Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר בחירות - טייק III

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

למי תצביעו בבחירות הקרובות?  

162 הצבעות

1. 1. למי תצביעו בבחירות הקרובות?

• הליכוד ביתנו
    • קדימה
      0
    • העבודה
    • חרדים (ש"ס/יהדות התורה)
    • מרצ
    • רשימות ערביות (רע"מ-תע"ל/חד"ש)
      0
    • הבית היהודי/האיחוד הלאומי
    • יש עתיד
    • עם שלם
    • עוצמה לישראל
    • אחר (נא לפרט בגוף השרשור)

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, נניח לרגע שאני טועה.

אתה רוצה עוד 4 שנים עם ראש ממשלה שלא עושה כלום על מנת לשפר את המצב בחברת חשמל? עוד 4 שנים עם ראש ממשלה שלא משחרר קרקעות? עוד 4 שנים עם ראש ממשלה שמעלה מיסים על מנת להחזיק את הממשלה גדולה מדי (היו 36 שרים אם אני לא טועה).

אני לא. אני רוצה מישהו שישנה את השיטה שהמדינה מתנהלת ובהחלט הגיע הזמן.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 473
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמיר אתה צודק בזה, וגם אני לא רוצה עוד 4 שנים עם ביבי.

אני רוצה תיעדוף של הכספים שיושקעו בתחומי הקו הירוק ולא מחוצה לו.

אני רוצה שיפתחו את התקציב של צהל שחורג מדי שנה בכ-12 מליארד שקל ממה שהוקצה לו

אני רוצה שיפסיקו לנסות להפחיד אותנו (פעם זה טורקיה, פעם זה הפלסטינאים באו"ם, פעם זאת איראן, פעם זה נשק כימי בסוריה, פעם זה חיזבאללה ופעם חמאס וחוזר חלילה) כדי לשתות לנו עוד כסף שיועבר לצה"ל.

אני רוצה תח"צ בשבת

אני רוצה עיתונות ותקשורת חופשיות

אני רוצה השקעה בחינוך, וחינוך לדמוקרטיה ולא לתאוקרטיה (5 שנים אחרונות החינוך החרדי קיבל 7.2 מליארד שקל בשביל להנציח את הבורות)

אבל יש דברים שבאמת לא הוא אשם בהם. מעטים, אבל קיימים :) הוא רק לא פעל בנושאים האלה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אם הייתי מסתכל על האינטרס הקטן והצר שלי הייתי מצביע לשלי אבל אני לא, אני מצביע ללפיד כי המדינה יותר חשובה לי מהעתיד הפרטי שלי.

יפה מאוד

הקישור הראשון: הביטוח הלאומי: הטבות המס מגיעות בעיקר לעשירים

הדו"ח הזה מוטה אג'נדה. קצת קשה להבין מהכתבה מה בדיוק הענין. האם זה לא מפוקפק להגיד שמשפחות שמרויחות יותר מ 42 אלף ש"ח בחודש מקבלות חצי מההטבות? לי זה נשמע לא יאומן.

אבל נניח שהכוונה להטבות הפנסיה.

לדעתי התופעה הגיונית. המדינה מעונינת שאנשים יחסכו לפנסיה ולצורך זה נותנת הטבת מס עד תקרה. לדעתי ללא הטבת מס רוב האנשים לא יחסכו. מה שלא כתבו בעיתון הוא שבגיל הפנסיה, האנשים ישלמו מס הכנסה על הפנסיה מעבר לסכום מסוים. יוצא כי מדובר יותר על דחיה של תשלום המס ולא הטבה של ללא מס.

ברור שמי שמרויח מעט יקבל הטבה קטנה עד אפס כי הוא פשוט לא משלם מס הכנסה או משלם מעט.

בנוסף, בשורה התחתונה, מדובר על הטבת מס ולא על מתנה (כפי שמקבלים החרדים). בעצם זה די כאילו. ניתן להציג את זה כאילו אנשים משלמים מס מסוים, ואם לא יפקידו לפנסיה, ישלמו יותר מס.

הקישור השני: איך חילקנו לעשירים 40 מיליארד ש"ח

גם פה מעוותים את המציאות ואולי גם משקרים.

טוענים שבמשבר של 2008 פישר קנה הרבה דולרים (כדי לשמור על שער השקל) ולא היה בזה צורך.

הטענה ממש לא נכונה. כן היה בזה צורך. חלק גדול מיצוא הישראלי תלוי מאוד בשער המטבע והתחזקות השקל בהחלט יכולה להפיל את היצוא ולסגור מפעלים, או שמפעלים יעבירו חלק מהיצור לארצות זולות. ב 2 המקרים האבטלה בארץ תגדל, ולא כולם יכולים לעבוד בהייטק.

הנגיד פישר כן טעה, אבל בנושא המשכנתות. היה צריך להקדים את צעדיו בענין המשכנתאות, ואם היה עושה אז מה שעשה כעת, יתכן מאוד שחלק גדול מהתיקרות הדירות לא היה קורה.

