Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יותר נכון, נחשפה למחיר "ישן".

נאמר בעל פה שהמחיר הוא 150 ש"ח. ועל 2 זוגות מאותו דגם (בצבעים שונים) כן היה כתוב 150.

בזוג שהיא לקחה הביתה, היה צמוד מחיר של 130 ש"ח.

זו לא חנות שלי, ולא הפסדתי כלום. זה חלק מרשת, ועשינו כמעט פי 2 מהיעד היומי שהוצב לנו לאותו יום. ככה שה-20 שקל האלה ממש לא מזיזים לי בפידיון. רק חשוב לי להבין מי פה לא בסדר ברמת העיקרון.

הרשת בה אני עובד לא מרשה ללקוחות להיות מאוכזבים, ועובדה שהיא קיבלה בחזרה כסף במזומן.

קודם כל, הירגע נא. באת לקראת הלקוח מעל ומעבר יותר ממה שהיית צריך. הכל היה בסדר מצידך ופעלת בתום וביושר. אין מה לעשות, אם היה מדובר בלקוחה הגיונית שאפשר לדבר איתה אז היא בכלל לא הייתה נכנסת לכל התעמולה הזו מלכתחילה. בעברי, בתור בעל עסק בחו"ל קרו לי מקרים כאלה. אם הפרש המחירים בין מה שהיה אמור להיות לבין המחיר שבטעות שמו הוא קיצוני מדיי הייתי מסרב לתת את המוצר במחיר נמוך מדיי. הייתי מסביר ללקוח בצורה מנומסת שמדובר בעובדים שהם בני אדם ובני אדם גם עושים טעויות ואכן נעשתה כאן טעות בתום לב. אפילו הייתי מראה מוצרים אחרים שעליהם כן יש את המחיר העדכני. אם ההפרש הוא לא היה כל כך משמעותי הייתי בולע את הצפרדע ומוודא בפעמים אחרי זה שהמחיר על המוצר זהו המחיר שצריך להיות. גם לא הייתי מחכה ללקוח. הייתי עושה בדיקות מדגמיות למוצרים לוודא שאכן המחיר הנכון מופיע על המוצר. בשביל זה אתה הבוס ובשביל זה יש לך עובדים.

תלמד מעכשיו והלאה, להבאה שקורא לך מצב שמביאים סחורה מהמחסן, תקח קודם את המשקפיים לפני שהלקוח מקבל אותן בכדי לוודא את המחיר.

הבוס שלך צריך להתגאות שיש לו עובד כמוך שאיכפת לו. לא הרבה אנשים מראם איכפתיות לגבי העבודה שלהם. הרבה באים רק לעושת את המשמרת שלהם וללכת הביתה בלי בכלל להקדיש תשומת לב לעבודה ולכמות המכירות.

זהו ההבדל הגדול בין בעל עסק לבין עובד (ברוב המקרים).

בקיצור, תן לנפשך מרגוע, פעלת היטב ופעלת מעל ומעבר להגינות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מצטער, אבל זה לא איך שאני רואה את זה.

אתה נכנס לחנות, קונה משהו ב100 שקל. אתה יוצא ורואה שכתוב 80 שקל. אתה צריך להיות ממש-ממש נאיבי כדי להאמין שלא רימו אותך, ואני בטוח שזה מה שהיא חשבה. במקרה הזה בעל העסק / מוכר צריך להבין שהייתה פאדיחה ולתת החזר. אם זה היה קורה בקופה, אז מילא, היה יכול לומר לה שיש טעות במחיר. ברגע שהיא שילמה וראתה בדיעבד - צריך לתת החזר.

אם הוצג לך כל המידע טרם הרכישה, מה אתה טוען בעצם?

הרי אמרו לך שהמוצר עולה 100, והחלטת לקנות אותו ב-100.

אם הוא נראה לך כמו מוצר ששווה 80, אל תקנה אותו.

נכנסת לתחנת דלק בשעה 12:01 והוצג בכניסה מחיר של 7.5 שקל לליטר. החלטת בעצמך, לאחר שראית את המחיר, לתדלק שם במחיר 7.5 שקל לליטר, ומצאת חשבונית על הרצפה, וראית שהבחור שהיה לפניך שילם 7.3 שקל לליטר. האם גם שם תדרוש את המחיר הישן?

אני יודע שהתשובה היא לא, אבל מה ההבדל בעצם?

