Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 6.6.2023 בשעה 16:44, יובל .מ. כתב:

התחלת טוב סיימת גזען.

לא ידעתי שאנחנו מצביעים לפי גזע

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 12 שעות, mikyl כתב:

שתהם גרועים באותה מידה. אבל בין ברה"מ ואירן של היום עדיין הייתי בוחר ברה"מ.

זו אמירה בעלמא. בברה״מ מתי היית בוחר לחיות?

בתור בכיר במפלגה הקומניסטית תחת סטאלין?

בברה״מ הסיכוי שלך לסיים בגולאג או מת, בלי שום הוכחת אשמה, הרבה יותר גדול מאשר להסתבך עם השלטונות באיראן. לחיות במדינה שבה איש מלשין על אחיו ואשה על בעלה, שלא לדבר על ילדים שמלשינים על הוריהם, נראה לי הגיהנום הכי גרוע שיש. אתה לבד, כל זמן. 

כמו 1984.

הקומוניזם ביצע פירוק יסודי של כל היסודות הכי בסיסיים של האדם: משפחה, הורות, גידול ילדים. את זה אף אחת מהדתות המונוטואיסטיות לא עושה.

ואף אחד מאיתנו לא מכיר, לא את החיים בברה״מ בשיא השחיטה ולא באיראן. רק חשוב לזכור, באיראן עלה שלטון לגיטימי, שסולק בידי האמריקאים והבריטים, ששמו עליהם את השאה כמלך מטעמם. זה לא שלפני שלטון האייתולות הם שחו בזכויות אדם...

זה בכלל שדת, בניגוד למה שאתה טוען, לא מונחתת מלמעלה. בבסיסה, היא צומחת מלמטה, מהתנהגויות שמתקבעות למנהגים, שמתבססים בסיפורים ומיתוסים, עד שהופכים למוסדות תרבותיים, וכן, גם שלטוניים.

הקומוניזם זה מסלול הפוך.

זו תפיסה תרבותית וחברתית, שנהגתה קודם כל בחשיבה מבוססת ומוסדרת ומונחתת מלמעלה, מתוך הנחה שהתיאוריה נכונה ויודעת יותר טוב, ולאחר מכן נכפתה בכוח צבאי. זה נכון בברה״מ כמו שזה  נכון בקמבודיה או בסין או בוונצואלה או בכל מקום אחר. אין לקומוניזם התנהלות אחרת.

לעומת זאת, יש הרבה מאוד גוונים של ״דת״ בעולם, ואפילו המוסלמים בסין לא מתנהלים כמו המוסלמים בסעודיה. 

בניגוד לקומוניזם, דת היא הכל.

בתקופה שלא הייתה חילוניות (רב ההיסטוריה האנושית) דת זה כל התרבות, כולה. לצמצם אותה רק למנגנון פוליטי זה לא לדעת היסטוריה ולא להבין כלום בהלך המחשבה בתקופה שלמילה ״עובדה״ לא הייתה שום משמעות.

אבל, תמיד אפשר לעמוד מתחת לתקרת הקאפלה הסיסטינית ולחשוב: איזה טמטום ובזבוז זמן ומשאבים...

• אהבתי 5

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

זה בכלל שדת, בניגוד למה שאתה טוען, לא מונחתת מלמעלה. בבסיסה, היא צומחת מלמטה, מהתנהגויות שמתקבעות למנהגים, שמתבססים בסיפורים ומיתוסים, עד שהופכים למוסדות תרבותיים, וכן, גם שלטוניים.

אני לא רוצה לדבר על דתות בכלליות, כי אני לא מכיר, אבל בקונטקסט של אירופה והנוצרות זה לא נכון. היא הצליחה כי היא היתה הדת של האליטות עוד ברומא, ואחכ שליטים של שבטים וממלכות גרמניות בחרו לאמץ אותה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

קודם כל, לא התייחסתי ״להצלחה״, מה שזה לא יהיה.

המקור של הנצרות הרי הרבה יותר קדום מרומא... מקורה מהיהדות, שאפשר למצוא לה מקור עוד בדתות פרסיות קדומות, כמו שאפשר למצוא הקשרים בין ספר בראשית למיתוסים קדומים עוד יותר.

הדת הנוצרית לא התחילה עם הקיסר הרומאי הראשון שהמציא אותה...

