Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

אני רוצה לשתף אתכם בחוויית קניה ברכישת רכב מליסינג (פרטי לא תפעולי) שהייתה.

אגלה לכם את הסוף- היא הייתה חיובית ביותר.

בתקופה האחרונה נעזרתי רבות בפורום הזה לצורך רכישת רכב עבור משפחתי (המתרחבת), נהנתי והחכמתי מאוד ולבסוף רכשתי רכב מסוג i30 cw שנת 2009 מחברת אוויס.(סניף לוד, אם אתם קטנוניים).

אציין שני דברים:

1. אני לא קשור לחברת אוויס, לא אני, לא משפחתי, לא קרוביי ולצערי גם אין לי מניות בחברה. פרט לחבר בפורום הזה שקרוי תחת השם "גיל מאוויס" לא מכיר אדם מהחברה.

2. אני אדם שמבצע המון בדיקות והתייעצויות לפני כמעט כל דבר שאני קונה, בוודאי ובוודאי כשמדובר ברכב, ויש לי דרישות קפדניות (לפעמים אשתי "מתג'ננת עליי) כך שאם הגעתי למצב בו אני מפרסם חוויית קנייה, אז באמת מדובר במקרה חריג.

ראשית אקדים ואומר שבתחילת החיפושים שלי לא חשבתי שארכוש רכב מחברת ליסיניג, התחלתי לחפש ביד 2 מכוניות משפחתיות קומפקטיות אבל סבירות בגודל (פוקוס, קורולה, טידה ואפילו מונדאו) התקציב עמד על 50-70 אלף ש"ח.

לאחר זמן מה ראיתי שלכל רכב יש יתרונות וחסרונות והחלטתי ללכת על היונדאי סטיישן. מבחינת תקציב היא עמדה בקצה העליון שלי , אך ידעתי שיש הרבה רכבים מסוג זה בציי הרכב וההנחה הייתה שהמחיר יהיה זול יותר. (בסופו של דבר נרכש ב-65 אש"ח)

פניתי לחברת אוויס (בעיקר בגל שהבנתי שהם מטפלים היטב בצי הרכבים) והתהליך היה פשוט, חלק, נעים ושירותי:

1. פגישה ראשונה- נפגשתי עם נציג מכירות שעבר על רשימת הרכבים ומיקד אותי ל 2-3 רכבים ספציפיים. ארך בסביבות השעה וחצי. כמובן שהדגשתי לו שאני רוצה רכב עם בדיקה נקייה לחלוטין וקילומטראז סביר.( הרכב שנקנה נסע 85 אלף והבדיקה שלו הייתה מבריקה)

2. פגישה שנייה- הרכב הגיע לסניף לאחר "הכנה" שעבר במוסך/ מרכז שירות ברחובות- הרכב לא היה נקי או מצוחצח (מבחינת פחחות)- כך שניתן לראות את כל ה"דפקטים" (2 מעיכות קטנות בדלת)

3. לקיחת רכב לבדיקה- לקחתי את הרכב לבדיקה- תוצאות הבדיקה היו כמעט זהות לבדיקה שנעשתה ב"הכנה" ,לפני שהעמידו את הרכב למכירה. טוב או לא, אני לא יודע- לקחתי אותו לקומפיוטסט ברמלה. (לא חארם 500 ש"ח? אבל לא רציתי לקחת סיכון)

מיד לאחר הבדיקה העברתי לנציג המכירות רשימת רג'קטים ארוכה כאורך הגלות. למשל (תיקון מעיכות דלת, סגירת דלת תא מטען, צ'ופציק כסוף בידית בלם יד, פס ניקל בטמבון, ניקוי פנסים קדמי, ניקוי תקרת בד רכב, החלפת גומי במסגרת חלונות, החלפת מושב אחורי וכו' וכו' וכו')

4. פגישה שלישית- הרכב חזר מתיקון הליקויים הנ"ל- תיקנו את כל, אבל את כל הליקויים- דבר אחד לא יכלו לתקן אז הורידו לי במחיר. חתימת הסכם והעברת בעלות.

במשך כל הרכישה שלי איתם, הם תמיד ענו בטלפון (יש באתר את הנייד של מנהל הסניף) לכל גחמה ובעיה שהייתה, היו נוחים ולא מלחיצים כמו 99% מאנשי המכירות שעובדים בארץ. (וסליחה מראש כל אנשי המכירות...) עדכנו אותי בכל שינוי של זמני הגעת הרכב וכד' וכמובן דאגו שכל הליקויים יתוקנו.(למרות שהם מתחייבים לכך מראש זה נחמד לראות בארצנו עסק שמקיים הבטחות)

בשורה התחתונה נהניתי מאוד מהרכישה מסניף אוויס בלוד- אני מציין זאת כי איני יודע איך סניפים אחרים מתנהלים.

