Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי פאביה חדשה, ואני נתקל בתופעה מוזרה על השמשה של הרכב - מוקדם בבוקר או בערב כשיש טל ולחות באוויר יש מעין לכלוך על הפן החיצוני של השמשה. שטיפה עם מגבים (מים+הנוזל הכחול במיכל השטיפה) לא עוזר, הלכלוך נהיה עוד יותר ברור לעין ותחת אור הבוקר בזריחה או בערב רק עם תאורת רחוב יש השתקפות חזקה בשמשה והראות ממש גרועה..

הלכלוך מכסה את כל השמשה למעט כמה נקודות מסויימות שתמיד נקיות לחלוטין, זה נראה כמו לחות על השמשה ואם אני מעביר אצבע עליו - נשאר סימן מריחה שמנוני כזה - בפועל השמשה כבר יבשה מרטיבות כמעט לחלוטין (אחרי ניגובים) ועדיין יש מעין שכבה של הלכלוך הזה.

ניסיתי לשטוף עם סבון כלים וסקוץ', עם אלכוהול (לאחר הניקוי עם האלכוהול מיד רואים שהוא מתאדה והלכלוך חוזר..), הדבר היחיד הוא שלאחר נסיעה זמן מה - זה למעשה נעלם אבל אם אני מעמיד את האוטו לכמה דקות כמובן שנוצרת שוב הצטברות של לחות וטל (תלוי במזג האוויר) על השמשה ואז שוב לא עוזר כלום - רק לאחר נסיעה זה נעלם.

היו לי רכבים שונים ולא נתקלתי בתופעה הזאת אף פעם.. מה זה יכול להיות?

תודה לעונים.

פורסם

סבון כלים? סקוטצ'? אלכוהול?

בקצב הזה תשמיד את עזה.

חבל על השמשה שכנראה שכבר שרטת.

פשוט ולעניין, קח נייר עיתון או מטלית מיקרופייבר (יותר טוב), תפגיז אותה בחומר הכחול של החלונות של הבית.

לך לשמשה ותשפשף חזק, לבסוף תייבש הכל עם נייר שלא משאיר סיבים.

אם לא עובר, לא יודע מה הבעיה.

פורסם

כן, בוודאי בטוח.. נבדק הרבה פעמים מרוב ייאוש. כשיש התעבות על החלק הפנימי של החלון - מזגן על קירור מטפל בזה מיידית.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מוטי - תודה רבה, רעיון מעולה! בהחלט עזר להוריד את הלכלוך השומני.

הגעתי למסקנה שכנראה מקור השמנוניות הוא במיכל המתזים.. כל שפריץ יוצר את השכבה השמנונית.

זה רכב חדש ואני בטח שלא שמתי שם שום חומר שומני (רק מים מבריטה עם נוזל השמשות הכחול), אצטרך כנראה לנסות לנקות אותו - לדעתי במוסך ינסו להתנער מאחריות בעניין הזה, מה אתם אומרים?

פורסם
השתמש בספוגית הקסם לאחר שהרטבת אותה וסחטת במים בלבד .

בברכה

מוטי

סליחה על ההתעלקות, אך מאיפה אפשר להשיג את המברשת הזאת, ובאמת רק מים והספוגית אמורים לטפל בבעיה הזאת?

פורסם
מוטי - תודה רבה, רעיון מעולה! בהחלט עזר להוריד את הלכלוך השומני.

הגעתי למסקנה שכנראה מקור השמנוניות הוא במיכל המתזים.. כל שפריץ יוצר את השכבה השמנונית.

זה רכב חדש ואני בטח שלא שמתי שם שום חומר שומני (רק מים מבריטה עם נוזל השמשות הכחול), אצטרך כנראה לנסות לנקות אותו - לדעתי במוסך ינסו להתנער מאחריות בעניין הזה, מה אתם אומרים?

שמחתי לשמוע שזה עזר .

אין צורך לפנות למוסך לעניות דעתי. כנראה שכך זה מגיע מהמפעל .מכיר את התופעה מרכב חדש שרכשתי (מונית קיה ריו).

אני מאמין שעם הזמן זה ירד לגמרי.

בברכה

מוטי

פורסם
סליחה על ההתעלקות, אך מאיפה אפשר להשיג את המברשת הזאת, ובאמת רק מים והספוגית אמורים לטפל בבעיה הזאת?

זו לא מברשת אלא ספוגית והיא ניתנת לרכישה כמעט בכל מכולת שכונתית או סופר

אפשר להשתמש בספוגית בשילוב חומר ניקוי חלונות .

בברכה

מוטי

פורסם

אושריקו - זה ספוג לבן כזה, תוכל למצוא בכל סופר, נקרא "ספוגית הפלא". לכל חברה שמייצרת חומרי ניקוי יש כזה, אני קניתי של ניקול למשל אבל נראה לי כולם אותו דבר.

מוטי - יש לך הערכה כמה זמן זה יקח? לא בא לי להתעסק עם ניקוי המיכל, נראה לי קצת בעייתי.

פורסם

מוטי - יש לך הערכה כמה זמן זה יקח? לא בא לי להתעסק עם ניקוי המיכל, נראה לי קצת בעייתי.

סליחה,אבל לא ירדתי לסוף דעתך : על איזה ניקוי מיכל אתה מדבר ? דיברנו על חלונות :roll:

ניקוי החלונות אורך מספר דקות ותו לא. עוברים עם הספוגית ומנגבים.מקסימום פעמיים תהליך.

בברכה

מוטי

פורסם

אהה.. מהחלון זה ירד אחרי ניקוי אינטנסיבי עם הספוג - נראה לי שזה חוזר אחרי שאני משפריץ עם השפריצרים של הרכב על החלון - כלומר אולי יש משהו במיכל מים עצמו. ייתכן הדבר?

אני עוד מתכוון לאמת זה, לא יצא לי עד עכשיו.

פורסם

תן למיכל להשפריץ על "ריק" כמה פעמים קח איזה קרטון שיחסום שהמים לא יגעו בשמשה [אל תדאג זה לא מנס תוך שניה] ותכניס מים מזוקקים עם סבון [למחמירים בלבד המים מזוקקים בישביל שלא יהיה אבנית והסבוןבישביל לאכול את השומניות] ותעשה איזה 2 3 מיכלים כאלה וזה אמור כבר לנקות את כל העסק.

אם גם זה לא עובד אז צריך להיות ממש יצירתי :|

פורסם

זה ליכלוך שומני לבן בתאורה שמישתקפת?

שים לב איזה חומר אתה מורח על הדשבורד כי בשמש החומר השומני מיתאדה מהדשבורד ונידבק בחלון.

גם אם לא היתמשת בחומר כלשהי בזמן האחרון - כניראה זה חומר שכבר מצוי בפלסטיקים של הדש ובשמש חזקה התופעה מיתרחשת גם אצלי.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תודה רבה, חברים. זה מאוד מעניין שהתופעה הזו די מוכרת וכנראה ככה גם הפתרונות.

האם בנוסף לספוגית הזו ומים, באמת יכול לעזור לזה אולי הכי הרבה לכוון על מפשיר אדים קור?

HWGEEK, כן- כנראה שזה זה.

אין ספק שלקראת השקיעה שהשמש די "הססנית", הלכלוך והסינוור גדלים.

בלילה, בזויות מסויימות,אתה עלול להיתקל באמת בדבר הזה שלדעתי זה סינוור ולכלוך לא ברמה סבילה.

מה שכן, ביום סגריר ללא שמש אבל באור יום, לא ממש רואים את זה, אם בכלל.

• תוכן חדש...