Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו, הוא הצליח לכשף גם אותך.

בשום מקום בעולם לא כתבתי שערביי ישראל הם איום קיומי ממשי. קרא שוב את מה שכתבתי ואל תסלף.

אני לגמרי בעד נציגים הולמים לערביי ישראל, ואני בטוח שיש כאלה שסוף כל סוף דואגים למגזר שלהם בקבוצה שנבחרה לאחרונה. ויש גם כאלה שלא, ושמקומם מחוץ לכנסת ואולי גם מחוץ למדינה. אחד מהם הוא טיבי.

בנוגע לשיתופי פעולה פרלמנטריים - זה נורמלי. לא חסרות עמדות זהות לחד"ש ולליכוד בנושאים מסוימים וזה סבבה.

אתה מנסה לעשות לי ביביזציה אבל להבדיל מביבי, אתה לא מוכשר בזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

אתה יודע מה עצוב, האנס? אני לא חולק על זה שיש חברי כנסת מהרשימה המשותפת שהם לא חובבי ציון גדולים.

אבל מי השותפים הטבעיים של ביבז? במה הם יותר טובים? במה הם תורמים יותר למדינה?

אנחנו מורגלים כולנו לחשוב במונחים של לאומיות. מה לי, לליצמן או לדרעי? מה התרומה הגדולה שלהם למפעל הציוני? לבטחון שלנו? מי אמר שאנחנו בכלל חלק מאותה האומה?

קח את הדוגמא הכי טריוויאלית. יש כלכלנים שאומרים שכל התלונות סביב מערכת הבריאות נובעות משני גורמים: 1. הכסף שם הולך בעיקר לשכר בכירים. 2. האוכלוסיה בישראל גדלה בקצב הרבה יותר מהיר מאשר במדינות אחרות במערב. ועליה בתקציב לא מסוגלת להדביק את זה. הלכה למעשה, השותפים הטבעים הורגים את מדינת הרווחה שיש כאן, מכנסים אותנו לבוץ כלכלי שלטווח הרחוק יפגע ברמת החיים של כולנו הרבה יותר מהקורונה. אבל העיקר לא טיבי.

נושא אחר - היה עצוב לראות היום את בועז ביסמוט נובח נביחות ציניות על מפקד סיירת מטכל לשעבר, לא יודע בן כמה, שנראה פחות מורגל להופיע בטלויזיה ולהתנצח בדיבייטינג בשקל תשעים. הפשע הגדול של אותו הקצין: נסע להפגין בירושלים. זה גם אסור (למרות שהודיעו רשמית שזה מותר).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, oryo כתב:

כל אחד זכאי לעשות כל מה שהוא רוצה במסגרת החוקים.

השאלה היא האם זו המנהיגות שאנשים רוצים לראות (התשובה, אגב, היא שבערך חצי מהאנשים ממש סבבה עם זה).

הדוגמא הכי צועקת וברורה שאני מכיר היא הביביתון - הנה משהו ״כשר אבל מסריח״, דרך חוקית להלבין כמות פסיכית של הון, שכולם כולל כולם יודעים ומכירים את זה, ועדיין לאף אחד לא אכפת.

הרי אם איזה מליארדר היה מכניס מליארדים לחשבון של ביבי, והאחרון היה משתמש בזה עבור תעמולה, אז לפי החוק הוא היה נכנס לכלא (בהנחה שהמערכת עדיין פועלת).

אבל ברגע שחתכו החוצה את המידלמן, המליארדים מדלגים מעל ביבי ונכנסים ישר למנגנון התעמולה, ונוצרה הלבנת הון פוליטי ישראלית בקנה מידה חסר תקדים (אאל״ט), וכולם בסדר עם זה.

מכאן אפשר להקיש על הסטנדרטים כיום, ולהבין שרה״מ שגורר את סגירת הכנסת ומע׳ בתי המשפט בעת שהוא מאבד את הרוב בכנסת ותחת משפט - זה משהו שרבים בציבור מוכנים להכיל. זה הנזק המצטבר שאף אחד לא יתקן. לא אופתע אם הבא בתור אחרי ביבי, בין אם הוא מהימין או מהמרכז, ימשיך עם המגמה הזו של לדפוק חרבון מהמקפצה.

ביבי לא המציא את השיטה הזו אתה יודע?

עד לפני עשורים בודדים לכל מפלגה היה את עיתון הבית שלה, לחלקן יש עד היום (הארץ מישהו? או שזה בסדר כשזה לצד פוליטי אחד?)

