Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

זוג + 1 , כיום עם פיאט פונטו 2005 ומחפש לשדרג.

בהתחלה חשבנו על רכישת רנו מגאן מקרסו אבל היות ולא רציניים שם (אפילו לא חוזרים אליך) פנינו לאוטו סנטר וקיבלנו הצעה מעניינת (אגב - משם רכשנו 2 רכבי פיאט וטפו טפו בלי תקלה אחת כל ה-6 שנים!!).

עושים לי טרייד אין על הרכב ונותנים לי את האופציות הבאות במסגרת התקציב שלי:

1. רנו מאגן 2009 - 91000 ק"מ מליסינג, שנת אחריות. תוספת 30,000 ש"ח.

2. מאזדה 3 2008- 106,000 ק"מ מפרטי אבל יד שניה מליסינג. תוספת 35,000 ש"ח.

ההתלבטות:

לגבי רנו - אהבנו את הרכב אחרי נסיעת מבחן בקרסו (כמובן שנעשה נסיעת מבחן על הרכב הספציפי וכמובן שניקח לבדיקה מ-ק-י-פ-ה). לפי דעתי אני יכול להוריד את אוטו סנטר בעוד 2K במחיר אבל מה שמפריע זאת האחריות לשנה בלבד שהם נותנים לעומת קרסו שנותנים תוספת של עוד שנתיים על מנוע וגיר (הבעיה שלא חוזרים אליך ובנוסף נותנים לך טרייד אין על הפנים וממש הורידו לי את החשק לרכוש מהם וחבל... :cry:).

לפי שמועות וכתבות בפורום ושיחה עם קצין רכב בחברה שהחזיקה עשרות מגאנים, הוא המליץ לי על מודל 2009 ששם שידרגו את כל המכלולים ולא אמורות להיות בעיות מיוחדות. הרכב נחשב אמין ונוח.

לגבי המאזדה - פחות אהבנו כי היא פחות מיוחדת, יותר שתיינית בדלק (לפי הפורום) אבל מה לעשות, אמינה ביותר!.

כמו כן, אני צפוי להיות יד שלישית אבל כמה אני כבר יפסיד אם אמכור את הרכב עוד 3-4 שנים.

אני גם רואה בכך שהרכב היה שנה בליסינג ו-3 שנים ביד פרטית כיתרון מבחינת רמת האחזקה.

מה לעשות חברים, אני רוצה לסגור את אחת מהאופציות הנ"ל.

מגאן או מזדה - אני מתכוון למשוך עם הרכב לפחות 3 שנים.

האם המגאן תתמודד?

האם כדאי ללכת על בטוח ולרכוש את המזדה ?

ומה יהיה עם התחממות כדור הארץ? נא עזרתכם!!

נ.ב. - זאת בנקודת הנחה ששניהם במצב תקין.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

תמכור את הפונטו לבד וותגלה שהתקציב שלך נמתח ב-5000 ש"ח לפחות...

אגב אין שום הבדל בין מגאן 2008 ל-2009, וב-90000 ק"מ צריך לעשות טיימינג שעולה כ-4000 ש"ח - תבדוק שהטיפול הנ"ל נעשה.

אל תתן לעובדה שהמגאן חסכונית יחסית ומאזדה קצת פחות - לבלבל אותך. ההפרש במחירן לטובת המאזדה כשתצטרך למכור - יכסה את ההפרש וישאיר עודף.

+1 למאזדה (אבל למכור את הרכב עצמאית - ולחזור לקבל הצעה חדשה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

טיימינג: המגאן לפני טיפול טיימינג, ואם אני זוכר נכון במאזדה יש שרשרת- חסכון ראשון.

ירידת ערך: ירידת הערך של המגאן תכאב לך בכיס בעת המכירה, בעוד מאזדה שומרת על ערך הגיוני- חסכון שני.

אמינות מכנית: אמינות המרכבים ברנו חלשה לעומת המרכבים במאזדה, אפילו שהם גזרו חלקים מניסאן לפני מס' שנים לא כ"כ רחוקות, ככה שהאמינות של מאזדה היא החסכון השלישי

צריכת דלק: מגאן חסכונית יותר מהמאזדה, אבל לא תמיד זה שווה את זה.