זה היה המחיר פעם, זה כבר לא המחיר, אף אחד לא טען שזה המחיר. ולמרות זאת החלטת לקנות את המוצר. לא נראה לי שרימו פה מישהו.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אבל אנחנו מדברים על מצב בו על התווית היה מחיר אחר. אם על המשאבה כתוב 7.30 ושילמתי 7.50, אז כן - אני אדרוש את ההפרש.

אתה לא צריך לקחת את זה אישית. פאדיחה של בית העסק, לא שלך

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
קודם כל, הירגע נא. באת לקראת הלקוח מעל ומעבר יותר ממה שהיית צריך. הכל היה בסדר מצידך ופעלת בתום וביושר. אין מה לעשות, אם היה מדובר בלקוחה הגיונית שאפשר לדבר איתה אז היא בכלל לא הייתה נכנסת לכל התעמולה הזו מלכתחילה. בעברי, בתור בעל עסק בחו"ל קרו לי מקרים כאלה. אם הפרש המחירים בין מה שהיה אמור להיות לבין המחיר שבטעות שמו הוא קיצוני מדיי הייתי מסרב לתת את המוצר במחיר נמוך מדיי. הייתי מסביר ללקוח בצורה מנומסת שמדובר בעובדים שהם בני אדם ובני אדם גם עושים טעויות ואכן נעשתה כאן טעות בתום לב. אפילו הייתי מראה מוצרים אחרים שעליהם כן יש את המחיר העדכני. אם ההפרש הוא לא היה כל כך משמעותי הייתי בולע את הצפרדע ומוודא בפעמים אחרי זה שהמחיר על המוצר זהו המחיר שצריך להיות. גם לא הייתי מחכה ללקוח. הייתי עושה בדיקות מדגמיות למוצרים לוודא שאכן המחיר הנכון מופיע על המוצר. בשביל זה אתה הבוס ובשביל זה יש לך עובדים.

תלמד מעכשיו והלאה, להבאה שקורא לך מצב שמביאים סחורה מהמחסן, תקח קודם את המשקפיים לפני שהלקוח מקבל אותן בכדי לוודא את המחיר.

הבוס שלך צריך להתגאות שיש לו עובד כמוך שאיכפת לו. לא הרבה אנשים מראם איכפתיות לגבי העבודה שלהם. הרבה באים רק לעושת את המשמרת שלהם וללכת הביתה בלי בכלל להקדיש תשומת לב לעבודה ולכמות המכירות.

זהו ההבדל הגדול בין בעל עסק לבין עובד (ברוב המקרים).

בקיצור, תן לנפשך מרגוע, פעלת היטב ופעלת מעל ומעבר להגינות.

את התגובה שלך אפשר גם לקחת כמחמאה.

ראשית, אני לא המנהל בחנות הזו , אני סטודנט ועובד שלושה משמרות בשבוע לכל היותר.

וגם לא אני עשיתי את החשבון בקופה, אלא מוכרת חדשה יחסית, שאחרי המקרה הזה אני בטוח שהיא לא תיפול שוב בתקרית דומה.

כל שאר ההערות בוצעו (הסבר מנומס ללקוחה, הראתי לה את הדגמים הזהים בצבעים השונים שיש עליהם את הטיקט עם המחיר 149.9) ומבוצעות באופן שוטף (בדיקה של התוויות בחנות, בדיקת משקפיים לפני המכירה שלהם).

אבל אנחנו מדברים על מצב בו על התווית היה מחיר אחר. אם על המשאבה כתוב 7.30 ושילמתי 7.50, אז כן - אני אדרוש את ההפרש.

אתה לא צריך לקחת את זה אישית. פאדיחה של בית העסק, לא שלך

לא נכון. המצב הוא שהלקוחה ידעה מה המחיר, והחליטה לקנות במחיר שהוצג לה, וגם שילמה אותו ללא שום תלונה.

אחרי שעזבה, גילתה שהמחיר היה פעם שונה. וכן זה היה צמוד לזוג חדש שהוציאו לה (ד"א פריווילגיה שלא כל לקוח זוכה לה. מכירת המשקפיים מתבצעת מהדיספליי)

אני לא לוקח את זה אישית, אני רואה בסיטואציה כתרגיל מעניין בכושר שיפוט. ומבקש לבדוק את דעתם של אחרים בנושא.

ואם דעתך שונה משלי זה בסדר. יותר מעניין אותי מה חושב הרוב (בתנאי שקרא את הכל ומודע לפרטים)

פורסם

לא נכון. המצב הוא שהלקוחה ידעה מה המחיר, והחליטה לקנות במחיר שהוצג לה, וגם שילמה אותו ללא שום תלונה.

