Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה עניין של גיל כנראה.

אבל גם של רכב ומהירות שבה הוא מרגיש עדיין נוח ונשלט בקלות.

ברכבים היותר חזקים שלי אני משייט על 100-110.

ברכב החלש אני משתדל שלא לצאת מהעיר, אבל כשיוצא לי לנסוע בכביש זה בערך על 90.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיה מוכרת, גם אני סבלתי ממנה בעבר בעיקר בכבישים עירוניים. בכבישים בינעירוניים פחדתי ממצלמות המהירות וגם מבלאי מואץ לרכב עקב נסיעה בסל״ד גבוה ורצוף לאורך זמן, למרות שעדיין נסעתי מהר גם שם אבל ברמה ״סבירה״.

שתי פתרונות יש לי בשבילך:

ראשית דבר אל תתחבר לשום gps בו יש מידע על מיקום מצלמות המהירות ואל תקרא במקום אחר היכן הן ממקומות. אל תנסה גם לראות את עמודי המצלמות מרחוק (למרות שזה כבר קשה). כך הפחד מלהיתפס על מהירות יעשה את העבודה.

שנית תעבור לרכב עם בקרת שיוט או שתתקין בקרת שיוט, ברכבי פולקסוואגן יש אפשרות להתקנה מקומית גם בארץ. העלות עד 2,000 ש״ח. הנוחות שבנסיעה עם הקרוז עובד ללא לחיצה על דוושת התאוצה אולי תגבר על הצורך והאנדרלנין שבנסיעה מהירה.

תחשוב גם על נושא העלות הכספית העודפת בצריכת הדלק, למרות שלפי הטוראג שלך ייתכן שזה לא מהותי בשבילך.

ובסופו של דבר זה גם עניין של גיל, זה לא שבגיל מבוגר אין את הרצון לנהוג מהר, אלא שהשליטה העצמית גדולה יותר והשיקולים האחרים מתקדמים קדימה במערכת השיקולים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אחד ה"משחקים" המוצלחים והבטיחותיים שאפשר "לשחק" על הכביש

הוא נהיגה מדויקת. בחירה נכונה של קווים, נסיעה חלקה, זורמת

תזמון מדויק של העברות הילוכים (בעייתי באוטומט) -

הרבה יותר מאתגר מסתם "התגרזנות", ועל הדרך אתה מגלה שני דברים:

- חיסכון בדלק

- אתה מגיע יותר מהר (!) ויותר רגוע ליעד.

אני נתקל בזה כל הזמן - לפעמים אני נוסע 40-30 ק"מ תוך כדי רפרוף קליל על דוושת הגז

ותזוזות מינימליות של ההגה, כשלידי (מקדימה, מאחור, מסביב, מעל)

יש איזה נהג שכל הזמן מאיץ, בולם, סוטה בפתאומיות, מאיץ שוב, תמיד טועה

בהערכה של התנועה שלפניו, וחוזר חלילה.

מיותר לציין ששנינו מגיעים באותה שנייה ליעד, עם נתונים שונים לגמרי בתצרוכת הדלק ובמפלס העצבים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רק אני מחכה לפחות פעם בשבוע לשעות הקטנות בלילה כדי לשים גלגל"צ (ווליום חלש), לפתוח את כל החלונות באוטו ולהירגע?

באמת אנשים, נשמע כאילו כל מה שמניע אתכם זה החוסר סבלנות והאימפולסיביות. ניסיתם פעם לנשום אוויר לילה קריר עם מוזיקה שקטה ברקע? ברצינות שזה יכול להפוך לי שבוע גרוע לשבוע סביר.

פורסם

אישית אני נוהג בטנדר שפשוט לא כיף לעבור איתו ת ה100 אחרי שהיו לי מכוניות מהירות מנו דרסטית. בפועל, אני מוצא שהרבה יותר נעים לי לנסוע בלי לריב עם אף אחד על הכביש, לרוב בימני על90-100. ניחא הדלק. אבל העצבים לא שווים את זה. מעבר לזה זה עניין של בגרות. כל השאר זה תירוצים. אין לא יכול, יש לא רוצה.תפסיק לשקר לעצמך ואז אולי תתחיל להשתנות. רוצה ריגוש? לך תעשה רשיון לאופנוע וצא לרוב בשטח,ככה לפחות לא תסכן אחרים.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אני ממליץ לך לעבור לפורד פוקוס סטיישן 1.4

איזה רכב חלומי לנהג הרגוע. גם אם איכשהו במקרה בירידה תלולה שכוח המשיכה של כדור הארץ התחזק באופן מפתיע וגרר אותך מעבר ל100 קמ"ש אתה לא תרצה להישאר שם כי הרעש המזעזע שהרכב יעשה יגרום לך לרצות להקיא את נשמתך ולעצור בצד. וכן, למרבה הפלא, הזוועה המוטורית הזאת גם יחסית חסכונית בדלק ככה שיש לך מצב Win-Win.