על הקשרים בין לפיד וידיעות אחרונות שום מילה...

מה שהשתנה בעשורים האחרונים זה שתיאום העמדות ירד אל מתחת לשולחן, זה הכל.

ד"א יש לך משהו לגבות את הטענה שביבי סגר את מערכת המשפט והכנסת? כי העובדות הן קצת שונות.

מערכת המשפט אינה סגורה אלא במתכונת חירום (עובדה - רק אתמול יצא צו ביניים אחרי דיון בבג"צ), את המעבר למצב חירום ביקשה מערכת המשפט בעצמה (או ליתר דיוק העומדת בראשה), ובמתכונת חירום היא עדיין פועלת ואפילו מחליטה על דעת עצמה (רחמנא ליצלן) אילו דיונים יתקיימו ואילו לא.

הכנסת איננה סגורה ולמעשה חברי הכנסת רק הושבעו השבוע.

במאמר מוסגר ייתכן שיש אמת בדיווחים שחלק מן השרים םעלו לסגור את הכנסת או להגביל את דיוניה ואנחנו לא נהיה המדינה הראשונה שתנקוט בצעד כזה עקב הקורונה. אבל השורה התחתונה נשארה כפי שהיא - הכנסת אינה סגורה ומתפקדת בערך כמו שמתפקדת כנסת לפני הקמת ממשלה וקואליציה - משמע עושה מעט מאוד.

אבל תשמע סגירה גרועה של מערכת המשפט אם שבוע לאחר הסגירה לכאורה אותה מערכת משפט הוציאה צו ביניים כנגד החלטת ממשלה. צריך לתקן את הסגירה הזו, היא דולפת.

לפני 2 שעות, oryo כתב:

האנס, באמא׳שך

מה בדיוק הם עשו ...? דיברו עם טיבי שיזרום איתם בהצבעת אי אמון נגד נתניהו, זו הבעיה?

הרי נתניהו בעצמו שיתף איתם פעולה בהצבעות פרלמנטריות בעבר, אז מה, שהוא עושה את זה זה סבבה וכשאחרים עושים את זה אז ״בום ישראל מתה עוד דקה״? באמת?

הרי זה לא שמציעים להם תפקידים בממשלה, וזה לא שהם בעצמם רוצים תפקידים בממשלה(!!!), ליטרלי אף אחד לא מדבר על זה - אבל איכשהו הספין מצליח לקבל תהודה - אותו הספין שבעצמך הודית שהוא בולשיט. אז מה אני מפספס כאן?

הגאונות האמיתית של ביבי היא לגרום לכך שמישהו כמוך רושם שאזרחי ישראל הערבים הם ״איום קיומי ממשי״, ושכל* שיח איתם - גם אם הוא טכני בלבד - הוא מוקצה מחמת המיאוס.

(*)כל שיח של לא-ביבי, כשהוא עושה את זה אז זה למטרות טובות כמובן

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה נכון?

לעניין העובדתי - המשותפת כרגע לא מתכננת להיות חלק מן הממשלה אלא חלק מהקואליציה.

מי שהוא חלק מהקואליציה תפקידו לא מסתיים בהצבעת אי אמון בנתניהו (אגב איך יודעים שאתה סתם זורק מושגים שאתה לא יודע מה המשמעות שלהם? אתה חושב שצריך להצביע אי אמון בממשלת מעבר - שזה לא רק לא אפשרי אלא לא קיים).

להיות חלק מהקואליציה זה לכל הפחות הצבעה פעמיים - על הקמת ממשלה ועל בחירת יו"ר כנסת, לאחר מכן לפחות 2 הצבעות תקציב (אם הן דו שנתיות והכנסת מכהנת 4 שנים ממועד הקמת הממשלה), בפועל הרבה יותר כי ישנן הצעות אי אמון מטעם האופוזיציה וכן הצעות חוק שהממשלה מגדירה כהצבעות אמון כדי לחייב את כל חברי הקואליציה להצביע בעד.

עכשיו לחלק נוסף שכבר כתבתי עליו השבוע - בהסכמים קואליציוניים ישנם כמה מטבעות - תפקידים בממשלה (מ"מ, משנה, שרים, סגני שרים, מקום בקבינט), תפקידים בכנסת (ראשות ועדות, מקומות בועדות וועדות משנה נחשקות כמו יו"ר ועדת חוץ ובטחון, ועדת המשנה לבניין הכוח וכו'), התחייבות לחוקים (חוק הגיוס למשל), התחייבות לתקציבים מסוימים (לא צריך דוגמה נכון?), וגבולות גזרה (מה הממשלה תעשה או תמנע מלעשות).

