Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס - לפני ואחרי 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קיבלתי הצעה טובה מחברת ליסינג על פוקוס 2010, שלא צברה קילומטראז גבוה וגם יצאה נקיה בבדיקה.

חבר מהעבודה הסב את תשומת ליבי שהפוקוס עברה שינוי גדול בדגמי 2011 ושנתונים לפני זה הם "על הפנים" (כלשונו)

לא מצאתי בפורום שרשור המתייחס לזה במפורש, לכן אודה לעזרתכם בעניין.

האם פוקוס 2010 מומלצת?

האם כדאי לחפש דווקא מקבילות לה כמו קיה פורטה או קרוז?

* יש לציין שהתקציב הוא סביבות 60 אלף ואני לא מחפש לזנק ראשון ברמזור או שתהיה חוויית נהיגה מסעירה (אני מציאותי למצבי ומצב המזומנים).

מה שחשוב -

בטיחות

מרווחת (+תא מטען גדול)

ללא תקלות ידועות לשמצה

נוחות מינימלית

פורסם

אין ספק שלדגם החדש החדש יש הרבה יתרונות, אבל הדגם הקודם ממש לא גרוע. יש לי פוקוס מהדור הקודם (לפני 2011), והרכב מצויין ובהחלט מספק את כל הדרישות שציינת ואף יותר: בטיחותי, אמין, מרווח ונוח. החיסרון היחיד של הדגם הקודם הוא שיש לו "רק" 100 כ"ס ומשקל עצמי גבוה יחסית. אז כן, בהשוואה לקורולה לדוגמה הרכב מרגיש מעט כבד יותר וגם פחות חסכוני, אבל בנהיגה רגועה זה כמעט ולא מפריע לי.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

בתקציב של 60 אלף ש"ח פוקוס מהדגם הקודם נותן בצורה מעולה את כל מה שביקשת - בטיחות, נוחות, מרחב פנים ובגאז' ענק.

לא ידוע לי על בעיות אמינות בפוקוס.

לדגם החדש של פוקוס יש גם חסרונות, בעיקר במרחב פנים ובשורת המושבים האחורית.

אני לא רואה יתרונות של קרוז או פורטה בדרישות שרשמת.

בקיצור, אני כן ממליץ על פוקוס.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

משתנה כמובן בהתאם לאופי הנהיגה והמסלול.

בסיכום של החודשיים שיש לי את הרכב יצא לי 1/11.9 עם מעט פקקים, ו 2/3 בין עירוני.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

בתור אחד שמחזיק את הרכב הנ"ל כ 9 חודשים (לפני כן הייתה פוקוס דור ראשון במשל 6 שנים) וממש ער לנושא תצרוכת הדלק, הייתי אומר שהממוצע נע סביב ה 10.5 ק"מ לליטר.יכול להיות שהדגם הרגיל TREND חסכוני במעט שכן שלי עם צמיגים רחבים יותר TREND X.

מה שכן, כמה נק':

1. הדגם החדש שנמכר כיום עושה רושם שסובל מכמה מחלות ילדות, די לעיין בפוסטים כדי לראות שהמעבר לדור חדש לא עשה טוב למוניטין האמינות. חיישנים, גיר עם מצמד כפול...

2. בשנת 2010 (אם אני לא טועה), החברה בפורד החליטו "לצפר" את הלקוחות בTREND ולהוסיף אופציה לשליטה על מערכת השמע ליד ההגה, פיצר נחמד שקיים ב X.

3. כמו שציינו קודמי, הרכב כבד ומציין זאת כבר בתחילת הנסיעה, גם בתאוצות הביניים אתה מרגיש את העדר הכוח, כאילו הרכב מאלץ אותך לסגל אופי נהיגה סולידי ורגוע.

4. יצא לי לשבת בפורטה חדשה ואין מה להשוות לפוקוס מבחינת איכות חומרים, ירידה לפרטים אם זה חשוב לך.

בסה"כ רכב כיפי, מפנק, בטיחותי, מרווח, כזה שלומדים להעריך עם הזמן...

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

אני נסעתי על הפוקוס הישנה ב 3 חודשים ובצריכה שמדדתי (הרוב בינעירוני, ב 12.5 ק"מ/ ליטר)

כרגע אני מתנייד על פוקוס חדשה כחודשיים (7500 ק"מ) והצריכה באותם תנאים כ 13.5 ק"מ/ ליטר)

ללא ספק החדשה מרגישה הרבה יותר מודרנית, השילוב של המנוע החזק יותר עם תיבת 6 הילוכים מאפשר נסיעה חלקה יותר.

אבל, בנוסף לכל הנאמר לצפיפות אני די מאוכזב מהצריכת דלק, עם מנוע גמיש כזה, תיבת הילוכים רובוטית וחלוקת הילוכים נכונה יותר הייתי מצפה לצריכת דלק הרבה יותר טובה. תחילת נסיעה, רוורס, פקקים, זינוק בעלייה פשוט מעצבנים.

פורסם

תודה.

קצת מבלבל כי מצד אחד נראה שאתם נהנים מהפוקוס, מצד שני מתלוננים שהיא איטית ושותה דלק.

אשאל את זה ככה: כמה בלתי נסבלת(או נסבלת) תהיה נסעיה לטיול משפחתי באילת/צפון שבו אני מעמיס את המשפחה+מזוודת?

פורסם

אם אתה אוהב את ההרגשה הזאת שאתה נדבק למשענתגב ביציאה מהמקום, פוקוס לא בשבילך.

אין בעיה בשיוט לאילת - הרכב נוח מאוד ומספיק חזק,

אבל בעליות לירושלים גם נהג הכי רגוע או מזדחל חייב להשתמש בטיפטרוניק ולהוריד הילוכים באופן ידני.

אפשר ליהנות גם מרכב כזה - יש בו הרגשה בטוחה, גם במהירות וגם בפניות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...