אז זה לגמרי נכון.

הנצרות גם לא התחילה כדת של האליטות ברומא, היא התחילה כדת של מיעוט נרדף, במשך לפחות 250 שנה.

פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

קודם כל, לא התייחסתי ״להצלחה״, מה שזה לא יהיה.

נכון, אני התייחסתי. כוונתי היא שהיא הפכה לדת הפופולרית והחזקה ברומא ובאירופה.

לפני 5 דקות, falou כתב:

המקור של הנצרות הרי הרבה יותר קדום מרומא... מקורה מהיהדות, שאפשר למצוא לה מקור עוד בדתות פרסיות קדומות, כמו שאפשר למצוא הקשרים בין ספר בראשית למיתוסים קדומים עוד יותר.

הדת הנוצרית לא התחילה עם הקיסר הרומאי הראשון שהמציא אותה...

אז זה לגמרי נכון.

הנצרות גם לא התחילה כדת של האליטות ברומא, היא התחילה כדת של מיעוט נרדף, במשך לפחות 250 שנה.

זה לא ככ משנה. היא הפכה לדת של אירופה לא כי ההמונים התאהבו בה, אלא כי האליטות התאהבו בה.

כמובן, חלק מהתהליך היה גם אימוץ כזה או אחר של נורמות וחגים קדם נוצריים. אבל לצד השני, הפצת הנוצרות גם לוותה בהשמדה של סמלי קודש של הדתות הקדומות, כמו, למשל, השמדת עצים שנתפסו כקדושים אצל חלק מהנוצרים. וזה לא שגם השבטים באירופה הכירו את המיתוסים הפרסיים או היהודים שבבסיס הנוצרות.

אנקדוטלי, אבל יש גם איזה דימוי של ימי הבינים, למשל, כתקופה בה כולם היו מאוד מאמינים ובילו את חייהם בתפילות. בפועל, גם אז, שלטון הנוצרות היה שלטון שעבד דרך השלטת פחד ותוכחה. 

נכון, הכנסייה גם בימי השפל שלה לא הצליחה לבנות מכונת השמדה המונית כמו הקומוניזם. אבל האמת היא שאני חושב שזה פשוט עניין של פריודיזציה וקדמה. אם לכנסיה במאה ה-20 היה את אותו הכח שהיה לה כששליחיה שרפו, למשל, את טולוז תוך הקריאה להרוג את כולם ושאלוהים יברור את הצדיקים אחר כך, לא בטוח שהתוצאה היתה יותר נחמדה מגולאגים של סטלין.

ואנקדוטלי גם כן, אבל יש מחקרים שמראים שחלק די גדול מפעילי המחאה הבולטים ברוסיה של השנים הראשונות שאחרי המהפכה הגיעו מרקע דתי. במובנים מסוימים, גם הקומוניזם בגרסתו הסובייטית היה ממשיך של מסורות חברתיות ודתיות ותיקות יותר שם.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 51 דקות, יבגניפ כתב:

זה לא ככ משנה. היא הפכה לדת של אירופה לא כי ההמונים התאהבו בה, אלא כי האליטות התאהבו בה.

כמו כל דבר, גם כאן יש יותר ממימד אחד.

קודם, מעבר לרדיפות, שהיו, האימפריה הרומאית הייתה מאוד מגוונת ויחסית סבלנית לדתות אחרות (כל זמן שלא התעקשו להיות יותר מדי סגורות) והציע, לראשונה בהיסטוריה, מערכת דרכים מסודרת. יותר קל היה לאנשים ולרעיונות לעבור ממקום למקום.

הנצרות הציע מעמד וכבוד גם לקבוצות באוכלוסיה שהיו רחוקות ממעגלי הכוח, אבל היו בהם המונים, עבדים ופשוטי העם בעיקר, והציע להם תחושת ערך עצמי. באותה תקופה גם הקיסרים, שחיפשו פופלריות וכוח והתקשו לשמור על משרתם (וראשיהם) ניסו מאוד לרצות את ההמונים, ושיחררו הרבה מאוד עבדים ופשוטי עם ונתנו להם מעמד באימפריה.

