Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסאן אלמרה 97' מעשן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי ניסאן אלמרה 97 קניתי אותה לפני חודש,

לפני שבוע עשיתי לרכב טיפול שמתי שמן 10w40 חצי סינטטי.

בטיפול מילאתי שמן מעל המקסימום קצת אבל, אחרי שנסעתי כשעה הבאתי קיקדאון עד 5000 סל״ד

ופתאום התחיל לצאת עשן ברמה מסחרית לאחר כ20 דקות בעמידה במקום וגז קבועע ל2000 סל״ד

הוא הפסיק בדקתי את הפתח של המדיד לא היה סימנים של גזים מיותרים שחודרים לקרטר, יום אחרי לא נסעתי ברכב עדיין הורדתי קצת שמן מתחת למקסימום, אך זה עדיין לא עזר ואז עוד פעם נסעתי בטורים נמוכים והכל היה בסדר איך שעברתי את 4000 סל״ד זה שוב התפרץ לכ20 דקות אחרי זה במצב ניוטרל.

לקחתי תרכב למוסך אחד שם בדקו לי קומפרסיה והייתה קומפרסיה נומארלית של 150, הפלאגים לעומת זאת היו שחורים וניראים כטבולים טיפה בשמן. המוסכניק טוען שזה גומיות שסתומים או רינגים. אז נסעתי למוסך אחר לעוד חוות דעת, המכונאי השני בדק לי את מיכל האיבוי ונמצאו ממצאים של שמן במים לא ממש החמצה אבל בועות בקטנה של שמן כמו במרק.

הוחלט לבסוף לבדוק את הפאקונג ראש ולהוריד ראש מנוע לבדיקת סדקים ותקינות לאחר הורדה של הראש באמת נכחנו לגלות שהאטם שחוק וישנה רטיבות שחודרת מכל הצדדים. אז הוחלף האטם ונבדק הראש והרינגים שלטענתו של המכונאי תקינים לגמרי ואין צורך בשיפוץ (חשוב לציין שהיו חסרים קצת מים לפני אך שמן לא היה חסר אחרי הטיפול והעישון הכבד) אחרי הרכבה של הראש בחזרה למקום הרכב הניע כמו שצריך אך העישון לא הפסיק, אפילו המכונאי אינו מרוצה ומחפשים עדיין פיתרון לבעיה (ועוד משהו הרכב אף פעם לא התחמם מבקש עזרה בנושא תודה מראש.

פורסם

יגאל שלום רב !

בפעם המי יודע כמה, אני חוזר על המשפט הנדוש" אין צרוף מקרים ,יש הצטרפות מקרים!

ברכב צרפתי ישנם לרוב תקלות בלתי צפויות ולא הגיוניות(הנה הקמתי עלי את חברי מועדון PSI', ובעלי המכוניות הפרצתיות שבינינו), אך ברכבים יפנים, וברכב ניסן אלמרה בפרט, לא הייתי מייחס את בעייתך לצרוף מקרים, בוא נסכם ונתמצת מה היה לנו:

ניסן אלמרה תקין בהחלט, שהחלטת , כבדרך שיגרה, כאשר הגיע זמן שגרה להחליף לו שמן מנוע, לאחר שקנית אותו לפני חודש בלבד.

לא ציינת האם הוחלף גם מסנן.

לא ציינת כמה קילומטר יש לרכב?!

לא ציינת גם מי היה יצרן השמן(אני מנחש אמריקאן איגל), וברוב חוכמתך, כמו כל ישראלי ממוצע, מלאת שמן מעל המפלס הנדרש, שלרוב ידוע ויש כלל שבמנעים כאלה , הכמות הנדרשת הים 3.5 ליטר מקסימום, וזאת בתנאי שהוחלף גם מסנן, אם לא הוחלף מסנן, ניתן להסתפק ב3 ליטר ומטה..

מאז שהחלפת שמן הרכב החל לעשן, למרות שרוקנת את העודף, אני מסיק מכך שהשמן באיכות זולה, ולמרות שהצמיגות הגיונית.

אך מכיוון שלא ידוע איזה שמן ואיזה צמיגות היה ברכב , לפני שנמכר לך, יתכן והיה שם שמן מינרלי, ותוסף דבש.

ריקון השמן ה"מתוסף", וביצוע קיק דאון מיותר, עם הגעה לסלד של 5000(מיותר ולא מומלץ בהחלט) גרמה יתכן לרינג שמן מסוים להתפס.

לא סביר שאטם ראש מנוע, החל להיות שחוק פתאום, לאחר החלפת שמנים, וקומפרסיה של 150 נמוכה יחסית לרכב זה, אם כי אם היא זהה זה עדין מלא תקין.

הייתי ממליץ לבצע בדיקת לחץ הפוך(ליקייג), על מנת לשלול בריחת קומפרסיה דרך טבעות השמן, או טבעת שמן שנתפסה, בגלל הסלג הגבוה, ומעבירה שמן לתא השריפה.