אז המטבע הראשון כרגע מחוץ לסקופ, כל השאר לא וגם הופיעו במסמך הדרישות של המשותפת.

עכשיו לחלק שבו עשית השלכה מכך שחלק (לפחות אלה שמוכנים לפתוח את הפה בעברית) מחברי הכנסת של המשותפת הם לכל הפחות מביעים הבנה לטרור, ועד כדי תמיכה ממשית ועידוד טרור*, ועד לכך שכל האוכלוסיה הערבית מסוכנת למדינה היא דיי טיפשית, אבל האנס העמיד אותך על טעותך אני רואה.

*זה למשל מה שבג"צ כתב על יזבק לפני בחירות 2019 ב', לשיטתם הסיבה היחידה שהיא לא נפסלה היא שביקשו פסילת בל"ד והמשותפת כולה ולא פסילה של יזבק עצמה, פליק פלאק משפטי שעדיין לא ראינו את הנימוקים אליו גרם לכך שהם החליטו לפי אותן עדויות ועובדות לא לפסול אותה בבחירות 2020, למרות שהפעם כן התבקשו לפסול אותה אישית.

ולחלק האחרון בפאזל - השיח עם המשותפת הוא על תמיכה אקטיבית בממשלה, בין מבחוץ, בין מהקואליציה ולכן אינו טכני בכלל. אני מאמין שאת המושג טכני אתה מבין מספיק טוב.

@יבגניפ

עם כמה שאני לא חובב חרדים להגדיר אותם כלא חובבי ציון?

הם אולי (בעיקר יהדות התורה) לא ציוניים, אבל היחידים בעולם החרדי שאינם חובבי ציון הם נטורי קרתא ואולי תולדות אהרון.

למיטב ידיעתי חלק גדול מחברי הכנסת של ש"ס ובטח בוחריהם שירתו בצה"ל למשל.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, hans כתב:

נו, הוא הצליח לכשף גם אותך.

בשום מקום בעולם לא כתבתי שערביי ישראל הם איום קיומי ממשי. קרא שוב את מה שכתבתי ואל תסלף.

אני לגמרי בעד נציגים הולמים לערביי ישראל, ואני בטוח שיש כאלה שסוף כל סוף דואגים למגזר שלהם בקבוצה שנבחרה לאחרונה. ויש גם כאלה שלא, ושמקומם מחוץ לכנסת ואולי גם מחוץ למדינה. אחד מהם הוא טיבי.

בנוגע לשיתופי פעולה פרלמנטריים - זה נורמלי. לא חסרות עמדות זהות לחד"ש ולליכוד בנושאים מסוימים וזה סבבה.

אתה מנסה לעשות לי ביביזציה אבל להבדיל מביבי, אתה לא מוכשר בזה.

לא סילפתי (לפחות לא במכוון) שום דבר שלך, ולא ניסיתי לעשות לך "ביביזציה", אם לא הייתי מכבד / סקרן לדעתך, או אם הייתי חושב שאתה ביביסט או כל דבר שלילי אחר - לא הייתי שואל אותך שאלות אלא מדפדף הלאה. לא רוצה להתייחס? אל, שיהיה בכיף. 

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 1 שעה, יבגניפ כתב:

אתה יודע מה עצוב, האנס? אני לא חולק על זה שיש חברי כנסת מהרשימה המשותפת שהם לא חובבי ציון גדולים.

אנחנו מורגלים כולנו לחשוב במונחים של לאומיות. מה לי, לליצמן או לדרעי? מה התרומה הגדולה שלהם למפעל הציוני? לבטחון שלנו? מי אמר שאנחנו בכלל חלק מאותה האומה?

לא חולק עליך. יש לנו בעיה.

השתדלתי לא לתאר את את סגנון ההנהגה של ביבי כאיזה מעשה טוב (יעיל =! טוב), משום מה התפלק העניין אצל אור.

רק נקודה אחת לגבי "חלק מאותה אומה" - קרעים גדולים ב"עם", עם פלגים מושכים לכיוונים מנוגדים לגמרי זה, אם כבר, אחד המאפיינים של בני ישראל / יהודה עוד מימי התנ"ך. מהיום הראשון לא הייתה פה הומוגניות בסגנון סקנדינבי, וכשלא נותרו שבטים להילחם זה בזה (גלות בית ראשון), עברו לכתות של פרושים וצדוקים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, יבגניפ כתב:

השאלה היא רק מה המטרה.