האם פעם הבאה אקנה שוב בליסינג ובאוויס? אני מאמין שאם לא אקנה רכב מאדם פרטי ואחליט ללכת על ליסינג אזי בוודאי שאקנה שם שוב.

פורסם

העיקר שאתה נהנה מהרכב אבל רק הערה אחת -אוויס עובדת עם מכון הבדיקה הזה של קומפיוטסט ברמלה ואפשר לראות זאת (כאשר אתה מתענין ברכב ומזמין במייל דו"ח בדיקת רכב,הסתכל מה כתוב למעלה בשם מכון הבדיקה 8))-זה לא אומר שהבדיקה לא תקינה והרכב לא בסדר אבל במקרה כזה,שידוע שחברה כלשהי עובדת עם מכון בדיקה X אז עדיף לבחור במכון Y.

זה לא אומר שהם חברה לא טובה חלילה,פשוט אלו העובדות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הי

תענוג לשמוע ותודה רבה על המילים החמות, המשוב יעבור כלשונך לצוות הסניף ולממונים עליהם, אנו מקווים שתהנה מהרכב. ולכל בעיה או שאלה - אנחנו כאן ונשמח לעזור.

תתחדשו

פורסם

יש מציאות יש אנשים נורמאליים שנוהגים כראוי ושומרים על רכב הליסינג.

אין אף בעל מקצוע שבעולם שיכול להחזיר את רכב למצב כמו שהוא יצא מהמפעל ולכן כל תאונה/התעסקות לא טוב.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

Colauti לפני שאתה זורק מילים רצוי שתבדוק אותם אויס עובדת עם קומפיוטסט ברמלה אבל לא שם מתבצעות

בדיקת הקניה אלא שם מבצעים טסטים לרכבי הליסינג שבאזור.

הבדיקה מתבצעת במקום אחר.

לפותח השרשור אני שמח שאתה מבסוט מהקניה ובתור אחד שעובד באויס בתחום של תיקון הרכבים

אני יודע שהרכבים מטופלים.

לגבי מי ששאל איך ניתן לדעת שהרכב היה בליסינג תפעולי ולא פרטי פשוט מאוד הליסינג הפרטי

יחסית חדש באויס ואני לא חושב שיש עדין רכבים שחזרו מעסקאות אולי מקרים בודדים מאוד,

דבר שני נציג המכירות יכול להגיד לך אפילו באיזו חברה היה הרכב.

באויס לא דוגלים לשקר ללקוח ולהמציא דברים כדי שיקנה להיפך יש שקיפות מלאה גם לדברים הפחות טובים.

פורסם
Colauti לפני שאתה זורק מילים רצוי שתבדוק אותם אויס עובדת עם קומפיוטסט ברמלה אבל לא שם מתבצעות

הבדיקה מתבצעת במקום אחר.

לפותח השרשור אני שמח שאתה מבסוט מהקניה ובתור אחד שעובד באויס בתחום של תיקון הרכבים

אני יודע שהרכבים מטופלים.

לגבי מי ששאל איך ניתן לדעת שהרכב היה בליסינג תפעולי ולא פרטי פשוט מאוד הליסינג הפרטי

יחסית חדש באויס ואני לא חושב שיש עדין רכבים שחזרו מעסקאות אולי מקרים בודדים מאוד,

דבר שני נציג המכירות יכול להגיד לך אפילו באיזו חברה היה הרכב.

באויס לא דוגלים לשקר ללקוח ולהמציא דברים כדי שיקנה להיפך יש שקיפות מלאה גם לדברים הפחות טובים.

או שהתבלבלת, או שממה שאתה אומר הסיכוי שהלקוח קנה רכב מליסינג פרטי הוא נמוך ביותר למרות שהצהיר כך?

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

לי היה איתם ניסיון מעולה בהשכרה תפעולית וגם בליסינג תפעולי לצי של ניידות שירות שעובדות קשה מאוד.

שביעות רצון מלאה, שירות מצויין, טיפול במוסכי יבואן, רכבים חלופיים במקום - אין לי מילה אחת רעה להגיד עליהם.

פורסם

הבדיקה מתבצעת במקום אחר.

