Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 19 דקות, mikyl כתב:

אני בכלל לא בטוח באיזה שילטון רצו התושבים

העובדה היא שהתושבים נלחמו. בעיקר הצפוניים אבל גם הדרומיים. נלחמו עד שהאמריקאים עזבו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 47 דקות, פינדר כתב:

לקח לי שנים עד שגיליתי שהאמריקאים החליטו לפלוש למדינה שרחוקה מהם אלפי קילומטרים, לכפות על התושבים שלטון שהם לא רוצים וכשהם התנגדו, אז הם פשוט הרגו למעלה ממליון איש עד שהתייאשו וחזרו הביתה.

אם זה מה שאתה יודע וחושב על מלחמת וויטנאם, אני ממש לא מתפלא על ראיית העולם שלך כפי שמשתקפת בשאר השרשור הזה… 

😞😞

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

אתה לא מצפה שאני אפרוש פה את כל ההיסטוריה של המלחמה הקרה..

אתה מוזמן לציין נקודות מהותיות שטעיתי בהן לדעתך.

אם אפשר, אתה גם מוזמן להסביר אם לדעתך סרטי האקשן על וייטנאם של שנות ה80, מתארים נכונה את המציאות.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

ברור גם שקו ההגנה בצפון הוא פח.

אין אפילו פח, אין כלום

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הם לא בטוח מה האינטרס של האמריקאים, מספקים לנו ים כסף ונשק מצד אחד אבל מסרסים אותנו כמה שאפשר מצד שני, אני באמת ובתמים חושב שאין להם רצון אמיתי לפתרון הסכסוף הישראלי-שתיני, עזה היא מעוז המחבלים ומהווה את מרבית הבעיות שיש לנו ופתרון אחת לתמיד בעזה יתן לנו הרבה שקט ואפשרות להתרכז בצפון ויו"ש, אין לאמריקאים רצון שזה יפתר, הם רוצים שהאיום מעזה ימשך ואנחנו נמשיך להיות שלוחה שלהם במזה"ת.

פורסם

בחירות של ביידן, זה כרגע האינטרס שלהם.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)
לפני כשעה, garicho כתב:

אם זה מה שאתה יודע וחושב על מלחמת וויטנאם, אני ממש לא מתפלא על ראיית העולם שלך כפי שמשתקפת בשאר השרשור הזה… 

אני גם אשמח לחידוש. 

ובכלל כנראה להסבר איך האמריקאים כול כך טובים...

רומן- תתכונן לקרוא לי שוב קומוניסט :) 

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

רומן- תתכונן לקרוא לי שוב קומוניסט :) 

אני לא צריך את השרשור הזה בשביל זה, אתה אשכרה חושב שברני סנדרס הוא אלמנט חיובי.

במה ארה"ב בויאטנאם שונה מכל מלחמת השפעה/פרוקסי אחרת? הם היו הראשונים? לא. הם היו הכי גדולים? כנראה גם לא. 

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 5 דקות, RK כתב:

במה ארה"ב בויאטנאם שונה מכל מלחמת השפעה/פרוקסי אחרת? הם היו הראשונים? לא. הם היו הכי גדולים? כנראה גם לא. 

הם לא יותר טובים או יותר גרועים וגם לא ראשונים ולא אחרונים.

הם היחידים שהיתה להם שליטה בקולנוע ובטלוויזיה של העולם (לפחות המערבי) במידה כזו שתשכנע ילד ישראלי בשנות ה80, שהם אשכרה היו הטובים שבאו עד וייטנאם להילחם בוייטקונג הרשעים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

וואלה לא חושב שצרפתים ראו "רמבו".
גם שוודים.
העולם המערבי זה קצת יותר מישראל.

כנראה שלברית המועצות היה קולנוע עם השפעה על יותר אנשים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

אתה לא מצפה שאני אפרוש פה את כל ההיסטוריה של המלחמה הקרה..

