Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רועי ונקמיצ'י, למרות שחזרתי על זה יותר מפעם אחת בשרשור, אני אגיד שוב:

אני לא שואל מה חכם לעשות. כי הפיתרון החכם והשירותי כבר ניתן.

אני שואל מה צודק לעשות.

ההתייחסות שלכם היא כלקוחות, ולא במבט על התמונה כולה.

אני לא מצדיק התנהגות גסה וברברית מצד אף אחד ובטח לא מצד לקוחות, היא כמובן לא תלית שכולה תכלת.

בנוסף לכך אמרת שהיא אמרה שאתה שיקרת - כמובן גם זאת לא התנהגות ראויה.

בקיצור, אני לא מצדיק את התנהלות הלקוחה אבל הצדק עימה כי כך נקבע ע"י החוק.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשום מקום לא נטען שהיא החליפה את התווית. בכ״א, אפשר לטעון שבגלל נותני שירות כאלו, שאינם מודעים לחוק ואינם מסוגלים לספק שירות עם הגיון, הגענו למצב בו צריך לצעוק כדי לקבל מה שמגיע לך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קייסר, זה לא חניה באדום לבן, שמשאירים לך דוח על השמשה וזהו.

הרי החוק הוא הכוונה לשופט. ובמצב כמו זה שתואר, אין שחור לבן. כי כמו שכבר אמרנו, יש שורה אחת בחוק שמשרתת את הלקוחה, ויש שורה אחרת שמשרתת את החנות.

יש לי חבר שהוא עורך דין ופעם הסביר לי שבמקרים מסוימים, ואפשר להניח שזה אחד מהם, הולכים אחורה ובודקים את "כוונת המשורר" - למה התכוון המחוקק בהצעת החוק.

בראיה אובייקטיבית לחלוטין - ובהנחה שהמחוקק רצה שהלקוח ידע בדיוק מה הוא קונה וכמה הוא משלם, ועם זאת, לשמור על זכויות בעל העסק. הרי שדעתי מתלכדת עם דעתו של המחוקק. אז כל מי שפוסק בשרשור הנוכחי "לפי החוק", יכול להפסיק עם זה ולהגיד מה שהוא באמת חושב.

כך ש"התמונה הגדולה" שהצגת, קייסר, היא לא יותר מפנטזיה שלך.

אני באמת מתפלא מהרמה השטחית של חלק מהתגובות שאני קורא כן.

אני ממש לא ציפיתי שכולם יגידו לי שאני צודק, אבל לפחות שיהיו טיעונים מעניינים.

אני בטוח שזה מבאס לדעת שלפני חודשיים המוצר נמכר ב-20 שקל פחות, ונכון שנעשתה טעות בכך שהטיקט לא הוסתר מהלקוחה.

אבל לא די בכך כדי להצדיק את העמדה של הלקוחה.

הטיעון היחיד עליו מתבססים כל התומכים בלקוחה הוא שהיא נחשפה למחיר הקודם.

הטיעונים שנכתבו פה נגד עמדת הלקוחה הרבה יותר מגוונים:

שהובהר ללקוחה מה המחיר טרם הרכישה.

נכתב כאן שעצם העובדה ששילמה את המחיר המלא שסוכם, אמר שהסכימה לעסקה וידעה את פרטיה.

זה שהמוצרים שבמחסן הם לעיני בית העסק בלבד וסה"כ הוצא לה משם מוצר חדש, שהיה עליו טיקט שלא קשור אליו.

שהיו עוד שני זוגות מאותו הדגם בתצוגה עם ציון מחירם המלא - 150 ש"ח.

נוסיף גם שאם המחיר לא לטעמה, ראוי היה לעשות זאת לפני הנפקת החשבונית, וכמו שלא יעלה על הדעת שבית עסק יבקש עוד 20 שקל אחרי ביצוע העסקה, כך לא יעלה על הדעת שלקוח מחליט שמגיע לו 20 ש"ח אחרי שנקשרה עסקה.

