Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אבקש את עזרתכם המהירה בייעוץ לרכב משומש.

אני מעוניין ברכב משומש יד 2 מסוג יונדאי אקסנט שנת 2001.

בבדיקה שעשיתי לרכב ויזואלית פנימי וחיצוני הוא נראה מעולה! האמת מדהים אפילו לשנתו. וראיתי כבר מספר כאלו.

עוד נאמר לי על ידי המוכר שהרכב עבר החלפת מנוע למנוע מפירוק שנסע פחות מ 100 אלף קילומטר.כמובן יש ברשותו שטר מכר שנתן לו המכונאי עם הרכב ממנו פורק(לטענתו זה רכב שירד מהכביש מודל 06) וכמובן מצויין שמורכב המנוע בנוכחי.

עוד שמתי לב כי הרכב ללא היסטורית טיפולים כלל לא שלו ולא של היד הקודמת.

זאת ועוד, ברשיון הרכב מצוין שם של אדם אחר שלאחר בדיקה מול המוכר התברר כי מדובר בהוא שנקנה ממנו הרכב לפני חודש ופשוט לא עשה העברת בעלות כדי לא להפסיד יד.ציין שיש ברשותו תעודת זהות ויפוי כח של האדם ואין מה לדאוג בנושא. (הסיבה למכירה לטענתו בהפרש כזה מהיר של חודש מהקניה היא כי היה מיועד לחברתו אלו כבר לא יחד). הרכב נראה ומרגיש מעולה בנסיעה. בויזואליות . הכל ממש עובד פרפקט! כואב לי לפספס הזדמנות כזו.

מה אתם אומרים ? יש סכנה בקנייה ? בהנחה שאלך למכון בדיקה לאמת קומפרסיה של המנוע ושאר הבדיקות השגרתיות.

הרי למיטב הבנתי לא ניתן לדעת באמת בן כמה המנוע הזה באמת וכמה נסע איתו.

האם יש צורך מהותי וממשי בהיסטורית טיפולים ?

אם מדובר בסוחר סמוי האם כדאי לעשות בירור עמוק יותר מולו ? או שכדאי לוותר...

עזרתכם....:-(

תודה!

פורסם

אני לא חובב החלפת מנועים וגירים. אני מודע לזה שדברים קורים אבל בדר"כ בגלל שימוש לקוי או התעללות.

אם המנוע שלו הלך מה המצב של הגיר ?

רכשתי רכב כזה (מנוע מפירוק) ואח"כ התחילו נזילות ועוד בעיות בגיר כי לא נסעו עליו אחרי ההחלפה.

אני לא ארכוש יותר רכב שהחליפו לו מנוע.

לא חסרות מכוניות ועושה רושם שזה קומבינטור שבא לעשות כמה ג'ובות על הרכב.

פורסם

נשמע כמו סוחר. יותר מידי סיפורים...

מעבר לזה, קניית רכב ללא היסטוריית טיפולים זה סיכון גדול.

לדעתי כדאי לעזוב את הרכב הזה ולהמשיך לחפש.

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

יש לי סיפור דומה קניתי רכב בלי היסטוריה של הטיפולים, למרות שהמוכר אמר שעשה טיפולים וטיפול תיימינג ומשאבת מים לפני כחודשיים . איזה בדיקה אני צריך לעשות במוסח רנו וכמה זה עולה לי?

רכב רנו מגאן שנת 2000 ידני בנזין 1.600 140.000קילומטר

Renault Megane 1.600 Black Manual

דוד אחורי REMUS

פילטר אויר פתוח Pipercross

פורסם

זאת ועוד, ברשיון הרכב מצוין שם של אדם אחר שלאחר בדיקה מול המוכר התברר כי מדובר בהוא שנקנה ממנו הרכב לפני חודש ופשוט לא עשה העברת בעלות כדי לא להפסיד יד.ציין שיש ברשותו תעודת זהות ויפוי כח של האדם ואין מה לדאוג בנושא. (הסיבה למכירה לטענתו בהפרש כזה מהיר של חודש מהקניה היא כי היה מיועד לחברתו אלו כבר לא יחד). הרכב נראה ומרגיש מעולה בנסיעה. בויזואליות . הכל ממש עובד פרפקט! כואב לי לפספס הזדמנות כזו.

מה אתם אומרים ? יש סכנה בקנייה ?

תודה!

אתה אמיתי? אתה אוכל את הסיפור הזה? שתהיה בריא... כנראה שפראיירים באמת לא מתים.

ואגב, זה שהרכב נראה טוב להפליא כנראה מעיד על תאונה קשה שעבר ולאחר מכן פחחות וצבע! ולאור כל מה שתיארת, לא אתפלא אם זה המצב.

הכל פה מסריח

אני לא הייתי מתקרב לרכב הזה בשום פנים ואופן!

פורסם

קודם כל תודה לכולם על המענה! ברור שיש יותר מידי סיפורים אצל המוכר. ודיי ברור שזה סוחר.

אתה אמיתי? אתה אוכל את הסיפור הזה? שתהיה בריא... כנראה שפראיירים באמת לא מתים.

ואגב, זה שהרכב נראה טוב להפליא כנראה מעיד על תאונה קשה שעבר ולאחר מכן פחחות וצבע! ולאור כל מה שתיארת, לא אתפלא אם זה המצב.

הכל פה מסריח

אני לא הייתי מתקרב לרכב הזה בשום פנים ואופן!

דבר שני... אין לי פה מה "לאכול". הבן אדם זורק סיפורים לאוויר לא אמרתי שקניתי את זה רק אמרתי שאין לי עדות חד משמעית להמצאות תקלה קיימת או משהו קרוב שיהיה. אני יודע שבדיקה מסודרת תאמת חלק מהחשש שלי אבל יש גם המון דברים מעבר לכך כמו עיקולים קיימים דוחו"ת נהיגה וכו' וכו' שגם פה אצטרך להזהר ומכלל הדברים הללו מראה לי ספק.