תיבת הילוכים: שתיהן עם ארבעה הילוכים, והגיר של רנו ידוע בלקויות שלו, כך שפה מאזדה ביתרון.

בטיחות: מבחן הריסוק של המגאן זיכה אותה בהגנה על נוסעים: 5 כוכבים, הגנה על ילדים: 4 כוכבים (בוצע ב 2008 מבחן הריסוק של מאזדה זיכה אותה בארבעה כוכבים. (לא פורטו הגנה על נוסעים ועל ספסל אחורי)

אני מצטרף לתגובה הקודמת וממליץ לך למכור את הרכב שלך בשוק הפרטי, זה רכב עם ביקוש ואם הוא שמור ועם קילומטרז' נמוך תוכל לקבל עליו סכום יפה. במגרשי רכב לא כ"כ אוהבים טרייד אין כי אז הרכב עף לסוחר ואין למגרש הרבה מקום להתגמש.

במזומן תוכל להוציא עוד הנחה על הרכב.

בהצלחה ותתחדש.

פורסם

רותם,

אני שמח לקרוא שאתה מרוצה מהשירות שקיבלת מאיתנו בעבר.

במידה ויש לך שאלות נוספות על הרכבים המדוברים שלא קיבלת עליהן תשובה בסניף, הרגש חופשי לפנות אלי בהודעה פרטית או על גבי פורום זה.

כמו שכתבו לך כאן המגאן 2008 זהה למגאן 2009 ואין שינוי ברכב. שינויים ברכב בוצעו בשנת 2006-7 (מתיחת פנים) וכמובן בשנת 2010 כשהגיעה המגאן-פלואנס החדשה. אינני יודע על איזה רכב ספציפי מדובר אבל סביר להניח שבוצע בו טיפול טיימינג במועד ואם לא נבדוק את האפשרות לבצע את הטיפול במסגרת ההכנה למכירה.

פורסם

zvit מתי לאחרונה ניסית למכור מאזדה 3? חברים של המשפחה מכרו לאחר פרסום של כמה חודשים רכב מיד 1 עם ק"מ ממוצע ונאלצו לחתוך המון במחיר- המון!

משמע עדיף שתקנה בזול ותמכור בזול כאשר אתה מצפה לזה, ולא שתקנה ביוקר ותמכור בכל מקרה בזול כי "לוי יצחק" חי במציאות משלו.

בכל אופן המזדה 3 באופן כללי הוא רכב טוב ויתכן שאף טוב יותר מהמגאן בשיקלול כללי (זה כבר תלוי בקונה, לדעתיי). אבל שעניין ה"שוק" יהיה האחרון שיטריד אותך.

אם המגאן עברה טיפול 90 אלף (שכאמור כולל החלפת רצועת טיימינג די יקרה) והוא נקי מתאונות משמעותיות, הייתי קונה את המגאן עם חיתוך של עוד כמה אלפים מהמחיר (וזה ראלי).

ד"א נסה סוכנות אחרת של קרסו אולי יצליח לך, כי עניין האחריות בהחלט מהווה כאן שיקול מכריע וזה כולל טרייד אין עתידי שנותן לך סוג של שקט, וביטוחים במתנה לשנה הראשונה- שווה ערך לכ4000 ש"ח רק הביטוחים זה כמו להוריד את מחיר הרכישה. כמו כן, מניסיון שלי, יישור הקו יהיה מלא ובהתאם לליקויים שתמצא בבדיקה. לי יש ניסיון טוב עם הסוכנות באשדוד כאשר עזרתי לחבר לקנות מגאן מיד 1 פרטי, כאשר הטיפול והשרות היו לשביעות רצוננו המלאה. וכמו שכבר נאמר לך, את הרכב שלך, עדיף שתמכור לבד.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

כדי למכור מזדה 3 אכן צריך להוריד המון (אבל הוא גם קונה יחסית בזול) - למגאן לא יהיו קונים בכלל, או שיהיו קונים במחיר קרוב לערך גרט. במקרה זה "שוק, זה דבר יחסי.

אני לא יודע אם היתה לך מגאן. לי היתה, והיו לי גם שני רנו סניק.

אם נפלת על רכב טוב - סבבה. אם נפלת על רכב עם בעיות - זה בור בלי תחתית.

