Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וזו הצריכה שאני משיג (כמעט) בריו הידנית.

ההבדל בינינו, שנוסעים בסופר מיני כמו בני אדם, עם רמת בטיחות טובה וכו', לבין אנשים שנוסעים במכוניות סבירות כמו i10 ופיקנטו הוא לא רציני בדלק אם זה ככה, עדיף לנסוע בסופר מיני כמו שצריך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ומה באשר לביצועים? המנועים הבכירים בקטגוריית הקטנות (1.25 בפנדה ובצמד הקוריאניות) משתווים בעוצמתם לאלו המשמשים את הסופר-מיני הותיקות, לפחות כשזה נוגע לפיאסטה, לפונטו, לקורסה ולקליאו. האם כאשר מנוע כזה נדרש לסחוב מרכב כבד יותר ופחות אווירודינמי, הוא לא מרגיש "קטן" על האוטו?

בל נשכח שלקטנות יש יתרון בעלויות אחזקה וכמובן בכושר תמרון והשתחלות למקומות צרים.

:idea:
פורסם

אבי, כפי שציינתי - מרגישה מעט יותר זריזה וקלילת רגליים מפונטו (דור ראשון) 60 (ששוקלת 9 ק"ג פחות). אם נסתכל על הנייר, נתוני האצה ל-100 של הסיטיגו והפנדה כמעט זהים - לפנדה יתרון די זניח של 9 סוסים. מאמין שה-75 כ"ס תרגיש טוב יותר ובפער מורגש - ואת זה נדע ביום שישי :wink:

ואגב, פונטו / קליאו / קורסה / פאביה - כולן שוקלות בערך 100 ק"ג יותר מהסיטיגו - וגם נעזרות במנוע גדול וחזק יותר, כף שהתיאוריה שלך מעט עקומה. יהיה מעניין להשוואות - לצורך העניין בלבד - סיטיגו 75 כ"ס ידנית מול קליאו 1.2 75 כ"ס - לדעתי תופתע מהתוצאה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה על הסקירה והרשמים, זה בהחלט נשמע כרכב משתלם מאד ביחס למחיר שלו.

המיני הזולה הכי מוצלחת שיצא לי לנהוג בה היא הפנדה הידנית ואחריה ה107 הרובוטית. (פיאט 500 ואפסילון לא נחשבות בגלל המחיר) אני מקווה שיצא לי להתנסות גם על הסקודה הזו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אוראל, התייחסתי לפנדה ול-i10 בתצורת מנוע ה-1.25 ו-1.1 בהתאמה (אפשר גם להכניס את הספארק בהיבט זה), כשהשוותי אותן לסופר-מיני הותיקות. לסיטי גו יש קג"מ אחד שלם פחות מאשר בפנדה (הפער מול היונדאי מעט קטן יותר); בפנדה המומנט הזה גם נמסר בסל"ד הנמוך בכמה מאות מהסקודה, כך שהיא מחוץ לדיון לעת עתה.

יותר מעניין אותי לדעת איך מתפקד הגיר הרובוטי בסיטי גו...

:idea:
פורסם

כפי שאמרתי, ביום שישי אעשה סיבוב מעמיק יותר על הרובוטית ואשוב רשמים (לא באמת ציפיתי להתאכזב מהתיבה הידנית - בינינו...).

לידידה טובה שלי יש i10 1.1 ידנית - נוסעת די בסדר. עיקר התלונות שלי כלפיה הן על הגיר הפחות נעים ומוצלח מאשר בסיטיגו.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ומה באשר לביצועים? המנועים הבכירים בקטגוריית הקטנות (1.25 בפנדה ובצמד הקוריאניות) משתווים בעוצמתם לאלו המשמשים את הסופר-מיני הותיקות, לפחות כשזה נוגע לפיאסטה, לפונטו, לקורסה ולקליאו. האם כאשר מנוע כזה נדרש לסחוב מרכב כבד יותר ופחות אווירודינמי, הוא לא מרגיש "קטן" על האוטו?

בל נשכח שלקטנות יש יתרון בעלויות אחזקה וכמובן בכושר תמרון והשתחלות למקומות צרים.

עם גיר ידני, וכל עוד אתה לא מצפה לביצועים של מכונית ספורט, אתה מצליח לשמור יפה על קצב התנועה ואפילו מעבר לכך.

בסופו של דבר הביצועים של הרכבים האלו, עד כמה שזה ישמע הזוי, דומים לרכב משפחתי אוטומטי עם מנוע 1.6.

וחוץ מזה נפח מנוע לא בהכרח קובע ביצועים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ביצעתי היום נסיעת מבחן על הגרסה הידנית 60 כ"ס.

האוטו קטן מבחוץ, מרווח יחסית מבפנים, יש מקום מספק בהחלט לנהג, עם אפשרות שינוי גובה מושב נהג וגם גובה הגה. מאחור, יש מקום מוצהר לשני אנשים "בוגרים", הגובה מספק לאדם ממוצע.

