Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

יש גבול! החילונים ואני אחד מהם יכולים להפעיל את החשמל אחרי שעה שעתיים, לעומת הדתיים שבמידה ולא היו מקבלים חשמל בערב שבת, היו מנותקים שבת שלמה מחשמל"

אחד הציטוטים המקוממים והמתרפסים, כמיטב המסורת של חלקנו, שקראתי מזה הרבה זמן.

בוא נעשה סדר: הבחירה הדתית לא להדליק מוצרי חשמל בשבת היא של הדתיים. המאמץ לפתור את זה בקומבינות מכל הסוגים לא ראוי, בעייני, ליותר מדי הערכה או פרגון. ואני עוד עדין כאן בניסוח שלי. ולהציג אותו כמשהו שדורש התחשבות די מוזר.

יש ציווי דתי ואתם מאמינים בזה? שלמו את המחיר. לא יכולים? מוזמנים לחזור בשאלה או לבקש מהרבי הרלוונטי שיעדכן את הפרשנות שלו לצווים הדתיים.

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

את זה יש לכולם. זה לא קשור ליחרדים או חילוניים.

אבל באמת שואל, מה הבעיה לשים את הסיר על הפלטה ולהפעיל אותה וכשהחשמתל יחזור היא תתחיל לעבוד?
איפה זה פוגע בהם יותר מאשר בחילוני?

הוא שאל למה הם צריכים חשמל בשישי,עניתי.

ברור שזה נכון גם לתל אביבים תימנים רוסים ואתיופים

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 30 דקות, Night Driver כתב:

זה גרף שלא אומר כלום.

צירפתי 4, איזה מהם לא אומר כלום? כולם יחדיו?

כל הכבוד ל 4% הייטקיסטים שאחראים לכל התוצרת אבל בלי ה 70% שמאכילים אותם, מתחזקים להם את המשרדים, סוחבים להם את המחשבים, מסיעים אותם לנתב"ג ומטפלים להם בליסינג הם לא היו מסוגלים לעשות כלום.

אין ספק, אבל זו גם לא הטענה.

הטענה היא על הפערים שמקצינים ועל מגמות שמחריפות. אישית, אני חושב שיש בעיה בישראל שמתכנת נחשב לאיזה מתת האל (הוא לא) כי הוא מרוויח המון. עדיף בהרבה המודל הסקנדינבי בו הייטקיסט הוא עוד אחד שיש לו עבודה, כמו השרברב או המלצר במסעדה.

גם לגבי אקדמאים שעוזבים מול אקדמאים שחוזרים, חסר את הנתון של אקדמאים זרים שבאים לפה בין אם כעולים ובין אם כעובדים.

האמת זו נקודה שלא חשבתי עליה, ולא לקחתי בחשבון בכלל. למרות שזה קצת וואטאבאוטיזם כי הדיון הוא על הישראלים/ישראל. כן רפרפתי ונראה שגם שם המצב לא ואוו במיוחד:

בנוגע לאקדמאים זרים שהם עולים, אזי הם משוקללים בגרפים שצירפתי (כי הם ישראלים). בנוגע לאקדמיים זרים אני לא בטוח אם הם כלולים בגרף השלישי, אבל לא מצאתי עוד מידע.

סטודנטים זרים- הרבה מתחת לממוצע ב-OECD, ונראה שזה לא באמת מעניין את המל"ג. בנוסף, בערך חצי מהפוסט-דוק בישראל הם זרים (מקור1, מקור2)

בנוגע לאקדמיים זרים עובדים, נקראים מומחים לפי רשות האוכלוסין וההגירה, ושם המצב, איך נגיד, לא וואו בכלל:

image.thumb.png.2eeb0423c94f7c7f634d62902a758ff3.png

image.thumb.png.81a0d67a4edd7310847c3ce217dcc09f.png

(מקור3)