הכל ציניות?

את מי אתה שואל? אותי? את ביבס? פוליטיקאי ממוצע? פוליטיקאי בטופ? סתם אדם מהישוב?

ברור שלא הכל ציניות. כלומר, הרבה כן, אני יכול רק להניח, אבל אני גם רוצה להניח שלהרבה מהמנהיגים יש גם מניעים אחרים.

אני לא ממש לא יודע מה המטרה של פלוני כזה או אחר. זה מספיק קשה לעבוד על המטרות שלך עצמך.

בהקשר הזה (הספציפי הזה), אני בהחלט מסכים עם אלו שצועקים 'זאב זאב' כשהם לא מצליחים לשחק מספיק טוב. רוצים להחליף אותו? קדימה, תפשילו שרוולים ותתחילו לחפור במנדטים שלו או לחלופין לשחק את המשחק בכנסת/ממשלה/סיעות/פוליטיקאים ושות'.

"טיפ" בחינם - לא להיכנס לאחדות כרגע, לתת לביבס להמשיך ולהילחץ עד שיישבר ויסכים לתנאים שלהם.

לפני 5 שעות, m3x7r3m3 כתב:

בטח שמותר, הקורונה כנראה קטליזטור לתהליך עמוק יותר שהיה עובר על כחול לבן בכל מקרה - לפי כל הסקרים לפחות 25% מבוחריהם לא היו בוחרים בהם שוב עקב הניסיון להיצמד למשותפת, במקרה שלהם זה 8 מנדטים.

אחרי הפליק פלאק בנושא המשותפת לכחול לבן יש תאריך תפוגה של גבינה קשה כלשהי, הקורונה כנראה רק מאיצה את הסיפור.

אני לא מאמין שמישהו מהם תכנן באמת להקים ממשלה (או כל קונסטלציה אחרת) עם המשותפת. אני חושב שגנצוש רצה להלחיץ את ביבס מ-2 כיוונים, חוק ביבי ואפשרות ברת קיימא להקים ממשלה. או לפחות רוב בכנסת. כמאמר משורר מפורסם: lit a fire up under his ass.

לפני 5 שעות, oryo כתב:

[1]כל אחד זכאי לעשות כל מה שהוא רוצה במסגרת החוקים.

[2]השאלה היא האם זו המנהיגות שאנשים רוצים לראות (התשובה, אגב, היא שבערך חצי מהאנשים ממש סבבה עם זה).

[3]הדוגמא הכי צועקת וברורה שאני מכיר היא הביביתון - הנה משהו ״כשר אבל מסריח״, דרך חוקית להלבין כמות פסיכית של הון, שכולם כולל כולם יודעים ומכירים את זה, ועדיין לאף אחד לא אכפת.

הרי אם איזה מליארדר היה מכניס מליארדים לחשבון של ביבי, והאחרון היה משתמש בזה עבור תעמולה, אז לפי החוק הוא היה נכנס לכלא (בהנחה שהמערכת עדיין פועלת).

אבל ברגע שחתכו החוצה את המידלמן, המליארדים מדלגים מעל ביבי ונכנסים ישר למנגנון התעמולה, ונוצרה הלבנת הון פוליטי ישראלית בקנה מידה חסר תקדים (אאל״ט), וכולם בסדר עם זה.

[4]מכאן אפשר להקיש על הסטנדרטים כיום, ולהבין שרה״מ שגורר את סגירת הכנסת ומע׳ בתי המשפט בעת שהוא מאבד את הרוב בכנסת ותחת משפט - זה משהו שרבים בציבור מוכנים להכיל. זה הנזק המצטבר שאף אחד לא יתקן. לא אופתע אם הבא בתור אחרי ביבי, בין אם הוא מהימין או מהמרכז, ימשיך עם המגמה הזו של לדפוק חרבון מהמקפצה.

[1] טוב לשמוע. רבים טובים אחרים מפספסים את הנקודה הזו.

[2] לא ברורה לי הטענה. גם עם המסקנה אני קצת מתקשה. נתחיל מהסוף, בהנחה ואנחנו מדברים רק על הליכוד, אז הצביעו סה"כ 1.3מ', שזה קצת פחות מ-30% מהקולות הכשרים (מקור). זה רחוק מאוד מחצי. גם אם לוקחים את כל הבלוק (58 מנדטים), זה עדיין פחות מחצי. יותר מזה, אחוז ההצבעה עמד על 71.52% כלומר קצת יותר מ-29% בכלל לא מיוצגים. ולכן, מבחינת הדאטה, זה לא חצי. 