"ועל זה נאמר כשיש ספק אז אין ספק"

אגב, חברים מישהו יודע בעצם למה סוחר יסווה עצמו בחלק מהמקרים כאדם פרטי מן המניין ? חוץ מהעניין של חוסר אמון שיש לנו בסוחרים מה יש מעבר ? קראתי מה הבירוקרטיה להוצאת תו סוחר אבל זה עדין לא נראה בעייתי בשבילם לדאוג לזה נכון ?

פורסם

עזוב את הרכב וקנה משהו אחר במקום!

אין שום סיבה לקנות רכב כזה.

יש הרבה רכבים בשוק וישנם הרבה רכבים במצב יותר טוב מהרכב הזה.

סביר להניח שהתיקון היה "חפיף" כדי שיוכלו למכור אותו.

לא הייתי סומך על זה שהרכב ישרוד את ה1000 ק"מ הבאים בלי בעיות.

לא קונים מסוחר, נקודה! ובמיוחד מאחד שמסתיר דברים.

פורסם

יותר מדי סיפורים. ואפס הוכחות בפועל.

תעבור לרכב אחר.

נשמע לי כמו תרחיש קלאסי ל- הלך מנוע ברכב, מכרו אותו למוסך ב-1000 שקל- המוסך הביא מנוע מפירוק, שיחק עם הקילומראג', ניקה אותו ועכשיו מוכר לך ב-10(?) אלף.

פורסם

כן.. אני לגמרי איתכם בעניין.

חפיף.. זה רכב שקל מאוד למצוא. בלי בעיה.

תודה לכולכם בכל אופן!

פורסם
יש לי סיפור דומה קניתי רכב בלי היסטוריה של הטיפולים, למרות שהמוכר אמר שעשה טיפולים וטיפול תיימינג ומשאבת מים לפני כחודשיים . איזה בדיקה אני צריך לעשות במוסח רנו וכמה זה עולה לי?

רכב רנו מגאן שנת 2000 ידני בנזין 1.600 140.000קילומטר

אם המוכר טוען שביצע טיפול כזה - בקש לראות קבלות. אם אין לו, תצטרך להכריע אם להאמין לו או לקחת למוסך שיבדוק.

(בדיקה לא פשוטה שתעלה כמה מאות שקלים אם הכל תקין - והרבה יותר - אם לא הכל תקין)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם המוכר טוען שביצע טיפול כזה - בקש לראות קבלות. אם אין לו, תצטרך להכריע אם להאמין לו או לקחת למוסך שיבדוק.

(בדיקה לא פשוטה שתעלה כמה מאות שקלים אם הכל תקין - והרבה יותר - אם לא הכל תקין)

סבבה תודה, אבל מה צריך לבדוק? או שפשוט ספר להם את כל הסיפור ?

Renault Megane 1.600 Black Manual

דוד אחורי REMUS

פילטר אויר פתוח Pipercross

פורסם
נשמע כמו סוחר. יותר מידי סיפורים...

מעבר לזה, קניית רכב ללא היסטוריית טיפולים זה סיכון גדול.

לדעתי כדאי לעזוב את הרכב הזה ולהמשיך לחפש.

נשמע כמו סוחר - 100%

לגבי שאר לא אסכים כלל - לא מצפים לקבל היסטורית טיפולים לרכב בן 11. זו אופנה חדשה.

אף פעם לא העלתי בדעתי לשמור חשבוניות של טיפולים, יתרה מכך, מרבית הטיפולים היקרים עשיתי "בחצר האחורית" של מוסך כי לא היה לי כסף לשלם מע"מים ועבמ"ים :evil:

מה שמעניין אותי ברכב יד 2 - זה מצבו הנוכחי ולא הסיפורים שהסוחר ו/או מוכר משווקים לי.

כשזה רכב יקר יחסית - אשקיע 400 ש"ח בבדיקה במכון

כשזה רכב זול יחסית - אסתפק בבדיקה אצל מוסכניק שלי (שבדרך כלל עולה 100-200 ש"ח)

קח בחשבון שבמכון בדיקות תמיד ימצאו מה לרשום בדו"ח, הרי הם צריכים:

1) להצדיק את הסכף ששלמת להם :twisted:

2) לכסות את התחת שלהם, הרי יש את עניין האחריות שהם נותנים לרכב שעבר בדיקה.

כלומר, קח איתך לבדיקה מישהו שיכול להאמיד את חומרת הממצאים בשפה הפשוטה, או פשוט תלך לבצע את הבדיקה למוסך עליו אתה סומך.

פורסם

אגב, חברים מישהו יודע בעצם למה סוחר יסווה עצמו בחלק מהמקרים כאדם פרטי מן המניין ? חוץ מהעניין של חוסר אמון שיש לנו בסוחרים מה יש מעבר ? קראתי מה הבירוקרטיה להוצאת תו סוחר אבל זה עדין לא נראה בעייתי בשבילם לדאוג לזה נכון ?

בגלל שהרבה אנשים פוחדים לקנות מסוחר.

ובגלל שרוב הסוחרים ש"עובדים מהבית" (לא במגרש מסודר) - אינם מחזיקים בתו סוחר.

שמעתי כל כך הרבה סיפורים הזוים ושקרים מבעלי רכב (האמיתיים) שלפעמים עדיף לקנות מסוחר.

עתי האישית בנושא - לא משנה מי המוכר,

משנה מה מצב הרכב.

• תוכן חדש...