נראה שכמות המומחים עלתה בעשור האחרון, ואז ירדה ב-2020 (כנראה בגלל הקורונה) ואז עלתה שוב ונשארה דומה בשנתיים האחרונות. עם זאת מדובר בכמות די קטנה. למיטב הבנתי יש דרישה למומחים נוספים אבל הבירוקרקטיה ודרישות המדינה מעיבות על העניין הזה. מנגד, מתוך בערך חצי מליון בוגרי תואר ראשון (בין 1980-2010) יש סד"ג של 5.8% שהיגרו (גרו לפחות 3 שנים רצופות ב-2017). בנוסף קצב העזיבה עולה, שכן בשנת 2014 היו סה"כ 4.6% שעזבו. (מקור4)

--

הנה הרפרנס המלא למחקר של דוד בן-דוד, החלק המעניין מתחיל בעמוד 7. דווקא יש שם תרשימים הרבה יותר מדאיגים ממה שהופיע בכלכליסט.

בגדול, לא הכל כזה נורא, ולפי מה שראיתי (לא מוצא את הרפרנס עכשיו), ישראל מצליחה לשמר הרבה מהאקדמיים שלה ביחס לממוצע (או קבוצה מסויימת) ב-OECD. השאלה אם זה יישאר לאורך זמן.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 4 שעות, CX25GTI כתב:

אתה צריך לטפל בשינאה שלך.

מעבר לעובדה שחברת החשמל אינה זו שמחליטה על הפסקות חשמל יזומות אלה חברת נגה  , אבל חבל לבלבל שטוף שינאה כמוך עם עובדות. 

אין לך יכולת לתת תשובה עניינית לשקר שכתבת אז התחלת לתקוף אישית?

יש מצב אתה עונה לי אם הוא שיקר בריאיון או בזמן שהוא דיבר בכנסת?כיוון שעפ"י דברייך הוא סתר את עצמו.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
פורסם
לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

, אני חושב שיש בעיה בישראל שמתכנת נחשב לאיזה מתת האל (הוא לא) כי הוא מרוויח המון

תשמע, אם הם רק 4 אחוז מהאוכלוסייה אז כנראה שהם באמת השפיץ של השפיץ ואם הם באמת כאלה אז מגיע להם.

ושפיץ זה עניין של היצע מול ביקוש ויכולת לשלם. לא של כישורים או כישרון.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

אני חושב שיש בעיה בישראל שמתכנת נחשב לאיזה מתת האל (הוא לא)

דיבור נגוע. ממש. 

לכל מי שמודאג מהאנטישמיות בעולם - אפשר להרגע. שרת התעמולה מצאה פתרון. היא הולכת להקים פורטל בו תרכז את כל האמת. ככה כולם ילמדו, ויהפכו לציונים.

כל מה שהיא מפרסמת מרגיש בערך כמו עלילה של בוראט. לא מאמין שהיא אשכרה שרה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • מצחיק 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 שעות, CX25GTI כתב:

ככל הנראה למישהו יש מה שנקרא אנושיות והתחשבות , ובתור חילוני אני חושב שהוא עשה את הצעד הנכון.

מנכ"ל חברת החשמל במתקפה חריפה נגד ווינט ומרב מיכאלי שעשו סיבוב על הציבור החרדי

"אני אומר בצורה ברורה - המידע שפורסם היה מסית ומקניט ולא תואם את העובדות. אם יש מצב שיש יישובים דתיים שהם כבר היו מנותקים שעות ארוכות, ואם הם לא מקבלים חשמל רגע לפני כניסת השבת, הם נתקעים ל-25 שעות נוספות ללא חשמל, לקחתי את האחריות וקיבלתי החלטה שאני גאה בה לחבר אותם לחשמל - גם להם יש ילדים, תינוקות ונכים.

