Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה אנמית בבלאנו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשות משפחתי סוזוקי בלאנו שנת 2001,הבעיה היחידה שיש לי עם הרכב הזה (נעזוב בצד את זה שהוא לא ספורטיבי,ויפנומטי וכו' וכו') היא שהרכב,איך לומר בעדינות......לא בולם טוב.

אבא שלי טוען שהוא לא מרגיש בעיה בבלמים,אבל אני מרגיש שה-ABS נכנס לפעולה מוקדם מדי,ומה לעשות שהמכונית שלי היא לא מרצדס SLR,מערכות ה-ABS הפשוטות יחסית במכוניות היפניות מאוד מגדילות את מרחק הבלימה,ביחס לרכב זהה ללא ABS (כמובן שאני מתייחס כרגע לבלימה בקו ישר,ללא תמרון).

כאשר אני לוחץ על הבלמים אני מרגיש את הנשיכה הראשונית של הבלמים,אבל אז ישר נכנסת מערכת ה-ABS לפעולה,שוב לדעתי מוקדם מדי.

עכשיו העניין הוא כזה,הכל טוב ויפה שמערכת ה-ABS מונעת נעילת גלגלים,אני יודע שבמכוניות אחרות שנסעתי,גם כאשר ה-ABS עבד,המכונית עדיין בלמה חזק.

אצלי ברגע שה-ABS עובד אני מרגיש שאין בלימה בכלל,אלא להיפך,כאילו הורדתי את הרגל מהברס (התחושה דומה מאוד לרכב ידני שאתה לוחץ את דוושת הקלאץ' ואתה מרגיש את הרכב כאילו "משתחרר"....מקווה שהבנתם).

האם יכול להיות שהביעה מקורה בחיישני ה-ABS,או שיכול להיות שמערכת הבלמים כולה דורשת תיקון ?

או שיכול להיות שאני דורש תיקון .......:wink:

אגב,אחרי שהערתי על כך לאבי,הוא לקח את הרכב למוסך מורשה סוזוקי (הרכב עדיין באחריות),ושם נבדקה מערכת הבלימה ונמצאה תקינה לחלוטין,לטענתם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אל תבלום בחוזקה כל כך.

ה ABS לא נכנס בשום רכב, אלא אם כן הלחיצה שלך מאסיבית.

אצלי לדוגמא , לחיצה "טיפה חזקה" על הברקס האוטו בולם.

לחיצה חזקה יותר, תביא להכנסת ה ABS ולתחושת ה "המשך נסיעה כאילו אתה לא לוחץ"

פורסם

אין לך מושג כמה אני מכיר את הבעיה הזאת !

גם אצלנו היה אותו סיפור, כשהייתי נוסע פעם ב... בבלאנו של אמא שלי.

הבלמים זוועתיים. לקחתי את הרכב למוסך והם אמרו שהם בסדר גמור....

זה מה שקורה אחרי שאתה יורד מברקס גרמני משובח ונשכני ....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ברשות משפחתי סוזוקי בלאנו שנת 2001,הבעיה היחידה שיש לי עם הרכב הזה (נעזוב בצד את זה שהוא לא ספורטיבי,ויפנומטי וכו' וכו') היא שהרכב,איך לומר בעדינות......לא בולם טוב.

אבא שלי טוען שהוא לא מרגיש בעיה בבלמים,אבל אני מרגיש שה-ABS נכנס לפעולה מוקדם מדי,ומה לעשות שהמכונית שלי היא לא מרצדס SLR,מערכות ה-ABS הפשוטות יחסית במכוניות היפניות מאוד מגדילות את מרחק הבלימה,ביחס לרכב זהה ללא ABS (כמובן שאני מתייחס כרגע לבלימה בקו ישר,ללא תמרון).

כאשר אני לוחץ על הבלמים אני מרגיש את הנשיכה הראשונית של הבלמים,אבל אז ישר נכנסת מערכת ה-ABS לפעולה,שוב לדעתי מוקדם מדי.

עכשיו העניין הוא כזה,הכל טוב ויפה שמערכת ה-ABS מונעת נעילת גלגלים,אני יודע שבמכוניות אחרות שנסעתי,גם כאשר ה-ABS עבד,המכונית עדיין בלמה חזק.

אצלי ברגע שה-ABS עובד אני מרגיש שאין בלימה בכלל,אלא להיפך,כאילו הורדתי את הרגל מהברס (התחושה דומה מאוד לרכב ידני שאתה לוחץ את דוושת הקלאץ' ואתה מרגיש את הרכב כאילו "משתחרר"....מקווה שהבנתם).

האם יכול להיות שהביעה מקורה בחיישני ה-ABS,או שיכול להיות שמערכת הבלמים כולה דורשת תיקון ?

