Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נשמע כמו סוחר - 100%

לגבי שאר לא אסכים כלל - לא מצפים לקבל היסטורית טיפולים לרכב בן 11. זו אופנה חדשה.

אף פעם לא העלתי בדעתי לשמור חשבוניות של טיפולים, יתרה מכך, מרבית הטיפולים היקרים עשיתי "בחצר האחורית" של מוסך כי לא היה לי כסף לשלם מע"מים ועבמ"ים :evil:

מה שמעניין אותי ברכב יד 2 - זה מצבו הנוכחי ולא הסיפורים שהסוחר ו/או מוכר משווקים לי.

כשזה רכב יקר יחסית - אשקיע 400 ש"ח בבדיקה במכון

כשזה רכב זול יחסית - אסתפק בבדיקה אצל מוסכניק שלי (שבדרך כלל עולה 100-200 ש"ח)

קח בחשבון שבמכון בדיקות תמיד ימצאו מה לרשום בדו"ח, הרי הם צריכים:

1) להצדיק את הסכף ששלמת להם :twisted:

2) לכסות את התחת שלהם, הרי יש את עניין האחריות שהם נותנים לרכב שעבר בדיקה.

כלומר, קח איתך לבדיקה מישהו שיכול להאמיד את חומרת הממצאים בשפה הפשוטה, או פשוט תלך לבצע את הבדיקה למוסך עליו אתה סומך.

כשיש ברירה כן מצפים. לצורך העניין אני עוזר עכשיו לחבר למצוא רכב יד 2 במחיר נמוך, ואני לא אבדוק רכבים ללא ספר טיפולים. למה? כי אני יכול. יש מספיק ביד 2 בעלי רכבים(ולא משנה כול כך איזה חברה) שיש להם ספר טיפולים, אז למה לי לבדוק כאלה שאין להם?

אני סומך עלייך שבתור קונה ולא מוכר, אתה תסכים איתי.

פורסם
כשיש ברירה כן מצפים. לצורך העניין אני עוזר עכשיו לחבר למצוא רכב יד 2 במחיר נמוך, ואני לא אבדוק רכבים ללא ספר טיפולים. למה? כי אני יכול. יש מספיק ביד 2 בעלי רכבים(ולא משנה כול כך איזה חברה) שיש להם ספר טיפולים, אז למה לי לבדוק כאלה שאין להם?

אני סומך עלייך שבתור קונה ולא מוכר, אתה תסכים איתי.

לא אסכים איתך - לא בתור מוכרת ולא בתור קונה.

לא רציתי להכנס לנושא, אבל ספר טיפולים מעיד על כך ש... חתמו עליו.

זה לא אומר שבאמת בוצע הטיפול,

זה לא אומר שכל המרכיבים של טיפול בוצעו (אני כמה פעמים תפסתי מוסכניקים ש"שכחו" להחליף פלאגים או מסנן דלק - :evil: ה לא ציפו שבחורה תפתח מכסה מנוע!)

וכמובן, כמובן - זה לא מעיד על איכות החומרים.

ובמחשבה שניה, מי ששומר טיפולים על רכב בן 10 - זה או פדנט חסר תקנה ששומר כל קבלה או מישהו שלא מבין מהחיים שלו ועושה זאת כי אמרו לו שטוב כך - כזה נהג בדרך כלל גם לא יבדוק את איכות הטיפול.

פורסם

ish, איך הצלחת להפוך את העובדה שיש לרכב היסטוריה של טיפולים לחיסרון?

לא כל מי שמציג היסטוריה של טיפולים שייך לקטגוריות שהיצגת (פדנט/הדיוט).

ובעניין קנייה ממוכר המסתיר את העובדה שהוא סוחר - לא להתקרב ולא לקנות!

ומנסיוני האישי הרע ,רצוי לא לקנות רכב כשהמוכר מציג ייפוי כח. קנו רכב רק מן הבעלים הרשום (וגם זה לא מבטיח שאין כאן מעשה זיוף).

כל סיפור שמספרים לכם בעל פה על מצבו של הרכב - תעדו אותו בכתב בזכרון הדברים.

פורסם
ish, איך הצלחת להפוך את העובדה שיש לרכב היסטוריה של טיפולים לחיסרון?

לא כל מי שמציג היסטוריה של טיפולים שייך לקטגוריות שהיצגת (פדנט/הדיוט).

ובעניין קנייה ממוכר המסתיר את העובדה שהוא סוחר - לא להתקרב ולא לקנות!

ומנסיוני האישי הרע ,רצוי לא לקנות רכב כשהמוכר מציג ייפוי כח. קנו רכב רק מן הבעלים הרשום (וגם זה לא מבטיח שאין כאן מעשה זיוף).

כל סיפור שמספרים לכם בעל פה על מצבו של הרכב - תעדו אותו בכתב בזכרון הדברים.

חחחח, לא, "היסטורית טיפולים" זה לא חסרון, אך מיותר להתעקש על אחת כזו עבור רכב שכבר אינו באחריאות יצרן. 8)

אני לא מסכימה איתך לגבי "לא לקנות מסוחר" - דווקא פה אפשר למצוא רכב טוב במחיר נמוך יותר

מה שכן, אני מסכימה ב-100% - העברת בעלות לעשות מול הבעלים של הרכב בלבד, לבדוק משכון ולחתום על זכרון דברים שכולל התחייבות של מוכר לשלם כל עיכול או קנס שימצא על הרכב עד תאריך ושעת העברת בעלות - הוגן.

פורסם
נשמע כמו סוחר. יותר מידי סיפורים...

מעבר לזה, קניית רכב ללא היסטוריית טיפולים זה סיכון גדול.

לדעתי כדאי לעזוב את הרכב הזה ולהמשיך לחפש.

נישמע כמו סוחר לא מורשה. קניית כל רכב זה סיכון גדול, היסטוריית טיפולים לרכב ישן וזול זה משהו שברוב המקרים לא תקבל.

לפי תיאור של פותח השרשור על מה שהוא מספר איך שהרכב ניראה - ז ניראה כמו השבחה שסוחר עשה לרכב, כלומר שטיפה וניקויי פנימי ייסודי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...