אחרי שעזבה, גילתה שהמחיר היה פעם שונה. וכן זה היה צמוד לזוג חדש שהוציאו לה (ד"א פריווילגיה שלא כל לקוח זוכה לה. מכירת המשקפיים מתבצעת מהדיספליי)

זה לא משנה פריוולגיה שמיווילגיה. היא ידעה מה המחיר, כי זה מה שאמרת לה וזה מה שהוצג על זוג משקפיים אחר.

על הזוג שהיא קנתה היה סכום אחר. מבחינתה, רימיתם אותה. אמרת לה מחיר מסויים ומסתבר שהוא לא נכון. יכול להיות שזה לא אותו מוצר. יכול להיות שהיצור בשני הזוגות שונה. יכול להיות אלף ואחד דברים שהיא חושבת שבגללם המחיר נמוך יותר עבור הדגם הזה, ושונה לדגם אחר. זו טעות של בית העסק, ובמקרה הזה הלקוחה לא ביקשה שום דבר שלא מגיע לה.

לחילופין, אם היה מצויין מחיר גבוה יותר, היא הייתה מניחה שהיא קיבלה הנחה כלשהי והייתה מבסוטית. אבל איך אתה מתרץ מחיר נמוך יותר?

אגב, החוק "חושב" כמוני:

אם קיים פער בין המחיר שהוצג על המוצר לבין המחיר בקופה, המחיר המחייב הוא זה שהוצג על המוצר, גם אם מחירו בקופה גבוה יותר.

החוק קובע כי חיוב לפי המחיר הגבוה בקופה וסירוב המוכר להחזיר לצרכן את ההפרש בין המחיר שהוצג על המוצר לבין המחיר בקופה יכול לשמש עילה לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ₪.

במקרה שהגיע לאחרונה לבית המשפט לתביעות קטנות נגד רשת שיווק גדולה, הרשת חויבה לשלם פיצוי של 2,000 ₪ לצרכן. הצרכן רכש שום ארוז והסתמך על מחיר של 9.90 ₪ לק"ג, באין ציון כי המחיר הוא מחיר ליחידה. באותה רשת כל מחירי הירקות והפירות – גם הארוזים - סומנו ללא פירוט ( אם המחיר הוא לפי משקל או ליחידה) גם כאשר הם היו ארוזים, ולכן הצרכן הניח שגם מחיר השום הארוז הוא מחיר לק"ג. בית המשפט קבע כי אופן הסימון מטעה והעסק היה צריך לציין כי המחיר הוא ליחידה, וכי סירוב הרשת להחזיר לצרכן את ההפרש במחיר מקנה לו עילה לתביעת פיצוי עונשי בהתאם לחוק.

מכאן: http://www.consumers.org.il/category/displaying-prices-the-law

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תקרא שוב מה קרה, כי לא הבנת את העובדות.

כמו כן, לא הבנת את החוק.

החוק מחייב לציין מחיר נכון, לא למכור במחיר הזה, אך מאפשר לתבוע פיצוי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה לא משנה פריוולגיה שמיווילגיה. היא ידעה מה המחיר, כי זה מה שאמרת לה וזה מה שהוצג על זוג משקפיים אחר.

על הזוג שהיא קנתה היה סכום אחר. מבחינתה, רימיתם אותה. אמרת לה מחיר מסויים ומסתבר שהוא לא נכון. יכול להיות שזה לא אותו מוצר. יכול להיות שהיצור בשני הזוגות שונה. יכול להיות אלף ואחד דברים שהיא חושבת שבגללם המחיר נמוך יותר עבור הדגם הזה, ושונה לדגם אחר. זו טעות של בית העסק, ובמקרה הזה הלקוחה לא ביקשה שום דבר שלא מגיע לה.

לחילופין, אם היה מצויין מחיר גבוה יותר, היא הייתה מניחה שהיא קיבלה הנחה כלשהי והייתה מבסוטית. אבל איך אתה מתרץ מחיר נמוך יותר?

אגב, החוק "חושב" כמוני:

מכאן: http://www.consumers.org.il/category/displaying-prices-the-law

החוק מתייחס למחיר שהוצג לראווה בחנות, ואני מכיר את החוק.

זה לא המקרה, ואם הייתה תובעת פיצוי על 20 השקלים הללו, הייתה נאלצת לשלם הוצאות משפט.

החוק נועד למנוע תרמית בה בעל עסק מציג את מרכולתו בצורה מטעה כזולה יותר, ודורש מחיר שונה ברגע ביצוע העסקה.