לגביי הטענה, אני לא לגמריי סבור שזה מה שאנשים "רוצים" לראות. אני חושב שהרוב זורם. וכל עוד הכל בסדר, לא מנענעים את הסירה יותר מידי. מתי הבייס יתחיל לפקפק בקינג? כשחרא יפגוש את להבי המאוורר.  ד"א גם הצד "לא-ביבי" רובו בעיקר פרסונלי ולא באמת מציג איזו תפיסה אחרת או גישה שונה ופורצת דרך. more of the same.  

[3] בהתחלה חשבתי שמדובר בכסף, אחרי זה הבנתי שהתכוונת להון פוליטי. בגלל שהידע שלי בנושא מאוד מצומצם, ואני בכלל לא קורא את הביביתון (וגם לא את המתחרים) באופן כזה שייאפשר לי להיות אובייקטיבי, קשה לי להגיב באופן רלוונטי.

מה שאני יכול להניח הוא שיש עוד בעלי הון שרוכשים שופרי תקשורת כדי להשפיע על דעת קהל וזה כנראה לא ייחודי במיוחד לישראל. אשמח לשמוע אם אני טועה.

[4] לא ברור לי איך אפשר להקיש ממקרה אחד לסנדרטים באופן כללי. האם זה משהו שחוזר על עצמו? האם אופן הפעולה הדיפולטי הוא מושחת? אני שואל כי אני לא לגמרי סבור שזה נכון.

שוב, אם זה חוקי אבל מסריח, זה בעיקר אשמתם של השחקנים האחרים (ואולי המערכת) שלא מבינים שמולם יושב שחקן בטופ. ביבס זו תופעה, אין ספק. פוליטיקאי ברמה אחת מעל השאר. אבל כמו בכל תחום, בסוף יגיע המתחרה שיכרסם במעמד שלו ויצליח להזיז אותו מהטופ.

כתבתי כבר כמה פעמים, אבל אני לא חסיד גדול של ביבס. הדם שלו לא כחול (אני מקווה), והוא לא עשוי מוויברניום

גנץ הצליח למנוע ממנו הרכבת ממשלה כבר 3 פעמים. זה כנראה ההישג הכי גדול שהיה לפוליטיקאי בשכונה שלנו בעשור האחרון מול ביבי. אני מקווה שהוא יצליח להחליף אותו, רק כדי להראות שזה אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אני לא מכיר עוד אף שופר תקשורת ייעודי לפוליטיקאי *ספציפי*. אם יש לך דוגמא, אשמח להתבדות. 

הארץ, טמקא, מעריב, מידה - כולם פוליטיים ברמה זו או אחרת (למען הסר ספק, מגמה דוחה, שגרמה לי להתנתק מהם), אבל למיטב ידיעתי אף אחד לא בכיס של אדם ספציפי. הביביתון הוא לא "ימני", הוא ביבאי, כפי שהיה ניתן לראות במספר מקרים בעבר כשניגח ימנים שלא התיישרו עם המנהיג העליון. 

לקחת כמות כסף עצומה ולהזריק אותה לתוך שופר פוליטי המוקדש לאדם אחד זה פשוט לחתוך צעד אחד בתוך הפייפליין של תרומה לא חוקית לקמפיין בחירות, וזה בהחלט גאוני (לראיה: זה עובד). כמו שראינו מתנות בשווי עשרות (ומאות) מליונים מבעלי הון זה משהו שלא מרגש חלקים נרחבים מהציבור הישראלי. 

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5698749,00.html

מה כבר אפשר להגיד. נבלות? הליכוד מנסה למשוך זמן ולהרוס את המנדט שניתן לכחול לבן בכל דרך אפשרית.

עריכה אחרונה על ידי MadCat_LE

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)
ציטוט

אני בהחלט מסכים עם אלו שצועקים 'זאב זאב' כשהם לא מצליחים לשחק מספיק טוב. רוצים להחליף אותו? קדימה, תפשילו שרוולים ותתחילו לחפור במנדטים שלו או לחלופין לשחק את המשחק בכנסת/ממשלה/סיעות/פוליטיקאים ושות'.

"טיפ" בחינם - לא להיכנס לאחדות כרגע, לתת לביבס להמשיך ולהילחץ עד שיישבר ויסכים לתנאים שלהם.