יש גבול! החילונים ואני אחד מהם יכולים להפעיל את החשמל אחרי שעה שעתיים, לעומת הדתיים שבמידה ולא היו מקבלים חשמל בערב שבת, היו מנותקים שבת שלמה מחשמל"

אז לא פייק, לא נגה ולא נעליים? ואכן "יצאה הוראה נחרצת לחבר לרשת החשמל לפני כניסת שבת את כל אותם ישובים בהם מתגוררים רוב דתי ולנתק מרשת החשמל מקומות אחרים בארץ"? ועכשיו תחת לחץ הוא מנסה להצדיק את עצמו. אנושיות והתחשבות? אבל למה רק כלפי חרדים? בשכונות חילוניות המשיכו לשבת בלי חשמל בתנאי מזג אוויר קיצוניים. מה הפריע לחרדים להפעיל את החשמל כמו לשאר אזרחי מדינת ישראל? אמונתם? אז שיבחרו בין אמונתם וילדיהם, תינוקות ונכים. ילדים, תינוקות ונכים בתל אביב ויתר מקומות לא חרדים המשיכו להתבשל בלי מזגנים בחום קיצוני. על אמונה של חילונים דורכים מהבוקר עד הערב מלידה ועד הקבר. ובנושא דת ומדינה ישראל הרבה יותר קרובה לאירן וערב הסעודית מאשר לרוב העולם המערבי.   

• אהבתי 1
פורסם
לפני 30 דקות, יבגניפ כתב:

דיבור נגוע. ממש. 

דיבור נגוע או בעצם דיבור של אזרח ישראל השנייה בגלל שהוא מחשיב את עצמו כ"אזרח סוג ב' " ?

לפני 7 שעות, CX25GTI כתב:

שוב הפייק הזה  , מנכ"ל חברת החשמל הגיב של השטות הזו בכנסת לפני כשעה.

ומי שמחליט על הקצאות החשמל היא חברת נגה ולא ח"ח.

לפני 3 שעות, CX25GTI כתב:

ככל הנראה למישהו יש מה שנקרא אנושיות והתחשבות , ובתור חילוני אני חושב שהוא עשה את הצעד הנכון.

מנכ"ל חברת החשמל במתקפה חריפה נגד ווינט ומרב מיכאלי שעשו סיבוב על הציבור החרדי

"אני אומר בצורה ברורה - המידע שפורסם היה מסית ומקניט ולא תואם את העובדות. אם יש מצב שיש יישובים דתיים שהם כבר היו מנותקים שעות ארוכות, ואם הם לא מקבלים חשמל רגע לפני כניסת השבת, הם נתקעים ל-25 שעות נוספות ללא חשמל, לקחתי את האחריות וקיבלתי החלטה שאני גאה בה לחבר אותם לחשמל - גם להם יש ילדים, תינוקות ונכים.

לא הבנתי, אז פייק או לא פייק?

לפני רגע תקפת אותי וקיללת אותי, אני מצפה להתנצלות על התקיפה ועל כך שאתה מפיץ פייק.

פורסם
לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

לכל מי שמודאג מהאנטישמיות בעולם - אפשר להרגע. שרת התעמולה מצאה פתרון. היא הולכת להקים פורטל בו תרכז את כל האמת. ככה כולם ילמדו, ויהפכו לציונים

גם שותפים שלה לקואליציה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 40 דקות, mikyl כתב:

אז לא פייק, לא נגה ולא נעליים? ואכן "יצאה הוראה נחרצת לחבר לרשת החשמל לפני כניסת שבת את כל אותם ישובים בהם מתגוררים רוב דתי ולנתק מרשת החשמל מקומות אחרים בארץ"? ועכשיו תחת לחץ הוא מנסה להצדיק את עצמו. אנושיות והתחשבות? אבל למה רק כלפי חרדים? בשכונות חילוניות המשיכו לשבת בלי חשמל בתנאי מזג אוויר קיצוניים. מה הפריע לחרדים להפעיל את החשמל כמו לשאר אזרחי מדינת ישראל? אמונתם? אז שיבחרו בין אמונתם וילדיהם, תינוקות ונכים. ילדים, תינוקות ונכים בתל אביב ויתר מקומות לא חרדים המשיכו להתבשל בלי מזגנים בחום קיצוני. על אמונה של חילונים דורכים מהבוקר עד הערב מלידה ועד הקבר. ובנושא דת ומדינה ישראל הרבה יותר קרובה לאירן וערב הסעודית מאשר לרוב העולם המערבי.   

