Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ואם הפרשנות שלהם היא הנכונה אז למה הם מקבלים את התנ"ך, אבל מסבירים שהוא לא תקף כי יש את "הברית החדשה"?

זה באופן מובהק לא אומר "נצרות זה ממשיכת היהדות" אלא "אלוהים נטש את היהדות ובחר בנצרות, לצורך כך הוא עשה ברית חדשה".

כי כמו כל דבר אלוהים עשה ליהדות עדכון גירסא. הרי גם אנחנו מעדכנים גירסאות כל הזמן על ידי ההלכה (מספיק לקחת את ברכת הנרות בחנוכה. אומרים וציוונו להדליק למרות שחנוכה זה מתקופת המקדש והרבה אחרי שאלוהים דיבר עם מישהו. ההסבר שקיבלתי הוא שהרבנים החליטו שהוא ציווה).

עדיין הבסיס הוא זהה ומבחן התוצאה של הצטמצמות היהדות ופריחת הנצרות יכול לאושש את ההנחה שהם היהדות האמיתית (ואנחנו מדברים פה בפן התיאורתי בלבד. זה הבית שלי כי נולדתי פה, אני חי פה כל חיי וכאן נמצא כל מה שחשוב לי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

כי כמו כל דבר אלוהים עשה ליהדות עדכון גירסא. הרי גם אנחנו מעדכנים גירסאות כל הזמן על ידי ההלכה (מספיק לקחת את ברכת הנרות בחנוכה. אומרים וציוונו להדליק למרות שחנוכה זה מתקופת המקדש והרבה אחרי שאלוהים דיבר עם מישהו. ההסבר שקיבלתי הוא שהרבנים החליטו שהוא ציווה).

אבל אצל היהדות עדכון גירסה באה בספרים חדשים על הקיים, לא בסתירה לו.

אם כבר להשוות לעולם התוכנה, אז זה ההבדל בין עדכון גירסה ובין מוצר NG.

למשל - ההיתר הנוצרי לאכול שרימפס וחזיר, הוא בסתירה ממש לתנ"ך עצמו.

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

עדיין הבסיס הוא זהה ומבחן התוצאה של הצטמצמות היהדות ופריחת הנצרות יכול לאושש את ההנחה שהם היהדות האמיתית (ואנחנו מדברים פה בפן התיאורתי בלבד. זה הבית שלי כי נולדתי פה, אני חי פה כל חיי וכאן נמצא כל מה שחשוב לי).

אין הצטמצמות ממשית של היהדות (למעט אירועים קטסטרופליים כמו השואה), לפני 2000 שנה לא היו 20 מיליון יהודים בעולם.

לכמות המאמינים של הנצרות יש כמה סיבות, אחת מהן שהיא דת מיסיונרית בניגוד ליהדות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

כשחיילים גיבורים זוכים לתשואות על ירי במחבל גוסס.

כשזה בסדר לירות בצלמת עיתונות, בנער אוטיסט או בסתם עוד זקן או נער שלא שייכים לעם הנבחר.

אז לא מפתיע שמגיע היום שבו חבורת מתנחלים שכוללת חייל צהל (מעניין מאוד למי הוא מצביע) תוקפת חיילי צנחנים כולל המג״ד.

וגם לא מפתיע שהצנחנים הגיבורים לא ירו בהם, כמו שהיו יורים בתוקפים ערבים.

מי שאומר אני מצביע בן גביר, כי אני יודע שלא יוכל לממש את החזון שלו, מאפשר ומנרמל את חבורות הפורעים האלו.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

יש לך דוגמאות לכך שירו בערבים בסיטואציה דומה?

כי בינתיים מה שקרה זה שעצרו (לא ירו חס וחלילה) זורקי בקת"בים.

קל וחומר וכו'

אגב למי באמת אתה חושב שהפורעים האלה מצביעים?

============================

בעניין אחר - לפיד:

ציטוט

״זו אופוזיציה מופקרת. אני יודע בדיוק איך צריכה להתנהל אופוזיציה. כשזה טוב למדינת ישראל - תמכנו. הם לא אופוזיציה לממשלה - הם אופוזיציה למדינה.