בכתבה גם אומרים שב2008 האוצר נבהל ונתן הטבות מס ענקיות ליצואניות הגדולות.

לא ברור על מה הוא מדבר. יתכן שכוונתו לפרשת הרווחים הכלואים (שבהחלט מקוממת) אלא שהתחילה לפני כ 10 שנים ולא ב 2008, ואם כך זו הטעיה.

הוא גם יורד על ה BSA והתביעות נגד מי שהעתיק תוכנה. גם אם הוא צודק בזה, זו הטעיה לקשור בין החברות היצואניות הגדולות ובין הBSA. מה הקשר בכלל?

הקישור השלישי: מערכת המס ושחיקת מעמד הביניים – קצבאות לעשירים

הטענה שקימת אפלית מס: הרבה מס על שכר ומעט מס על רווחי הון והשכרת נדל"ן.

פה הטענה דווקא נכונה אלא שהבעיה היא מסובכת. גבית מס היא פשרה בין צדק ובין מה שמעשי. יתכן שצריך להעלות קצת את המס על רווחי הון ונדל"ן, אבל מצד שני הממשלה רוצה שיהיו השקעות בארץ (גם של משקיעים זרים) ולא רוצה שהכסף יברח לחו"ל. השאלה היא איפה בדיוק האופטימום.

חוץ מזה אם משוים נכון, הפער קטן יותר. הרי מס בריאות וביטוח לאומי הם (לפחות אמורים להיות) תשלום עבור שירות (כלומר אנו משלמים, והחרדים מקבלים שירות). אם משוים רק את מס ההכנסה למס רווחי הון הפער קטן יותר.

אני רוצה תיעדוף של הכספים שיושקעו בתחומי הקו הירוק ולא מחוצה לו.

אני רוצה שיפתחו את התקציב של צהל שחורג מדי שנה בכ-12 מליארד שקל ממה שהוקצה לו

...

אני רוצה תח"צ בשבת

אני רוצה עיתונות ותקשורת חופשיות

אני רוצה השקעה בחינוך, וחינוך לדמוקרטיה ולא לתאוקרטיה (5 שנים אחרונות החינוך החרדי קיבל 7.2 מליארד שקל בשביל להנציח את הבורות)

אבל יש דברים שבאמת לא הוא אשם בהם. מעטים, אבל קיימים :smile: הוא רק לא פעל בנושאים האלה.

נכון מאוד. לדעתי מה שכתוב פה יקרה גם אם ביבי לא יהיה בשלטון, גם אם לא באותה כמות. והסיבה היא שיטת הבחירות שמכריחה את הממשלה למכור אותנו לחרדים ועוד.

יהודה

פורסם

השאלה שלי היא כזו:

ביבי משחק על העניין הבטחוני, כביכול. הוא היחיד שיעמוד בפרץ מול כל האיומים.

ואני שואל:

* לפני כמה חודשים כבר כולם ידעו שהוא הולך לתקוף את הכור(ים) האיראני(ים). נאום הפ33ה של ה"רואד ראנר" היכה גלים בעולם. הוא רב עם אובמה וכו' וכו' כדי להציל את מדינת ישראל מ-כיליון. האם הבעיה התנדפה בזכות הטיפול הנחוש?

* חמסטאן כבר מזמן נעלם מרצועת עזה. על תהלוכות בגדה של התנועה המשוקצת אין מה לדבר. האם גם כאן הכל מעשה ידיו?

נדמה (לפי תגובות מזדמנות ברחוב) שרוב החלכאים והנדכאים אמנם כועסים על ביבי שהכניס להם את האלמנט ב-4 השנים האחרונות, אבל בהחלט מוכנים לסלוח על כך בגלל שהוא זה שמגן על מדינת ישראל הקטנה מהאיומים הקיומיים עליה.

מי שהולך להצביע ביברמן, באמת חושב שביבי הוא האיש שיעמוד ללא מורא מול איומים מהם יאיר/שלי/ציפי יקרסו? מעניין אותי לדעת.

דווקא בגלל שהוא נתפס כאיש שישמור על בטחון המדינה - איך זה מתיישב לכם עם מעשיו בפועל? לא ברור לכם שמדובר בגרסה האשכנזית של הערס השכונתי שעושה אבו-עלי על כולם ומשתפן ברגע שמישהו עושה עליו אפצ'י?

אגב, התקווה הלבנה הבאה (AKA נפתלי בנט). בהנחה שאכן אמר את הדברים המיוחסים לו:

http://news.walla.co.il/elections/?w=/2780/2599006

זה האיש שהייתם רוצים לראות בהנהגת המדינה? אחד שמצהיר (בלשון רכה אמנם) כי היה מסרב לפקודה, כי היא לא נראית לו (לא ממש משנה מה הפקודה. ברגע שהגבול נחצה כל אחד יכול להחליט את מה שנוח ומתאים לו. קוראים לדבר הזה אנרכיה)?

פורסם

מה שקורה עם ביבי זו טקטיקת שליטה של הספר 1984 בצורה מושלמת.

