Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא בדקתי באתר של וייז בימים האחרונים, ועושה רושם שניתן להגיע מאזור מזרח ראשון לנווה אילן בכ-35 דקות (הדרך חזור לוקחת פחות מחצי שעה) במידה ואין עומס על הכביש.

בקשר להלוך, Waze די אופטימי לדעתי.

החזור כמובן קצר יותר מכוון שאתה יוצא ישירות מהאולפנים לכביש 1, ומשם יוצא במחלף ענבה ל-431.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דווקא בדקתי באתר של וייז בימים האחרונים, ועושה רושם שניתן להגיע מאזור מזרח ראשון לנווה אילן בכ-35 דקות (הדרך חזור לוקחת פחות מחצי שעה) במידה ואין עומס על הכביש.

ואני בדיוק עושה מחקר בין חברים על מוקדי העומס בראשון בשעות הבוקר והערב.

6 שנים נסעתי באופן יום יומי מראשון לציון להדסה, תאמין לי שאני מכיר את הדרך הזאת בעל פה.

35 דקות זה תיזמון בעייתי. בחזור אתה כן תעשה אולי 35 דקות. בהלוך - אתה חייב לזכור דבר אחד - כביש אחד החל מאיזור שער הגיא הוא אניגמה אחת גדולה.

הרבה מאוד נהגים לא מתורגלים לנהוג בעליות/ירידות ובסיבובים ונוהגים בזחילה בלתי אפשרית. מכיוון שהציר ה"נהדר" הזה הוא בעל 2 נתיבים בלבד מספיק לך מפגר אחד על מנת להוסיף איזה דקה-שתיים לתזמון שלך. אתה יודע מה היה הולך שמה שנתנו למשאיות לעלות את זה בבוקר?!

בנוסף, לא רק שהנהגים לא מתורגלים - גם המון כלי רכב נופחים את נשמתם באיזור הזה. נשרפים. מתחממים. תאונות. מה לא?! לכן אולי שהכביש ריק זה 30 דקות. במציאות - קח לך בקלות 40-45 דקות.

מבחינת ראשון לציון, ההמלצה שנתתי לך עומדת בעינה - כל מה שנמצא על ציר היציאה ל-431 - מעולה.

יש לך את איזור מזרח העיר - הוא בד"כ זול יותר, הייתה לו פעם סטיגמה לא טובה - היום היא כבר לא ממש מוצדקת. אפשר למצוא שמה יחידות דיור בבתים פרטיים במחירים הגיוניים.

השכונות הן: שיכון המזרח ונווה הדרים שהן המזרחיות יותר. מעט מערבית להן יש את קריית שמחה, איזור השומר, ושכונה שנקראת ראשונים - כולן שכונות טובות ובהן הייתי מתמקד.

לאחר מכן יש לך את מרכז העיר - ששמה יש פריחה של מקומות בילוי על רחוב רוטשילד והרצל. פרט לפאבים - הכל סגור בשבת.

איזור מרכז העיר קצת בעייתי בחנייה - הסיכוי למצוא שמה יחידות דיור נמוך מאוד - מה שכן, יש דירות מחולקות. כלומר אתה תשלם 2500-3000 ל-2 חדרים בגדול של 40-50 מ"ר כולל ארנונה ומים. ברוב האיזורים יש מצוקת חנייה קלה- עד נוראית ואתה יכול להתעכב קצת בפקקים עד שתגיע ליציאה ל-431 - לכן למרות שזהו אחלה של איזור, עדיף לך לא להתמקד בו.

האיזור הכי קרוב למרכז העיר וקרוב ליציאה ל-431 - מכונה מערב ותיק - זהו איזור שנחשב איכותי יחסית מבחינת האוכלוסיה - הוא 5 דקות הליכה ממרכז ההעיר וקרוב ל-431 - הוא לא זול במיוחד ויש שם מיעוט בתים פרטיים - כלומר אין יחידות דיור - אולי תמצא דירות מחולקות שם.

לאחר מכן אנו עוברים לאיזור החדש של ראשון - מערב העיר.

כל האיזור של קריית ראשון, קריית גנים, נאות אשלים, נווה דקלים ופרס נובל - שתי האחרונות הן ברובן שכונות של בתים פרטיים לכן הסיכוי שתמצא שמה יחידות דיור גבוה. והן קרובות ליציאות של 431 - ללא צורך להשתמש בציר משה דיין שנוראי כמו ז'בוטיסקי ברמת גן בשעות הבוקר.

שאור השכונות לדעתי יותר מדי "עמוק" בראשון - ויעכבו לך את היציאות בבוקר.

פורסם

תודה קודם כל על התשובה המפורטת.

באשר לנסיעות בבוקר - באלו שעות היית יוצא מראשון? במידה ואני אצא בסביבות 7:30 אני לא אצליח להימנע מהעומס?

לגבי ראשון - הכיוון שלי הוא לשכונות המזרחיות יותר (מזרחית לרחוב הרצל), כך שאני אוכל לצאת ל-431 במחלף ראשונים או במחלף נס ציונה, ככה ששכונות כמו השומר וראשונים באות בחשבון.

האם בשכונות הללו החניה ברחוב היא רק כחול-לבן (כמו בתל אביב), או שמא יש רחובות גם עם חניות באפור?

תודה.

פורסם

הייתי יוצא לכל המאוחר ב- 07:00. בד"כ לפני.

ב-07:30 אתה נכנס לשיא העומס.

לדעתי החנייה במרבית המקומות היא באפור/לבן (דיירי הרחוב) - אבל בראשון אין לתושבים בעיה עם הכחול לבן מכיוון שתושבי העיר חונים חינם בכחול לבן. הבעיה היא שיש יותר רכבים מחניות (זה נכון לכל עיר גדולה).

פורסם

לפני 7:30 לא נראה לי שיש לי טעם לצאת (מתחילים לעבוד שם בסביבות 9, ולי אולי יתנו להתחיל ב8:00-8:30). נראה לי שאני כבר אעשה את הדרך הזאת במהלך השבוע כדי לבדוק כמה זמן זה באמת לוקח.

לגבי חניה - האם יש רחובות עם חניות שהן אפור בלבד (כלומר חניה לכולם)? אם אני אכנס לדירת שותפים לא נראה לי שאני אתחיל להתעסק בכל הנושא של שינוי כתובת בשביל חצי שנה/שנה שאני אגור בראשון.

פורסם

משעה 7:30 שער הגיא נהיה הימור.

אני מפעיל וויז קצת לפניו כדי לדעת אם לנסוע על כביש 1 או לרדת ל38 (בית שמש) כדי להגיע לעבודה.

לנווה אילן אין את הפריווילגיה הזו ולכן עדיף להגיע לשער הגיא לפני כן.

• תוכן חדש...