גם לפיד:

https://www.facebook.com/watch/?v=211982180045790

וגם לפיד

https://player.ice.co.il/jwplayer.html?autostart=1&bizvideoid=2521&site=ice&

תמכנו אומרים לכם 🤣

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 16 דקות, פינדר כתב:

כשחיילים גיבורים זוכים לתשואות על ירי במחבל גוסס.

כשזה בסדר לירות בצלמת עיתונות, בנער אוטיסט או בסתם עוד זקן או נער שלא שייכים לעם הנבחר.

אז לא מפתיע שמגיע היום שבו חבורת מתנחלים שכוללת חייל צהל (מעניין מאוד למי הוא מצביע) תוקפת חיילי צנחנים כולל המג״ד.

וגם לא מפתיע שהצנחנים הגיבורים לא ירו בהם, כמו שהיו יורים בתוקפים ערבים.

מי שאומר אני מצביע בן גביר, כי אני יודע שלא יוכל לממש את החזון שלו, מאפשר ומנרמל את חבורות הפורעים האלו.

קודם כל - מי שפגע בחיילי צה"ל הוא מנ מניאק שצריך היה לשבור לו את העצמות.
לעניין:
1. לא יורים בכל תוקף ערבי (כי הצבא מסורס), אם זה המצב היו בכל יום בערך עוד 300-400 פורעים ערבים מנוטרלים.
2. חיילים על ירי במחבל גוסס - אתמול המחבל מהמחסום הגיע למעלה אדומים, אפשר לראות בסרטון שאחרי שהמאבטח מתקרב הוא מעיף את הנשק ולא מבצע ירי לוידוא הריגה (מה שהיום נקרא וידוא ניטרול, כי מתייפיפים וזה), ואחר כך התגלה שהיה עליו רימון. מה היה קורה אם היה מצליח להפעיל בזמן שהמאבטח מתקרב אליו?
3. אף אחד לא אמר שזה בסדר לירות בצלמת עיתונות, נער אוטיסט או מי שלא שייך. אממה - הצלמת התרוצצה בין מחבלים, הנער אוטיסט ברח משוטרים בתקופה רגישה והיה נראה שמסתיר נשק (איפה ההורים שלו?), והרופא ירה על לוחמי צה"ל. השורה שלך הזאת שלך שווה לאותם פורעים שתקפו אתמול את חיילי צה"ל.

העובדה היא שאף אחד לא מנרמל את זה וכולם יצאו נגדם, כולל סמוטריץ ובנגביר כמובן, אבל למה לא להמשיך את ההסתה אם אפשר?
מה שלא מדברים זה שהמתיישבים באיו"ש סובלים כבר שבועות ארוכים מטרור ברמות הגבוהות ביותר, ומאות רבש"צים שובתים כי משרד הביטחון זורק עליהם.

בינתיים לפיד מוציא פוסטים בלי לבדוק בכלל את העובדות, ומתעלם מתמיכה של אלפי מחבלים עם תעודות זהות כחולות במחבל משועפט, כי זה נוח לו.

פורסם
לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

2. חיילים על ירי במחבל גוסס - אתמול המחבל מהמחסום הגיע למעלה אדומים, אפשר לראות בסרטון שאחרי שהמאבטח מתקרב הוא מעיף את הנשק ולא מבצע ירי לוידוא הריגה (מה שהיום נקרא וידוא ניטרול, כי מתייפיפים וזה), ואחר כך התגלה שהיה עליו רימון. מה היה קורה אם היה מצליח להפעיל בזמן שהמאבטח מתקרב אליו?

Best Funny Kaboom Memes - 9GAG

אבל הכי חשוב שמי שחיסל אותו זה מאבטח אזרחי, אבל לפיד הודה כמעט לכולם חוץ ממנו.

