Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

שאלה קטנה לי למבינים.

יש לי את סאב של קיקר והמגבר של של אלפיין הזה עכשיו לשאלות שלי

-איך לחבר אותו בשתי אום?

-האם המגבר הזה בכלל יעבוד לי טוב ב2 אום?

-האם טוב לסאב הזה לעבוד בשתי אום?

---איך אתם היתם מחברים אותו?

פורסם

תודה אל התגובה הסופר מהירה חח:]

כרגע לפי הלינק שלך הוא מחובר לי ב8אום האם אני ארגיש ממש שינוי משמאותי בשמיעה כשהוא יהיה לי ב2אום?

פורסם

טוב קרה משו לא נעים עכשיו.

ניסיתי לחבר כמו שהבנתי כאן שזריך, שניי הפלוסים לפלוס ושני המינוסים למינוס, מדליק את המערכת שומעה בווליום נמוך מגביר טיפה ואז שומה קול מוזר ופיטאום אין סאב במשוואה של הניגון.

ישר חשבתי שקרה הנורא מכל והלכו הסלילים של הסאב, כיביתי ישר והלכתי לראות מה קרה, ריח של שרוף אין סימניי ניתוק אין אז החלתתי להחזיר את זה לתצורה של שמונה אום וזה עובד.

למישהוא יש דעה בנושא? המלצות או משו כי אני מפחד לנסות שוב לחבר את זה ב2אום שהפעם באמת לא ישרף לי הסאב.

תודה מראש;)

פורסם

או שטעית בדגם של הסאב והוא מגיע סלילים כפולים של 2 אוהם ולא 4 (אני לא יודע אם קיים דגם כזה)

או שהבעיה בכיוונים במגבר.

א. וודא שהגיין לא פתוח באופן מוגזם

ב. וודא שכל תצורה של באס בוסט או Loudness כבוי.

פורסם

באס בוסט ולאודנס מכובים,בכיוונים של המגבר אני דיי מסתבך כי הוא דיגיטלי כזה אז אני לא ממש מבין בו.

יצא לך אוליי לעבוד אם אחד כזה שאתה יכול להמליץ לי איך לכוון אותו?

פורסם

כל מה שצריך זה לקרוא את ההוראות של המגבר כדי לדעת איך לתפעל אותו (עמוד 11 והלאה של החוברת):

http://a248.e.akamai.net/pix.crutchfield.com/Manuals/500/500MRDM605.PDF

מתחת לקונסולה המרכזית יש בסה"כ 3 כפתורים, MODE שמחליף בין מס' המגבר (למקרה של שרשור מגברים), גיין, חיזוק תדרי בס, פילטר סאב-סוניק (חיתוך מלמטה של תדרים נמוכים), וסוג תצוגה.

שני קליקים אמורים להביא אותך לשליטה על הגיין שלאחר מכן השתמש בלחצנים למעלה/למטה כדי לכוון בין 0.1V-8V.

תאורטית כשזה מכוון ל-8V הוא הכי פחות רגיש (גיין מונמך) - ויתקן אותי מישהו אם אני טועה.

תאורטית גם, עליך להתאים את הגיין למתח היציאה מהרדיו דיסק. איזה רדיו דיסק יש לך?

לפי חוברת ההפעלה של המגבר הוא אכן יציב ב-2 אוהם, אבל, מספק בתצורה זו 600W RMS, בעוד הסאב מוגדר כ-400W RMS.

אכן ישנה אפשרות לסאב הזה של שני סלילים של 4 אוהם או שני סלילים של 2 אוהם. וודא באיזה דגם מדובר, מאחר וזה קריטי לתצורת החיבור למגבר.

נ.ב. קבל בונוס למטיבי קריאה - http://www.bcae1.com/gaincon2.htm

פורסם

טוב אז ככה חיפשתי וחיפשתי ואני לא מצליח למצוא כמה וולט היציאות של RCA הדבר היחיד שמצאתי שקשור אליהם זה 3 hi-volt RCA pre-outs.

לא יודע מה לעשות....

גם קראתי את הלינק השני שהעלתה לפה אבל גם שם אני צריך לדעת את הוולט לפי מה שהבנתי בישביל לכוון.

אני כבר לא יודע מה לעשותת>

פורסם

טוב אז ממצאים שמצאתי בזמן חיבור מחדש של הסאב וכיוון הגיין.

הגיין במונו היה אל 0.4 הגלל זה זה כנראה נפל לי בפעם הראשונה.

עכשיו כיוונתי אותו ל2.5 ואת הסאב חיברתי בצורה של 2 אום.

אני אומר לכם את האמת אני קצת מאוכזב מהצליל שלו עכשיו, אוליי זה מחוסר ידע בכיוון האקוולייזר של המערכת אבל נראה לי שלפניי זה הסאב היה נשמעה יותר טוב דא הוא היה מחובר עד עכשיו ב8 אום.

עכשיו יש לי עוד שתי שאלות:

אם אני אנמיך את הגיין עוד קצת לנגיד 1.5(הוא קופץ מ2.5 ל1.5 ישר) אז ישמעו יותר טוב, האם זה יגרום לעוד נפילות כמו שהיו?

מישו יכול להסביר לי אייך מכוונים את האקוולייסר נורמאלי? עד עכשיו כיוונתי אותו שמיעה אבל אני חושב שאיש פה אנשים שיוכלו לתת לי פתרון יותר טוב מכיוון לפי שמיעה.

תודה.

נב תודה לכל מי שעזר עד עכשיו:]

פורסם

אם אני מבין נכון, מה שאתה צריך לעשות זה לכוון מספר גבוה יותר מ-4. וזאת על מנת למנוע קליפינג של הסיגנל.

אני מדגיש שוב פעם שהמגבר בתצורת 2 אוהם מוציא יותר הספק ממה שהסאב אמור לספוג.

אם אני זוכר נכון, האמירה היא שככל שההתנגדות גבוהה יותר (בגדר הסביר) האלמנט יהיה מדויק יותר.

פורסם

בגדול זה נכון אבל אצלי כמה שאני מעלה את הגיין שומעים יותר ויותר חלש, ואם אני מורד אז כמובן שלהיפך.

לא יודע איך לכוון אותו, יש אוליי איזה שרשור ישן בפורום פה או משו שיכול לאזור לי, אם אין שרשור מישו יכול הסביר? גם לינק באנגלית יהיה מעולה.

תודה.

פורסם

אם בלהעלות את הגיין אתה מתכוון למספרים גדולים יותר כמו לדוגמה מה שעשית מ-0.4 ל-2.5, אז זה בעצם להנמיך אותו.

כרגע במצב שהמגבר מכוון על 2.5 והסיגנל שנכנס מהרדיו דיסק הוא 4, האות מוגבר בצורה לא נקיה, ובסבירות גבוהה שיווצר קליפינג.

הלינק השני שצירפתי קודם מסביר בדיוק את זה, באנגלית.

• תוכן חדש...