כמו לדוגמא, אם היית עם הילד שלך בטויס אר אס, והוא ראה את הגיימבוי שהוא כ"כ רוצה, והפכת את הגיימבוי וראית מחיר אטרקטיבי כלשהו ובגלל המחיר החלטת לקנות את הגיימבוי. וכשהגעת לקופה המוכרת טענה שהמחיר גבוה ב-100 שקלים.

אז במקרה הזה, הילד שלך לא ישאר דומע, אלא יזכה לקבל את הקיימבוי במחיר שהוצג בחנות, לכלל העוברים והשבים.

במקרה שלי, בעת ביצוע העיסקה הייתה הסכמה הדדית, שהסכום שצריך להיות משולם הוא 150 ש"ח. וכך היה.

אם נשארה על המוצר במחסן מדבקה ישנה, או נדבקה אליו בטעות מדבקה של מוצר אחר, זה לא רלוונטי ולא משנה את אופי העסקה.

במיוחד שמדובר ברשת עם מחירים אחידים ולא מקום פרטי שכל לקוח מקבל ממני מחיר שונה.

כמו שכתבתי לך בתגובה הראשונה שלי לתגובה הראשונה שלך, וכמו שפאלו כתב, אולי לא קראת בעיון את הפרטים.

ואולי כן קראת וזוהי דעתך.

באופן כללי אני רואה שהרוח הנושבת היא הסכמה עם הדעה שלי.

זה די מחזק, אחרי שכמה חברים הצליחו לערער לי את הביטחון.

פורסם

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/264B6FCB-3BAF-4149-A31E-BACD52F4FA58.htm

תכלית הצגת מחיר על גבי המוצר או לגבי שירות היא להביא לידיעת הצרכן את עלות העסקה לפני ביצועה. המחיר הוא מידע מהותי וחיוני שחייב להימצא בידי הקונה כדי לאפשר לו החלטה מושכלת לגבי העסקה אותה הוא מתכוון לבצע. הצגת המחיר מאפשרת לצרכן להשוות בין מחירי מוצרים/שירותים מאותו סוג ; לוודא כי התשלום הנגבה ממנו בקופה זהה לזה המוצג על גבי המוצר/שירות ולעמוד על זכותו במקרה של הפרה קרי לשלם את המחיר המוצג על המוצר או השירות ואף לא אגורה יותר.
לא קראתי את כל הסעיפים שם אבל לעניות דעתי הלקוחה צודקת והחנות טעתה (בכך שלא עדכנה את המחיר על המוצר עצמו, וצדקה כשהחזירה כסף ללקוחה).
פורסם
תקרא שוב מה קרה, כי לא הבנת את העובדות.

כמו כן, לא הבנת את החוק.

החוק מחייב לציין מחיר נכון, לא למכור במחיר הזה, אך מאפשר לתבוע פיצוי.

פשוט לא.

כתוב בפירוש:ם קיים פער בין המחיר שהוצג על המוצר לבין המחיר בקופה, המחיר המחייב הוא זה שהוצג על המוצר, גם אם מחירו בקופה גבוה יותר.

החוק קובע כי חיוב לפי המחיר הגבוה בקופה וסירוב המוכר להחזיר לצרכן את ההפרש בין המחיר שהוצג על המוצר לבין המחיר בקופה יכול לשמש עילה לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ₪.

כלומר אם יש פער בין המחיר על המוצר עצמו (כלומר בתווית) לבין המחיר בקופה (מה שמופיע כשסורקים) אזי המחיר לחיוב הוא המחיר בתווית, לא משנה איך תנסה להפוך את זה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כפי שאמר קודמי, במקרה הזה הלקוחה צודקת.

אילו החנות הייתה מעדכנת את המחירים של המלאי - לא הייתה נוצרת כל בעיה.

צריך רק לקרוא את החוק - הוא ברור מאוד:

חוק הגנת הצרכן, התשמ''א - 1981

17ב. חובת הצגת מחיר על טובין והמחיר המחייב (תיקון: תשס"ב)

(א) עוסק המציע, המציג או המוכר טובין לצרכן יציג על גביהם או על גבי אריזתם את מחירם הכולל.

(ב) הצגת המחיר כאמור בסעיף קטן (א) תהיה -

(1) של המחיר הכולל בלבד, ורק במטבע ישראלי;

(2) במקום הנראה לעין, בספרות ברורות וקריאות.

