Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תודה לך על תגובה חכמה ומחכימה.

ועכשיו ברצינות, 

אתה מניח תפילין? הם דומות למה שהיה פה ”פעם”?

אתה לובש ציצית? לומד תורה? יש לך מזוזה בבית?

אתה אוכל כשר? שומר שבת?

כל זה נכתב בתורה שצעדה איתנו ממתן תורה לאורך כל ההיסטוריה, זה לא חדש.

(אז נכון יש מנהגים שהם בעצם גדרים או סייגים שתוקנו לאחר מכן, אבל 1. הם לא נתפסים כמצוות בעצמם, אלא כגדרים. 2. גם בהם ישנן בני כמה מאות שנה ויותר מכך).

קצת בעייתי מצד אחד לבוז לכל זה,

ואח”כ לטעון שבעצם אתה הרבה יותר מחובר לכל זה...

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • אהבתי 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, - XM - כתב:

נו באמת 

אתה לא ניזוק מזה, בדיוק כמו שמי שלא חובב כדורגל לא ניזוק מהקצאת המשאבים למשחקים. ככה מחלקים את העוגה ומתחשבים בצרכים של כולם, ואף אחד לא ”ניזוק” מזה שהוא לא מקבל את כל העוגה.

יש צורך לתושבים, המועצה הדתית מספקת אותו, זה דורש תקציב, זה לא נזק.

בתור קפיטליסט, אני נפגע מכל גביית מיסים..

לפני כשעה, - XM - כתב:

היהדות שלי האותנטית והזהה לחלוטין למה שהיה פה לפני 2000 שנה,

לא הייתם לובשים בגדים שחורים אלא יותר כמו הביגוד הערבי המקומי בהתאם למזג אוויר אבל זה באמת ניחא..

לפני 54 דקות, - XM - כתב:

העיקר בין אדם לחברו..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:

לא יודע היהדות שרדה למרות שספגה "קצת" יותר מהשמצות בקארספורום.

כנראה שהיא תשרוד גם אחרי המהפכה "הליברלית"- האידאה התורנית הנוכחית.

כן, בגטאות עוני למרות שוד של הקופה הציבורית.

פורסם

@- XM - מה שאתה קורא היום "יהדות" דומה אולי, חיצונית, ליהדות בעבר (גם זה בערבון מוגבל, כי חלק גדול מהסממנים מתאימים לאירופה המזרחית של המאה ה-18, ומתעלמים, למשל, מיהדות ארצות ערב, שלא לדבר על איך התקיימו אנשים בארץ הזו לפני 3,000 שנה). אבל התפילין והציצית זה ממש לא העיקר. העיקר הוא שהיהודים עד לפני עלית המפלגות החרדיות בישראל היו אנשים שהקפידו על השכלה כללית (ככל יכולתם, זה לא היה תמיד אפשרי), והתפרנסו ממשלח ידם, אם זה היה להיות איכר, סוחר, גובה מס או רופא. הרבנות והפוליטיקה החרדיים של ישראל העכשווית מכוונים רק לדבר אחד - "לימוד תורה", צרות אופקים, התנתקות מהסביבה וטפילות. חברה שמתבססת על אלה לא יכולה להתקיים. נקודה. ומציצת לשד העצמות של מי שמפרנס את המדינה גורמת לכך שגם שאר החברה היהודית, זו שבנתה כאן מדינה לתפארת, לא תוכל להתקיים. אז מי שיוכל יברח מכאן, ומי שיישאר יחיה כאן בעוני עד שהשכנים הטובים שלנו ינצלו את החולשה - הרי בלי כסף אי אפשר לקיים ביטחון - ויחסלו את כולם. מי יישאר? יהודים בארה"ב או אירופה שבבוקר קמים ללימודים באוניברסיטה או לעבודה, ובערב, אם רוצים, הולכים לשעה - שעתיים לבית המדרש.

