Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגה חשמלי- מה זה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נכון גם באופן כללי. כשמדברים על מערכת שהפכה להיות BY WIRE הכוונה היא לא שאלקטרונים מבצעים את הפעולה הסופית של הבלימה, ההיגוי וכו' אלא שחלק מהקשר בין הנהג למכלול המפוקד נעשה בצורה אלקטרונית.

גם בהגה האחורי במשאית אלו לא האלקטרונים שמזיזים את הגלגלים אלא מערכת הידראולית מפוקדת אלקטרונית (רק ששם אין גיבוי מכני לאלקטרוני וקורים מצבים משוגעים שבהם הגלגלים הולכים בכלל לכיוון ההפוך מהדרוש ואז אתה רואה סרן קדמי עם גלגלים מופנים שמאלה וסרן אמצעי עם גלגלים מופנים ימינה).

נהגתי במשאית שמע' הEBS התחרפנה וקיבלתי בלימות חירום מוטרפות באמצע נסיעה בלי נגיעה בדוושת הבלם כלל. סיטואציה מטלטלת.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הכוונה של חנן, במידה ולא הובנה כראוי, זה כי אם בעבר הנהג היה לוחץ ישירות על שסתום אויר (שסתום רגל),להפעלת לחצים לכוון תאי הבלימה, אז כיום הנהג לוחץ על פוטנציומטר, יחידת שסתום אויר אלקטרו-פניאומטית, שיכולה להיות ממוקמת בכל מקום במשאית, מנתבת את לחץ האויר לתאי הבלימה.

steer by wire להגה הראשי כבר קיים לרכב הפרטי, אך מטעמי רגלוציה בלבד הוא אינו בשימוש מחוץ לחדרי הניסויים של היצרן.

אני בטוח שגם steer by wireless קיים (או יכול להיות קיים בלי שום בעיה).

הנקודה כאן היתה בדיוק הרגולציה, שלא מאשרת שימוש בהם לכלי רכב בכביש הציבורי, משום הבעיה הבטיחותית שבהעדר קשר מכני בין גלגל ההגה לגלגלים.

אני הבנתי את כוונת חנן, אבל בהקשר בו זה נכתב (שוב, הקשר המכני כגיבוי לכשל במערכת ההידראולית/חשמלית) זו לא היתה דוגמה טובה, כי יש במערכות האלה גיבוי מכני, כאמור.

זה נכון גם באופן כללי. כשמדברים על מערכת שהפכה להיות BY WIRE הכוונה היא לא שאלקטרונים מבצעים את הפעולה הסופית של הבלימה, ההיגוי וכו' אלא שחלק מהקשר בין הנהג למכלול המפוקד נעשה בצורה אלקטרונית.

אתה כתבת "... וכל הבלימה נעשית אלקטרונית "BY WIRE".

אולי בגלל זה התייחסתי לנקודה הזו.

פורסם
אני בטוח שגם steer by wireless קיים (או יכול להיות קיים בלי שום בעיה).

הנקודה כאן היתה בדיוק הרגולציה, שלא מאשרת שימוש בהם לכלי רכב בכביש הציבורי, משום הבעיה הבטיחותית שבהעדר קשר מכני בין גלגל ההגה לגלגלים.

אני הבנתי את כוונת חנן, אבל בהקשר בו זה נכתב (שוב, הקשר המכני כגיבוי לכשל במערכת ההידראולית/חשמלית) זו לא היתה דוגמה טובה, כי יש במערכות האלה גיבוי מכני, כאמור.

שימוש ב wireless נבחן בתחילת שנות ה 2000 ונפסל מיידית ע"י יצרני הרכב, עוד לפני שהגיע לשולחן הרגלוטורים, עקב בעיות אמינות תקשורת אלחוטית.

• תוכן חדש...