Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספרים רבותי!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיון ספרים, את זה עוד לא ראיתי.

לאחרונה קראתי את ״חרוזים לסטלין״ שמספר על תקופת סטלין לפני מלחה״ע ה2, מדובר במשורר יהודי שמפרסם דברים אסורים ומכניס את עצמו לבוץ רציני. קריאה מומלצת, מעביר את אווירת התקופה.

ספר שונה אבל דומה: לבד בברלין, זוג שמפיץ איגרות נגד השלטון הנאצי בתקופתו, ומכניס את עצמו גם לצרות.

אני אישית חובב ספרים שיש בהם מן ההסטוריה ועברם (לרוב האמיתי, אך לא בהכרח) של אי אלו אנשים באי אלו תקופות. האהובים עליי הם ספרי מלחה״ע ה-2 , שואה והתקופה הזאת/זאת שבאה אחריה (בייחוד מהמד הקומוניסטי)

הספר האהוב עליי נכון להיום הוא ״הכל מואר״ של ספרן פוייר, מדבר על נער אמריקאי שעושה טיול שורשים יהודים באוקראינה. הספר כתוב בצורה משעשעת והוא אדיר בכל קנה מידה. (יש עליו גם סרט)

הספר הכבד ביותר שקראתי: נוטות החסד. אלף וקצת עמודים עמוסים לעייפה בסיפורו של קצין נאצי שלא חוסך בפרטים (כולל למשל, כל הדרגות של הס.ס והרחבה על כל בעל תפקיד ואין ספור שמות) המדלג בין מזרח אירופה, הקווקז ומערב אירופה.

הספר עצמו קשה יחסית לקריאה ויש בו תיאורים לא נעימים. בכל זאת אהבתי ואקרא שוב.

מישהו מכיר ספרים דומים?

איזה ספרים אתם אוהבים?

Discuss

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גם אוהב מאוד ספרים, בעיקר ספרי מתח וספרי "בטחון" (ספרים על יחידות מיוחדות, מוסד, ריגול וספרי היסטוריה של מלחמות ואישי צבא).

בין הספרים שמאוד אהבתי- פרפר (ספר מרתק!), כל ספרי אורי אדלמן ז"ל, סדרת ספרי אלכס ברטל, ויש עוד המון שפרחו מזכרוני.

כשאהיה בבית מאוחר יותר אפרט בהרחבה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, שנה שאנחנו מכירים ועד היום לא טרחת לציין שאתה יודע לקרוא. מה אני אגיד, אתה מלא הפתעות.

לגבי ספרי מלחמת העולם השניה, מהזווית הזו הם נקראים ספרי המלחמה הפטריוטית הגדולה. בנוטות החסד מעט קשה לעקוב אחרי הדילוגים בין אוברשטורמבנפיהרר לאוברשטורמבנרייכספיהרר ואובסרט-גרופנפיהרר. אישית זה יותר קשה מהתיאורים.

הכל מואר ספר מעולה, אבל ממש חובה לקרוא אותו באנגלית. אני לא מאמין שאפשר לתרגם את הטירוף של אלכס בלי לאבד משהו. הסרט אדיר גם כן.

אני אוהב גם ספרי עיון וגם פרוזה, אם כי לאחרונה יצא לי לקרוא יותר ספרי עיון. ספר שסבלתי ממנו ממש, אבל אני שמח שהצלחתי לסיים הוא רובים חיידקים ופלדה. בתור תולעת ספרים קשה שנוטה לסיים ספר בשעתיים עד ארבע גג, את הספר הזה לא הצלחתי לקרוא יותר משלושה עמודים ברצף לפני שהנחתי אותו. בליל של עובדות ואנקדוטות שנראות טרחניות מדי, אבל כשמגיעים לסוף, פתאום הכל שוקע ומתחבר, ומבינים טוב מאוד למה תרבויות מסויימות התפתחו וכבשו את העולם, ותרבויות אחרות נשארו מאחור, או נכחדו. רמז, זה לא ממש גנטי.

עוד ספר מוצלח שקראתי לאחרונה הוא קיצור תולדות האנושות של יובל נח הררי, שמסביר הרבה מהתופעות החברתיות שאנחנו רואים היום בהתפתחות האבולוציונית שלנו. מאוד קריא וסוחף.

הספר הבא בתור: אינסוף - המסע שאינו נגמר מאת חיים שפירא. אמור להנגיש תיאוריות ותפיסות מתמטיות מסובכות לקורא הלא מתמטיקאי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מגיל קטן הייתי אלטיזאכן, הייתי חוזר הביתה מבית הספר ומביא הביתה ספרים שמצאתי ברחוב, ככה הגעתי ל"שלום אש".

ספרי היסטוריה זה תענוג אמיתי וכך גם פילוסופיה, עולמה של סופי היה הספר הכבד הראשון שקראתי, מתישהוא בכיתה ד' או ה'.

משם הדרך לגבריאל גרסיה מארקס הייתה קצרה.