@yd b-4 אתה בוחר לשמור שבת לפי לפי כללים שנקבעו בצורה מתונה לפני 3,000 שנה, ומכניס להם תקנות שנקבעו על ידי אנשים שהתחרו בכמה הם קיצוניים. יש לך שתי דרכים להתמודד: או להשאר תקוע בשנת תרפפ"ו, או להפנים שהעולם התקדם מאז, למשל לקלוט שמכונית אינה סוס. ולמה אנימדבר על גבולות - נתחיל ב"גבול שבת", ובציפיה שמחוץ לגבולות ישראל גויים ידאגו לך לדבר הזה, שכל מטרתו היא לעקוף חוקים יותר עתיקים. לזכות מי שהמציאו את העירוב הזה יאמר שהם הבינו שהחוקים העתיקים לא ישימים ואי אפשר להתקיים איתם, אז הם מצאו דרכים לעקוף אותם. אבל מספיק עם לעקוף את החוקים שאתה כל כך מעריץ. או שתחייה לפיהם או שתעדכן אותם.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנה במקום שאתה תהיה חרדי גאה, אתה צריך להצדיק את הציבור שלך.

החוק הזה רק יהפוך אתכם לבדיחה ויגרום לעדו ועוד אנשים להעליב אתכם, רק כדי שיקחו אותם לבית המשפט. כמו שמישהו מעליב איזה יאיר נתניהו רק כדי שהאפס יתבע אותו.

לכן אני חוזר כל פעם לקהילת האיימיש. 

הם לא משתנים. הם לא עושים כל מיני טריקים כדי לשמור שבת עם חשמל ומים.

החרדים, שהקצינו כל פעם במאה מאתיים השנים האחרונות, וזאת כדי למנוע מתנועת ההשכלה לחדור אליהם (בעיקר באירופה), בארצות אחרות עובדים כמו כולם.

מתי ניתקלת ברופא חרדי? מהנדס חרדי?

לא שאין. אבל אנשים חכמים בוחרים להישאר בתוך אוהל התורה.

זה הלכות תלמוד תורה פרק ג של הרמבם. משום מה יש  ציבור ענק שמתעלם מהם.

https://www.daat.ac.il/he-il/toshba/rambam/mada/talmud-tora/talmud-tora3.htm

פה בארץ פיתחו מסורת של ניצול מדינת הרווחה, מה שגורם לחרדים נוספים לעלות לפה מחול כי משתלם פה לשבת להיןת פרזיט ללמוד תורה ולייצר ילדים בחסות הממשלה.

אני מממן את הציבור הזה. פעם זה לא היה מרגיז אותי ככה. היום כן אחרי שוד הקופה.

זה מה שגורם לנו להפוך למדינה ענייה וככזאת היא לא תוכל להישאר מדינה רווחה אמיתית , במקרה הטוב (שהוא רע מאוד) משהו דמו ברית המועצות במקרה הרע? משהו דומה יותר למדינה אפריקאית עם דיקטטור רצחני ושכבת חונטה.

למה אני צריך לשלם 8אחוז ביטוח לאומי ומס בריאות? במדינה קפיטליסטית בסכום הזה אני אקנה לי ביטוח יותר טוב, המעסיק בעצם יקנה לי ואני לא אממן אף אחד אחר. מי שאין לו כסף, שימות מסרטן או שיחפש מרפאה קהילתית או בית חולים אוניברסיטאי שיטפל בחינם או בזול.

אבל אנע רוצה חדאוג לכל עם ישראל ולכבד גם את מי שגר בארץ הזאת כל עוד הוא נותן לי לקיים פה מדינה דמוקרטית ויהודית.

ואכן, עדויות היסטוריות מראות שגם לפני 2000 ו3000 שנה עם ישראל הסתובב עם כובע עשוי מפרוות של בעל חיים...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

מה מצחיק בזה כ"כ בלי עירוב לשמור שבת זה על גבול הבלתי אפשרי.

אההה, בלי טריקים ובלי שטיקים קשה לשמור מצוות.

קטע.

אתם שומרים על הדת עם כוכבית - איך שנוח לכם ושיהיה קל. 

חפיפניקים.

• אהבתי 3
  • מעניין 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

כנראה שהיא תשרוד גם אחרי המהפכה "הליברלית"- האידאה התורנית הנוכחית.

כל 70-80 שנה העולם נמשך לאיזו שטות חדשה עד שזה נרגע. והחדש הופך ל"חשוך". 

כנראה שאנחנו נצחק אחרונים.

יש 2 בעיות עם הגישה שלך:

1. לפני 70-80 שנה מידע עבר רק מפה לאוזן בערך, ככה שצעיר חרדי שמע דברים רק מהסביבה הקרובה, היום הוא פתוח הרבה יותר.

