Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סך הכול הגיוני, לחצות ככה בלילה מאחוריי מיניבוס שמסתיר אותך. 🤦‍♂️

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 21 דקות, davemustaine87 כתב:

אתה יכול לראות שמאית השניה אחרי שהיא חצתה את הכביש, היא כבר דבוקה לסמארטפון. 

כששקועים בסמארטפון, המוח בתחת. 

99 אחוז מבני הנוער שאני רואה חוצים כביש ביום יום, בכלל לא מביטים ימינה שמאלה אלא הולכים עם הראש מטה, בסמארטפון. בשילוב עם נהגים שבעצמם בסמארטפון התוצאה היא אחת.

לפני 3 דקות, dorsht כתב:

סך הכול הגיוני, לחצות ככה בלילה מאחוריי מיניבוס שמסתיר אותך. 🤦‍♂️

רגע לפני שאני עברתי, עברה שם סיוויק 2003 שנסעה עם אורות כבויים עד שהבהבתי לו כדי שידליק, כך שגם אם היא הייתה מנסה להסיק על הגעת רכב לפי התאורה - הסיוויק היה עלול לדרוס אותה.

פורסם

הכל נכון, ועדין היה צורך במשנה זהירות מצידך. 

רכב הסעות עם אורות מהבהבים שמעידים על העלאת/הורדת נוסעים, בלילה. זו סיטואציה צפויה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

נכון, לכן היה משנה זהירות מצידי. אבל לא כל נהג היה חושב על כך, ובטח שלא נוסע 30+- קמ"ש בקטע כביש כזה בלילה.

פורסם

התכוונתי אף יותר מכך. 

אישית כנראה הייתי זוחל במעבר על פני רכב ההסעות. 

להשוואה קח את ארה"ב, כשאוטובוס הסעות (ילדים) עם שלטי 'עצור' פורס אותם, והתנועה משני הצדדים חייבת לעצור ולחכות. 

פורסם
לפני 12 שעות, Tom_22 כתב:

הכל נכון, ועדין היה צורך במשנה זהירות מצידך. 

רכב הסעות עם אורות מהבהבים שמעידים על העלאת/הורדת נוסעים, בלילה. זו סיטואציה צפויה.

צפוי למי שמכיר ומבין על מה מדובר.
אני בכנות, לא חושב על זה בנסיעה, הרכב החונה הוא בנתיב הנגדי, במקסימום אחפש רכב שינסה לעקוף אותו, אבל לא הולך רגל.

פורסם
בתאריך 22.9.2025 בשעה 01:00, EliC25 כתב:

ככה נדרסים למוות...

אומנם הילד נתן ריצה מבלי להסתכל, אבל רואים מיניבוס עם האורות של הורדת הנוסעים, להפעיל שיקול דעת לחצי שניה שיש סיכוי שמישהו ירד ואולי יחצה את הכביש. בארה"ב ברגע שאוטובוס מפעיל את האורות האלו אסור לעקוף לא מאחורי האטובוס ולא ממול. בארץ אין חוק כזה אך עדיין, האורות האלו מסמנים שהנהג מבצע הורדה של נוסע ומפה יש להסיק שיש סיכוי שאותו נוסע ינסה לחצות (גם אם בניגוד לחוק, מה תדרוס אותו כי הזכות שלך?)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 44 דקות, xdmanxd99 כתב:

בארה"ב ברגע שאוטובוס מפעיל את האורות האלו אסור לעקוף לא מאחורי האטובוס ולא ממול. בארץ אין חוק כזה אך עדיין, האורות האלו מסמנים שהנהג מבצע הורדה של נוסע

זה כי בארה"ב מפעילים את האורות האלו רק כשמורידים נוסעים, בארץ נהג יפעיל את זה גם כשיעצור באמצע הכביש סתם בשביל לקנות קפה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני כשעה, לב טוב כתב:

זה כי בארה"ב מפעילים את האורות האלו רק כשמורידים נוסעים, בארץ נהג יפעיל את זה גם כשיעצור באמצע הכביש סתם בשביל לקנות קפה.