המנוע, קצת רועד בטורי סרק וצריך לתת גז בתחילה בכדי שלא יחנק, קצת מדאיג איך זה יהיה בהתנהלות בפקקים אינסופיים. במהלך הנסיעה עצמה, המנוע מפתיע לטובה, גמיש וזריז ולמרות 60 סוסיו, השילוב של גיר ומנוע היה מוצלח וזריז הרבה יותר מאשר פיג'ו 107 בה נהגתי קודם (על הילוכיה הארוכים עד כדי יאוש).

הסיטיגו מהנה לנהיגה, עם הגה זריז, מתלים מוצלחים (מנעימים את האספלט הישראלי ולא מתנדנדים), שדה ראיה טוב יחסית ובסך הכל הרכב משדר הרגשה כיפית.

איכות הגימור טובה, אבל האבזור די ספרטני בגרסה זו של סקודה. רק הדגם היקר ביותר (אוטומט 75 כ"ס שעולה 80,000 ש"ח) מגיע עם פנים בצבע בז' (ולא שחור), ריפוד מהודר וג'נטים קלים ומרגיש אלגנטי יותר.

יצאתי סקרן לגבי ההבדל מול גרסת ה- 75 כ"ס הידנית שמגיעה עם מומנט זהה, אך יותר כח סוס, מעניין איך ההבדל יורגש בפועל = האם זה שווה הפרש של 5,000 ₪ מול גרסת ה- 60 כ"ס.

פורסם

מחסור במומנט מאפיין את כל דור המיני החדשות, מה שמצריך ניסיון מה בנהיגה.

אלו אינן מכוניות שאפשר לרדת ל 30 קמ"ש ברביעי ולהאיץ חזרה, והנקודה הזו גרמה לרבים (ובעיקר רבות) לחזור לתיבה אוטומטית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

במהירות סרק, הרעידות הללו מאפיינות יותר מנוע 3 צילינדרים לעומת ארבעה.

דווקא, בעת נסיעה, המנוע הרגיש גמיש למדי (ביחס לנפח שלו כמובן).

אגב, בדקתי ספציפית את נושא המזגן, אמנם היום לא היה חמסין כבד, אבל עדיין חם מספיק. היינו שלושה מבוגרים ברכב ועוצמה 2 מתוך 4 הספיקה בהחלט לקרר אותו. פתח הקירור המרכזי אמנם לא ניתן לכיוון, אך הוא זורק את האויר לתוך חלל הרכב וגם בישיבה מאחור מרגישים אותו.

העברתי גם לעוצמה 4 ושם מהירות האויר היתה חזקה באופן מורגש מאוד (אם כי גם רועשת בהתאם), לטעמי, המזגן עבר את המבחן בהצלחה.

פורסם

meir

באלטו הידני ששכרתי, עשה לי 19.2 ק"מ לליטר (בעיקר בנסיעות מחוץ לעיר עם מעט נסיעות בתוך העיר) כאשר באוטו היו 2 מבוגרים, 2 ילדים, עגלה לילדה הקטנה ועוד מספר פריטים במטען. ביצועים בסדר (האמת שלא ציפיתי למשהו מדהים) המזגן מעט חלש (לטעמי) ורמת הגמור של תא הנוסעים טעון שיפור.

אף שהייתי מרוצה מהנסיעה והצריכת דלק הייתי מסתפק בהגדרה של "הכנה לרכב" ולא "רכב אמיתי".

פורסם
אולי מספיק כבר לחפור על המזגן? בבית אתם גם מכוונים אותו עליכם ולא זזים ממנו?

מזגן יכול לקרר רכב (וחדר) גם אם הפתח האמצעי שלו לא מתכוונן ונמצא עליכם. אצלי ברכב הם במצב ישר (מכוונים לנוסעים במושב האחורי) ומספיק קר לי בתור נהג עם הפתח השמאלי שמכוון עליי.

אף אחד כאן עדיין לא בדק את המזגן ברכבים האלה, אז אל תגיעו למסקנות ישר שהוא לא מקרר.

נקסט.

מה הקשר? אתה יושב בבית עם מזגן כשהשמש עליך? הבית סגור והשמש לא עוברת את הקירות בגלל זה אין טעם לשים את המזגן עליך.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

חזרנו מהנסיעה (אני ו-Shmelov) בסיטיגו 75 עם תיבת ASG, רמת גימור Elegance.

לא אכתוב מחדש על הביקורת של ה-60 כי זה די מיותר, לכן אתמקד ביתרונות והחסרונות של הגרסה החזקה והמאובזרת.

אקסטרה פלוסים:

- ידיות פתיחת הדלתות (הפנימיות) הוחלפו מפלסטיות לכאלה העשויות מתכת. נראה ומרגיש טוב מ ה ו ת י ת.

- גלגל ההגה / ידית הילוכים / ידית בלם היד צופו בעור (בניגוד לפלסטי בבסיסית). החומר המצפה מרגיש ונראה גס יותר (אך נעים) והתפרים בולטים יותר. לדעתי - בפאביה / אוקטביה / יטי וסופרב מדובר בעור סינטטי או סוג אחר של עור, הנראה ומרגיש עדין מידי.