(ג) הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) יחולו גם על טובין המוצגים על ידי עוסק לראווה בכל דרך שהיא, באופן הנותן יסוד להניח שהטובין, או טובין הדומים להם, מוצעים על ידיו לצרכן למכירה.

(ד) המחיר המחייב של טובין יהיה המחיר שהוצג עליהם בהתאם להוראות סעיף זה, אף אם מחירם בקופה גבוה מהמחיר האמור.

(ה) השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע סוגי טובין שלגביהם תהיה חובה להציג, נוסף על המחיר הכולל או במקומו, את המחיר ליחידת מידה, משקל או נפח, הכל כפי שיקבע.

פורסם
כפי שאמר קודמי, במקרה הזה הלקוחה צודקת.

צריך רק לקרוא את החוק - הוא ברור מאוד:

חוק הגנת הצרכן, התשמ''א - 1981

17ב. חובת הצגת מחיר על טובין והמחיר המחייב (תיקון: תשס"ב)

(א) עוסק המציע, המציג או המוכר טובין לצרכן יציג על גביהם או על גבי אריזתם את מחירם הכולל.

(ב) הצגת המחיר כאמור בסעיף קטן (א) תהיה -

(1) של המחיר הכולל בלבד, ורק במטבע ישראלי;

(2) במקום הנראה לעין, בספרות ברורות וקריאות.

(ג) הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) יחולו גם על טובין המוצגים על ידי עוסק לראווה בכל דרך שהיא, באופן הנותן יסוד להניח שהטובין, או טובין הדומים להם, מוצעים על ידיו לצרכן למכירה.

(ד) המחיר המחייב של טובין יהיה המחיר שהוצג עליהם בהתאם להוראות סעיף זה, אף אם מחירם בקופה גבוה מהמחיר האמור.

(ה) השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע סוגי טובין שלגביהם תהיה חובה להציג, נוסף על המחיר הכולל או במקומו, את המחיר ליחידת מידה, משקל או נפח, הכל כפי שיקבע.

האם לדעתך מדובר בסעיף המודגש על טובין המוצגים לכלל הלקוחות בחנות, או בכאלה ששוכבים במחסן ?

פורסם

מה שאתה עושה עכשיו זו התחכמות, ואפשר לטעון שכבר הוצאת מהמחסן, אז הם כבר בחזקת מוצרים שבחנות עצמה. בכ"א, יש מחיר שמוצג על המוצר, אז ההתפלפלות מיותרת

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קודם כל, אני שמח שנוצר דיון מאוד פורה בזמן כ"כ קצר.

אבל לדעתי מה שאתה וקומנדר עושים זו התחכמות כי אתם אומרים "אם כתוב אז זה צריך להיות המחיר" בלי להתייחס לשאר העובדות.

הרי העובדת הוציאה את המוצר מהמחסן כדי לספק אותו ללקוחה.

ובאותה מידה שהיה על המוצר שבמחסן תווית ישנה, יכולה הייתה גם להיות דבוקה אליו מדבקה עם כיתוב 1+1, או סתם מדבקה לא ברורה עם מספר חד ספרתי, שלדעת הלקוחה צריכה להיות הקובעת.

ואם בעל עסק כותב לעצמו על המוצרים שבמחסן מה המחיר שלהם בשבילו? כמו שאפשר לראות בחלק מחנויות החלפים.

הרי שאם תגיע לחנות חלפים ותשאל למחיר של ציריה, והמוכר יגיד לך שהמחיר הוא 150. תחליט שאתה קונה את זה ובתקש ממנו להביא לך מהמחסן, וכשיביא את האריזה תראה שכתוב עליה המספר 75, תעלה בדעתך לדרוש את המחיר שכתוב על האריזה?

אם אחת כזאת הייתה נקלעת לסיטואציה הנ"ל בחנות חלפים, סביר להניח שהיינו שומעים על זה בחדשות יום למחרת.

פורסם

זה לא משנה.

אם היית תופס את הטעות בזמן, היית יכול להוריד את התווית.

לא שמתם לב, לא הורדתם את התווית, אז נכנסתם למצב המוגדר בחוק. החוק לא מדבר על מבצעים או דברים דומים, לכן זה לא רלוונטי.

אם היינו שומעים על כך בחדשות - מצויין. אני לא יודע מה מחיר הקניה של ציריה עבור מוסך. מבחינתי אם כתוב 75 זה המחיר. המוכר יכול לזרוק לי גם 1000 שקל לציריה. איך אני בתור לקוח אמור לדעת? מה שכתוב על המוצר מחייב. זהו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...