Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתחיל לעבוד בקרוב באזור נווה אילן/אבו גוש, ולכן אני צריך/רוצה לעבור לגור במקום שימצא במרחק של עד חצי שעה נסיעה משם (ברכב פרטי). יש לציין כי הכוונה היא כמובן לזמן נסיעה מעשי ולא תאורטי (בתאוריה אני יכול להגיע בחצי שעה גם מאזור רחוב הרא"ה ברמת גן, אבל במציאות זה לוקח כ45 דקות, וגם זה אם אין הרבה פקקים).

כמו כן, מכיוון שאני צעיר ורווק (וחרמן), אני מחפש מקום שלא יהיה ב"חור" בלשון העם, אלא שיהיו באזור פאבים, דאנס בארים ושאר מקומות בילוי.

התקציב שלי הוא כ-2000 ש"ח (לא כולל חשבונות), ואני מניח שאני אגור בשלב הראשון בדירה עם שותפים.

לאור הדרישות הנ"ל האופציה הראשונה וההגיונית היא כנראה ירושלים, אך הבעיה היא שאין לי באזור הזה חברים (או למעשה מישהו שאני בכלל מכיר), בעוד שבאזור המרכז לדוגמא יש לי חברים מהבית, מהלימודים, קרובי משפחה בגילי ועוד. לכן, חשבתי לשכור דירה בראשון לציון.

האם להגיע מאזור ראשון לנווה אילן ("פרסה" במחלף חמד וירידה מכביש 1 בצומת קרית יערים) בכחצי שעה בשעות הבוקר ( 7-8 ) זה משהו שהוא מעשי? כנ"ל לגבי חזרה מנווה אילן לראשון בשעות הערב ( 17-18 ).

והאם יש שכונות מומלצות בראשון (הן מבחינת "איכות" האוכלוסייה והן מבחינת זמן ההגעה)?

בנוסף, יש אולי המלצות למקומות אחרים שיענו על הדרישות (לוד ורמלה לא באות בחשבון מסיבות כאלה ואחרות)?

תודה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מודיעין? אפשר לעקוף דרך 443 ולהמנע מהפקק של כביש 1, רק שאני לא סגור אם זה בר ביצוע בחצי שעה..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חשבתי על מודיעין, אבל זה ירד מהפרק שכן זה רחוק יחסית מאזור המרכז (אך מחירי הדירות בהחלט מתאימים למרכז), וגם לא כזה קרוב לנווה אילן (ואני לא יודע מה הולך שם בבוקר מבחינת הפקקים).

פורסם

חפש יחידת דיור בהר אדר. הכי קרוב לנווה אילן וכשאתה יוצא לבלות סע את החצי שעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

האמת שאם אתה עובד בשעות הסטנדרטיות, רק ממושבים קטנים בסביבה תוכל להגיע בחצי שעה.

ממודיעין לנווה אילן יכול לקחת 25 דקות בשעות מסויימות ולמעלה משעה בשעות הלחץ. כנ"ל לגבי ירושלים, בבקרים יש לפעמים פקקים בירידה לכיוון המרכז שבא לך לתלות את עצמך.

הר אדר, מבשרת, ואולי מושבים נוספים באזור נשמעים כאופציה הטובה ביותר אם אתה מחפש קודם כל להגיע מהר.

לפאבים ודאנס בארים תצטרך קצת לנסוע :-P

פורסם

שוב, זה משהו שחשבתי עליו אבל החלטתי לוותר. המחיר של יחידת דיור הוא יקר יותר לרוב, ככה שאני לא חוסך על דיור.

בנוסף, לא בא לי לעשות נסיעות של חצי שעה לכל כיוון כל פעם שאני רוצה לצאת בערב לשתות בירה (ואם אני אצטרך לנהוג אז בעצם אני לא יכול לשתות) או לשבת עם חברים או לעשות ארוחת שישי (שלא לדבר על זה שאף אחד כנראה לא ירצה לבוא אלי לביקור). לכן, אני מעדיף לגור בקרבה לאזור המרכז ולעשות נסיעות של כחצי שעה לעבודה וחזרה.