אפשר לטעון שבגלל נותני שירות כאלו, שאינם מודעים לחוק ואינם מסוגלים לספק שירות עם הגיון, הגענו למצב בו צריך לצעוק כדי לקבל מה שמגיע לך.
:shock:

זה מרגיש כבר שאתה ממש יורד ברמת הדיון.

אני מקווה שאתה לא אחד מאלה שצורחים באמצע חנויות.

השירות ברוב החברות שעובדות על לקוחות חוזרים (בגדים, תכשיטים, שעונים, משקפיים) הוא שירות מצויין, ברמה גבוהה מאוד בארץ. ואני יכול לתת עשרות דוגמאות על חברות בארץ שטיפלו בי בצורה הכי מכובדת שיש, בלי צרחות ובלי להפוך שולחנות. אבל גודל הציפיה כגודל האכזבה. ואל תתפלא אם חולצה שקנית ב-50 שקל לא שרדה אחרי שנה, ולא מוכנים להחליף לך אותה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מצד אחד: אמרת לגברת את המחיר, הראת לה אותו על זוג דומה בצבע אחר(פרט חשוב, אני אסביר אחר כך), היא הסכימה ושילמה. מה גם שהמחיר ניתן לה מהמחשב ללא התערבות של העובדים. אתה צודק בזה שלא היית צריך לתת לה זיכוי.

מצד שני: אמרת לה את המחיר של הזוג הספציפי ללא שום סימוכין כתוב. כאן נכנס העניין של הדגם הדומה בצבע אחר, מבחינת הלקוחה, אמנם מדובר באותו דגם, אבל אולי יש הפרש מחירים בגלל הצבע (גימור וכו'). אולי היא קנתה רכב יומיים לפני והציעו לה צבע מטאלי בתוספת תשלום, אז היא נזכרה בזה. היא הייתה בטוחה שהתבלבלת, על הדגם הספציפי (דיספליי או חדש, לא משנה) המחיר היחיד שהיא ראתה היה 130. במחשב אפשר לשנות מחיר באופן ידני, אין אף אחד שלא מבין את זה. אמרת 150? אז אמרת, מעניין את סבתא שלה.

מכאן שאני לא יודע מי כאן "צודק", לשניכם יש טיעונים חזקים, אבל לדעתי היא מנצחת בכך שהמחיר היחיד שהיא ראתה על הדגם הספציפי, בצבע הספציפי שהיא רכשה, היה 130. אולי מהצבע הזה הזמינו יותר מידיי והחליטו להוריד את המחיר כדי להיפטר ממנו מהר יותר, אולי זה דגם ישן יותר משנה שעברה והוא במחיר חיסול לעומת שני האחרים ועוד אלף ואחת סיבות.

זה איזור יותר אפור מאפור. אין ספק שמה שעשית היה הדבר ה"נכון", לא שווה הנזק שמישהו עזה יכול לעשות בשביל 20 שקל.

דברים כאלה צריכים להמנע בקופה (אם לא לפני) ע"י בחינה של המוצר שניתן ללקוח, אפילו למדידה, היו לי מקרים כשעבדתי בחנות מסויימת, שהיו פריטים במחסן עם מדבקות מחיר של מבצעים משנה קודמת וכשלקוח ביקש למדוד פריט מסויים, הייתי בודק שאין על הפריט מדבקות מחיר שונות מהמחיר הנוכחי, שכן התווית מחייבת, נקודה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מכיר את הלקוחות החארות האלה, הם מהזבלים שכשרוצים לקנות מוצר, מורידים לך את כל הפריטים מהמדף, אולי מאחורה יש איזה אחד עם מחיר ישן.

לקוחות כאלה אני בדרך כלל מעיף מהחנות, בד"כ בעדיפות עם בעיטה בתחת.

לא רק שבדרך כזו הם לא יעשו לי נזקים, עוד יותר עדיף, מאחר ואני לא מוכר להם, אני בעצם שולח אותם לעשות נזקים למתחרים! :lol:

דרך אגב, ממש לא מפתיע אותי שהיה לה רק כרטיס דיירקט, מאוד אופייני (לא שכל בעלי הכרטיסים האלה נוכלים אלא שרוב הנוכלים האלה הם בעלי כרטיסים כאלה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, יש חארות כאלה אבל גם אם הוא חרא הוא עדיין צודק (מההיבט החוקי. לא מההיבט המוסרי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הוא לא!