אם יש ספר שמאוד אהבתי זה ללא ספק "צלה של הרוח" זה ספר שאני קורא פעם בשנה ומתרגש, יש לי אותו בעברית ובאנגלית.

ספרים קלילים שאהבתי (ואשמח להמלצות בסגנון) הם: "משה חואטו והעורב" של קובי עוז, באדולינה, האלכימאי, הכלב היהודי ויש עוד המון שלא קופצים לי לראש עכשיו.

אני ממליץ בחום לקרוא את "רודף העפיפונים" ואז לראות את הסרט, יש פרטים רבים שנשמטו בהפקה למרות שהסרט עשוי היטב.

לצערי אין לי שום דבר מעניין לקרוא כרגע חוץ מבלייזר :-)

ולפותח השרשור: קח את "צלה של הרוח" יש שם היסטוריה של אחרי המלחמה, רומנטיקה בתולית, מתח בדמותו של השטן ועלילה ששואבת אותך לתוכה בציפיה לעמוד הבא. בפעם הראשונה הספר הזה נדבק לי לידיים וממש התבאסתי שהוא נגמר, יצאתי לחפש עוד ספרים של הסופר אך זה היה ספר הביכורים שלו.

haters will hate

פורסם
עידן, שנה שאנחנו מכירים ועד היום לא טרחת לציין שאתה יודע לקרוא. מה אני אגיד, אתה מלא הפתעות.

בתור אחד שביקר אצלי בבית יותר מפעם שיערתי ששמת לב לסיפריה שתופסת כמעט קיר שלם בפינת אוכל....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לבד בברלין בהחלט ספר מעולה. קראתי גם את בארצי הזרה שלי, של אותו סופר, אך זה כבר יומן אמיתי שכתב בבית הכלא ולא סיפור. עדיין מרתק, פחות קריא.

ממה שקראתי לאחרונה, אהבתי מאוד את הזקן בן המאה שיצא מהחלון ונעלם. גם קריא, גם משעשע ואהבתי את הרפרנסים ההיסטוריים.

פורסם

אם אהבת את הכל מואר, ממליץ בחום גם על "קרוב להפליא, רועש להחריד" של פוייר.

נהניתי ממנו מאוד גם כן.

מגאן 265

פורסם

מעניין, חשבתי לפתוח שרשור בנושא, אך כמו הרבה שרשורים שחשבתי- נמנעתי.

בכל אופן, אחד הדברים היפים בספרים[ובדיסקים] הוא שבסכומים דומים למדי ניתן לרכוש ספר בינוני או מצוין. יאיר לפיד או פלוטארכוס. תארו לעצמכם רכישת פרארי במחיר של פיאט. זה בדיוק מה שקורה עם ספרים.

נחמד שלפחות בתחום אחד ניתן להנות מהטוב ביותר, למרות שלא תמיד אנו זקוקים דווקא לו.

ספר קליל וחביב שקראתי לאחרונה הוא" הזקן שיצא מהחלון ונעלם". חביב ודי משעשע גם אם בדיחה שמתארכת, מזכיר את פורסט גאמפ וזליג. חמוד.[אופס, כעת ראיתי שהוזכר כבר]

ספר להיט שברצוני להזהיר מימנו "חמישים גוונים של אפור" בת זוגי ניסתה והתריעה על שעמום, עילגות וחוסר עניין.

הסטוריה זה יופי, אך אני מעדיף הסטוריה נטו על פני רומנים היסטוריים: המציאות מענינת יותר מדמיונם של כותבים. יש עוד יתרון, זה קרה באמת. אם הספר קצור תולדות האנושות שהוזכר כאן ,הוא בכריכה לבנה קשה ועליו ציור כדור הארץ- הרי שהוא שטחי למדי. ספרים על מלחמת העולם יצאו הרבה לאחרונה- קראתי ספר של שפר וספר על שפר, שניהם בינוניים ובראשון הגהה עלובה ביותר. אשמח לשמוע ולהמליץ על ספרי הסטוריה צבאית- ישראלית ועולמית.

לגבי היסטוריה עתיקה ,אני מחבב בעיקר את אופרות הסבון של פלוטארכוס וכסנופון, יש עוד רבים. נתן שפיגל כתב רבות בנושא,למתעניינים.

כלכלה- ממליץ על הספר של בנגמין גרהם שתורגם לעברית, הביוגרפיה של וורן באפט, "וול סטריט" של צ'רלס גייסט, הליכת אקראי בוול סטריט של ברטון מלכיאל. ישנו גם פוקר שרנים השטחי אך משעשע ועוד ספרים של אותו הסופר.[ששמו נשמט מזכרוני] כמובן, יש עוד רבים.

פורסם

לגבי ההערות על השעמום וחוסר העניין, אני חודשש שהיא התכוונה לחיי המין שלכם, לא לספר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

"האמן ומרגריטה" - אחד הספרים המדהימים שנכתבו ברוסיה (וספרים של בולגאקוב בכללי)

"גשר ציפורים" ו-"סיפור האבן" של בארי יוגרט - בלשי בסין הקיסרית, כתוב עם המון ציניות וייצוג יפה של סין באותה תקופה.