וכמובן, הנצרות הייתה מיסיונרית וסבלנית. כולם יכלו להתקבל. היא לא הייתה מוגבלת גיאוגרפית או תרבותית, אלא הציעה אוניברסליזם (שוב, שהשלום והסדר הרומאי אפשרו, תחת הגג המאחד של האימפריה).

כשקונסטנטין התנצר, הנצרות כבר הייתה דת מקובלת באימפריה. כמובן שהתנצרותו הפכה אותה לחלק מהממסד והובילה אותה בסוף להיות גם ממוסדת באופן פוליטי, ועם זאת הפכה מפתוחה ומכילה לדוגמטית ושתלטנית ולמרכיב שלטוני. זה לא אומר שכל הנרטיבים המכילים נעלמו ממנה, אבל הם כבר לא היו כל מהותה.

עם זאת, אי אפשר לייחס את ההצלחה רק לזה שקיסר זה או אחר התנצר. יש מספיק דוגמאות בהיסטוריה של מלכים שאימצו דת וזה לא התקבל מי יודע כמה יפה... הנצרות ידעה להציע נרטיב אטרקטיבי גם במקומות שהשלטון עיין אותה, כמו ביפן, בסין ובעוד מקומות.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

נכון, הכנסייה גם בימי השפל שלה לא הצליחה לבנות מכונת השמדה המונית כמו הקומוניזם. אבל האמת היא שאני חושב שזה פשוט עניין של פריודיזציה וקדמה. אם לכנסיה במאה ה-20 היה את אותו הכח שהיה לה כששליחיה שרפו, למשל, את טולוז תוך הקריאה להרוג את כולם ושאלוהים יברור את הצדיקים אחר כך, לא בטוח שהתוצאה היתה יותר נחמדה מגולאגים של סטלין.

כמו שציינתי, ההבדל המהותי בין הקומוניזם לנצרות הוא בהעדר המוחלט של אנושיות בסיסית בקומוניזם. אין פרט, אין משפחה. החברה מושתת על רציונליזם כלכלי, גרידא וחלוקת משאבים.

קשה אבל מאוד להתייחס לנצרות כמיקשה אחת. במשך מאות שנה הנצרות הייתה כל התרבות, הספרות, האומנות, היצירה, הנרטיב של השלטון הפיאודלי... הכל.

אפשר גם לייחס את תחילת הקפיטליזם לאידיאלים נוצריים.

אז לבוא ולהגיד ששריפת טולוז זה מאפיין נוצרי... זה כמו לטעון ששריפת טולוז קשורה לזה שלאנשים יש שתי עיניים. לכולם יש שתי עיניים...

אבל קומניזם, האחידות של מבחן התוצאה, לאורך ולרוחב של תרבויות וזמנים, מראה את טיבו האמיתי של הנרטיב.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

במובנים מסוימים, גם הקומוניזם בגרסתו הסובייטית היה ממשיך של מסורות חברתיות ודתיות ותיקות יותר שם.

כן. אפשר לראות שימוש בנרטיב של השילוש הקדוש בפרופוגנדה קומוניסטית.

הקומוניסטים עשו שימוש יעיל בשיווק הנוצרי, אבל שומדבר מהתוכן.

זה באמת לא ייאמן שעוד יש אנשים שמסתובבים עם סמל של מגל ופטיש. באותה מידה יכלו לשים צלב קרס.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה מערכת חינוך מלמדת על הזוועות של הקומוניסטים? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

איזה מערכת חינוך

הורים וסבים שהגיעו משם 🫠

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

במובנים מסוימים, גם הקומוניזם בגרסתו הסובייטית היה ממשיך של מסורות חברתיות ודתיות ותיקות יותר שם.

כי הוא נועד להחליף דת וככזה היה, בגדול, דת כשלעצמו.

לפני 56 דקות, Gosser1860 כתב:

הורים וסבים שהגיעו משם

זה בהנחה שהם רציונאליים, ולא חובבי ברה"מ שבטוחים שהכל היה מעולה ומפמפמים כמה הם מתגעגעים לימים הטובים. ויש לא מעט כאלה, לצערי הרב.

• רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 8 שעות, falou כתב:

זו אמירה בעלמא. בברה״מ מתי היית בוחר לחיות?

בתור בכיר במפלגה הקומניסטית תחת סטאלין?