ו

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני בהחלט מסכים עם השורה התחתונה שלך- לגבי כל רכב.

אני מכיר שלושה מגאן 08, 09 ו05 מנוע 2000, של חברים שמאוד מרוצים. אולי שעד שיקרה משהו אבל כרגע הם מרוצים.

תתפלא גם מגאן יד2 נמכרות ובגלל המחיר היחסית נמוך, הן נמכרות קרוב למחירון, לפחות אלו שאני עזרתי למכור- לקנות.

וכרגע אנו משווים בין שני רכבים מסוימים ובהשוואה הזו, לדעתי המגאן מהווה את הקנייה היותר טובה מבין שניהם.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

הרנו מגאן מציעה לך שנתון גבוה יותר, קילומטרז' נמוך יותר ומחיר נמוך יותר.

שנת האחריות לעומת השנתיים לא כל כך רלוונטיים לטעמי, הסיכויים שייקרה משהו בשנה הראשונה קלושים וגם אם כן לא יהיה מדובר במשהו משמעותי ברוב המקרים.

המכוניות הצרפתיות רכשו לעצמם בארץ מוניטין מפוקפק וללא שום הצדקה.

אגב, לא משנה במה תבחר - אני מקווה שאתה חושב על דגם 5 הדלתות כי הוא נראה פי כמה וכמה יותר טוב מגרסת הסדאן (4 דלתות).

They ignore you now but they will need you later, thats life

פורסם

כבעלים של 2 מגנים, מגן 2002 ופלואנס 2012, מציע לך , לך על המגן, תקבל תמורה גבוהה לכסף היום, מה יהיה בעוד 3 שנים, יהיה טוב, תמכור את המגן אל תדאג, עוד לא ניתקלתי במגנים לחלוקה תקווה שמצבך הכלכלי ישתפר, בינתיים תהנה.

לא שאני מדגם מייצג, אני יכול למר לך שהרכבים משרתים אותי בנאמנות, ממה שידוע לי, גם בעלי מגן אחרים מרוצים, מי שלא מרוצה זה אלה שאין להם מגן אבל, "יש להם חברים עם מגן".

זה רכב יחסית, רגיש להזנחה וטיפול לא מקצועי, לכן גם הרבה מוסכניקים (שלא יודו בחוסר התמחותם) משמיצים אותו, אבל תשים לב שאם תגיע למוסכניק המתמחה בסוג הרכב הזה, תשמע ממנו רק טוב על הרכב.

חפש סוכנות קרסו אחרת, או דבר עם סוכן מכירות אחר, אל תתן לאגו שלך להכשיל לך עיסקה שאתה רוצה, תופעת סוכנים שקרנים לצערי ידועה בכל ארגון. גם בסלקום וגם בבזק וביכלל. זו התרבות בארץ, היא מתחילה מהראש ועד אחרון הסוכנים. צריך בכל זאת להתעלם להזהר (לא להאמין למילה שלהם) ולחתור למטרה שלך. דאג לקבל הכל לפני ששילמת, או לפחות שיהיה כתוב בצורה ברורה שמגיע לך (גם זה לא מבטיח שתקבל).

אחרי שתשלם, הסוכן הכי צדיק, לא יספור אותך, "בצדק" הוא צריך להתפרנס, לעבור למכירה הבאה, אין לו זמן בשבילך. יתכן שלחוסר מזלך, נפלת במקביל עם רוכשים "קלים" יותר, אז לא סופרים אותך, כבר בשלב המכירה.

ואחרון, כמה שאני מטיף וניזהר, עם הרבה ניסיון , בכל זאת מידי פעם, גם אני אוכל אותה ואפילו בגדול.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אני מאוד חששתי מהמגאן אבל המחיר פיתה אותי ורכשתי 2009...

כמעט שנה עברה ולמעט החלפת נורת איתות קדמית (זוועת עולם להחליף) 80 ש"ח וטיפול 30.000 כ500 ש"ח כולל שטיפה הרכב משרת אותי נאמנה ולא עושה שום בעיות (טפו,טפו) לגבי מכירה - ימים יגידו .... שורה תחתונה - המון אוטו לכלום כסף !

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

• תוכן חדש...