זה מה שהם עושים, בגדול. אני לא מתייחס כרגע לרצון של גנץ ללכת לאחדות, כי קונספטואלית, כרגע עדיפה ממשלת אחדות על פני המשך מאבקים, עוד בחירות וחוסרת יכולת אפילו להעביר תקציב.

אבל בגדול, כמו שכתבתי כאן כבר כמה פעמים, המערכת הפוליטית בישראל פשוט מדגימה היטב את מגבלות הדמוקרטיה הלאומית פעם אחר פעם. הורגלנו כולנו לחשוב שזה המבנה הפוליטי הנכון, אבל דמוקרטיות במערב, ובמיוחד כאן מראות פעם אחר פעם בשנים האחרונות עד כמה זה לא (בהכרח). 

בחירות לכנסת לא יכולות לפתור את הדואליות במצבם של ערבי ישראל, שמצד אחד הם ישראלים, ומצד שני הם לא לעולם לא יהיו חלק מהלאומיות היהודית שמגדירה את המדינה הזו.

החרדים עושים כאן נזק בלתי הפיך חברתית, כלכלית, צבאית. ובעוד שאולי במקומות אחרים בעולם אפשר להתייחס לקבוצות דת מהסוג שלהם (אם יש) כקוריוז - בארץ הם מכתיבים את הטון וכל החלפה של ממשלה, לכזו שלא נשענת גם על ערבים, דורשת בהכרח שתפ איתם - שהוא מזיק, מחריב אותנו כלכלית ובהתאם, לדעתי, גם אנטי ציוני.

וליד כל זה, יש גם את החלוקה הסוציו אקונומית שמעצבנת רבים מהקוראים כאן, אבל היא קיימת. בדיוק כמו שהיא הייתה קיימת בהצבעה על הברקזיט באנגליה (לונדון בהכללה ביקשה להשאר באיחוד), בדיוק כמו שהיא קיימת בארה"ב (ערי החוף העשירות נגד שומקום במרכז אמריקה), בגרמניה וכל מקום אחר בעולם. 

ובסופו של דבר, גם אם כחול לבן לא היו רבים עם החרדים, בערך, והחרדים לא היו מתחייבים ללכת עם ביבי, זה לא היה משנה כלום.

הדרך היחידה לצאת מהבוץ כאן, לדעתי, היא הגדרה מחדש, כנראה, של הבסיס הלאומי כאן, למשהו שיאפשר לכלול את הערבים (לא, לא את מי שמבקש להשמיד את ישראל ולהקים את פלסטין), וניסיון להקים ממשלה מתפקדת סביב משהו אופטימי יותר קדימה, ממה שיש עכשיו עם כל השותפים הטבעיים.

אגב, האנס, בהמשך לביבי או טיבי - בלי ביבי אני ממש בספק שהמשותפת היתה משיגה 15 מנדטים. למרות שגם שמאלנים חמודים ממרצ תרמו לזה, במקום לחזק את עצמם שם עם שריון מקום למעומדים ערביים.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 שעות, oryo כתב:

[1]אני לא מכיר עוד אף שופר תקשורת ייעודי לפוליטיקאי *ספציפי*. אם יש לך דוגמא, אשמח להתבדות. 

הארץ, טמקא, מעריב, מידה - כולם פוליטיים ברמה זו או אחרת (למען הסר ספק, מגמה דוחה, שגרמה לי להתנתק מהם), אבל למיטב ידיעתי אף אחד לא בכיס של אדם ספציפי. הביביתון הוא לא "ימני", הוא ביבאי, כפי שהיה ניתן לראות במספר מקרים בעבר כשניגח ימנים שלא התיישרו עם המנהיג העליון. 

לקחת כמות כסף עצומה ולהזריק אותה לתוך שופר פוליטי המוקדש לאדם אחד זה פשוט לחתוך צעד אחד בתוך הפייפליין של תרומה לא חוקית לקמפיין בחירות, וזה בהחלט גאוני (לראיה: זה עובד). [2] כמו שראינו מתנות בשווי עשרות (ומאות) מליונים מבעלי הון זה משהו שלא מרגש חלקים נרחבים מהציבור הישראלי. 

[1] לא מכיר מספיק, אולי יש פה מישהו שכן ידע לענות.

[2] חכה, יש לו משפט על סיקור אוהד. אולי בעקבותיו זה ישנה משהו.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

מתי הבייס יתחיל לפקפק בקינג? כשחרא יפגוש את להבי המאוורר. 

