Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם זה לא הכי נכון כי נקודת פתיחה של כל אחד משתנה לפי הרקע שלו אבל אין ולא יהיה מצב של שוויון מלא לעולם. זה לא מציאותי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

ברור שהיו טעויות אבל אני לא מזרחי אךלא ישראלי צבר שנולד וגדל כאן. אין הבדל ביני לבין אשכנזי שנולד וגדל כאן בדיוק כמוני מבחינת הזדמנויות.

ברור שיש.

אם אותו אשכנזי צבר נולד בגבולות רמת השרון הרצליה ואני נולדתי בפריפריה כי ההורים עולים אז הרמת חינוך שונה,המקומות שנגיע אליהם בצבא שונים ומפה ההמשך ידוע..

בשביל להגיע לאותה נקודה תעסוקתית אני אצטרך עוד כמה שנים ולעבוד הרבה יותר קשה.

זה לא חסום,אבל הרבה יותר קשה.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

אתה מדבר על איזור מגורים ולא על מוצא.

רמת גן למשל היתה מעוז עירקי (ממש לא אשכנזים) ומגדל העמק מהצד השני אוכלזה באחוז נכבד של רומנים.

גם מושבים בכל מיני חורים היו מכל המוצאים. איזור עמק חפר היה חתיכת חור ורוב המושבים בו על טהרת האשכנזים.

עריכה: שוויון מלא אף פעם לא יהיה כי מי שההורים שלו משתכרים יותר יזכה ליותר תמיכה ושיעורים פרטיים ומי שגר בעיר גדולה יהיו לו יותר אפשרויות מאשר מי שגר בעיר קטנה ומנותקת אבל זה לא על בסיס עדתי.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

איזור מגורים מתאפיין במוצא מסויים כי לשם הביאו את העולים.

הטענה היא לא שמזרחי הוא דפוק וגם אם היה נולד ברמת אביב ג' היה נדון לכישלון אלא שבגלל שההורים שלך שוכנו בנתיבות וההורים שלי שוכנו בתל אביב, תהיה לנו נקודת פתיחה שונה וסיכויי הצלחה שונים. וזה בסדר גמור.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

פורסם

זה שהרוב בנתיבות מזרחיים לא אומר שרוב המזרחיים גרים בפריפריה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

איזור מגורים מתאפיין במוצא מסויים כי לשם הביאו את העולים.

הטענה היא לא שמזרחי הוא דפוק וגם אם היה נולד ברמת אביב ג' היה נדון לכישלון אלא שבגלל שההורים שלך שוכנו בנתיבות וההורים שלי שוכנו בתל אביב, תהיה לנו נקודת פתיחה שונה וסיכויי הצלחה שונים. וזה בסדר גמור.

זה פשוט לא נכון.

נתחיל מהעובדה שהמוביליות (ניידות) החברתית בישראל היא מהגבוהות ב-OECD. מתוך ויקיפדיה:

ציטוט

מחקר של ה-OECD טוען שבמדדים מסוימים של ניעות חברתית, ישראל נמצאת מעל הממוצע למדינות ה-OECD. כך לדוגמה, הסיכוי שבן לעובדי "צווארון כחול" בישראל יהפוך למנהל גבוה יותר מהממוצע.

סבא שלי עלה בנערותו מהונגריה לאחר המלחמה ארורה, אותה סיים במשקל של 26 ק"ג. ב-48' עלה לארץ בגפו וכשירד מהספינה התגייס ישר למלחמת העצמאות ושירת כלוחם בחטיבת אלכסנדרוני. את המשפחה שלו לא שיכנו כי לא נשארה לו כזו. בסיום המלחמה עבד במה שיכל כי השכלה או הכשרה כלשהי לא היתה לו. 

את סבתא שלי ומשפחתה שיכנו באוהל במעברה בצריפין. כל בני המשפחה כולל הילדים עבדו בכל עבודה שהתאפשרה כדי לחסוך שקל לשקל כדי להגיע לאחר כמה שנים לקנות דירת שיכון. 