א.הם מבצעים בדיקות במכון הזה ואם אתה מעוניין בהוכחות,כנס לאתר שלהם, בקש טופס בדיקה עבור רכב,כתוב את המייל שלך ושים לב היטב לשם המכון שבדק את הרכב.אם עדיין אתה לא משוכנע,אני מוכן לעשות עבורך את העבודה ולשלוח לך כמה תוצאות של בדיקות באקראי.(אישית,כאשר התעניינתי ברכישת רכב מהם כמה טפסי בדיקה חשפו רכבים שלא כל כך בטוח שראויים להימכר לצרכן הפרטי (אולי לסוחרי ברזל) כמו פגיעות כאלו או אחרות בעמודים ואכן בד"כ כאשר אתה מגיע אל מרכז המכירות שלהם,הם מודיעים שהרכב אינו למכירה ונמכר לסוחרים (מגרשיפ פרטיים שעובדים איתם).

ב.כל מה שנאמר בא' לא מוציא חלילה ובשום אופן את אוויס כלא אמינים,לא רמזתי לכך ולא נאמר דבר,שמטיל ספק באמינות שלהם.

העניין היחיד הוא,שבאופן כללי בפורום אנחנו ממליצים לכל מי שמעוניין ברכישת רכב לבדוק רכב בעצמו ולא להסתמך על טופס בדיקה מוכן מחברת הליסינג,אלא לערוך במכון שהוא יבחר בדיקה עצמאית ובלתי תלוייה לחלוטין בחברת הליסינג.

בהרבה מקרים יש ליקויים שהוגדרו במשמעות פחותה יותר ונמצאו הרבה יותר חמורים (לאו דווקא באוויס) בבדיקה נוספת או שהתגלו ליקויים שלא התגלו בבדיקה המוזמנת של חברת הליסינג וחבל לגלות דברים אחר כך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה בטופסי בדיקה כתוב קומפיוטסט זה שוב לא אומר שהבדיקות

מבוצעות במכון ברמלה, בתור אחד שעובד באויס 3 שנים בניידת שירות ומתעסק המון גם

עם המכירות אני אומר לך שהבדיקה היא אכן של קומפיוטסט אך לא קומפיוטסט ברמלה כמו

שאתה טוען.

יש קומפיוטסט גם באור יהודה ועוד כמה מקומות.

פורסם

אוקי, אני מאוד שמח שהנושא עלה ואני רוצה להבהיר כמה נקודות.

בדיקת הרכב הספציפי נעשתה בקומפיוטסט ברחובות ולכן בחרתי ללכת לבדוק בסניף זה אלא ללכת לסניף ברמלה.

למה בחרתי ללכת דווקא לקומפיוטסט? מאחר ושמעתי המלצות על מכון זה.

מה שכן שמתי לב ומציע לכם לקחת את זה בחשבון, במהלך הבדיקה עמדתי ליד הבודק וראיתי שהוא מסתכל בתוצאות הבדיקה שהרכב עבר במכון ברחובות כשבוע לפני- מאחר וזה הרתיח אותי פשוט גערתי בו שזה ממש לא רציני מה שהוא עושה והעמדתי אותו במקום- אז שימו לב!!!

לא התרשמתי בכלל מקומפיוטסט רמלה ונראה לי שהבדיקות נועדו לעלות רק על דברים קיצוניים וקטסטרופליים, כגון: שסי, נזילות שמן, פחחות וכד'. למשל, היום כשאני שבוע עם הרכב אני יכול להגיד שהמנוע לא מכוון כמו שצריך (רעידות ברמזור) וברקסים שחורקים, בבדיקה לא נתנו ליקוי לדברים אלה, ובשיחה שלי עם מנהל סניף לוד הוא אמר שייתן לי וואצ'ר לתיקון של כל הפגמים (המליץ להמתין עוד כמה ימים כדי לראות שאני לא "מפספס" שום פגם).

לגבי הליסיניג שלקחתי, ראיתי שהיה דיון אם תפעולי או פרטי: אתקן ואבהיר, לקחתי רכב שהיה בליסינג בחברת הייטק אצל נהג יחיד (נתנו לי את שמו ואף את הטלפון שלו כך שיכולתי לשוחח עמו)- עכשיו תחליטו איך לקרוא לזה פרטי או תפעולי.

פורסם

אוויס מעודדת את הלקוחות לבדוק את הרכב באופן עצמאי. ברוב המכריע של המקרים – אין הבדלים מהותיים בין הבדיקה של אוויס לבין הבדיקה העצמאית (תמיד יש סטיות קלות לכאן או לשם, בדיוק כמו שהולכים לשני רופאים וכל אחד מוצא משהו קטן אחר). במידה והבדיקה העצמאית מגלה משהו מהותי שלא נמצא בבדיקה של אוויס – אוויס תקבל את הבדיקה העצמאית כתקפה ותפעל על פיה.

• תוכן חדש...