המחיר היה ברור ושקוף מהשניה הראשונה ומה שהיא עשתה זה לא פחות מאשר נסיון עקיצה.

מסוג האנשים שלא מבינים שבצד השני של העקיצה יש בן אדם שמפסיד כסף כתוצאה מכך.

אז אם עושים את זה לאיזה חברה עם רשת של אלפי סניפים ודירקטריון שיושב בחו"ל שמגלגלת מיליארדים בשנה אז נו, ניחא, אבל לחנות של אדם פרטי שזו הפרנסה היחידה שלו, זה כמו לשלוף לו 20 שקל מהקופה בלי שירגיש!

פורסם

כלקוח:

שים את עצמך בנעליים שלה לרגע.

היא יצאה מהחנות וגילתה שכנראה רימו אותה, ככה גם אני הייתי מרגיש ומתעצבן מזה. אישית לא הייתי בא בדרישה לאותם 20 ש"ח, אבל כנראה גם לא הייתי חוזר לאותה החנות שוב כל עוד אני חי...

כמוכר:

עשית את הדבר הנכון כשזיכית אותה. לא חסר אנשים קשים בעולם, וחוץ מזה, לך תדע אם יש לה בעיות פיננסיות כאלו או אחרות, אולי ה-20 ש"ח האלה יעזרו לה למשהו. יש גם דברים כאלה. מבחינה של יחסי מוכר-לקוח, הזיכוי היה במקום ברגע שהיא ביקשה אותו. זה קטע מעצבן ומסריח, אבל קורה. טעויות כאלה קורות לכולם.

כ"בעל ניסיון עם אנשים קשים":

הבוס במקום העבודה הקודם שלי היה די הזוי בקטע הזה, הוא הוציא סביב 400-800 ש"ח בשיחות טלפון, שעות עבודה וכדומה על חוב של 44 ש"ח :roll:

ואשתו... עוד יותר גרוע. גם 10 אגורות היו מזיזים לה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני חושב שהצדק עם פותח השרשור ולא עם הלקוחה.

כמו שהוא ציין, ברגע שהדבר היה מובא בפני שופט, הוא היה בודק למה הכוונה בחוק עצמו.

והכוונה היא שלא ישימו פריטים ללא מחיר על המדף, ואז הלקוח יופתע מהמחיר, או לחלופין,

אם שמו מוצר עם מחיר מוטעה, זו רשלנות של בית העסק, ואז הם מחוייבים למכור לו את

המוצר במחיר שהוצג לו.

במקרה הזה, אכן לא היה מחיר על המוצר, אך הוא היה קיים על מוצרים מאותו דגם עם צבע שונה.

בנוסף, המוכר בדק במחשב לפי קוד הדגם, וציין בפניה שזהו המחיר.

בהנחה שפותח השרשור דובר אמת, אין זה רלוונטי מה המחיר שקיים על הדגם שהביאו לה מהמחסן.

הוא יכול לטעון שזה מחיר העלות שלו, שזה סטוק ישן שנקנה מחנות אחרת, או כל מיני סיבות אחרות,

וכיוון שזה היה במחסן, זה לא סומן עדיין.

אם המוצר היה על המדף, זה סיפור אחר, ואז היא היתה צודקת ב 100%. אך למוצר שהיא קיבלה לידיה,

לא היה לה כל סיכוי להגיע, או לראות שזהו המחיר, וכאן לדעתי היא היתה "נופלת" במקרה של משפט.

אין ספק שיש לקוחות חוצפנים, שלא בוחלים בשום דבר, וחושבים שמגיע להם הכל.

אני אישית הייתי אומר לה שאין בעיה, והיא יכולה לקבל את כספה בחזרה, ולהחזיר את המוצר.