אחת הנקודות הבודדות שבהן אני חולק עליך. לדעתי החרא כבר פגש את המאוורר, נאסף שוב, נורה לתוך פניו של הבייס באמצעות תותח - והבייס ביקש עוד.
הדוגמה הראשונה לכך היא תושבי הדרום שמצביעים ליכוד. חלקם במשך שנים ממשיכים להצביע לליכוד, על אף שהם מביעים בריאיונות ותקשורת/פייסבוק פעם אחר פעם עד כמה הם לא מרוצים מזה שהמדינה שמה עליהם פס.
הדוגמה השנייה, היא שיד ימינו (או קרוב לשם) של ביבי נתפסה בהסבר מרגש על איך הוא הצליח להסיט את כל הציבור ה- "לא אשכנזי" לשנאה עיוורת כלפי פלג שלם באוכלוסייה ולמנף את זה לקולות. מה עושים אותם האנשים שלכלכו עליהם וזילזלו באינטליגנציה שלהם? מצביעים יותר.

בתכל'ס:
אני חושב שאם מחר ביבי יבוא לאיזה תומך או תומכת, יתן להם סטירה ויחרבן להם על הפנים, אותם תומכים יברכו אותו ויגידו שהכאפה של גנץ בטח תהיה חלבית והקקי שלו יהיה מוצק מדי, לכן עדיין יצביעו לביבי.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

• מצחיק 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, יבגניפ כתב:

הכוונה בעיקר לשלישיית חברי בל"ד.

אבל ואבל גדול,שותפי הליכוד שעדיף,שאמנע לומר כאן מה אני חושב עליהם לא פחות בעייתיים.

העובדה,ש"שמאלנים" כביכול טענו שמע' הבריאות קורסת מתבהרת עכשיו לעיני כל העם- מילא עניין המטושים (שאולי לא ניתן להחזיק שנים בקרטון סגור בגלל עניין של תוקף ועכשיו אנחנו בבעיה קשה כי יש מחסור עולמי מהם ודווקא כשצריך אז אין) איך יתכן,שאיננו מצויידים במספיק מיטות ,ציוד הנשמה והחייאה  ואיך ייתכן,ששולחים את המוסד להביא את הציוד שלא הכרחי ולא עושים מספיק מאמץ להביא את מה שבאמת צריך ? 

התשובה פשוטה- חלוקת המשאבים אינה הוגנת בלשון המעטה,הרבה כסף נשפך במקומות שלא צריך,הגרעון בקופת המדינה בלי קשר לעניין הקורונה ורק בגלל מערכות הבחירות הסדרתיות שהיו כאן עומד על סביבות 10 מיליארד ש"ח שאנחנו נשלם עליהם הרבה מיסים בקרוב.

ידוע לי,שכל מה שאני כותב (אם אחי הקטן שנמצא בפורום-ברגע שיפתח את המחשב במוצ"ש) יוביל למהומה משפחתית כיוון שיש לנו גם משפחה דתית (דוד בי-ם) ואחי הקטן שדעותיו 180 מעלות משלי אבל,אין מה לעשות-האמת מבחינתי חייבת להיאמר ללא כחל ושרק.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

בהמשך לביבי או טיבי - בלי ביבי אני ממש בספק שהמשותפת היתה משיגה 15 מנדטים. למרות שגם שמאלנים חמודים ממרצ תרמו לזה, במקום לחזק את עצמם שם עם שריון מקום למעומדים ערביים.

בהחלט! לדעתי האישית והבלתי מחייבת, מי ש"יצר" את הרשימה המשותפת הוא ליברמן, והתרומה למספר המנדטים הנוכחי היא בכיוון של מה שכתבת - התפרקות השמאל הקלאסי מחד ואותה יצירה מחודשת של מציאות מתוך סיסמאות, מאידך.

מבחינה היסטורית הבחירות הראשונות היו "פספוס" נדיר של 10 מנדטים בלבד למפלגות שמרכיבות כרגע את המשותפת - ייצוג חסר עקב אחוז חסימה גבוה וריצה נפרדת.

פורסם

גם עסקת המאה, עם התוכנית להפרדות מהמשולש, תרמה להם מנדט או שניים.

בשנה האחרונה אני עוקב אחרי ערבים ישראלים בפייס, בטוויטר ובוטסאפ. מנסה ללמוד אחר הלך הרוח במגזר, עד כמה שזה מייצג.

מצד אחד יש כאלו שהם הארד קור פלסטינים. מבחינתם כל הארץ כבושה. עם אלה אין הרבה על מה לדבר.