אני מקווה מאוד שלא תעשה את זה. יש מספיק מקורות טובים בהם אנשים יכולים ללמוד עליה.

לפני כשעה, פינדר כתב:

אתה מוזמן לציין נקודות מהותיות שטעיתי בהן לדעתך.

כל הפסקה שכתבת היא בליל שטויות מהביל, ברמה של אינדונזי פרו פלסטיני שכותב על הסכסוך הישראלי-ערבי.

לפני כשעה, פינדר כתב:

אם אפשר, אתה גם מוזמן להסביר אם לדעתך סרטי האקשן על וייטנאם של שנות ה80, מתארים נכונה את המציאות.

מציאות של מה? איזה סרטים? פלטון או פול מטל ג׳קט?

בכלל, אשמח לשמות של סרטים פרו-אמריקאים על מלחמת וויטנאם שנוצרו בשנות ה-80. 

גם רמבו 2, ממש לא פרו אמריקאי ויותר אנטי רוסי מאשר וויטנאמי.

אני חושב שאתה מקדיח פה תבשיל שלא קיים בכלל.

לפני 21 דקות, David32 כתב:

אני גם אשמח לחידוש. 

ובכלל כנראה להסבר איך האמריקאים כול כך טובים...

מי אמר שהאמריקאים ״טובים״? (או ״רעים״)? מה זה בכלל טובים או רעים ברמת המדינה? זאת השקפה מאוד ילדותית.

האם הסובייטים באפגניסטן היו טובים? האם הויטנאמים במלחמה מול סין היו טובים? ומול קמבודיה?  

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

וואלה לא חושב שצרפתים ראו "רמבו

רמבו זה לא סרט שמצדיק את מלחמת ויאטנם או מוציא את אמריקה באור חיובי 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, garicho כתב:

סרטים? פלטון או פול מטל ג׳קט?

אלו סרטים יותר מאוחרים ומורכבים. תחילת תקופת ההתפקחות של הקולנוע האמריקאי. לא סרטים שילדים צפו בהם בתחילת שנות ה80.

אני מדבר על רמבו 2, צ'אק נוריס עם שלל סרטי מבצע בעורף האויב ועוד סרטים עלומים מספריות הוידאו של אותה תקופה, שאני כבר מזמן לא זוכר את שמם.

בכל הסרטים הוייטנאמים מוצגים כאוייב אכזרי שמתעלל בחיילים המסכנים בשבי, בצורות בלתי אנושיות. תמיד משחררים אסירים שמוחזקים לאחר המלחמה במחנות שבויים סודיים, למרות שמעולם לא נמצאו כאלו באמת.

אפילו הסרט המעוטר צייד הצבאים, כולל סצינות קשות, על אסירים שמוחזקים במים שורצי עכברושים ונאלצים לשחק רולטה רוסית קטלנית, למרות שגם לאלו אין עדויות.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

רמבו זה לא סרט שמצדיק את מלחמת ויאטנם או מוציא את אמריקה באור חיובי 

כאמור ברמבו 2 הוא יוצא לשחרר אסירים שמוחזקים אחרי המלחמה. מעולם לא נמצאו עדויות שהיו כאלו באמת.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 דקות, פינדר כתב:

אלו סרטים יותר מאוחרים ומורכבים. תחילת תקופת ההתפקחות של הקולנוע האמריקאי. לא סרטים שילדים צפו בהם בתחילת שנות ה80.

הם נעשו בשנות השמונים. אפוקליפסה עכשיו הוא מ-79. גם צייד הצבאים. בגדול אין סרט ויטנאם פרו-אמריקאי חוץ מאולי גרין ברטס של ג׳ון ווין (שנעשה ב-68), ושאני די בטוח שילדי ישראל של שנות ה-80 לא גדלו עליו.

אתה מתבלבל עם כל מיני סרטי אקשן של סטלון, שוורצנגר (קומנדו לדוגמא) - שלרובם אין שום קשר למלחמת וויטנאם.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...