Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

היית רוצה לחיות שם? לא, נכון? אז הם לא חיים כמו מלכים כמו שאתה מתאר. לא שזה מעניין אותי איך הם חיים, החיים שלהם בזבל וזו בעיה שלהם. אבל הטענה הזאת מגוחכת.

גם לא הייתי רוצה לגור בתל אביב או בחיפה, רוצה למסור גם אותן? 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אכן, אבל נהג לילה טען שיהודי ומוסלמי יכולים הלכתית להתפלל בכל מקום.

אני אמרתי שלא, אסור ליהודי הלכתית להתפלל בכנסיה.

היינו, אסור ליהודי הלכתית להתפלל בכל מקום.

רק מזכיר שעד שנת 400 לספירה בערך יהודים ונוצרים התפללו באותם בתי כנסת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אחלה, הם עדיין כובשים מאוחרים.

הזכות ההיסטורית שלהם דומה לזכות ההיסטורית של הפלשתינים, רק עם הפרש של איזה 2000 שנה.

אבל מילא זה, גם אז לרומים לא הייתה אספירציה להתיישב בשטחים שהם כבשו.

למעט בעלי תפקידים, לא הייתה תנועת הגירה מרומא לקיסריה או לאיליה קפיטולינה.

הם כבשו כדי לשלוט בשטח, באנשים ובמשאבים (ובתקופה שלהם האמת שאנשים סווגו כסוג של משאב).

רובו - עשרת השבטים, בוודאי שלא.

אבל חלקו - בוודאי שקיים.

זה המשמעות של המושג "זכות היסטורית", מי שהיה קודם.

איך אתה מודד חותם?

איך אתה מודד שליטה לאורך זמן - נניח שהבריטים נשארו, והעות'מאנים נניח שייוצגו ע"י הטורקים המודרניים, אבל הצלבנים? הממלוכים? הערבים? (הרבה יותר הגיוני שייוצגו ע"י ערב הסעודית מאשר ע"י הפלשתינים למשל).

שוב, אתה החלטת ש"זכות היסטורית" היא הקובעת. 

זו החלטה שרירותית. ובכלל, כמה זמן צריך להחזיק בשטח כדי להיות בעל הזכות? 

אני יכול למשל להגיד שהיות והיהודים הפסידו לרומאים והוגלו, אז בטח אלוהים לא איתם, והם בעצם הפסידו את הזכות שלהם על הארץ.

זה שרירותי באותה מידה. 

בנוסף, אם יצוץ עם כנעני, שיאמץ לעצמו הרגלים כנעניים מהתקופה ההיא, תכיר בזכותו ותפנה לו את המקום? לא נראה לי.

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

שוב, ניסיון להסיט דיון באיזה טענה מטומטמת.
יש שמירת מקומות לערבים? כן.

תושבים הפגינו מול אוניברסיטת בן גוריון: "לימודים לכולם!" - (b7net.co.il)
יהודים בני 18 הולכים לצבא ל-3 שנים בזמן שערבים לא? כן.
חוק שירות ביטחון – ויקיפדיה (wikipedia.org)

מה הבעיה שלך הפעם חוץ מעוד הערה צינית לא רלוונטית?

ציטוט של טענה לא נכונה שלך זו הסטת הדיון? לא חושב. אני חושב שזה די המהות והטענה הזו מייצגת נאמנה את תפיסת העולם שלך.

הערבי ש"תפס" לך את המקום באוניברסיטה לפחות ישתלב בשוק העבודה בניגוד לשותפים הטבעיים של הימין על מלא מלא מלא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

ציטוט של טענה לא נכונה שלך זו הסטת הדיון? לא חושב. אני חושב שזה די המהות והטענה הזו מייצגת נאמנה את תפיסת העולם שלך.

הערבי ש"תפס" לך את המקום באוניברסיטה לפחות ישתלב בשוק העבודה בניגוד לשותפים הטבעיים של הימין על מלא מלא מלא.