אם אתה מדבר אתי אז בבקשה תתייחס למה שאני כתבתי. ברור שאני משווה תקופה בה גרתי בברה"מ (נולדתי כמה שנים אחרי מות של סטלין) ואירן של היום.  לא הייתי חבר במפלגה הקומוניסטית ואפילו לא בקומסומול. אגיד לך גם יותר. אם כל הארץ הייתה מאה שערים לא משפחה שלי, לא אף אחד מאלה שאני מכיר ומניח רוב מוחלט של עלית ברה"מ  לא היו מגיעים לארץ (מגורי קבע לא תחנת מעבר). ואם אתה משווה לתקופתו של סטלין אז אולי נזכר גם בתקופות אחרות כאשר בפקודתם של כוהני הדת בלי שום סיבה ממשית עינו ושרפו על מדורות אנשים חיים.

לפני 8 שעות, falou כתב:

בברה״מ הסיכוי שלך לסיים בגולאג או מת, בלי שום הוכחת אשמה, הרבה יותר גדול מאשר להסתבך עם השלטונות באיראן. לחיות במדינה שבה איש מלשין על אחיו ואשה על בעלה, שלא לדבר על ילדים שמלשינים על הוריהם, נראה לי הגיהנום הכי גרוע שיש. אתה לבד, כל זמן. 

כמו 1984.

למדת את זה מוויקיפדיה? או מאיזה יצירה ספרותית? 😄 אתה חושב שאתה מכיר את ברה"מ יותר טוב ממישהו שגדל שם? שהורים שלו גרו שם עשרות שנים? 

לפני 8 שעות, falou כתב:

הקומוניזם ביצע פירוק יסודי של כל היסודות הכי בסיסיים של האדם: משפחה, הורות, גידול ילדים. את זה אף אחת מהדתות המונוטואיסטיות לא עושה.

עוד פעם, אפה קראת את השתויות האלה? רק לידיעתך, בשום שלב ובשום תקופה לא היה קומוניזם בברה"מ. דבר הכי קרוב לקומוניזם שראיתי זה קיבוצים בארץ. אז אם בין הנוכחים ישנם קיבוצניקים/קיבוצניקים לשעבר שיתייחסו לטענות שלך.

לפני 8 שעות, falou כתב:

ואף אחד מאיתנו לא מכיר, לא את החיים בברה״מ בשיא השחיטה ולא באיראן. רק חשוב לזכור, באיראן עלה שלטון לגיטימי, שסולק בידי האמריקאים והבריטים, ששמו עליהם את השאה כמלך מטעמם. זה לא שלפני שלטון האייתולות הם שחו בזכויות אדם...

הורים שלי כן. ומה הקשר בין הנושא וההיסטוריה של אירן? אנחנו הרי מדברים על שילטון קלריקלי ואירן של היום היא רק דוגמה. 

לפני 8 שעות, falou כתב:

הקומוניזם זה מסלול הפוך.

זו תפיסה תרבותית וחברתית, שנהגתה קודם כל בחשיבה מבוססת ומוסדרת ומונחתת מלמעלה, מתוך הנחה שהתיאוריה נכונה ויודעת יותר טוב, ולאחר מכן נכפתה בכוח צבאי. זה נכון בברה״מ כמו שזה  נכון בקמבודיה או בסין או בוונצואלה או בכל מקום אחר. אין לקומוניזם התנהלות אחרת.

עוד פעם שטויות. במלחמת אזרחים סמלים, נגדים, ילדים בני 17, אנשים בלי שום ידע/רקע וניסיון צבאי פיקדו על גדודים, חטיבות ודיביזיות בצבא האדום (כולל את היהודי שבלי שום רקע צבאי הקים והיה מפקדו הראשון של הצבא האדום). מולם היה צבא שכלל יחידות מורכבות אך ורק מקצינים חלקם הגדול עם ניסיון קרבי. צבא הזה גם נתמך על ידי אנגלים, צרפתים, יפנים ולא זוכר מי עוד. ולמרות הכל הוא הובס. איך זה אפשרי בלי תמיכה מסיבית מלמטה?

לפני 8 שעות, falou כתב:

בניגוד לקומוניזם, דת היא הכל.

בתקופה שלא הייתה חילוניות (רב ההיסטוריה האנושית) דת זה כל התרבות, כולה. לצמצם אותה רק למנגנון פוליטי זה לא לדעת היסטוריה ולא להבין כלום בהלך המחשבה בתקופה שלמילה ״עובדה״ לא הייתה שום משמעות.

