בנוסף אין לזה קשר לפוליטיקת הזהויות *היום*, עושקים ונעשקים זה גם מרקס.

ואם ה"בוא נדפוק אותו" אומר שהמיסוי עליו יהיה יותר גבוה, מה הבעיה? יש לך (או לסלואורייד) בעיה עקרונית עם מיסוי על פי מדרגות מס? (ואיך זה קומוניסטי)

לפני 19 דקות, יובל .מ. כתב:

מבחינה כלכלית ארצות הברית היא התגשמות החלום - בן אדם יכול לעבוד בתור מנקה בריכות ולקנות בתים אחד אחרי השני.

אם יש לך, ואתה בריא, והכול בסדר. 

אם אין לך, או קורה לך איזה אסון קטן, אתה יכול להיכנס לנגטיב פידבק לופ ואז בהצלחה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...