אבל מצד שני יש לא מעט שמגדירים את עצמם ישראלים. הם רוצים מאוד להשתלב וחלקם אפילו כמעט ציונים.

אבל העליה בהסתה נגדם, חוק הלאום ותוכנית המאה, דוחפים אותם לזרועות המשותפת.

פוליטיקאים מהימין אומרים בתמימות, אין לנו בעיה עם ערבים, יש לנו בעיה עם המשותפת. אבל המשותפת היא אוסף של מפלגות, מאוד שונות. הן התאחדו במידה רבה, הודות להעלאת אחוז החסימה.

אני רואה ערבים שיש להם לא מעט ביקורת על המשותפת, מצביעים עבורה, במידה רבה כתגובה נגד הגזענות מימין וגם משמאל. כשגנץ וחבורתו מצהירים שלא ישבו עם המשותפת, זה נתפס כהצהרה נגד הנציגים הנבחרים של המגזר.

הצפיה שהערבים יחליפו את הנציגים שלהם לנציגים ציונים, היא מופרכת.

אם רוצים להתחיל איזה שהוא מהלך לשילוב המגזר הערבי בחברה הישראלית, זה צריך להתחיל משיתוף פעולה עם המשותפת.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

רק שהבעיה שהמשותפת הזו היא שעטנז של מפלגות שאין ביניהן כל קשר, חד״ש / רע״מ / בל״ד נמצאות על ספקטרום רחב מאוד בין שמאל לימין - כלכלית ולאומית.

ברגע שכולם תחת מפלגה אחת, אי אפשר להתייחס לזה ברצינות - מהשמאל מסתכלים על חד״ש ואומרים ״למה ממדרים אותם?״, ומימין מסתכלים על בל״ד ואומרים ״איך לעזאזל מדברים איתם?״. יש לי חברים ערביים שהם הרבה יותר ישראליים בעיני מכל מיני שותפים טבעיים, ש״נאלצים״ להצביע למשותפת. דיברתי איתם על זה, שאלתי אותם בזמנו: ״איך זה שאנשים כמוכם - משכילים, לא ניצים, לא שואפים לחיסול המדינה (וכו׳) מצביעים לרשימה המשותפת?״ והם ענו לי - למי בדיוק אנחנו אמורים להצביע? למרות שיש בהם הרבה חלאות, הם היחידים ששמים את סדר היום הערבי על הפרק, שאר המפלגות נעות על הספטרום בין התעלמות מקיומנו עד ביסוס העמדה שאנחנו אוייבים.

(הדיון המשיך משם לכיוון ״אוקיי אבל מה עם מרצ״, ואכן באחת המערכות אחד החברים הצביע למרצ מתוך שאיפה לשינוי)

צריך להבין שגם מבין האוכלוסיה הערבית, רבים מהם שונאים חלק לא מבוטל מהמשותפת ועדיין חשים שאין להם אלטרנטיבה. קצת דומה למי שנגעל מרגב זהר ביטן כ״ץ ואמסלם ועדיין משלשל מחל בקלפי כי זה הרע במיעוטו, עבורו.

בסופו של יום כשיושב אזרח ערבי ורואה שהמנהיג העליון אומר שצריך לשלול מעודה או טיבי את האזרחות ולהעיף אותם מהמדינה, ואז רואה את זה מפומפם בשלטי חוצות וע״י אנשים נורמליים, זה מסמן לו שהוא הבא בתור (שניהם רחוקים מאוד מתומכי טרור רוצחים סטייל זחאלקה, מדובר באנשים משכילים, רהוטים ושאינם תומכים בטרור - גם אני לא מתלהב מאחמד טיבי אבל אני כן מבין מאיפה הוא מגיע). אז פלא שהם מצביעים אח״כ למשותפת?

ואם חוזרים למה שבכלל העלה אותם על המפה כאן - כחולבן שיתפו פעולה ברמה פרלמנטרית-נטו עם המשותפת - ע״י אי אמון בביבי ונסיון לתת לגנץ אפשרות להקים ממשלה. שתי המפלגות הצהירו יחד שאין קונסטלציה שהן יושבות יחד בממשלה, זה לא על הפרק, לא אלו ולא אלו מעוניינים בכך. ועדיין, אזרחים ישראליים רציונליים לוקחים את השת״פ הפרלמנטרי הזה לכיוון של ״אומג כחולבן רוצים לתת את המדינה לערבים!״.

הזיה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

• תוכן חדש...