איך הגעת ל"דת זה כל התרבות, כולה"? כי לא הייתה חילוניות? אז באותה תקופה לפי ההיגיון שלך דת זה גם עבדות, זנות, רצח, אינקוויזיציה וכל המלחמות כי חילוניות לא הייתה. 

כדי לסכם, לא שאני תומך בקומוניזם. פשוט אחד זה דרק והשני זה חרה. כל ההבדל.

פורסם
לפני 43 דקות, mikyl כתב:

למדת את זה מוויקיפדיה? או מאיזה יצירה ספרותית? 😄 אתה חושב שאתה מכיר את ברה"מ יותר טוב ממישהו שגדל שם? שהורים שלו גרו שם עשרות שנים? 

כן.

יש מספרים.

בנוסף, יש את התמותה העודפת של גברים צעירים, לאחר נפילת הגוש הסובייטי.

לפני 47 דקות, mikyl כתב:

עוד פעם, אפה קראת את השתויות האלה? רק לידיעתך, בשום שלב ובשום תקופה לא היה קומוניזם בברה"מ.

מה שהיה בברה״מ, זה קומיניזם בפועל. אין משהו אחר. 

לפני 48 דקות, mikyl כתב:

עוד פעם שטויות. במלחמת אזרחים סמלים, נגדים, ילדים בני 17, אנשים בלי שום ידע/רקע וניסיון צבאי פיקדו על גדודים, חטיבות ודיביזיות בצבא האדום (כולל את היהודי שבלי שום רקע צבאי הקים והיה מפקדו הראשון של הצבא האדום). מולם היה צבא שכלל יחידות מורכבות אך ורק מקצינים חלקם הגדול עם ניסיון קרבי. צבא הזה גם נתמך על ידי אנגלים, צרפתים, יפנים ולא זוכר מי עוד. ולמרות הכל הוא הובס. איך זה אפשרי בלי תמיכה מסיבית מלמטה?

לא הבנתי מה הקשר...

המערב היה מוכה אחרי מלחמת העולם הראשונה ולא עשה מספיק לעצור את הסובייטים. וחבל.

לפני 49 דקות, mikyl כתב:

איך הגעת ל"דת זה כל התרבות, כולה"? כי לא הייתה חילוניות? אז באותה תקופה לפי ההיגיון שלך דת זה גם עבדות, זנות, רצח, אינקוויזיציה וכל המלחמות כי חילוניות לא הייתה. 

נכון. 

חילוניות לא הייתה. 

לא היה גם המושג ״עובדה״ או ״הוכחה״ או ״מציאות אובייקטיבית״, כאמת אחידה ומחייבת. האמת הייתה מה שהסמכות הרוחנית אמרה או הסיפור שהתקבל.

פורסם
לפני 6 שעות, falou כתב:

קשה אבל מאוד להתייחס לנצרות כמיקשה אחת.

אני לא מתייחס אליה כמקשה אחת. אני רק שם אותה בפרופורציה גם בהשוואה לקומוניזם, או אם קצת יותר לדייק - אומר שקשה להשוות. התקופה המודרנית הצליחה לייצר מכונות השמדת בני אדם שיטתיות. אבל אם מסתכלים על העבר הלא מאוד רחוק - הכנסיה עשתה לא מעט בהקשר הזה גם, פשוט באמצעים מוגבלים יותר. לא בטוח שהפונדמנטליזם הקיצוני שאנחנו רואים היום במקומות שונים בעולם לא היה מייצר גולאגים, למשל, אם היה יכול.

לפני 7 שעות, falou כתב:

עם זאת, אי אפשר לייחס את ההצלחה רק לזה שקיסר זה או אחר התנצר.

בוודאי. אפשר לייחס את ההצלחה לזה שבהדרגה רוב השבטים הגרמנים התנצרו. לקח איזה 1000 שנה, כולל מסעות צלב פה ושם, אבל זה קרה.

לפני 17 דקות, falou כתב:

יש מספרים.