אתה מכחיש את הטענה שיש לערבים תנאי סף נמוכים משל יהודים?
לגבי השורה השנייה שלך - שוב, אותה טענה של שנאת החרדים. 
לפחות תחדש קצת.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

לגבי השורה השנייה שלך - שוב, אותה טענה של שנאת החרדים. 
לפחות תחדש קצת.

אולי אם היית מבין את ההבדל בין זה לבין "תופסים את כל התקנים" לא היו תופסים לך תקן ;)

אין לי בעיה עם תנאיי סף נמוכים יותר לערבים. החיים שלהם לא מתחילים בגיל 18, אתה יודע.

ומצטער שאני לא מחדש. קשה לי מול הרמה הגבוהה של they steal our jobs

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

יש תנאי סף לאוכלוסיות מוחלשות. זה ערבים, זה חרדים, זה עולים, זה אתיופים ויש עוד.

ואתה מכחיש שיש תנאים מועדפים משמעותית ללימודים לחרדים גם כלפי ערבים?

פורסם
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

אולי אם היית מבין את ההבדל בין זה לבין "תופסים את כל התקנים" לא היו תופסים לך תקן ;)

אין לי בעיה עם תנאיי סף נמוכים יותר לערבים. החיים שלהם לא מתחילים בגיל 18, אתה יודע.

ומצטער שאני לא מחדש. קשה לי מול הרמה הגבוהה של they steal our jobs

1. תמשיך עם ההתנשאות, כל פעם שהימין עושה משהו מטומטם ואני אומר אולי די נזכר בתגובות כאלה ורץ לבן גביר. עוזר להזכר למה הולכות להיות חגיגות בתחילת נובמבר.

בוא אגלה לך סקופ - אם הייתי ממש רוצה אוניברסיטה הייתי מתקבל. לא עניין אותי בזמנו ולא הבנתי את המשמעות של ללמוד במכללה, אבל מבחינתי זה לא מה שמגדיר אדם. שווה לך לנסות לדבר עם אדם כמו שהוא ולא רק לפי הטייטל שלו או איזה מוסד הוא היה.

לא נורא, אולי תיכף יבוא עוד איזה מנהל לעזרתך ויגיד שאני זה שמדבר לא יפה.
2. גזענות של ציפיות נמוכות בשילוב עם שנאת חרדים, אין לך בעיה עם תנאי סף לערבים אבל לעזור לחרדים מבחינתך זה האסון הכי נורא שיש. 

לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

יש תנאי סף לאוכלוסיות מוחלשות. זה ערבים, זה חרדים, זה עולים, זה אתיופים ויש עוד.

ואתה מכחיש שיש תנאים מועדפים משמעותית ללימודים לחרדים גם כלפי ערבים?

אפליה מתקנת בכללי זה אחד הדברים המטומטמים. כמו אנשים לבנים שפוגעים בעצמם בכוונה כי פעם השחורים היו עבדים.

משום מה כולם פותחים עיניים על קצבאות לחרדים אבל כשהערבים זורקים אבנים בשבת ובראשון הולכים לביטוח לאומי כולם יושבים בשקט.

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

אפליה מתקנת בכללי זה אחד הדברים המטומטמים. כמו אנשים לבנים שפוגעים בעצמם בכוונה כי פעם השחורים היו עבדים.

משום מה כולם פותחים עיניים על קצבאות לחרדים אבל כשהערבים זורקים אבנים בשבת ובראשון הולכים לביטוח לאומי כולם יושבים בשקט.

מי זה כולם?

רק פה אתה, ליאור ועוד ממש לא יושבים בשקט.

והתחמקת מהשאלה שלי. אתה מכחיש שיש תנאים עדיפים משמעותית על פני כל אוכלוסייה אחרת בארץ ללימודים?

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

מי זה כולם?

רק פה אתה, ליאור ועוד ממש לא יושבים בשקט.

והתחמקת מהשאלה שלי. אתה מכחיש שיש תנאים עדיפים משמעותית על פני כל אוכלוסייה אחרת בארץ ללימודים?

כולם זה אנשי השמאל מרכז ותקשורת, במיוחד אלה פה בדיון.