הפלגים מעידים על תערובת דלק לא נכונה, ו/או חדירת שמן לתא השריפה.

האם הוחלפו גומיות שסתומים, והאם סט שיפוץ הראש היה מקורי/איכותי?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אוקיי לגבי המשך הפרטים, הוחלף גם מסנן זה היה טיפול שיגרתי לגמרי כולל החלפת פלאגים.

לרכב 180 אלף קילומטר. השמן דווקא איכותי vavoline, כמו כן האטם מקורי.

ולא לא הוחלפו גומיות שסתומים. בקשר לרינג התפוס זה לא אמור לתפוס גם את הבוכנה?? השלב הבא שהמכונאי בחר (למרות שהוא כבר פירק את הראש יכל כבר על הדרך לעשות גם את זה) אבל זה כבר בעיה שלו זה גומיות שסתומים.

פורסם
חבל על הזמן שלך כי לרכב הזה לא עושים ראש מנוע מחליפים מנוע מפירוק וסוגרים עניין וזה היה יוצא לך יותר זול

דן שלום רב !

אשמח לשמוע ממך, לטובת חברי הפורום, מדוע לא מומלץ לטפל בראש המנוע, אאלא להחליף מנוע,ומדוע לא התיחסת לכך שלא הוחלפו גומיות השסתומים, האם יש בעייה במובילי השסתומים, ברכב זה שהחלפתם מעלה את הכדאויות הכלכלית של שיפוץ הראש מנוע, בהשוואה להחלפת מנוע, ומה ההסבר שלך, שלאחר החלפה יזומה של שמן, המנוע החל לפלוט עשן?

בברכה

צביקה

פורסם

דן שלום רב, ותודה על התשובה, אכן הפתעת אותי, אך עדיין לא השבעת את סקרנותי, מה הסיבה לכך לדעתך שהמנוע החל לפלוט לפתע עשן, לאחר החלפת שמן?!

בברכה

ובתודה מראש.

צביקה

פורסם
יגאל שלום רב !

בפעם המי יודע כמה, אני חוזר על המשפט הנדוש" אין צרוף מקרים ,יש הצטרפות מקרים!

בוא נסכם ונתמצת מה היה לנו:

ניסן אלמרה תקין בהחלט, שהחלטת , כבדרך שיגרה, כאשר הגיע זמן שגרה ,להחליף לו שמן מנוע, לאחר שקנית אותו ,לפני חודש בלבד.

מאז שהחלפת שמן הרכב החל לעשן, למרות שרוקנת את העודף, אני מסיק מכך שהשמן באיכות זולה, ולמרות שהצמיגות הגיונית.

אך מכיוון שלא ידוע איזה שמן ואיזה צמיגות היה ברכב , לפני שנמכר לך, יתכן והיה שם שמן מינרלי, ותוסף דבש.

ריקון השמן ה"מתוסף", וביצוע קיק דאון מיותר, עם הגעה לסלד של 5000(מיותר ולא מומלץ בהחלט) גרמה יתכן לרינג שמן מסוים להתפס.

לא סביר שאטם ראש מנוע, החל להיות שחוק פתאום, לאחר החלפת שמנים, וקומפרסיה של 150 נמוכה יחסית לרכב זה, אם כי אם היא זהה זה עדין מלא תקין.

הייתי ממליץ לבצע בדיקת לחץ הפוך(ליקייג), על מנת לשלול בריחת קומפרסיה דרך טבעות השמן, או טבעת שמן שנתפסה, בגלל הסלג הגבוה, ומעבירה שמן לתא השריפה.

הפלגים מעידים על תערובת דלק לא נכונה, ו/או חדירת שמן לתא השריפה.

האם הוחלפו גומיות שסתומים, והאם סט שיפוץ הראש היה מקורי/איכותי?

בברכה

צביקה

דן תודה על התשובה, ואכן חשדתי בכך, שלרכב הוכנס תוסף שמן דבש , שהסמיך את השמן, וכיסה על הבעיה, שהתגלתה במלוא ערוותה, עם ריקון השמן.

אני גם מניח שהרכב נקנה מסוחר/ מגרש מכוניות, ולא מאדם פרטי.

בברכה

צביקה

פורסם

אוקיי תודה על האיבחון הבנאדם היה פרטי רוסי פדנט שרק תיקן את האוטו במוסך.

לפי מה שאני הבנתי לא סגור על זה, השאלה העיקרית היא עם זה אפשרי לתקן או לאבחן ללא עלות גבוהה ומיותרת?

פורסם

שלום רב !

לפי אבחנתו וניסיונו של דן,המנוע גמור,והסווה על ידי הוספת תוסף דבש, שהסמיך את השמן, והפחית/ העלים את העשן, לזמן קצר, החלפת השמן גילתה זאת, לפי הבנתי מתגובתו של דן, העלות לא כדאית, ומומלץ יותר להחליף מנוע.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...