2. היהדות שרדה, אבל היהדות זה לא רק חרדים, אלא גם אנשים כמו אינשטיין שהביאו כבוד לעם היהודי וגרמו לכל העולם להסתכל עלינו בקנאה.

ספריאל, למרות מה שנראה פה כ"אנטי יהדות" מבחינתך, (ככל הנראה) יושב בליל הסדר עם המשפחה בארוחת חג וכנראה שגם קורא הגדה, במקום סתם לאכול חביתה וגבינות עם מלפפון. היהדות היא מסורת גם של אלה שלא דתיים ושלא מניחים תפילין כל בוקר, וזה מצוין.

במקום להמשיך עם הגישה של "אנחנו היהודים האמיתיים וכל השאר גויים", גישה שקיימת גם בתוך המגזר חרדי בהתנשאות של האשכנזים על מזרחיים, וגם מהמגזר החרדי על כיפות סרוגות, צריך לראות איך כל אחד חי בסבבה ותורם את שלו.

פורסם

כשאתה מנסה לשמור על הצאן שלא יברח, אתה לא יכול לנסות לחיות בסבבה בסביבה שלך, אתה חייב להשתלט על כל אורחות החיים, השכלה, לימוד, שאף כבשה לא תברח מהדיר ותגלה שמעבר לכביש יש אחו עצום מימדים.

אתה יודע למה רוב הרעינות המהפכניים עד לפני 100 שנה הגיעו מיהודים? כי אותה חשיבה והתפלפלות על פירוש לתלמוד, גם משמשות להתבוננות בחיים ובבני האדם ובטבע.

למה חלק עצום מזוכי פרס נובל הם יהודים? בעצם היו, האחוז הולך ויורד!!!! כי הורים דחפו להשכלה וילדים שאבו ידע ורצו לחקור.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, - XM - כתב:

היהדות שלי האותנטית והזהה לחלוטין למה שהיה פה לפני 2000 שנה,

מי אמר לך? ברצינות. הרי אפילו הליבוש השחור הוא המצאה חדשה. ומה עם מסורות נהדרות אחרות, כמו ה"טאנץ" מהחתונה שהיתה לפני כמה ימים? טאנץ זו ריקוד ברוסית. יהודים דיברו רוסית לפני 2000 שנה? לא חושב.

לפני 8 שעות, - XM - כתב:

זה רק מוכיח שהבעייה שלך ודומיך עם החרדים והדתיים היא בעייה עם הדת,

לא. הבעיה שלנו היא עם ההשפעה של הדת על חיינו. לא איכפת לי ממצבן של נשים באיראן או בשבטים אפריקאים. באמת. איכפת לי ממה שקורה כאן, מתחת לבית. גם כלכלית, גם תרבותית.

לפני 8 שעות, - XM - כתב:

אבל זה בסדר, זה לא אותו דבר, יש אנשים שמותר להם. התרגלנו.

אבל אתה לא מאמין בשוויון בעצמך, אז מה אתה רוצה? אתה ודומיך רוצים ומקדמים מדינה מבוססת קסטות. אז מה הכעס? שמישהו מקסטה שאתם לא שייכים אליה מעז לדרוש לעצמו ולקבל, נניח, זכויות יתרות? ברצינות, דמיין שאהוד ברק רב. אולי יעזור.

לפני 8 שעות, - XM - כתב:

לא ממש. אם הייתי מקיים את 5-6 דברים שציינת, ועדיין עובד בעבודה נורמלית וכו' - הייתי קרוב הרבה יותר ליהדות כפי שחיו אותה אבות אבותינו אפילו בתורה. בוא, הרי אפילו בתורה חלק מהמצוות קשורות לחקלאות, למשל. מי לדעתך עסק בחקלאות לפני 3000 שנה, אם כולם ישבו בחדר ולמדו תורה? היו עגלות ריקות גם אז?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

@יובל .מ.לא אנטי יהדות ולא התכחשות לעבר ולמסורת - אלא הסתכלות על ההווה והעתיד, והבנה כי ההתחפרות וההקצנה החרדיים (וגם הלאומנות הדתית) קוברים את העם היהודי בישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצחיק שבהפרש של כמה הודעות אחד חושב שהוא חי בדיוק כמו לפני 2000 שנה ואחר מדבר על חוט עירוב שמבוסס על הלכות בנות כמה מאות שנים בלבד.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 47 דקות, sperial כתב:

@יובל .מ.לא אנטי יהדות ולא התכחשות לעבר ולמסורת - אלא הסתכלות על ההווה והעתיד, והבנה כי ההתחפרות וההקצנה החרדיים (וגם הלאומנות הדתית) קוברים את העם היהודי בישראל.