שלושת המוסקטרים (עם ההמשכים), הרוזן ממונטה כריסטו

לחובבי המערבונים - כל הספרים של לואי ל'אמור (יש לי כמעט את כולם)

ולספרי הפנטזיה והמד"ב האהובים - חולית (עד הספר הרביעי), שר הטבעות, Garden of Rama, שירים של אש וקרח (GOT - אני מנסה לצלוח את החמישי אבל אין לי כ"כ זמן)

עכשיו שאני שמה לב - מסתבר שאני הולכת לפי סופרים ולא לפי ספרים...

פורסם

תודה על הערתך האדיבה, ניטש. מאחר והיתה תלונה גם על עילגות, חוששני שטעית.

בכל אופן, אם קראת את הספר, אתה מוזמן להעיד על תוכנו ואיכותו.

באשר ל"קיצור תולדות האנושות" שהזכרת, אם אנו מדברים על אותן הספר, הריהו שטחי ויעניין בעיקר מי שאינו מרבה לקרוא היסטוריה, לא בגלל שהוא רע. בגלל שהיסטוריה אנושית ניתן להקיף ביותר מכמה מאות עמודים.בכל אופן לא התכוונתי לתקוף מי שקרא, גם אני קראתי את רובו.

עוד משהו קטן, ניטש. אחת הסיבות שנמנעתי מפתיחת שרשור כזה הוא החשש מתגובות מטופשות המתאימות לשרשורים אחרים.קצת מופתע שזה בא דווקא ממך.

פורסם

תנוח דעתך, שמתי לב להערה על העלגות, ולכן לא באמת חששתי לחיי המין שלך, כך שיכולתי להתלוצץ. את הספר לא רכשתי, ועל כן לא הספקתי לעיין בו אולם שמעתי לא מעט ביקורות עליו. אישית, אני אוהב את החומרים שלי חזקים יותר.

בנוגע לקיצור תולדות האנושות, זהו ספר מדע פופולארי. אין לו עניין בהתעמקות, אלא הוא מיועד להציג את עיקריו של הנושא לקורא הלא מקצועי. ירצה, יתעמק עוד, לא ירצה, סוף הסיפור. בטוחני שבבואך לקרוא את הוראות השימוש במקרר שרכשת אתה לא מתלונן על כך שספרון בן כמה עשרות עמודים אינו מספיק על מנת לכסות מאות שנות מחקר בתרמודינמיקה ובחשמל.

למרבה הצער, לרובנו יש שליטה רק על עצמנו, אם תגובה היא טפשית, השתמש בשליטה העצמית שלך והמשך הלאה. אל תיתן לי להרוס לך את היום, חבל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

מטיפשים אני משתדל להתעלם, מכיון שאיני מחזיק ממך ככזה, הגבתי.

לא יזיק פה ושם שרשור עם מידע או שתוף בחוויה שהיא מעבר למכנה המשותף הנמוך.

כמובן, אני תמיד מקפיד על תגובות רציניות למהדרין.

אם כבר הגבתי שוב, אציין שלאחרונה רכשתי מיספר דיימון ראניונים, אני תוהה אם יעניינו אותי כמו בעבר הרחוק.

פורסם
אני גם אוהב מאוד ספרים, בעיקר ספרי מתח וספרי "בטחון" (ספרים על יחידות מיוחדות, מוסד, ריגול וספרי היסטוריה של מלחמות ואישי צבא).

המתנדב - זה ביוגרפיה של סוכן מוסד, הכל כתוב כל כך יפה, עם עובדות היסטוריות מדהימות, ממליץ בחום.

מפקד הרפאים- ספר על הקמת הSAS והמבצעים המיוחדים שלה, קצת חוץ ישראלי.

סיפורו של חייל/ארקדי בבצ'נקו- חייל רוסי שמספר על חווית השירות הקשה, והמלחמה הזוועתית בצ'צ'נים, יש בו הרבה תיאורים לא נעימים.

לא הדעתי לליטני- אם אתה מחפש משהו קצת יותר טרי, על לבנון ה-2. כחי"רניק, נהנתי לקרוא את הסיפור הזה, וללמוד על מלחמה ממבט עינו של שריונר.

יש המון ספרי מלחמה, לרובם אני פחות מתחבר.

בקשר לספרים בכללי, אני אוהב הרבה סוגים, אבל בעיקר ספרי בלשים, אדגר אלן פו, ארתור קונן דויל, אגתה קריסטי וכו'...

ספרים מעולים שאני זוכר:

הכלב היהודי

השדים של נעמי- ממש לא מה שזה נשמע, ספר מתח ישראלי של רז קולר, מעולה.

האלכימאי

כה אמר זרתוסטרא

הרצון לעוצמה

יומנו של מכשף -הספר הכי טוב של פואלו קואלו לדעתי.

על חיצים ובונבונים

הספרים של חיים שפירא מעולים

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...