או שיכול להיות שאני דורש תיקון .......:wink:

אגב,אחרי שהערתי על כך לאבי,הוא לקח את הרכב למוסך מורשה סוזוקי (הרכב עדיין באחריות),ושם נבדקה מערכת הבלימה ונמצאה תקינה לחלוטין,לטענתם.

הבעיה שאתה מתאר באה לידי ביטוי בצורה מוחשית כאשר רפידות הבלם הקדמיות הן בעלות מקדם חיכוך שאינו תואם את זה של האחוריים. בזמן בלימה עדינה/רגועה, סיכוי קלוש שתחוש בזה. בהרבה מקרים יש נטיה לזנוח את איכות הרפידות כנגד תיפקוד מערכת הבלמים וה-ABS בפרט.

דוגמא אישית היא שבעבר היו מותקנות ברכבי רפידות שונות על הסרן הקדמי והאחורי. פרט לתחושה של חוסר כח בלימה וחוסר איזון בזמן בלימה, ה ABS אכן היה מתפקד בצורה לא מבריקה. יש לציין שלאחר שהוחלפו רפידות הבלם בכל ארבעת הגלגלים לרפידות מאותו המותג ואותו הדגם, האוטו בולם בצורה אחרת לגמרי - ואת ה ABS מרגישים רק בזמן בלימת חירום או כביש רטוב/חול.

ההבדל נובע מכך שהברקסים ברכב מכויילים בצורה מסויימת (ביחס מסויים) בין הסרן הקדמי לאחורי ע"י משאבת איזון. ברגע שהחיכוך (שמושפע מאיכות החומר על הרפידה) שונה בין הסרן האחורי לקדמי, מה שקורה הוא שהאיזון שקבע היצרן ע"י משאבת האיזון משתבש קלות - ואז נוצר מצב שהגלגלים (או אחד מהם) בסרן האחורי - או הקדמי - ננעלים בזמן בלימה חזקה -> ואז נכנס ה ABS לפעולה.

יש מכונית שה ABS שלהם דפוק גם ככה, אולי זה המקרה של הבאלנו...אבל בכל מקרה, אם בעבר כבר טיפלו בברקסים של הבאלנו שלך, קח זאת לתשומת ליבך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני הרגשתי את אותו הדבר במעבר מהסקודה אוקטביה של המורה (שם הייתי צריך ללחוץ ממש בעדינות על הבלמים , כדי שאני והמורה לא נכנס בשמשה) לאוטו המשפחתי - הונדה סיויק DX. הבלמים שם זה ממש צחוק מהעבודה. לא יודע אם ה A.B.S הוא הבעייתי או הבלמים עצמם , אבל אני רק יודע שהיום אני לוחץ על הבלמים הרבה יותר מוקדם מאשר הייתי לוחץ בסקודה (כבר קרו לי כמה "כמעטים" בגלל הבלימה העלובה שיש בהונדה שלי , אז אני כבר לא לוקח סיכונים...)

וואלאק אתה!!

פורסם

יכול ליהיות שהצמיגים שחוקים והאוטו נכנס למצב איבוד אחיזה בכביש ולכן המערכת נכנסת לפעולה מוקדם מדיי.

ים long time no

פורסם

הצמיגים דווקא לא שחוקים בכלל (הוחלפו לא מזמן).

אין בעיה של בלימה לא אחידה,יש בעייה ש.....אין בלימה.

הבעייה היא לאו דווקא בבלימות חירום (אחרת,הייתי אומר שהכל תקין),זה קורה גם בבלימות מתונות במהירות גבוהה.

התחושה שלי היא שהבעיה לא בבלמים עצמם,כיוון שמרגישים היטב את הנשיכה הראשונית של הבלמים, עד שמערכת ה-ABS נכנסת לפעולה ופשוט,נותנת תחושה שהמכונית ממשיכה לשייט ללא בלימה (אפשר להגיד שבזמן עבודת ה-ABS אני מרגיש שעוצמת הבלימה יורדת לפחות ב-70%,כמעט ולא מורגשת).

עכשיו אני מכיר את הבעיה ולכן גם לוקח מרחק ממכוניות שלפני (שלא תבינו,זה לא ברמה היסטרית של "אני מסכן את כולם בכביש!!!" אבל זה פשוט מעצבן),הבעייה היא מה יקרה אם משהו יפתיע אותי,עצירת פתע של רכב לפני וחוסר תשומת לב שלי למאית שנייה---->ואני אגלוש עד שאוכל לפתוח לו את מכסה המנוע שלו,מתוך תא הנוסעים......

