Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוסף ZDDP לשמן מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל ההיתפלפלויות בנושא שמני המנוע ותוספים מתוספים שונים, מזכירים לי משפט שסבתי עליה השלום היתה אומרת בלאדינו צחה - "בן אדם מחפש לקנות צרות בכסף".

האסקורט שירתה בצה"ל ובמשטרה, ובשנים האלו השתמשו בשמן מנוע ממוחזר (!) והכל עבד טוב, למה להתחכם ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא הרגשתי ששיניתי את דעתי, אם כי "רק חמור לא משנה את דעתו" - כפי שאמר עזר ויצמן.

הרי ציטוט:

Back before 1988, normal amounts of ZDDP could be found in our domestic oils. The API grade “SG” oils contained in excess of 0.12% ZDDP by weight. The API grade of oil prior to this was “SF” and had ZDDP concentrations in excess of 0.15%.
כך שאם אתה מצליח להשיג שמנים אלה אין צורך בתוסף.

אבל האם אתה בטוח שהאנרגיה (והדלק) הכרוכים בהשגתם שווה את החיסכון? זה רק חלק ממה שהתכוונתי ב"חיסכון בכל מחיר".

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
כל ההיתפלפלויות בנושא שמני המנוע ותוספים מתוספים שונים, מזכירים לי משפט שסבתי עליה השלום היתה אומרת בלאדינו צחה - "בן אדם מחפש לקנות צרות בכסף".

האסקורט שירתה בצה"ל ובמשטרה, ובשנים האלו השתמשו בשמן מנוע ממוחזר (!) והכל עבד טוב, למה להתחכם ?

מי ביצע את המיחזור - חפר, או יצרן רציני? ומה בדיוק פסול בשמן ממוחזר, לדעתך? והאם זה שקבע את תכולת התוספים שבו? לפעמים חוכמת הסבתא היא בדיוק מה שהיא.

פורסם

כך שאם אתה מצליח להשיג שמנים אלה אין צורך בתוסף.

אבל האם אתה בטוח שהאנרגיה (והדלק) הכרוכים בהשגתם שווה את החיסכון? זה רק חלק ממה שהתכוונתי ב"חיסכון בכל מחיר".

קניית שמן "סונול" בחנות ברח' שונצ'ינו בת"א צורכת הרבה פחות אנרגיה (ובודאי פחות כאבי ראש 8) ) מאשר הזמנת תוסף ZDDP מארה"ב.

עודד

פורסם
קניית שמן "סונול" בחנות ברח' שונצ'ינו בת"א צורכת הרבה פחות אנרגיה (ובודאי פחות כאבי ראש 8) ) מאשר הזמנת תוסף ZDDP מארה"ב.

גם זה לא תמיד. למשל לא אם אתה בארה"ב במקרה, קונה שמיניית בקבוקונים ב 25 דולר ל 8 השנים הבאות ויכול אחרי כן להשתמש בכל שמן שתחפוץ. שם אפילו הביאו לי את החבילה לבית, ולא הייתי צריך לנסוע לשום מקום, אפילו לא לשוונצינו, שלא לדבר על לחנות שם...

פורסם
מי ביצע את המיחזור - חפר, או יצרן רציני? ומה בדיוק פסול בשמן ממוחזר, לדעתך? והאם זה שקבע את תכולת התוספים שבו? לפעמים חוכמת הסבתא היא בדיוק מה שהיא.

השמן הצבאי נקרא 28\30 והוא מוחזר ע"י אחת מחברות הדלק הגדולות.

השמן השרוף היה נאסף בחביות, ולאחר מכן היה מועבר למיחזור.

אין לי מושג איך איכותו, אבל ברכבים "חומים" ובמכוניות לבנות ישנות הוא תפקד היטב.

אני בכל מקרה משתמש בשמן 20\50 מינראלי (דלקול), מסנן שמן מקורי ודואג להחלפה מידי שנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
איפה אפשר לקנות את זה? - רן

אפשר לקנות מעופר ofes ב- 60 ש"ח. הבנתי שהוא הביא כמות.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

עודד ,אין צורך להזמין מארה"ב את אותו תוסף אפשר לקנות בפתח תקוה כפי שאני קניתי.

בהנחה שאדם ממוצע לא יקנה כמות אלא 2 יחידות אז זה עולה שם כ-12.5 $ לבקבוק . אני שילמתי 60 שקלים לאותו בקבוק בדיוק.

לדעתי זה מחיר הוגן ביותר.

אריק

פורסם

בזמן האחרון נפתחים הרבה דיונים בנושא אז אני רק אוסיף שקצת בדקתי באינטרנט ומצאתי את הטבלת ערכים הבאה לגבי כמות ZDDP בסוג השמן:

SM newer than 2004

SL 2004 and older

SJ 2001

SH 1996

SG 1995

SF 1988

SE 1979

SD 1971

SC 1967

SB 1951

Levels.....

Grade Zinc, Phos

SM MAX 800

SL/SJ 1000-1400

SH 1000-1400

SG 1000-1400

SF 1000-1400

SE 1000-1200

SD 1000-1200

SC 1000-1200

SB 1000

SA 0

אפשר לראות שחוץ משמן SM, כל סוגי השמן בערך באותם ערכים של ZDDP. כמו כן, ממה שקראתי באינטרנט, לא מומלץ להוסיף ZDDP לשמן שיש בו כבר מספיק ZDDP.

http://www.bobistheoilguy.com/forums/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2046777

פורסם
גם זה לא תמיד. למשל לא אם אתה בארה"ב במקרה, קונה שמיניית בקבוקונים ב 25 דולר ל 8 השנים הבאות ויכול אחרי כן להשתמש בכל שמן שתחפוץ. שם אפילו הביאו לי את החבילה לבית, ולא הייתי צריך לנסוע לשום מקום, אפילו לא לשוונצינו, שלא לדבר על לחנות שם...

לא צריך לאגור שמן לעתיד. נהפוך הוא, בארה"ב עד היום מייצרים שמנים שמותאמים במיוחד למכוניות קלאסיות לפי פלח השנים שלהן. כל חברה גדולה שמכבדת את עצמה שם מציאה ליין שמנים כאלה.

השמן הצבאי נקרא 28\30 והוא מוחזר ע"י אחת מחברות הדלק הגדולות.

השמן השרוף היה נאסף בחביות, ולאחר מכן היה מועבר למיחזור.

אין לי מושג איך איכותו, אבל ברכבים "חומים" ובמכוניות לבנות ישנות הוא תפקד היטב.

אני בכל מקרה משתמש בשמן 20\50 מינראלי (דלקול), מסנן שמן מקורי ודואג להחלפה מידי שנה.

אמת ויציב, עד היום צה"ל הוא ממחזר השמנים הגדול ביותר. כמעט 100 אחוזים מכל החלפת שמן הולכת למיחזור. מה שבטוח לומר שבצה"ל הייתה מודעות לעניין עוד הרבה לפני שבאזרחות.

שמן ממוחזר זהו שמן אשר עובר ניקוי של המזהמים שבו כמו פיח, אפר וכיוצא בזה ולאחר מכן מוספים לו תוספים מחדש. שמן כזה נמכר בהנחה ממחיר שמן "בתול" מיכוון שלא הושקעה בו כל האנרגיה לייצירתו כמו שמן חדש.

חן, לגבי הדלקול, האם הרכב אוכל לך שמן?

עוד דבר, האם רכב שנוסע על 20W-50 יכול לעבוד על 15W-40?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...