מברך את צה"ל, שב"כ, משטרה, מג"ב, חיל החלל של ארצות הברית וזורקי הרימוני עשן ב-X

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

ליאור, אתה באותו הלופ לגבי יכולות השכנוע של בן גוריון. זה עבד כי מי ששלט בעולם היו נוצרים שחלקם התחברו לסיפור התנכי או אןלי הרגישו אשמים אחרי השואה וכו. 

הטעות שלך היא שאתה מייחס לזה מימד של צדק אובייקטיבי שכזה. כלומר אם בן גוריון שכנע זה מוכיח שהוא צדק.

אשתמש באנלוגיה כמו שאתה אוהב: טענת ששכנעת אנשים בכיוון פוליטי כלשהו. זה לא אומר שאתה צודק. זה רק אומר ששכנעת 

אגב אני חושב שיש רק מחקרים מטעם שמוכיחים קשר גנטי בינינו.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
Just now, יבגניפ כתב:

ליאור, אתה באותו הלופ לגבי יכולות השכנוע של בן גוריון. זה עבד כי מי ששלט בעולם היו נוצרים שחלקם התחברו לסיפור התנכי או אןלי הרגישו אשמים אחרי השואה וכו. 

אולי, אבל זה לא משנה, כי חלק מיכולות השכנוע, זה להבין את מי אתה מנסה לשכנע, ומה ה-Sell point או דרך הפנייה הנכונה אליו.

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

הטעות שלך היא שאתה מייחס לזה מימד של צדק אובייקטיבי שכזה. כלומר אם בן גוריון שכנע זה מוכיח שהוא צדק.

בהסתכלות לעבר - בוודאי, הוא צדק לכל הפחות בבחירה שלו איך לשכנע, עובדה שהוא שכנע.

ובהסתכלות אובייקטיבית כמובן שהוא צדק - ויש מספיק ממצאים ארכיאולוגיים כדי לשמוט את הקרקע לחלוטין תחת הטענה הפלשתינית שיהודים הם נטע זר אירופאי קולוניאליסטי פה.

לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

אשתמש באנלוגיה כמו שאתה אוהב: טענת ששכנעת אנשים בכיוון פוליטי כלשהו. זה לא אומר שאתה צודק. זה רק אומר ששכנעת 

נכון, אבל זה אומר שאני צדקתי בטקטיקות השכנוע שלי.

הרי הוא לא טען לעובדה - "התנ"ך הוא הקושאן שלנו על א"י" זה לא עובדה, כלומר זה עובדה שהוא אמר את זה, אבל האם זה קושאן או לא - תלוי בצד השני לשיחה, ומה מהווה בעיניו קושאן, זה לא שבן גוריון טען ש-2+2=4.

באותה מידה יכלו להגיב לו כמו @SurfHigh (אל תיפגע) ולהגיד "אחלה שהייתם פה לפני 2000 שנה, אבל זה לא קושאן".

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

תשובה אפשרית היא בדיוק מה שכתבתי לנהג לילה:

אני יכול כמובן להוסיף, היום הקדוש אז היה שבת או חמישי? וכו'

לא הסברת כלום. אתה נתפס לדוגמאות, ובוחר את אלו שמשרתות אותך.

למה יהודים היום הולכים עם כיסוי ראש או כיפה? 

שבת זאת דוגמא טובה, כי היהדות אימצה אותה מהתרבות השומרית, ורוב היהודים "הכשרים" מסכימים שזאת אחת המצוות הכי עיקריות.

כנ"ל לגבי כל מיני סיפורים קאנוניים ביהדות שאומצו מתרבויות אחרות - המבול, משה בתיבה, אדם וחווה. 

כנ"ל לגבי ציצית (או טלית?) שהושאלו מהטוגות הרומיות וכו'. 

נוצרים מבצעים ברית מילה בחלקם.

תעלה ברמת האבסטרקציה, תסביר לי מה הופך קבוצת אנשים לעם. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 2 דקות, SurfHigh כתב:

לא הסברת כלום. אתה נתפס לדוגמאות, ובוחר את אלו שמשרתות אותך.