מה שכן, זה שהמוצר לא סומן מלחתחילה, לפי מה שאני יודע, מהווה עבירה על החוק, ויכולים לקבל

קנס על זה ממשרד התעשיה והמסחר(אם אני זוכר נכון)

פורסם

המחיר נאמר לה פעם אחת בעל פה ופעם אחת בכתב. זה די והותר על מנת שתבין שהמחיר הוא 150 ולא פחות. אני לא הייתי מזכה. ולא רק שלא הייתי מזכה, הייתי מבחינתי מחזיר את הכסף ומקבל חזרה את המוצר. לא חסרים אנשים בארץ שמנצלים טעויות במחיר כתוב כדי לקבל זיכויים ולהרוויח הנחות.

אני עובד ברשת עם מחירים שמשתנים ועולים, אנשים נוטים להגיד לי שהמחיר לפני שבוע היה כך וכך וזה המחיר שהם דורשים. אני מבהיר שמה שהיה פעם היה ומה שהיום היום ומי שרוצה יקנה. אני עושה זאת בצורה ברורה אך נחמדה. לרוב קונים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
דרך אגב, ממש לא מפתיע אותי שהיה לה רק כרטיס דיירקט, מאוד אופייני (לא שכל בעלי הכרטיסים האלה נוכלים אלא שרוב הנוכלים האלה הם בעלי כרטיסים כאלה).

תקן אותי, אבל למיטב ידיעתי כרטיס דיירקט הוא עדיף לבעל העסק, לא?

פורסם
הוא לא!

המחיר היה ברור ושקוף מהשניה הראשונה ומה שהיא עשתה זה לא פחות מאשר נסיון עקיצה.

מסוג האנשים שלא מבינים שבצד השני של העקיצה יש בן אדם שמפסיד כסף כתוצאה מכך.

אז אם עושים את זה לאיזה חברה עם רשת של אלפי סניפים ודירקטריון שיושב בחו"ל שמגלגלת מיליארדים בשנה אז נו, ניחא, אבל לחנות של אדם פרטי שזו הפרנסה היחידה שלו, זה כמו לשלוף לו 20 שקל מהקופה בלי שירגיש!

אין ספק שזה להוריד מהרווח של החנות 20 ש"ח אבל השאלה היא אם זה המחיר שבו המוצר הזה ספציפית נמכר.

העובדה היא שהמחיר מוטבע על המוצר כך שהוא נמכר במחיר הזה.

יש לי ספק של נירוסטות (אחד הגדולים בתחום) שכל פעם שהניקל עולה הוא מעלה את המחיר על כל המלאי שלו אבל כשהמחיר יורד הוא לא מוריד בטענה שיש לו מלאי. אתה יכול להגיד שהוא פועל נכון ואתה יכול להגיד שהוא אידיוט. בפועל הוא מאבד לקוחות והפך מחברה מאוד רווחית לחברה שהולכת וקורסת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה לא ברור, מדובר אם לא בנוכלת אז באדם מאוד לא ישר!

היה ברור לה לחלוטין שזה לא מחיר המכירה, גם במחשב וגם על מוצרים זהים המחיר היה 150.

ברגע שהיא משקרת במצחו נחושה, היא איבדה כל רצון להבנה או לגמישות מצידי, אני לא הייתי מחזיר לה מזומן (כי החזר מזומן זה רק על תשלום במזומן), את הכרטיס אי אפשר לזכות, כך שבעצם עפ"י חוק, אני לא יכול לקבל ממנה את המוצר חזרה.

שתלך לשבור את הראש מול חברת האשראי שלה.

שלא תחשבו שאני חו"ח איזה SOUP NAZI, אישתי אפילו טוענת שאני פראייר ונח מידי ללקוחות אבל כשהלקוח עומד מולי ומשקר במצח נחושה בכדי לעשוק ממני (אין לי מילים אחרות) את ה 20 שקלים המחורבנים האלה, זה השלב שהוא מאבד אותי לחלוטין.

פורסם

אני מקווה בשבילך שלא תפגוש שוב את הלקוחה כשזו תחזור עם שריטה או בורג חסר ותדרוש פיצוי או החלפה לזוג אחר.

זה יכול לקרות גם עוד שנה, אגב...

לסוג הזה של אנשים - אין אלוהים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...