בסדר זה שאין תרבות נהיגה בארץ זה לא חדש אבל בוא לא נתחיל במשחקי השוואה, הנהגים בארה"ב הם לא פחות בבונים מבארץ בארץ כולם פשוט חופצנים והזמן שלהם יותר יקר משל שאר הנהגים, בארה"ב רוב הנהגים פשוט לא יודעים את חוקי התנועה פשוט כך, כששמים כיכר בארה"ב הם מתייחסים לכיכר כאל כוכב לכת חדש ואין להם מושג איך לנהוג. למרות שבמחשבה שניה בארץ זה אותו דבר, תוסיף עוד נתיב אחד לכיכר והופה הלכה חצי מדינה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, xdmanxd99 כתב:

אומנם הילד נתן ריצה מבלי להסתכל, אבל רואים מיניבוס עם האורות של הורדת הנוסעים, להפעיל שיקול דעת לחצי שניה שיש סיכוי שמישהו ירד ואולי יחצה את הכביש.

אתה מצפה ליותר מדי מנהגים אחרים, ולכן אמרתי לילדה שמה שהיא עשתה מסוכן. בכביש אתה צריך לסמוך רק על עצמך ולצאת מנקודת הנחה שאף אחד לא מפעיל שיקול דעת, לא מסתכל, לא מרוכז ולא בעל כישורי נהיגה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, EliC25 כתב:

אתה מצפה ליותר מדי מנהגים אחרים, ולכן אמרתי לילדה שמה שהיא עשתה מסוכן. בכביש אתה צריך לסמוך רק על עצמך ולצאת מנקודת הנחה שאף אחד לא מפעיל שיקול דעת, לא מסתכל, לא מרוכז ולא בעל כישורי נהיגה.

100%, בחניונים או בכביש עם רכבים שחונים בשול אני תמיד מאט ל10-20 קמש, ראיתי כול כך הרבה סרטונים של אנשים שפותחים דלתות מבלי להסתכל או איזה ילד קטן שדופק ספרינט בין כמה מכוניות בגלל הגובה אתה לא תראה אותו עד שיצא לכביש בזמן שאני רואה אנשים דופקים 40-50 קמש בחניונים כאילו הכול בסדר. ברגע שיש צומת או עקיפה שאני לא רואה בגלל שרכב\עצם חוסמים לי את הזווית ראיה אני לאט לאט זוחל שלא יגיע לי גאון שנוסע 40-50 קמש ויגלח לי את הטמבון, מנגד אני רואה אנשים נכנסים לצמתים אללה בבלה מצפים שיהי פנוי אין לי מושג מאיפה האומץ ראיתי יותר מדי סרטוני דאש קאם שעכשיו אני פארנואיד אבל כמו שאמרתה אני לא סומך על אף אחד חוץ ממני ואני יוצא מנקודת הנחה שכולם על הכביש לא יודעים לנהוג כך שאם מישהו דופק לי פניה שמאל\פרסה בנתיב החיצוני בכיכר אני לא יוצא מופתע. התמזל מזלי לגור בעיר מעורבת עם 5 כפרים מסבבים בוא נגיד שהיום מאוד קשה להפתיע אותי

עריכה אחרונה על ידי xdmanxd99
  • אהבתי 3
פורסם
בתאריך 22.9.2025 בשעה 01:00, EliC25 כתב:

ככה נדרסים למוות...

סוג של בערך ככה, דרסתי ווספה. 

כביש דו סטרי. רוצה לעבור את הכביש מלפני אוטובוס שעמד בתחנה. 

ווספה החליטה לעקוף את האוטובוס. 

ווספה קיבלה שקע בצורה של ברך שלי והנהג התרומם כמה ס"מ לאוויר מהאימפקט. 

(הייתי בן 14...:lol: ולמדתי משהו מהסיפור הזה)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה יודע שברווזים מגודלים מפילים גם מטוסים.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

א-הם לא חייבים להיות מגודלים כדי להפיל מטוס. 

ב-אנקדוטה מהמבחנים של מטוסים בפני פגיעת ציפורים, היה כבר קטע שבו החברה שעושה את הבדיקות קיבלו הנחייה מהיצרן של המטוס (שנכשל בכל הבדיקות) להפשיר את העוף לפני הירי שלו על המטוס... לא מצליח למצוא לינק לזה כרגע. 

ג-בתור אקס חיל אוויר, יש רק מטוס אחד שאני יכול לקבל נפשית אם הוא יפול. עדיין יהיה קשה לי עם זה, חבל על המטוס. 

ד-הזכרת לי את ההוא שנשר מקורס טיס ועבר לנ"מ, כי "אם אני לא אטוס אף אחד לא יטוס". 

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...