הפוך, אתה לוקח דוגמא אחת (יש גם נוצרים שעושים ברית מילה) ומשליך ממנה.

מה שהופך קבוצת אנשים לעם זה ההיסטוריה המשותפת, השפה, גיאוגרפיה, וכו' וכו' וכו'.

לא רק שפה, לא רק מנהג אחד, וכו'.

מה הקשר לשבת מהתרבות השומרית? זה לא הופך את היהודים לשומרים, באותה מידה שאימוץ הברית ע"י המוסלמים לא הופך את המוסלמים ליהודים...

=========================================

בהקשר לאירוע בחווארה אתמול, מה מסתבר, שאותו מג"ד הותקף כבר החודש, זו הפעם השלישית שהוא הותקף, אבל הראשונה שעליה שמענו (בטח ברמת ראש ממשלה ושר ביטחון).

מה שונה בתקיפה הזו שעליה שמענו מכולם?

בין הפותרים נכונה יוגרל בקבוק תבערה משומש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ליאור בוודאי שבן גוריון ובכלל ההנהגה הציונית הצליחו (אם כי ללא השואה בספק מה היה). אין על זה ויכוח.

לגבי ממתאים ארכאולוגים - שוב אתה מדלג על 2000 שנה אבל זה ויכוח סרק.

פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

ליאור בוודאי שבן גוריון ובכלל ההנהגה הציונית הצליחו (אם כי ללא השואה בספק מה היה). אין על זה ויכוח.

רק מכונת ה-What-If המפורסמת יודעת מה היה ללא השואה.

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

לגבי ממתאים ארכאולוגים - שוב אתה מדלג על 2000 שנה אבל זה ויכוח סרק.

למה זה רלוונטי בעיניך? אתה חושב ששיטה הגיונית לקבוע זכות על פיסת ארץ היא של האחרון שהגיע?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 9 דקות, SurfHigh כתב:

תעלה ברמת האבסטרקציה, תסביר לי מה הופך קבוצת אנשים לעם. 

רצון לעצמאות פוליטית בשטח מוגדר. שזה גם מעלה את השאלה האם יהדות זו דת או אומה.

Just now, m3x7r3m3 כתב:

למה זה רלוונטי בעיניך? אתה חושב ששיטה הגיונית לקבוע זכות על פיסת ארץ היא של האחרון שהגיע?

לא חושב שיש שיטה הגיונית. זה חלק מהעניין. אין כאן "שיטה" בכלל. ואני אומר שההאחזות בעבר רחוק שתתקשה להוכיח קשר אליו היא לא איזה "חוק". 

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

רצון לעצמאות פוליטית בשטח מוגדר. שזה גם מעלה את השאלה האם יהדות זו דת או אומה.

אז כל שני בני זוג שמחליטים שהם רוצים עצמאות פוליטית בשטח מוגדר זה עם?

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

לא חושב שיש שיטה הגיונית. זה חלק מהעניין. אין כאן "שיטה" בכלל. ואני אומר שההאחזות בעבר רחוק שתתקשה להוכיח קשר אליו היא לא איזה "חוק". 

ואני אומר שעדיף לך להאחז גם בעבר הרחוק (שהארכיאולוגיה מוכיחה שוב ושוב - וצריך להשקיע בזה ובמניעת השמדת עתיקות).

כי בלי זה - המצב שלך בהכרח מוחלש אל מול מצב שבו אתה נתלה בזכותך למדינת ישראל בכך שהעם שלך כרגע יותר חזק מהמתחרים שלך על אותו שטח.

אגב בקצה הרחוק של הטענה הזו - זו זכותי להיות פה כי אני הכי חזק עכשיו, יש הצדקה לבצע רצח עם למי שלא הכי חזק פה עכשיו - כדי לשמר את הפוזיציה שלך כהכי חזק, ולכן לשמר את זכותך.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 54 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה שונה בתקיפה הזו שעליה שמענו מכולם?

סתם זורק ניחוש פרוע..

שהפעם התוקפים מצביעים לכנסת וחלקם גם חיילים בשירות צבאי פעיל?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...