שלא יצא שאני מגונן על ברהמ, אבל התקופה שבה גדל מייקל (וגם ההורים שלי) זה לא 1938-1956, ולא הטרור הגדול וכו'. זה חרא מסוג אחר, עם המון בינוניות, רמת חיים די נמוכה (אבל די דומה לרוב הממוצע), אבל לא מעצרים לילים וילדים שמלשינים על ההורים.

לפני 6 שעות, SlowRide כתב:

איזה מערכת חינוך מלמדת על הזוועות של הקומוניסטים? 

שאלה טובה. ברה"מ הצמיחה קאנון ספרותי די מרשים ועצוב, עם ספרים של אנשים שעברו שנים ארוכות במחנות, או סתם היו דיסידנטים פוליטיים. בברה"מ, בהתאם לתקופה, חלק פורסם חלקית בזמן אמת, חלקית בהוצאות מחתרתיות וכו'. ואני מניח שזה גם שיחק תפקיד כלשהו בקריסתה. אבל היום אני בספק כמה מלמדים על זה איפשהו, וחבל.

פורסם
בתאריך 8.6.2023 בשעה 04:29, oryo כתב:

נדמה לי שזה היה @DareDevil, שהוא הגיש בקשה לחשיפת הנתונים וקיבל בתמורה... כלום. הלם!

אכן, איך הפקידה אמרה לי "יש לי 100 אלף תיקים, אני לא יכולה לעבור אחד אחד ולבדוק לך", למרות שמדובר בעניין שקוד פשוט שג'בטה יכול להוציא בכמה שניות בשביל למצוא את המידע הזה, כי הכל בת'כלס מוגש באופן דיגיטלי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

כן.

יש מספרים.

מספרים על מה? על זה שאיש מלשין על אחיו? אישה על בעלה? ילדים שמלשינים על הוריהם? לא יודע לצחוק או לבכות, כי זאת בדיחה גרועה. כאשר העבירו את סטלין ממאוזוליאום לקבר בתוך קיר של קרמלין בכיכר האדומה אבי עמד את כל התור (יצא לך לראות מה זה תור בכיכר האדומה?) רק כדי לירוק על קברו מול כולם. ואתה יודעה מה? הוא חזר הביתה. 

לפני שעתיים, falou כתב:

בנוסף, יש את התמותה העודפת של גברים צעירים, לאחר נפילת הגוש הסובייטי.

אז? מזה הגעת למסקנה שילדים מלשינים על הוריהם?

לפני שעתיים, falou כתב:

מה שהיה בברה״מ, זה קומיניזם בפועל. אין משהו אחר. 

אתה מפתח תיאוריות על קומוניזם בלי בכלל לדעת מה זה. אפילו שם ברה"מ זה ברית הרפובליקות הסוציאליסטיות הסובייטיות. מה שהיה שם זה סוציאליזם. בבית ספר היו מלמדים אותנו שקומוניזם הוא באופק. אפילו הייתה בדיחה - מה זה אופק? זה קוו דמיוני שאתה כל הזמן רואה אותו אבל אף פעם לא מגיע. אם אתה רוצה לראות קומוניזם תיסע לקיבוץ, שם עדיין נשארו כמה מסימני של קומוניזם.

לפני שעתיים, falou כתב:

לא הבנתי מה הקשר...

המערב היה מוכה אחרי מלחמת העולם הראשונה ולא עשה מספיק לעצור את הסובייטים. וחבל.

תקרא עוד פעם ותעזוב את המערב. זאת הייתה מלחמת אזרחים. מי שהיה אמור לעצור את הסובייטים אלה הם יחידות של הצבא הלבן הרבה יותר מקצועי וחמוש הרבה יותר טוב. אבל הוא הפסיד בגלל תמיכה של אוכלוסייה בקומוניסטים. בגלל שחיילים וימאים האמינו לתעמולה בולשביקית (די דומה לתעמולה נוצרית) והפכו את הרובים נגד מפקדים שלהם.  

לפני שעתיים, falou כתב:

נכון. 

חילוניות לא הייתה. 

לא היה גם המושג ״עובדה״ או ״הוכחה״ או ״מציאות אובייקטיבית״, כאמת אחידה ומחייבת. האמת הייתה מה שהסמכות הרוחנית אמרה או הסיפור שהתקבל.

אז תרשום גם עבדות וכל המלחמות על חשבון הדת. הרי לא הייתה חילוניות.

• תוכן חדש...