פורסם

תשאר במרכז ותיסע לעבודה כל יום. לא סיפור ומשאיר אותך בציוויליזציה. שלא תעז לחשוב על לעבור לירושלים או לאחד היישובים, אתה תמות בעודך בחיים.

ראה הוזהרת!

:wink:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בכל המושבים - שורש,שואבה,בית זית,נוה אילן,יד השמונה,נטף,בית מאיר וגם במעלה החמישה וקרית ענבים משכירים יחידות ברמות שונות. פחות שגרתי - אבו גוש. לא תהיה היהודי הראשון ששוכר שם.(אל תצפה למחירים נמוכים - הכפר הערבי העשיר ביותר בארץ למד לקחת מחירים,בשכירות כמו במסעדות ורופאי השיניים).יותר זול - על כביש 38 לבית שמש.- אשתאול,נחם,מסילת ציון.

פורסם
שוב, זה משהו שחשבתי עליו אבל החלטתי לוותר. המחיר של יחידת דיור הוא יקר יותר לרוב, ככה שאני לא חוסך על דיור.

בנוסף, לא בא לי לעשות נסיעות של חצי שעה לכל כיוון כל פעם שאני רוצה לצאת בערב לשתות בירה (ואם אני אצטרך לנהוג אז בעצם אני לא יכול לשתות) או לשבת עם חברים או לעשות ארוחת שישי (שלא לדבר על זה שאף אחד כנראה לא ירצה לבוא אלי לביקור). לכן, אני מעדיף לגור בקרבה לאזור המרכז ולעשות נסיעות של כחצי שעה לעבודה וחזרה.

אין מה לעשות, זה המצב.

כל מי שגר מחוץ לירושלים (מבשרת, הר אדר וכו'), נוסע לירושלים בשביל בירה.

אם אתה לא מעוניין בסידור הזה, או שתעבור לירושלים, או שתשאר במרכז.

מראשון לנווה אילן יקח לך יותר מחצי שעה, מכוון שאתה צריך להגיע עד למחלף חמד ושם כביכול לחזור חזרה "אחורה".

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

כמו שכבר ציינתי (ולא אחת), באזור ירושלים לא כל כך בא לי לגור, שכן אני לא מכיר שם אף אחד, וגם בעבודה החדשה לא יהיו לי כנראה הרבה הזדמנויות להכיר חברים חדשים (מדובר במשרד עם כ-15 עובדים, ורק בודדים/ות בגיל שלי). לכן, אני מעדיף לגור במקום שיאפשר לי לצאת עם חברים שכבר יש לי, ולא לחשוב פעמיים אם אני סתם רוצה לקפוץ לחבר או לצאת לשבת עם מישהו באיזה פאב שקט (אם אני בראשון אני יכול לשתות בלי בושה ואז לתפוס קו לילה/מונית שירות הביתה. אם אני אגור באזור ירושלים אז זה כבר יותר בעייתי לחזור הביתה מאזור המרכז).

נכון לעכשיו אני גר אצל קרובי משפחה ברמת גן (אזור רחוב הרא"ה) עד שאני אעבור לדירה משלי. כמובן שהייתי רוצה להישאר ולשכור דירה באזור, אבל בגלל העבודה אני רוצה להתקרב קצת יותר לכיוון נווה אילן, ולכן אני חושב בכיוון ראשון או משהו בסביבה.

מראשון לנווה אילן יקח לך יותר מחצי שעה, מכוון שאתה צריך להגיע עד למחלף חמד ושם כביכול לחזור חזרה "אחורה".

יותר מחצי שעה ברמה של תוספת של כמה דקות או ברמה של תוספת של רבע שעה ויותר?