שים לב מה כתבתי, לא שאתה אנטי יהדות, אלא שזה נתפס מבחינתו כאילו אתה אנטי.

יש תפיסה בציבור החרדי הקיצוני, שנתפסת יותר ויותר גם לכיוון הזרמים היותר מרכזיים שמי שלא לבוש שחור הוא "כופר", אפילו אנשים עם כיפות סרוגות כמו בנט ומתן כהנא.

למען האמת, מבחינתם כיפות סרוגות הם יותר גרועים מחילונים גמורים, כי הם דתיים אבל לא חרדים.

פורסם
לפני 8 שעות, - XM - כתב:

תודה לך על תגובה חכמה ומחכימה.

ועכשיו ברצינות, 

אתה מניח תפילין? הם דומות למה שהיה פה ”פעם”?

אתה לובש ציצית? לומד תורה? יש לך מזוזה בבית?

אתה אוכל כשר? שומר שבת?

כל זה נכתב בתורה שצעדה איתנו ממתן תורה לאורך כל ההיסטוריה, זה לא חדש.

(אז נכון יש מנהגים שהם בעצם גדרים או סייגים שתוקנו לאחר מכן, אבל 1. הם לא נתפסים כמצוות בעצמם, אלא כגדרים. 2. גם בהם ישנן בני כמה מאות שנה ויותר מכך).

אנא אל תשנה את הנושא, ואל תטען טיעוני איש קש. לא טענתי שאני "מחובר" יותר ממך, וחוץ מזה הדיון הוא על מה "אתה" עושה ולא מה אני עושה.

אני לא בז למנהגים, אני בז לקביעה שלכם שלפיה:
1. אתם היהודים ה"אותנטיים"

2. כל מי שלא חי כמוכם, שזה אומר כל מי שעל הספקטרום שבין מזרוחניק לבין חילוני כופר כמוני (שלא לדבר על קונסרבטיבים ורפורמים ר"ל), הוא לא יהודי אותנטי והוא לא בסדר.

קודם כל לפני 2000 שנה לא היה יהודי "אותנטי". היו פרושים (שאתם צאצאיהם הרוחניים), צדוקים, איסיים, נוצרים, קראים, עוד כל מיני. התורה שבע"פ היא עניין של הזרם הפרושי, שאר הזרמים לא קיבלו (תרתי משמע) את התורה שבע"פ וכל מה שבא איתה.

דבר שני, אתם חיים לפי עולם שלם של הלכות, מהמשנה דרך הגמרא ועד ימינו, שלפני 2000 שנה לא היה קיים ורק החל להתגבש באותה עת. כל זה לא היה, ומי שאחראי לשינוי הכיוון של היהדות ולמעשה יסוד היהדות הרבנית של ימינו היה, כידוע לך, המנהיג הרוחני הרפורמי הדגול יוחנן בן זכאי שהתחיל את הרפורמה המשמעותית ההיסטורית הזו ביהדות.

(אין צורך לענות. ברור לי מה תכתוב. כמובן לשיטתכם התורה שבע"פ הייתה קיימת תמיד מאז ניתנה במעמד הר סיני, ורק הועלתה על הכתב החל מתקופת המשנה. בסיידר. מותר להאמין בכל מיני דברים.)

• אהבתי 6

חזיר דיזל

פורסם
לפני 12 שעות, yd b-4 כתב:

למה אתה קורא ״שרדה״?

הרב התבוללו, מיליונים נרצחו, והנשארים זה בגלל חסדים של יהודים חילוניים בישראל ומדינות נוצריות, כמו ארצות הברית. אם לחיות חיים של תלות באחר זה ״לשרוד״, שיהיה בהצלחה. 

כיף של חיים...

כתרבות, החרדים הפכו לכת ללא שום השפעה מחוץ לגבולות הכת, להוציא בישראל, כאן צברו כח פוליטי.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ואוסיף: אלמלא ה"שטות של 70-80 שנה האחרונות", שזה בעצם התפתחות הנאורות שנמשכת כבר מאות שנים מאז סוף ימי הביניים, ספק אם גם המעט ששרד היה שורד, וסביר להניח שהיהדות כבר הייתה נכחדת.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...