אני רחוק מלהיות חרדים-סימפתייזר, אבל יש הבדל מהותי והוא שנניח ובשישי בצהריים מפסיק החשמל ל3 שעות- החילוני ישב בחום קופח למשך 3 שעות, החרדי לא יוכל להדליק חזרה את המזגן עד מוצ"ש, לא מצב זהה.

כנ"ל כל מכשיר חשמלי אחר שלא חוזר אוטומטית.

פורסם

לא יודע אם לחרדים ישנם מכשירי חשמל כשרים/מיוחדים, אבל אצלי מזגן, מקרר, קומקום חשמלי, בוילר וכל השאר חוזרים לעבוד לבד בלי שום צורך באיזושהי פעולה מצידי. אפילו מחשב אם להגדיר אותו לכך. חוץ מזה אף אחד לא קטע להם את הידיים, יש להם ברירה. מה שאין לי בכל ימות השנה בנושא דת ומדינה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 53 דקות, flytomars כתב:

החרדי לא יוכל להדליק חזרה את המזגן עד מוצ"ש, לא מצב זהה.

תראה, מצד אחד אני מבין מאוד. ואפילו מוכן להתחשב.

מצד שני, זה פשוט מבטל להם את הטריק שעובד על אלוהים. אולי אז החוסר בחשמל זה חלק מהתוכנית שלו לסופש הזה?

ואם חם ממש שחייבים להדליק, אז פיקוח נפש או משהו, לא ככה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

תראה, מצד אחד אני מבין מאוד. ואפילו מוכן להתחשב.

מצד שני, זה פשוט מבטל להם את הטריק שעובד על אלוהים. אולי אז החוסר בחשמל זה חלק מהתוכנית שלו לסופש הזה?

ואם חם ממש שחייבים להדליק, אז פיקוח נפש או משהו, לא ככה?

כמו שאמרתי,  אני האחרון שיסנגר על החרדים, אבל אני יודע שבזה הם מאמינים וזה מה יש- ואם צריך להחליט מי יסבול יותר, החילוני ל3 שעות והחרדי לכל הסופ"ש- לא משנה לי שמדובר בטירלול נטול היגיון- בתור חילוני אני מוכן לספוג את זה, באופן חד פעמי. לגבי תחב"צ בשבת, גירושין, שיוויון בנטל- את זה אני פחות מוכן לספוג, אבל זה כבר דיון אחר. במקרה הספציפי הזה- לא חושב שיש מקום לעליהום על חברת חשמל על השיקולים האלה.

• אהבתי 1
פורסם

כנראה שאם לא היו כל הבעיות האחרות זה היה עובר בשקט. אבל הקש הולך ומצטבר על הגב. לציבור הרחב נמאס להבליג עוד ועוד.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

אישית, אני חושב שיש בעיה בישראל שמתכנת נחשב לאיזה מתת האל (הוא לא) כי הוא מרוויח המון. עדיף בהרבה המודל הסקנדינבי בו הייטקיסט הוא עוד אחד שיש לו עבודה, כמו השרברב או המלצר במסעדה.

אני לא יודע על מה אתה מבסס את זה, אבל גם בסקנדינביה, כדי להיות מתכנת, אתה צריך איי קיו ברמה של העשירון העליון.

איי קיו, יכולת קוגנטיבית לפתור סוג מסויים של בעיות, היא ברובה יכולת מולדת.

יש הרבה יותר אנשים שיכולים להיות מלצרים. בגלל זה למתכנת משלמים יותר.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...