Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, CX25GTI כתב:

איזו נאורות וקידמה יש לך, אני מניח שאם במקום חרדים היה נכתב ערבים היית מוחא כפים ומהלל את מנכ"ל חברת החשמל על הפתיחות והנאורות שהוא גילה במצב.

מפתיע שאנשים התייחסו להודעה הזו ברצינות במקום להצביע על ההטרלה הכ״כ בסיסית:

אתה (או כל אחד אחר) יכול להצביע על דוגמא אחת בה הערבים כפו אילוץ דתי על הממשלה וקיבלו יחס מועדף, ואיזשהו מגיב שמאלני כאן בפורום תמך בכפייה מוסלמית דתית על שאר הציבור?

אחת, לא צריך שתיים. 

...

מה, לא?

רגע, האם ייתכן שאתה סתם מעליל עלילות או מניח הנחות חסרות כל ביסוס או הגיון?

😳

בשביל שלא תגיד שאני לא מפרגן, אעזור לך עם דוגמא: חוק המואזין. תזכיר לנו, מי כאן התנגד נחרצות ל״חוסר הפתיחות והנאורות״ וטען שזכותם של המוסלמים להפציץ רעש לפנות בוקר בשביל להזכיר שצריך להתפלל? אתה בטח לא זוכר, אז ארענן לך את הזכרון: אף אחד. לא מתיישר עם הפוזיציה? :( 

גם ההתנגדות לחוק מצד האופוזיציה לא היתה ממניעי ״תנו להם לעשות מה שבא להם״ וממניעי ״יש כבר חוק קיים וצריך לאכוף אותו״. הנה לדוגמא הדברים שכתב לפיד (ההדגשה שלי):

ציטוט

הכנסת העבירה היום את חוק המואזין בקריאה טרומית.
התביישתי.
אני איש לאומי, שמאמין בכך שישראל היא מדינה יהודית. אלא שחלק מהזהות היהודית של ישראל היא העובדה שאנחנו לא מנסים להעליב בני דתות אחרות. זהו הבסיס המוסרי העמוק לדרישתנו מאומות העולם להגן על היהודים החיים אצלם, על אורחות חייהם, על חופש הדת שלהם.
אין לי אגב שום בעיה עם זה שיסגרו את הרמקולים למואזינים שמפריעים לציבור. זה חלק מניהול תקין של מדינה. אלא שבשביל זה לא צריך את החוק הזה. אם זה היה העניין, בשביל זה יש את סעיף 3א' ל"תקנות רעש" הקבועות כבר היום בחוק. המשטרה מוזמנת לאכוף אותם.
אלא שלא זה מה שהם רצו. הם רצו לפגוע, להעליב, להגיד שהדרך לאהוב את המדינה היא לשנוא ערבים. הטענה שלהם שמדובר בסך הכל בעניין טכני, היא עלבון לאינטלגינציה. לפחות אל תשקרו. 
ז'בוטינסקי, שחשב שבישראל צריך להיות סגן ראש ממשלה ערבי, היה מתבייש.
בגין, שבנאומו נגד המעצרים המינהליים אמר, "חוק רע יהיה חוק טוב רק אם יהודים ישתמשו בו? חוק רע מיסודו ואינו הופך להיות טוב כשהוא בידי יהודים", היה מתבייש. 
הם לא יתביישו. הם כבר לא יודעים איך.

ואיך החוק נקבר בסוף? בזכות החרדים. 

נכתב כאן את המובן מאליו: אין בכלל קשר לשנאת חרדים/יהדות או כל שקר אחר שמקיאים כתגובה אוטומטית, אדם הבוחר לחיות במסלול מסוים לא אמור לאלץ את כל החברה, ובמדינה בה יש הר עצום של אילוצים (תחבצ, נישואים, צבא וכו׳) לא פלא שהסבלנות מתקצרת. המואזין לא אמור לייצר מפגע רעש בגלל שמוסלמים רוצים להתפלל, וחברת החשמל לא אמורה לייצר מפגע אנרגיה בגלל שחרדים מסוימים רוצים לשמור שבת. אני אפילו לא מתייחס לאבסורד הפסיכי לגמרי מבחינת זה שאם אתה שומר שבת אז מה אתה מתבכיין שמונעים ממך להשתמש בחשמל בו אתה לא אמור להשתמש מלכתחילה כי אני לא רב ושיעשו מה שבא להם.

זו כמובן היתה *בדיוק* אותה תגובה אם חילונים היו טוענים שצריך לשמור להם על החשמל לעומת בני ברק כי בדיוק יש גמר ליגת האלופות והם לא רוצים לאבד סיגנל. מה זה הקשקוש הזה!?

אבל זו תמצית ההבדל: תוכן של טענה, לעומת פוזיציה ומחנאות. 

