Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה אתה מציע ליאור?

הרי אנחנו קובעים כל פעם מחדש מי ינהיג אותנו,

ומי יקבע את החוקים במדינה.

בדיחה משעשת.

כמאמר הביטוי, "מדוע הכלב מכשכש בזנב? כי הכלב חכם יותר מהזנב. אילולי הזנב היה חכם יותר, הזנב היה מכשכש בכלב."

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין עליכם יפי הנפש של הפורום!!

תמיד יהיו אלה שהם עושים הכל על פי החוק נוסעים 90-100, חס וחלילה שזה יהיה 110.

תמיד עם שני ידיים על ההגה.

בקיצור החוק לא מטומטם אלא האכיפה עליו...דו"ח שטותי למסחטת הכספים של המדינה.

גאה להיות יהודי אך לא תמיד גאה במדינת ישראל.

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם
שים לב למשפט הראשון בהודעה - "בית המשפט הטיל עליך קנס או משטרת ישראל המציאה לך הודעתתשלום קנס בשל עבירה כמפורט להלן ולא שילמת את הקנס עד היום" משמע - מר סרגיי לא שילם קנס שהוטל עליו, וקיבל כעת הודעה נוספת עם תוספת פיגורים בסך 10 ש"ח.

נכון, רק שהבחור הציג את הדו"ח כדו"ח הראשון שהתקבל מעולם והשאלה שלי אם יש מצב בו האכיפה על העבירה הספציפית הזו יכולה להתבצע באופן אוטומאטי מבלי ידיעת הנהג, בדומה לצילום של מצלמת רמזור/מהירות (באור יום).

פורסם
חמישה תווים.

אם כך , מדוע אינך מתייצב בתחנת המשטרה הקרובה להתוודות על העבירה?

ולמה אני לא מתייצב? כנראה שנינו יודעים דברים שאחרים לא.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
כשמחזיקים את ההגה בשתי הידיים, עדיין יש יד אחת ששולטת והיא הדומינטית,והיד השניה נחה...נחה על ההגה

(מעניין למה משענת יד באה יחד עם האוטו)

חברים, מה שגורם לתאונות זו המהירות,

אם כולם היו נוסעים 30 כשצריך

או 50 בכביש עירוני

או 90 בכביש המיועד לכך,ולא מעבר לכך. תאמינו לי התמונה היתה נראת אחרת

בכביש 90 אני מגיע למהיריות של 100 105....אולי לפעמים 110....

ורוב המכוניות או צופרות לי, או מהבהבות לי, או עוקפות אותי

כולם פשוט טסים כמו טייסים. ובמקום לשחק בפיפי קקי, צריך להתחיל לתפוס את העבריינים האמיתיים.

אחרי זה נוכל לדון על אם זה מסוכן לנסוע אם יד אחת או רגל אחת.

בולשיט, פשוט בולשיט. היד שלך נחה על ההגה? עם צורת נהיגה כזו, כנראה שכל מהירות מעל ל-30 קמש אכן מסוכנת.

ול-Yogevv, כן, אני תמיד נוסע עם שתי הידיים על ההגה. לא, אני לא תמיד נוסע על 90-100. מה הקשר?

על מהירות מקסימלית הגיונית לתנאי הדרך אפשר להתווכח. על מה נדרש מהאדם הממוצע כדי לשלוט ברכב בזמן שהוא נוהג בו, כבר קצת יותר קשה להתווכח. אבל עזוב, אני רק לא מבין למה אתה לא תמיד גאה להיות במדינת ישראל. הרי המשנה שאתה ואחרים פה מציגים היא הישראליות האולטימטיבית - "אני יודע הכי טוב, ולא יעבדו עלי".

יש אגב חוקים שאתה כן מתייחס אליהם באופן כללי? או שרמזורים ותמרורי עצור אלו גם דרכים מתוחכמות לגרום לך לשלם עוד למדינה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני רוצה להבהיר שמשטרת ישראל לא רושמת דוחות על עבירה זו כבר מספר שנים.

אף שוטר לא רושם את העבירה הזאת מהסיבה הפשוטה שגם אם ירצה לרשום, הסעיף על העבירה הזאת הוצא מחוברת נוסחי האישום שממנה רושם השוטר את הסעיף הרלוונטי.

מה שקורה בדרך כלל בתיקים בהם יש פגמים ברישום הדוח, התובע מעדיף להחליף את סעיף האישום משימוש בטלפון בזמן נהיגה לסעיף קל יותר של נהיגה ללא שתי ידיים על ההגה, העיקר להשיג הרשעה.

פורסם

בסוף כל הכועסים צדקו. אכן מאוד בלתי סביר לקבל דו"ח רק על אי החזקת ההגה ביד אחת. אני רועה לעיתים מספיק קרובות שלא מחזיקים את ההגה כלל. יש אכיפה מעטה בכביש, וכל נושא החזקת ההגה ביד אחת לא מקבל עדיפות, כפי שהוא גם לא צריך.