אני אבדוק את נושא הרפידות,אולי משם תבוא היישועה,למרות שאני בספק,כיוון שהאוטו מטופל אך ורק במוסך מורשה (ידוע שהם לאו דווקא טובים במיוחד,אבל בכל זאת...).

כשאני חושב על זה,האוטו היחיד שבו יצא לי לנהוג שהיה עם בלמים יותר זוועתיים זה פיז'ו 306 XR עם הבלמים הכי ספוגיים שיצא לי להרגיש.

פורסם
הצמיגים דווקא לא שחוקים בכלל (הוחלפו לא מזמן).

אין בעיה של בלימה לא אחידה,יש בעייה ש.....אין בלימה.

הבעייה היא לאו דווקא בבלימות חירום (אחרת,הייתי אומר שהכל תקין),זה קורה גם בבלימות מתונות במהירות גבוהה.

התחושה שלי היא שהבעיה לא בבלמים עצמם,כיוון שמרגישים היטב את הנשיכה הראשונית של הבלמים, עד שמערכת ה-ABS נכנסת לפעולה ופשוט,נותנת תחושה שהמכונית ממשיכה לשייט ללא בלימה (אפשר להגיד שבזמן עבודת ה-ABS אני מרגיש שעוצמת הבלימה יורדת לפחות ב-70%,כמעט ולא מורגשת).

עכשיו אני מכיר את הבעיה ולכן גם לוקח מרחק ממכוניות שלפני (שלא תבינו,זה לא ברמה היסטרית של "אני מסכן את כולם בכביש!!!" אבל זה פשוט מעצבן),הבעייה היא מה יקרה אם משהו יפתיע אותי,עצירת פתע של רכב לפני וחוסר תשומת לב שלי למאית שנייה---->ואני אגלוש עד שאוכל לפתוח לו את מכסה המנוע שלו,מתוך תא הנוסעים......

אני אבדוק את נושא הרפידות,אולי משם תבוא היישועה,למרות שאני בספק,כיוון שהאוטו מטופל אך ורק במוסך מורשה (ידוע שהם לאו דווקא טובים במיוחד,אבל בכל זאת...).

כשאני חושב על זה,האוטו היחיד שבו יצא לי לנהוג שהיה עם בלמים יותר זוועתיים זה פיז'ו 306 XR עם הבלמים הכי ספוגיים שיצא לי להרגיש.

ABS נכנס לפעולה אך ורק בזמן אובדן אחיזה של אחד הגלגלים או יותר. אובדן אחיזה יכול להתרחש בלא מעט סיטואציות (חוסר איזון בבלימה בין סרן קדמי/לאחורי בד"כ, לכלוך/מים על הכביש וכד').

במקרה שלך ניתן להמר על רפידות מחורבנות מלפנים, בולמי זעזועים גמורים או צמיגים מאיכות בינונית (אפילו שהם חדשים !).

קשה לדעת מה בדיוק אצלך גורם לרכב להפעיל את ה ABS כ"כ מהר, אבל תהיה בטוח שלאחת הסיבות הנ"ל יש קשר לכך.

כמו כן, אם התגובה הראשונית של הבלמים טובה, יש "נשיכה" ואתה מגיע בקלות לנעילת גלגלים והפעלת ABS, סיכוי גבוה שהבעיה היא לא בבלמים אלא בצמיגים ובבולמי הזעזועים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבנתי,תודה רבה על התגובות השונות,אני אבדוק את העניין בקרוב.

בכל אופן,אני משער שהביעה לא בצמיגים כיוון שאנחנו דווקא מקפידים להשתמש בצמיגים איכותיים (כרגע יש על הרכב רבעיית ברידג'סטון,לא זוכר איזה דגם בדיוק).

אולי באמת מקור הבעייה בבולמי הזעזועים.

איציק,יש לך מוסך שאתה יכול להמליץ לי עליו שיוכל לבדוק את העניין לעומק (באיזור ת"א-מרכז,רצוי עם מחירים שפויים).

ושוב,תודה לעוזרים !

פורסם
הבנתי,תודה רבה על התגובות השונות,אני אבדוק את העניין בקרוב.

בכל אופן,אני משער שהביעה לא בצמיגים כיוון שאנחנו דווקא מקפידים להשתמש בצמיגים איכותיים (כרגע יש על הרכב רבעיית ברידג'סטון,לא זוכר איזה דגם בדיוק).

אולי באמת מקור הבעייה בבולמי הזעזועים.

איציק,יש לך מוסך שאתה יכול להמליץ לי עליו שיוכל לבדוק את העניין לעומק (באיזור ת"א-מרכז,רצוי עם מחירים שפויים).

ושוב,תודה לעוזרים !

צור איתי קשר בהודעה פרטית.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...