(מצד שני, אל תאשים אותי אם תפתח נטיות אבדניות ורצון חזק למות אחרי חודשיים):lol:

*** כל זאת מבלי לגרוע, להפר, להשפיל או להוציא דיבה כנגד יצרן הרכב וקוניו למינהם *** :wink:

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

ועכשיו ברצינות, שיטה טובה להגדלת תחושת המהירות מבלי לסוע מהר מידי היא די פשוטה - סע עם חלונות פתוחים...

בידוד הרעשים ובלימת הזעזועים ברכבים היום נהיו כל-כך טובים שהנהיגה ברכבים המודרניים הפכה להיות כמו ישיבה בסלון מול הטלויזיה ולכן הנהג מרגיש בנוח יותר לעבור למהירויות גבוהות על-מנת להגיע לרעש ותנודות ששם מרגישים יותר את הנהיגה.

פתיחת החלונות (אפילו קצת) מבטלת את השיכוך הזה וקצת מחזירה עטרה ליושנה, מבחינת הרעש לפחות.

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
ועכשיו ברצינות, שיטה טובה להגדלת תחושת המהירות מבלי לסוע מהר מידי היא די פשוטה - סע עם חלונות פתוחים...

וצריכת הדלק תעלה באיזה 5%.

חוץ מזה - לנסוע בחמסין עם חלון פתוח (ובלי מזגן) זה תענוג מפוקפק.

לכל דבר מחיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנחנו חיים בעולם של פשרות... נסיעה מגורזנת במהירות 150 קמ"ש תעלה הרבה יותר מחלונות פתוחים מבחינת הצריכה, ואנחנו נכנסים לחורף ככה שחום זאת לא הבעיה

פורסם
אני מרגיש שפוט אין לי סבלנות ומת להגיע ליעד, אני מרגיש שאני מכור למהירות

זה נשמע יותר כמו סתם מכור וחסר סבלנות באופן כללי.

אין בעיה עם נהיגה מהירה, גם אני נהנה מכך, אך בכבישים הנכונים ובשעות הנכונות. עם תנועה דלה עד אפסית בכבישים, בצורה כזאת שאני מסכן אך ורק את עצמי.

להגיע ליעד במהירות זה סבבה, רק תלוי באיזה שעה ביום ובאיזה כביש.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

שקראתי את הכותרת חשבתי על תוכן שונה.

חשבתי איך באמת אפשר לנהוג רגוע שבנתיב ימני אי אפשר לסוע כי כל דקה

יש משאית או אחד זוחל והבאים משמאל לא נותנים לך לעבור לנתיב שלהם

אז אתה מקבל ג'ננה ומחליט לסוע בנתיב השמאלי, אתה נוסע מעל למהירות המותרת ב 10 ק"מ

וכל דקה מגיע מישהו/י שרואים במראה כי הוא מתקדם מהר מאוד כמו טיל ומתחיל להבהב.

בכביש שלוש נתיבים אני נוסע באמצעי בכיף אבל בכביש שני נתיבים אין לי ברירה אלא לטוס בשמאלי

פורסם

כשהחלטתי בפעם השניה לעשות שינוי הרגלים כזה (הראשונה החזיקה לא יותר מחודשיים) השתמשתי באפליקציה לאייפון שמתריעה על חריגה מהמהירות שקבעתי. תמיד קבעתי אותה כמה קמ"ש יותר נמוך מרף המהירות המקסימלית בכביש. בנסיעות הראשונות היא צפצפה הרבה, וזה הלך והתמעט עד שלא הייתי צריך אותה יותר.

זה דורש שינוי מחשבתי ובעיקר נכונות לשנות מיקום על הכביש, גם לנתיבים הימניים וגם לנעקף במקום עוקף. ברגע שעברת את שינוי התפיסה הזה נפתרו בעיותך, ואתה תמיד יכול לבחור את אופי הנהיגה המתאים לכביש מסויים ברגע מסויים.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
תקנה פיאט פונטו שנת 2000

בפיאט פונטו 99 שלי אפשר להתגרזן בקלות בכביש 6.

ממהירות מסוימת אני מתחיל להרגיש שהלחיצה שלי על הגז לא שווה כלום יותר, הרכב מאיץ לפי בחירתו. והוא בוחר בצורה לא שקולה בכלל :-D

אני אישית אוהב נסיעה רגועה בכבישים מהירים/בינעירוניים רגילים, וחווה את עניין ה״בא לי לשים גז״ בכביש 6. אבל זה גם תלוי ברכב. הלנסר 2009 של ההורים הוא הרכב הכי איכותי במשפחה מבחינת סלון ובידוד רעשים, כשאני נוהג בו יש לי חשק לסוע על מהירות עירונית נמוכה ולהיאנח על איטיותם של החיים הבורגניים.

הכל תלוי ברכב.

אגב, לפתוח חלון במהירויות של 90-100 זו העצה הכי גרועה שאפשר לתת, רעש מעצבן וצריכת דלק גבוהה (מקדם גרר או איך שזה נקרא) אני שונא פתיחת חלון בכל מצב.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...