הסבא מן הצד השני עלה ב-53' ולכן לא היה זכאי אפילו להכרה בתור ניצול שואה, למרות שברח מפולין לרוסיה ובמסגרת הצבא לחם בנאצים. אתה מבין את האבסורד?

כולם עלו חסרי כל. כולם הגיעו למשהו. דאגו להתקדם בכל יום, לא להתלונן ולא להביט לאחור. הילדים כולם הלכו לאקדמיה והתברגנו במקצועות מכובדים. הנכדים כולם מהנדסים או מתכנתים.

מי שרוצה מצליח. מה שלא - יושב ומתלונן (ואנחנו יודעים לאיזה הוא מחנה מצביע).

עריכה אחרונה על ידי Ziv
  • אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 דקות, Ziv כתב:

זה פשוט לא נכון.

נתחיל מהעובדה שהמוביליות (ניידות) החברתית בישראל היא מהגבוהות ב-OECD. מתוך ויקיפדיה

מה שאני טוען ומה שאתה טוען לא קשורים אחד לשני.

יש אחלה מוביליות חברתית בישראל וכל אחד יכול להתקדם ולהצליח, במיוחד היום.

• רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 41 דקות, יובל .מ. כתב:

התחלת טוב סיימת גזען.

ממתי שיוך למחנה פוליטי מקביל לשיוך לגזע מסויים?

אלא אם אתה התחלת טוב וסיימת גזען?

• אהבתי 5
  • מצחיק 3
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

התחלת טוב סיימת גזען.

תגיד לי שאתה לא יודע מה זה גזען בלי להגיד שאתה לא יודע מה זה גזען.

אחי, שחרר מערוץ 14.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

התחלת טוב סיימת גזען.

המילה גזען לא קשורה,לדעתי המינוח המתאים הוא דביל.

פורסם
לפני 4 שעות, Potato כתב:

המילה גזען לא קשורה,לדעתי המינוח המתאים הוא דביל.

מודה לך על בחירת המילים. לצערך היא מעידה יותר עליך מאשר עליי.

יש מפלגה אחת שחרטה באופן ברור על דגלה את ההתמסכנות וההתבכיינות, למרות שמנהיגיה עוסים הכל, אבל ממש הכל, כדי לשמור את ציבור הבוחרים שלהם באותו המצב. השם שלה מתחיל ב-ש' ונגמר ב-ס'. 

מפלגה נוספת לא נולדה כבכיינית, אך הפכה לכזאת בשנים האחרונות, בה המנהיגים צועקים מעל לכל במה על כמה שהם מסכנים, למרות שהילדים שלהם לומדים בבית ספר פרטי (גב' גילה גמליאל) או רוקדים ומשתוללים ברכב הפאר שהאמא שלהם קיבלה ע"ח משלם המסים (הגב' מירי רגב).

ייצר ההתמסכנות והנקמנות הם בדיוק הרגשות הבולטים שמוביל חלק נרחב מהבוחרים של המפלגה הזאת לבחור בה. "לא מאהבת מרדכי, אלא משנאת המן".

• אהבתי 6
פורסם
לפני 3 דקות, Ziv כתב:

מודה לך על בחירת המילים. לצערך היא מעידה יותר עליך מאשר עליי.

יש אנשים שונים שמצביעים למפלגות שונות ממגוון שיקולים.

להכליל מעיד בעיקר עליך.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 15 שעות, יובל .מ. כתב:

התחלת טוב סיימת גזען.

לא. אתם נאחזים באיזה סטראוטיפ שמקשר בין מוצא לבין דעות פוליטיות. יש אינספור ציוצים מהצד הזה, שמתארים מזרחיים שמצביעים לשמאל כ"משתאכנזים מומרים שאיבדו את הזהות שלהם", בערך כמו שלפני 100 שנה היו מתארים יהודים שבחרו להתנצר. והאפשרות שבני אדם יכולים לגדול בסביבה מסוימת, נניח, ועדיין לשנות את הדעות שלהם על העולם בבגרות פשוט לא קיימת (וזה בתכלס גזענות פרופר).

גם בלי זה, המעריץ הכי גדול של משפחת נתניהו שפגשתי בחיי הוא בכלל רוסי. והוא לא לבד.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...