- שילוב השחור / בז' הופך את תא הנוסעים למקום נעים יותר לשהות בו, הוא אפילו גורם להרגיש קצת יותר הידור. הוסיפו לכך את העובדה שצבעו של רכב ההדגמה הוא כחול כהה - וחלקי הפח החשופים הכהים השתלבו היטב עם הדיפונים / קונסולה הבהירה.

- חלונות אחורים כהים מקנים אווירה נעימה יותר ברכב. מאמין שתורמים במעט להקלה בעבודתו של המזגן, שגם היום הרגיש טוב בהחלט.

- פנסי הערפל וחישוקי הסגסוגת תורמים למראה החיצוני. לא נראית כמו איזה וורסיה דלה (וזולה) כמו הגרסה הבסיסית.

- ההיגוי קיבל עוד מעט משקל. לא, אל תטעו - הוא עדיין קליל יחסית ואילם לחלוטין. צריך לנחש מה הגלגלים הקידמיים עושים או מנסים לעשות. מה שקצת הפתיע (מגיחת סופרלנד זריזה) - הזנב קיבל אקסטרה שובבות והבלמים די טובים (כשמתגברים על הלחיצה הראשונית - כמו בשאר הוואגיות).

- המנוע מרגיש חי ושמח יותר. אין ספק שהיא זריזה יותר וזה מורגש. הוא פחות מוורבץ בעמידה והצליל שלו פשוט משעשע עד מגניב. מצחיק למשוך הילוך ולשמוע את ה-3 ציל' האלה עובדים קשה ומספקים לנו צחוק רב :lol:

אקסטרה במינוסים:

- התיבה הרובוטית הזאת נוראית. נ ק ו ד ה. היא מרגישה בדיוק אותו הדבר כמו החד מצמדית של פיאט ולעיתים גם הזכירה את החד מצמדית של טויוטה. במצב הידני היא עובדת לא רע בכלל, ההעברות הילוכים זריזות משמעותית וגם חלקות ונעימות מהותית. במצבה העיקרי של התיבה (D) היא פשוט "לא". איטית מאוד, נורא פלגמטית, עצלה בצורה מעצבנת וכמו באחותה הגדולה ובעלת האקסטרה קלאץ' - גם בה יש השהייה מעט מציקה בהתחלה והשהייה מטמטמת בין כל הילוך והילוך. אין ספק שהיא גורעת מאוד מהנהיגה.

- על חישוקי ה-15' היא נוקשה וקשיחה יותר מפאביה על 16'. שיבושים חדים לא מתקבלים בברכה ומועברים הישר אל עמוד השדרה של הנהג / נוסעים. אז כן, האחיזה גבוה יותר והיציבות משופרת על זו של הבסיסית (בתנאי שהסלילה ברמה טובה), אבל התוצאה המתקבלת מבחינת נוחות - פחות נעימה ודי חובטת. זה גם מתחבר לאקסטרה שובבות של הזנב - זה אומנם נחמד ומשעשע כשרוצים לדחוק בה קצת, אך זה פחות נעים כשהוא יוצא תוך כדי פנייה - בגלל מכסה ביוב גבוה או בור רציני בכביש. תורם מאוד ללוק החיצוני ולאחיזה, אבל גם כאן - פשוט "לא".

- אותה מידת גומי נדיבה ונמוכה יותר גם יוצרת מעט יותר רעשי כביש. לא משהו אקוטי או מהותי על פני הבסיסית, אבל קיים.

נסכם:

חובה נסיעת מבחן ב-75 עם ה-ASG. היא רחוקה מלהיות DSG - לא דומה לה בעליל בכל צורה קיימת. ה-ASG מתנהגת בצורה גסה, מטלטלת, איטית ומעצבנת. במצב הידני זה משתנה לחלוטין, אבל זה עדיין לא זה. אין ספק שהתיבה של הפיקנטו עדיפה באלפי מונים.

צרפו אל התיבה המעצבנת (בטירוף) את נוחות הנסיעה הנוקשה / קשיחה - והיא לא תתאים לכולם. זה יפה ונאה, אבל לא נ ו ח.= ורועש יותר.

המלווה שהצטרף אלינו מצ'מפיון היה מוטוריסט כמונו, כך שהוא גם נתן לנו לדחוק בה קצת יותר - מהנהיגה בבסיסית - ולקחנו אותה אל הסופרלנד. מובן לחלוטין שזאת לא המכונית המיועדת לכך או קרוב לכך, אבל יש בה משהו שובבי ומשעשע.

לולא התיבה המעיקה הזאת, הייתי שוקל לקנות לעצמי כזאת - כרכב עירוני / רכב שני לבית. לי נוחות הנסיעה הנוקשה והקשיחה לא מעיקה יותר מידי, למרות שהמעבר ליטי והנהיגה בה באותם הכבישים רק המחיש עד כמה הפערים ביניהם מורגשים עד קיצוניים בנושא המדובר.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...