כמו זה שכשיש כתבה על הקורונה שמים תמונה של חרדים, גם אם הכתבה מדברת על חאפלה בסכנין.

ניסיתי לחפש תנאים מקלים לחרדים בלימודים, לא מצאתי.
מצאתי במשרות ציבוריות שזה כמו שיש למגזר הערבי.
יש באוניברסיטאות מסלול כללי כזה, אבל זה ידוע שערבים מקבלים שם עדיפות, גם על פני חרדים.

פורסם
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

כל התקנים באוניברסיטאות נתפסים על ידי בני מיעוטים בזמן שיהודים בני 18 הולכים לצבא

שאני אבין

לא קיבלו אותך לאוניברסיטה כי בא מוחמד ותפס לך את התקן?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

יציאה לחול יש להם חופשי דרך ירדן, גם אם זה טיפה יותר מסובך יש פיגועים וזה אתה יודע... שלא יעשו פיגועים ובעתיד יצאו דרך נתב"ג. 

אתה נכנס איתי ללמה מגיע להם לחיות תחת שליטה שלנו, זה לא מה שאני מנסה להתמקד עליו. דה פקטו, אנחנו קובעים מה נכנס ומה יוצא, נכון?

דרך אגב, יש דברים אצלהם שיקרים כמו אצלנו ואפילו יותר, למרות שרמת ההכנסה שלהם נמוכה משמעותית, אבל זה לא העניין.

מה שאתה אומר זה שמגיע להם לחיות תחת שלטון אפרטהייד. בסדר. מקובל. אבל יש לך שם אחר לזה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

ניסיתי לחפש תנאים מקלים לחרדים בלימודים

לא מצאתי גם תנאים מקלים לערבים בלימודים.

לפחות לא בלימודי הנדסה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

1. תמשיך עם ההתנשאות, כל פעם שהימין עושה משהו מטומטם ואני אומר אולי די נזכר בתגובות כאלה ורץ לבן גביר. עוזר להזכר למה הולכות להיות חגיגות בתחילת נובמבר.

בוא אגלה לך סקופ - אם הייתי ממש רוצה אוניברסיטה הייתי מתקבל. לא עניין אותי בזמנו ולא הבנתי את המשמעות של ללמוד במכללה, אבל מבחינתי זה לא מה שמגדיר אדם. שווה לך לנסות לדבר עם אדם כמו שהוא ולא רק לפי הטייטל שלו או איזה מוסד הוא היה.

לא נורא, אולי תיכף יבוא עוד איזה מנהל לעזרתך ויגיד שאני זה שמדבר לא יפה.
2. גזענות של ציפיות נמוכות בשילוב עם שנאת חרדים, אין לך בעיה עם תנאי סף לערבים אבל לעזור לחרדים מבחינתך זה האסון הכי נורא שיש

1. תודה על האישור. אתה העלת את נושא הלימודים - לא אני. שמח שהיית יכול להתקבל למרות שתפסו את כל התקנים. אין לי מושג מה ההשכלה שלך. אני מגיב לתוכן, או לפחות משתדל. וכמובן שאקדמיה זה לא כל הסיפור. לפעמים יש קורלציה. 

2. בולשיט. אני לא נגד הקלה לחרדים שירצו ללמוד מקצוע אמיתי. עדיף לכולנו.

3. הנה הצעה בונה: אתה לא חייב להשתמש במושגים שנשמעים בומבסטים כי איזה ימני שאתה מעריך זרק אותם מתישהו. אפשר להתווכח לכיף גם לא בתבנית של "אם אסמולני אמר א הכה בו עם מושג חכם ב עד שילמד". גזענות של ציפיות נמוכות זו דוגמא טובה לזה. יש בצבא מסלול שנקרא עתודת עולים, שמאפשר לילדים עולים להתקבל לאוניברסיטה בתנאים מקלים. זה לא כי מישהו גזען אליהם, אתה יודע. וזו רק דוגמא.

4. בנימה רצינית המדינה דופקת את מי שמתגייס לצבא ולא יוצא עם מקצוע. זה לא קשור לערבים ככ. ואני אישית חושב שזו בעיה

• תוכן חדש...