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 35 דקות, Potato כתב:

נכון מאוד,כל עוד יש חברה שרוצה לחיות ככה זה לגיטימי.

אתה מודע לזה שיש מחאה באירן שמדוכאת באלימות?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

אתה מודע לזה שיש מחאה באירן שמדוכאת באלימות?

אתה בעל היכולת לקרוא את מה שאני רושם?

כי אם לא אני אפסיק.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

ההבדל הגדול הוא שאמונה דתית מאפשרת לחברה לכפות ערכים והתנהגות, על הפרט, לא סיבה והגיון למעט "ככה זה בדת הזו".

חברה תמיד כופה ערכים והתנהגות, בהגדרה.

״הגיון״ (common sense) זה בסה״כ מה שלמדת בתור ילד קטן.

הרי אם אתה בא הביתה ומוצא את אשתך עם גבר אחר, אתה לא אומר לעצמך: הוא דווקא חתיך, אז זה הגיוני...

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

להפסיק מה?!

אף אחד לא בוחר בחירות רציונאליות בחייו לפי שיקולים אמפריים ו/או עקרונות אבלוציוניים של כדאיות.

פורסם

הצטלבתם. פינדר ענה לתפודי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, falou כתב:

להפסיק מה?!

הוא הגיב לתפוד...

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

הרציחות במגזר הערבי לא פוסקות.

טבח ליד נצרת: חמישה נרצחו בעסק לשטיפת מכוניות (ynet.co.il)

טבח ליד נצרת: חמישה נרצחו בעסק לשטיפת מכוניות

5 בני אדם נפצעו אנושות מירי בעסק לשטיפת מכוניות ביפיע, ובהמשך נקבע מותם. רכב בוער אותר סמוך לזירה, המשטרה: "הרקע פלילי". מדובר במסע הרצח הקטלני ביותר שאינו פיגוע מאז רצח ששת בני משפחת אושרנקו ב-2009. במקביל: ילדה וגבר נפצעו קשה מירי לעבר עסק בכפר כנא, הנסיבות נבדקות.

וכאן קוראים למפכ"ל רוצח.

קריאות "רוצח" למפכ"ל, תיעוד: כך נראית הזירה, רגע אחרי רצח 5 בני אדם | ישיר (ynet.co.il)

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 15 דקות, falou כתב:

חברה תמיד כופה ערכים והתנהגות.

״הגיון״ (common sense) זה בסה״כ מה שלמדת בתור ילד ק

למערכת החוקים של החברה יש סיבות ומטרות.

גם לחוקים בארהב הקפיטליסטית וגם לאלו ברוסיה הקומוניסטית, יש מטרה. אפשר להתווכח אם המטרה נכונה ואם החוקים יעילים בהשגת המטרה.

חוקי הדת הם שרירותיים. תכרוך סביב היד רצועת עור. למה? ככה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

תרקוד על משאית חצי ערום ומאופר שבוע בשנה.

פה כאמור יש מלא מלא הגיון.

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

ברגע שמערכת אמונית קיימת לאורך כ״כ הרבה שנים, אתה חייב לקבל שיש בה תועלת, מבחינה אבולוציונית ואנתרופולוגית.

לטקסים יש חשיבות עליונה. הם המחזה של עיקרון. הרי גם למשחק כדורגל אין יתרון תועלתי, גם לא לקונצרט רוק ואפילו לא לחיבוק לחבר שאנחנו פוגשים אותו.

בני אדם מבצעים טקסים כל היום כל היום. הם חלק בלתי נפרד מהאנושות.

מה שאתה כן צריך לשאול את עצמך זה איפה התועלת (utility) של מנהג מסויים, מבחינה אנתרופולוגית, אולי אפילו ביולוגית. לא כיצד הוא עוזר לפרט, מבחינה חומרית גרידא.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 18 דקות, Potato כתב:

תרקוד על משאית חצי ערום ומאופר שבוע בשנה.

פה כאמור יש מלא מלא הגיון.

זה חוק?

מישהו מכריח אותך לעשות את זה?

לפני 18 דקות, falou כתב:

לטקסים יש חשיבות עליונה.

זה שלעצם קיום הטקס יש חשיבות ותועלת לא סותר את העובדה שהטקס עצמו (הפעולה הספציפית) חסר הגיון.

אין לי בעיה עם טקסים. יש לי בעיה כשמנסים לכפות עלי טקסים חסרי הגיון (עבורי).

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

זה חוק?

מישהו מכריח אותך לעשות את זה?

גם אף אחד לא מכריח אותך לעשות שום דבר.

בחרת במסגרת דתית ואלה החוקים שלה.

אני רואה בזה יתרונות,כמו ניהול זמן ומשמעת.

• תוכן חדש...