בואו אני אספר לכם מה קרה בדיוק עם הקנס הזה, באדיבותה הרבה של מערכת המשפט בישראל.

הנהג קיבל דו"ח על שימוש בטלפון בזמן נסיעה וביקש להישפט על העבירה.

כאשר הגיע לבית המשפט הגיע להסדר עם התביעה שהוא יודה בעבירה של אי החזקת ההגה בשתי ידיים והתביעה תחליף את סעיף האישום משימוש בפלאפון לאי החזקת ההגה בשתי ידיים.

כך כל הצדדים יוצאים מרוצים.

התובע מבסוט שסגר עוד תיק ונרשמה עוד הרשעה במינימום זמן.

בית המשפט מבסוט שהגיעו להסדר וחסכו לו זמן שיפוט יקר.

הנהג מבסוט שהוא הורשע בעבירה קלה יותר וצריך לשלם קנס קל יותר ללא נקודות.

ורק האזרחים שומרי החוק צריכים לבכות שיכולת ההרתעה של המשטרה היא אפסית בין היתר בגלל מקרים כאלה.

אייל, הפצצת, שאפו. סחתיין על הבירור והביאור.

תגייס למשטרה יותר אנשים כמוך. תאמין לי שזה לא יזיק.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם
אם כך , מדוע אינך מתייצב בתחנת המשטרה הקרובה להתוודות על העבירה?

ולמה אני לא מתייצב? כנראה שנינו יודעים דברים שאחרים לא.

למה? כי אני עבריין, וגם אתה. מספיק להתווכח עם עובדות. הויכוח הזה אפילו לא איתי, אלא עם מי שהמציא את השפה העברית. במידה ויש למישהו בעיה עם המושג עבריין, אז שיפנה לאקדמיה ללשון העברית.

אייל, הפצצת, שאפו. סחתיין על הבירור והביאור.

תגייס למשטרה יותר אנשים כמוך. תאמין לי שזה לא יזיק.

כן אייל, אולי תתגייס למשטרה :lol::wink:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בולשיט, פשוט בולשיט. היד שלך נחה על ההגה? עם צורת נהיגה כזו, כנראה שכל מהירות מעל ל-30 קמש אכן מסוכנת.

ול-Yogevv, כן, אני תמיד נוסע עם שתי הידיים על ההגה. לא, אני לא תמיד נוסע על 90-100. מה הקשר?

על מהירות מקסימלית הגיונית לתנאי הדרך אפשר להתווכח. על מה נדרש מהאדם הממוצע כדי לשלוט ברכב בזמן שהוא נוהג בו, כבר קצת יותר קשה להתווכח. אבל עזוב, אני רק לא מבין למה אתה לא תמיד גאה להיות במדינת ישראל. הרי המשנה שאתה ואחרים פה מציגים היא הישראליות האולטימטיבית - "אני יודע הכי טוב, ולא יעבדו עלי".

יש אגב חוקים שאתה כן מתייחס אליהם באופן כללי? או שרמזורים ותמרורי עצור אלו גם דרכים מתוחכמות לגרום לך לשלם עוד למדינה?

מה הקשר בין מחט לתחת!!

ואי אפשר להתווכח על מהירות מקסימלית בתנאי דרך החוק קבע 100 ואתה תנהג לפי תנאי הדרך?!..אז מה אתה שונה מאיתנו עברייני תנועה שכמונו!

עבירה של רמזור אדום או אי עצירה בתמרור עצור, זהה לנהיגה בשני ידיים?!...וכן והקנס זאת דרך חליבה נוספת של המדינה כי צריך כבר לשלול לכמה חודשים אנשים שלא עוצרים בעצור או ברמזור אדום ולא מתייחסים לשני חוקי תנועה חשובים כאלו!

שבת שלום!

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם
חשבתי שאייל שוטר, או שהתבלבלתי?

כן הוא שוטר, בגלל זה שמתי קריצה.

הנה תמונה שלו בכנס השוטרים:

steven-seagal-lawman-ae1.jpg

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מה הקשר בין מחט לתחת!!

ואי אפשר להתווכח על מהירות מקסימלית בתנאי דרך החוק קבע 100 ואתה תנהג לפי תנאי הדרך?!..אז מה אתה שונה מאיתנו עברייני תנועה שכמונו!

עבירה של רמזור אדום או אי עצירה בתמרור עצור, זהה לנהיגה בשני ידיים?!...וכן והקנס זאת דרך חליבה נוספת של המדינה כי צריך כבר לשלול לכמה חודשים אנשים שלא עוצרים בעצור או ברמזור אדום ולא מתייחסים לשני חוקי תנועה חשובים כאלו!

שבת שלום!

יוגב

לא כ"כ הבנתי את המשפט הראשון שלך. אם אני נוסע ב110 קמש במקום בו החוק מאפשר לנסוע ב-100, אז אני עבריין, כן. נדמה לי שניקו כבר תמצת את זה (ולא רק הוא, הרבה יותר מפעם אחת).

