Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מדי פעם אני מצלם תכשיטים שאישתי מייצרת ואני רוצה למקצע את העניין.

יש מצלמת NIKON D7000, עדשת 18-105 ועדשת 50ממ' (1.4), כמו כן יש קופסת תאורה.

אשמח לקבל טיפים לצילום נכון של תכשיטים מבחינת כיול המצלמה, כמו כן איזו עדשה מומלצת יותר לטובת המשימה (האם יש עדשות אחרות שמומלצות יותר?).

רוב תודות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה גודל התכשיטים? יש לך לייטבוקס? איך אתה מנהל את התאורה? באילו רקעים, אם בכלל, אתה משתמש?

שווה לך אולי לבחון שימוש בעדשת מקרו כמו ה-85 או ה-105 של ניקון.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

צילום תכשיטים, בייחוד מבריקים, זו תורה שלמה ומורכבת.

אבל אני בטוח שתמצא מדריכים בגוגל...

מה שחשוב, מעבר לצד הטכני זה איזה צילום מוכר, כמה הצילום ממחיש את הגודל של המוצר (או לא, תלוי בכוונה), האם אתה רוצה צילום סטרילי או כזה ששם את המוצר בסמוך להקשר או עם דוגמנית (תלוי בתכשיט) וכו'.

בקיצור, תורה שלמה.

אז מעבר ללימוד הטכני (ולחלק מהאיכויות הטכניות הולכות לאיבוד ברשת, בכל מקרה, כך שאין טעם להקפיד על רזולוציה משובחת מדי או צבעים מדוייקים), צריך לראות אתרים מתחרים ולהבין אילו צילומים מוכרים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה על התגובות,

כאמור יש לייטבוקס (=קופסת תאורה), מדובר בתכשיטים עם יהלומים, טבעות, תליונים וכו'.

הצילום מתבצע על סטנדים של תכשיטים ללא רקע כלשהו כיוון שהמטרה היא לתת את הבמה לתכשיט.

פורסם

במקרה כזה, עדשת מקרו ייעודית תעשה את עבודתך קלה יותר (עקב minimal focusing distance קצר). צילום תכשיטים על דוגמנית זו אופרה אחרת לחלוטין.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם
הצילום מתבצע על סטנדים של תכשיטים ללא רקע כלשהו כיוון שהמטרה היא לתת את הבמה לתכשיט.

אתה טועה, המטרה היא שהתכשיט יימכר...

הבעיה עם צילום תכשיטי כסף זה שמדובר במשטחים רפלקטיבים. כלומר, שים לב למה משתקף בהם (המצלמה, עצמים כהים בחדר וכו'). לפעמים אין ברירה וצריך לתקן בפוטושופ לאחר מכן. רצוי שמה שמשתקף לא יהיה לבן לגמרי, כי אז הכסף נראה לבן ולא מטאלי, וגם עדיף לא לצלם על משטח לבן.

כמו כן, צלם ב-RAW, שתהיה לך שליטה לאחר הצילום על איזון הלובן.

אם אתה רוצה לצלם פשוט, המנע מעיוותי עדשה שמעוותים את הפרופורציות של התכשיט (כלומר, לא לצלם מתחת ל-35מ"מ.

מאקרו עובד טוב, אבל אתה מאבד את הפרופורציות ותחושת הגודל של התכשיט, וקשה לא להצליל אותו.

שים לב לעומק שדה במאקרו (אפשר רדוד, אבל זה יותר ליצירת אפקט "אומנותי").

אל "תשרוף" את הבהירים.

צלם עם חשיפה לימין (מקסימום חשיפה, בלי לשרוף את הבהירים) לקבלת משחק מקסימלי של טווח דינמי (התוצאה, יותר חיות ותלת מימדיות של התמונה.

זה ככה, מהשרוול...

פורסם

אני אחדד,

המטרה אינה למכור את התכשיט כיוון שאם הגענו לשלב בו אנחנו מצלמים אותו- זה אומר שהוא כבר נמכר. (אישתי מייצרת תכשיטים בהזמנה ועיצוב אישי, אנחנו לא מצלמים לקטלוג אלא יותר לקלסר עבודות כיוון שכל תכשיט מיוצר רק פעם אחת).

תודה על העצות המועילות!

פורסם

זה חשוב, כי אתה יכול ללכת על צילומים "אומנותיים" יותר, לא כאלו שבאים להראות תמונה יותר "עובדתית".

מה שאומר שאתה חופשי יותר להשתולל...

פורסם
אתה טועה, המטרה היא שהתכשיט יימכר...

הבעיה עם צילום תכשיטי כסף זה שמדובר במשטחים רפלקטיבים. כלומר, שים לב למה משתקף בהם

מה שהוא אמר.

Dumb-eBay-Auctioneer-209.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

איזה בעיות יש לך בצילום , מה צריך לתקן?

בתור התחלה:

טבעות הן מבריקות אז רואים עליהן כול מה שיש מסביב אז הכול צריך להיות לבן, רק העדשה צריכה להיות חשופה וגם אז צריך לשמור שלא יראו אותה.

טבעת טיפה בזוית שיראו כמה שיותר מהטבעת.

פוקוס פחות או יותר במרכז

אייל

פורסם

כמו, שרשמו לך, מומלץ רקע לבן, את האמת אם התכשיט יפה, ואתה רוצה להדגיש אותו עוד יותר (בשבילך) אני היתי הולך על רקע אפור עכבר, או רק שיכול להבליט את היהלום, אני דווקא היתי משתמש בעדשת 35 ממ, ו במקרו, תשכור עדשה ותראה מה נראה לך יותר טוב

פורסם

באיזה גופי תאורה השתמשת? כמו שחבריך קמעונאי היהלומים בטח יכולים לומר לך, גופי תאורה פלואורסצנטיים (כולל CFL), נותנים לאבנים מראה שטוח וחיוור. עדיף להשתמש בהאלוגן או לד, שנותנים ספקטרום מלא יותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...