לפי אתר מפה המרחק משכונת גורדון במזרח ראשון לנווה אילן (עליה ל-431 במחלף נס ציונה ומשם לכביש 1, כולל ה"פרסה" שצריך לעשות בשביל לרדת לכיוון נווה אילן) הוא 43 ק"מ, שזה לא לוקח יותר מחצי שעה על כביש מהיר אם אין עומס (בחזור זה אפילו יותר קרוב).

פורסם
יותר מחצי שעה ברמה של תוספת של כמה דקות או ברמה של תוספת של רבע שעה ויותר?

לפי אתר מפה המרחק משכונת גורדון במזרח ראשון לנווה אילן (עליה ל-431 במחלף נס ציונה ומשם לכביש 1, כולל ה"פרסה" שצריך לעשות בשביל לרדת לכיוון נווה אילן) הוא 43 ק"מ, שזה לא לוקח יותר מחצי שעה על כביש מהיר אם אין עומס (בחזור זה אפילו יותר קרוב).

לא מכיר את ראשון בע"פ, אבל את האיזור של נווה אילן אני כן מכיר בע"פ.

תלוי לאיפה אתה צריך בנווה אילן, לפני הכניסה (איפה שממוקמים משרדי ערוץ 22 וכל אלה), או בפנים (באיזור של הקאנטרי / אולם אירועים)?

פורסם
לאזור האולפנים (אני מניח שזה לפני הכניסה).

מאמין שיקח לך באיזור ה-40-45 דקות (תלוי במצב התנועה בשער הגיא כל בוקר).

אחרי שאתה נכנס למחלף חמד, יש לך אפשרות לקחת בכיכר ישר (לאבו גוש), ומשם לנסוע לאולפנים.

הדרך המהירה יותר היא לקחת בכיכר שמאלה (חזרה לכביש 1), ולצאת ביציאה של נווה אילן (ישר לתוך האולפנים).

פורסם

יש לך מושג מה שעות העומס בשעות הבוקר ובשעות הערב על כביש 1 (בבוקר לכיוון ירושלים ובערב בכיוון ההפוך)?

אני עדיין לא יודע מה בדיוק יהיו שעות העבודה שלי, אבל אני מאמין שאני יכול להקדים או לאחר את תחילת (וסיום) העבודה בכחצי שעה אם זה יעזור להימנע קצת מהפקקים.

פורסם
יש לך מושג מה שעות העומס בשעות הבוקר ובשעות הערב על כביש 1 (בבוקר לכיוון ירושלים ובערב בכיוון ההפוך)?

אני עדיין לא יודע מה בדיוק יהיו שעות העבודה שלי, אבל אני מאמין שאני יכול להקדים או לאחר את תחילת (וסיום) העבודה בכחצי שעה אם זה יעזור להימנע קצת מהפקקים.

בבוקר (מכיוון ת"א לירושלים):

באיזור 8 מתחיל עומס קטן (לא תמיד) באיזור העלייה של שורש, לא משהו בשמיים ולא אמור לקחת יותר מכמה דקות.

באיזור 9:30 עד 11 בערך, מתחיל עומס די מעצבן בגלל שהחל משעה 9:30 מותר למשאיות לעלות על שער הגיא, וזה גורם לעומסים גדולים בכביש (עד הכניסה לירושלים).

אחה"צ - ערב (מכיוון ירושלים לת"א):

החל מאיזור 16:30-17:00 (שעות שהרבה יוצאים מהעבודה), מתחילים עומסים באיזור שער הגיא (יש גם עומס גדול באופן קבוע מהיציאה לירושלים עד סיבוב מוצא, משהו שכנראה לא יהיה רלוונטי עבורך).

בעיקרון אם אתה נוסע לראשון (או מגיע מראשון), אז אתה יוצא במחלף ענבה, וב-99% מהזמן, כביש 431 זורם באופן חלק.

• תוכן חדש...