אולי בלי האזנות כל היום ובלי שיהיו ממש בתוך המוח שלך אבל בהחלט עם האלמנט של הרתעה מהחלפת השלטון והפחדת אנשים לתוך אמונה שהמנהיג מגן עליהם מסכנות מדומות או אמיתיות.

חבל שאותו מנהיג ש"מגן" על המדינה גם דואג שהעם יישאר במצב רע ויפחד להצביע למישהו אחר, שסביר להניח שירצה לפתור את הבעיות האמיתיות, ולא אלו שממציאים או מנציחים במטרה להשאר עם השלטון בידיים מתוך פחד.

פורסם

תשמע, אני ממש לא ממצביעי בנט, אבל לפחות פיו ולבו שווים, מה שא אפשר לומר על יו״ר המפלגה שלה אצביע, שלי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תשמע, אני ממש לא ממצביעי בנט, אבל לפחות פיו ולבו שווים

אז זהו, שלמרות שמדובר על תחושת בטן בלבד (כי עד כה, האיש הוא נופת צופים, לפחות כלפי הציבור),

משהו אומר לי שאם הוא יגיע יום אחד בה החלטותיו משפיעות על חיי (ו/או שאר אזרחי ישראל), טוב לא ייצא מזה.

כאמור, אין לי תימוכין בכתובים, אבל משהו באיש ומה שהוא משדר כלפי חוץ מעורר בי אי-נוחות גדולה.

מקווה שאני טועה.

פורסם

צריך לעשות חריש עמוק במערכת החינוך,

,עם אנשים שלא מבינים מה זה דמוקרטיה, זכויות אזרח, שיוויון, לימין יהיה תמיד רוב.

הימין חוגג על בורות ובערות.

פורסם

דת. תחליף את המילה ימין במילה דת.

וזה לא משנה אם זה הימין, השמאל, האמצע, מקדימה, מאחורה, מלמעלה או מלמטה, הדת היא זו שחוגגת על הבורות והבערות, וכל ממשלה תעדיף שהדת תהיה לצידה מאשר נגדה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

התגובה הכי נכונה שקראתי עד עכשיו בשרשור הזה. אני מכיר המון אנשים משכמם ומעלה שהם ימנים, אבל הכח האמיתי של הימין נמצא בידיהם של האנשים הלא מלומדים, שלא השכילו מבחינת לימודים או חכמת חיים.

אני מזמין אתכם לצפות בסרטון של חברת הכנסת מירי גרב בנאומה בבית ברל, ותבינו לבד איך הימין מקבל את רב ההצבעות שלו. בעזרת מופע סטנדאפ שכולל עברית קלוקלת, זריעת ארס ושנאה, והאשמות חסרות שחר. בסופו של יום, בבית הספר שלי, מוסי רז קיבל שריקות בוז צורמות (גם מכיוון הנהלת בית הספר), לעומת אלכס מילר שזכה למחיאות כפיים סוערות, שמירב דבריו בנאומו כללו דברים הדומים לאלו של מירי גרב.

פורסם
דת. תחליף את המילה ימין במילה דת.

וזה לא משנה אם זה הימין, השמאל, האמצע, מקדימה, מאחורה, מלמעלה או מלמטה, הדת היא זו שחוגגת על הבורות והבערות, וכל ממשלה תעדיף שהדת תהיה לצידה מאשר נגדה.

אני לא חושב שצריך להאשים את האמונה הדתית, אלא את אלה שמתיימרים לייצג את היישות העליונה ועושים את עצמם לנציגיו עלי אדמות. אין לי בעיה אם אדם שמאמין ביישות כזו, יש בעיה עם מי שמבטל את עצמו ומחשבותיו בפני פירוש שאדם אחר נתן לרצון האל (אם אותו אל אכן קיים). אולי, אם הייתי נוכח במעמד מתן תורה, הייתי מאמין גם אני בקיומו של אותו אלוהים ובעליונותו על כולנו. במצב הנוכחי, אני בהחלט מוצא צורך בהפעלת מחשבה עצמאית, בוודאי עם "פרשנים" בדמות חלק גדול מהרבנים דהיום.

"אדם פיקח היה זה אשר בדה מליבו את האלוהים"...

אפלטון, 427-347 לפני הספירה.

פורסם

השיטה הקפיטליסטית האמריקאית לפיה אדם לא יכול מעשית לרוץ אם אין לו הרבה מאד כסף עושה סלקציה די טובה. עד שלא הוכחת הצלחה - אל תהיה מנהיג. יותר טוב מפוליטיקאים שעשו את העסקנות עיסוקם היחיד מימיהם באגודות סטודנטים ולא עשו שום דבר פרודוקטיבי מעולם. (כן,למוכר רהיטים ברים אני קורא פרודוקטיבי ובוודאי לגנרל או יזם עם כספי אקזיט כמו בנט,לעומת זה ליוצאי ישיבות/מסלול תה בהסתדרות/ועדים - לא,גם אם הועד הוא באירגון לכאורה פרודוקטיבי)

• תוכן חדש...