Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך רכב לנסיעות בינעירוניות קצרות (עד רבע שעה) כל יום, ופעם בשבועיים-חודש נסיעה קצת יותר ארוכה (שעה).

ואני לא יודע אם אשאר בארץ יותר משנה, אולי אפילו פחות מזה. אז זה לא השקעה לשנים...

אני יודע שהוחלפו לאחרונה ציריות ותוקן גיר.

עשיתי נסיעת מבחן קצרה, המזגן מקרר ומחמם, החלפתי הילוכים, בלמתי, בדקתי חלונות ומראות חשמליים, הכל נראה טוב...

הטסט לעוד יותר מחצי שנה.

הגיס אמר שהמחירון 7600 אבל בדקתי ביד2 ויצא 6700.

אני לא צריך את כל בדיקות ה-"איך לא ליפול בפח" כי אני קונה מגיסי ואני סומך עליו, אבל בכל זאת -

מה עוד כדאי לדעתכם לבדוק?

ואולי כדאי בכלל לחפש רכב אחר?

אשמח לשמוע מה יש לכם להגיד.

פורסם

היתרון פה שאתה קונה רכב ממישהו שאתה מכיר,כך שהוא לא יעבוד עליך,סך הכול 150K ל95 זה לא רע,הרכב עצמו לא הכי חסכוני אך די נמרץ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סגור איתו על 7000 - נראה מחיר הוגן. הוא לא יקבל יותר בשוק החופשי וזה גם יחסוך לו כאבי ראש. אם הצמיגים גמורים תנסה להתקזז איתו חצי-חצי או משהו בסגנון (הרי מדבור באביזר בטיחות, החורף קרב ואתה קרוב משפחתו האהוב). תברר אם נעשה טיפול טיימינג ב-4-5 שנים האחרונות!

כמובן שאין שום ערובה שהרכב לא יעשה לך בעיות, אבל ככה זה מכוניות משומשות.

לאחר קבלתו תעשה ישור קו קטנטן (שמנים, פילטרים, אולי פלגים, בחינה של רצועת הטיימינג) כמובן בדיקה של הבלמים ושאר המערכות לקראת החורף וסע לשלום.

פורסם

לא חושב שהמחיר מצדיק את הרכב הנ"ל, בדוק בכל מקרה איך גיסך תחזק את הרכב, תתחיל בלבדוק אם שם מים ברדיאטור, ותמשיך בלשאול מה החליף לאחרונה וכיצד מטפל בו.

הרכב הזה רגיש להזנחה ויכול להאכיל אותך מרור במידה ולא טופל נכון, בדוק את זה , לא הייתי משלם בחיים על הרכב הזה 7000 שקל.

Miata ND2

פורסם

הרכב הוא רכב טוב ואמין ויכול לשרת אותך נאמנה אם מצבו טוב.

לפי דעתי כדאי לך ללכת למוסך שאתה מכיר שיסתכל קצת יותר על הרכב ויעשה בדיקה קטנה באיזור המנוע.

צריך לבדוק שהכל נמצא ואין נזילות, כמו כן נסע קצת קיק דאון ומשחק עם ההילוכים ברכב ותראה שאין קפיצות או מכות שנובעות מבעיה בגיר.

לאחר קניית הרכב(אם בכלל) אל תשכח לעקוב אחר מפלס השמן והמים ולמלא בהתאם, מכוניות בשנים הללו צריכות מעקב צמוד.

דניאל.

פורסם

המחיר אמנם יחסית גבוה לרכב עתיק כ"כ, אבל מצד שני - הרכב מטופל, הק"מ נמוך והאחזקה שעבר ידועה לך.

נסה להוריד מעט את המחיר ואני ממליץ לשלם למכונאי 100 ש"ח כדי שירים את האוטו על הליפט ויחפש תקלות, על מנת למנוע עגמת נפש לאחר הרכישה.

בכל מקרה - קח בחשבון שיהיה לך מעט קשה למכור את הרכב בעוד שנה וקצת, במחיר שעולה על 5000 ש"ח.

בכל מקרה, זה לא סכום שעובר את הסכום שתשלם בירידת ערך על כל רכב אחר, או את הסכום שתשלם על השכרה ארוכת טווח.

סה"כ נשמע כמו עסקה סבירה, בהנחה שלא צריך להשקיע יותר מדי במיידי.

• תוכן חדש...