זה שלפי החוק הישראלי אני עבריין, לא אומר שאני לא יכול (על סמך הנורמות הקיימות במדינות אחרות בעולם, מחקרים, שיעורי נהיגה מתקדמת שלקחתי כדי לשלוט טוב יותר ברכב וכו') לטעון שהחוק הוא לא סביר, ושאני לא מסכן איש כשאני נוסע מעל למהירות המותרת.

על סמך מה אתה מבסס את הדעה שלך שהחוק שמחייב להחזיק את שתי הידיים על ההגה נועד כדי לחלוב ממך כסף? יש לך הוכחות כלשהן (שוב, מחקרים, חוקים במדינות אחרות וכו') שמראים שבפועל נחוצה רק יד אחת כדי לתעפל את ההגה?

אתה שואל מה הקשר בין זה לבין עבירות אחרות? לדעתי האישית, חלק ניכר מהעבריינות בכבישי ישראל נובע מהאמונה של כל אדם ואדם שהוא יודע יותר טוב מה מותר ומה אסור, שהחוקים קיימים רק כדי לדפוק אותו ושאין להם משמעות, ולכן אפשר לזלזל בהם. שוב, במקרה של המהירות המותרת אפשר באופן די מבוסס להתווכח על זה שזה באמת המצב. אולי גם יש עוד חוקים אחרים כאלו, אבל להגיד שזה שמצפים ממך לנהוג עם שתי הידיים זה רק כדי שתהייה עוד דרך לחלוב ממך כסף, זה שקול בעייני ללהגיד את אותו הדבר על הפעלת האיתותים או עצירה בעצור או הרבה דברים אחרים, שאנשים בוחרים לא להקפיד עליהם, סתם כי זה נראה להם מיותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא מבין על מה אתם עושים פה בלאגן..

הבחור שקיבל את הדו"ח - מגיע לו, הרי לא יתנו דו"ח כזה אם העברת תחנה ברדיו, הדו"ח הזה ניתן לאנשים שמאווררים את השיערות של היד מחוץ לחלון. במצב כזה, זמן התגובה מתארך, אין מה לעשות - החוק הגיוני, מן הסתם שאם תגרד את הראש לא תקבל דו"ח, גם אם תדחף אצבע לתחת על 150 קמ"ש בסדום-ערד לא תקבל דו"ח (אולי על מהירות =))

מי שבהפגנתיות עובר עבירה על חוק שהוא יודע שהוא קיים (ושכחתי עבד עד כתה ו' בערך) - שלא יתבאס כשהוא נתפס.

כמו שמישהו חכם אמר לי פעם: "היית מספיק גבר בשביל להיות גברגבר? אז למה עכשיו אתה בוכה כמו ילדה?"

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אחיזת ההגה בשני ידיים היא דבר חשוב! נכון שכולנו לעתים מורידים יד אך לרוב מדובר בסיטואציות מאוד מסוימות ולפרקי זמן קצרים, שזה בגדר הסביר, כמו הורדת ידיים לתפעול אמצעי השליטה ברכב (איתותים וכדומה). זה שלא אוכפים דברים אחרים וחשובים, או שאוכפים דברים לא חשובים - זה לא מצדיק אחיזת הגה ביד אחת!

נסיעה שיטתית ביד אחת היא דבר פסול. היא מקטינה מאוד את השליטה ובניגוד לדימוי שלה כצורה נינוחה יותר לנהוג - היא דווקא מגדילה את העומס על שרירי הזרוע והשכמות שכן הנהג נאלץ להפעיל את שרירי השכם והזרוע כדי לשמור את ההגה מיוצב נגד משקל היד האוחזת בו. שתי ידיים מקבילות פועלות כמאזניים ומאפשרות לנהוג בזרועות שמוטות.

לידיעתכם, הרדיו, הנווטן, תאי הכוסות, החלונות וכדומה - מיועדים לשימוש כאשר הרכב נמצא בעצירה, ברמזור למשל. זה מתבטא בהנדסת האנוש ברכב: מה שהיצרן רוצה שהנהג יוכל לתפעל תוך כדי נסיעה - הוא ממקם על ההגה או לידו. בנוסף, כיום האפשרות לתפעל חלק מהמערכות ברכב מנוטרלת בזמן שהרכב נמצא בתנועה.

ולגבי השטות של "יד דומיננטית" - אחיזת ההגה וסיבובו צריכים להתבצע בסימטריות על ידי שתי הידיים. רק בתנועות הגה גדולות, נותנים, ברמות הנהיגה הגבוהות, עדיפות ליד בכיוון הסיבוב שכן היא מספקת עבודת שרירים מדויקת וקלה יותר, וחזרה מהסיבוב על ידי היד השניה (כך שהעבודה זהה בלי קשר לכיוון הסיבוב).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...