Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דניאל, מה הכוונה ב"יותר קירור"?

ספיקת האוויר הדגולה יותר או כיוון טמפרטורה לנמוכה יותר?

גם וגם אבל אין אפשרות יותר לכוון עוצמת הקירור ע"י הנהג, ז"א בורר הטמפ' לא משפיע באופן ישיר על תפוקת המדחס ולכן בוא נתייחס לעומס חום הסביביתי שקיים בתוך הרכב ומחוצה לו, ביום חם מאוד המדחס יעבוד יותר ולכן תצרוכת הדלק תעלה וביום נעים בדיוק הפוך.

ניתן וגם מומלץ להפעיל חימום יחד עם הפעלת מדחס וזאת לטובת הפשרת אדים מהירה יותר משמשות הרכב.

פורסם

ברור לחלוטין שעומס חום סביבתי משפיע.

בעצם אנו מדברים על אותו דבר.

במזגנים ישנים הייתה אפשרות לכוון טמפ' על ידי כיוון טרמוסטט, כלומר שינוי בנקודת כניסה ויציאה של המדחס. וזה השפיע.

כבר מזמן אין יותר אפשרות כזו והשליטה היא רק על מדפי האוויר או ברז חימום, אם הוא קיים. וכאן אין השפעה על מחזורי פעולה של המדחס.

ספיקת האוויר (מהירות מפוח) משפיעה כמובן.

לגבי הפעלת חימום ביחד עם הפעלת מיזוג - כמובן שאין עם זה כל בעיה ואני עושה את זה קבוע.

מעבר להפשרת שמשות מהירה, הפעלת מדחס מייבשת את האוויר והופכת את השהייה ברכב עם חימום פועל לנעימה הרבה יותר.

רציתי לשמוע הסבר של המגיב, שטוען אחרת.

פורסם

המדחס יפעל אותו זמן בדיוק. מזגן רגיל "לא יודע" באיזה מצב נמצא בורר חום/קור בתא הנוסעים.

עכשיו אני מבין למה התכוונת. אני תיארתי לעצמי שלושה מצבים: או שיש תרמוסטט למזגן, או שיש בקרת אקלים (בפועל זה אותו דבר), או שהנהג מכבה ומדליק את המזגן לסירוגין.

בכל המקרים האלו יותר קירור פירושו יותר צריכת דלק.

אני לא חשבתי על מצב שבו גם המזגן וגם החימום מופעלים ביחד. במצב זה, באופן קצת מוזר, ככל שתכוון את ברז החימום לחום גבוה יותר, כך תהיה צריכת הדלק גבוהה יותר, כי המזגן צריך לסלק יותר חום.

תזכור שלכל מזגן יש תרמוסטט שמנתק את המדחס כאשר המעבה קר מדי, כדי למנוע קפיאה. בדרך כלל המדחס אינו פועל 100% של הזמן.

כבר מזמן אין יותר אפשרות כזו והשליטה היא רק על מדפי האוויר או ברז חימום, אם הוא קיים. וכאן אין השפעה על מחזורי פעולה של המדחס.

יש השפעה, כי אם החימום מכניס חום לחלל הרכב, החום הזה יגיע בסופו של דבר, בגלל סחרור האוויר, אל המעבה של המזגן. ולכן התרמוסטט יפעיל את המדחס אחוז גבוה יותר של הזמן.

מצב יוצא מהכלל יהיה אם המדחס פועל 100% של הזמן, כמובן שבמצב כזה אין שינוי. אם תזרוק מספיק חום לרכב, תוכל להגיע למצב כזה - אבל במחירי הדלק של היום, לדעתי זה פשוט לא כדאי...

לגבי הפעלת חימום ביחד עם הפעלת מיזוג - כמובן שאין עם זה כל בעיה ואני עושה את זה קבוע.

תהיה מודע לכך שאתה משלם על זה בדלק, שכמותו בהתאם לכמות החום שאתה מכניס לרכב.

מעבר להפשרת שמשות מהירה, הפעלת מדחס מייבשת את האוויר והופכת את השהייה ברכב עם חימום פועל לנעימה הרבה יותר.

כדי להפשיר אדים מפעילים מזגן, זה נכון. אבל בדרך כלל מספיק לעשות את זה לזמן קצר בלבד.

רציתי לשמוע הסבר של המגיב, שטוען אחרת.

בבקשה :roll:

דני

פורסם

הכל נכון, רק הערה אחת - כשאתה מפעיל מזגן וחימום ביחד, וזו הדרך היחידה לעלות טמפרטורה מ 18 מעלות ל 25 במזגן פשוט - צריכת דלק תעלה תיאורטית רק כשאתה נמצא במצב סיחרור אוויר פנימי.

במצב יניקת אוויר מבחוץ הצריכה תישאר אותו דבר בכל מצב של בורר הטמפרטורה.

זו בעצם הנקודה שהתכוונתי אליה.

עם כל השאר אני מסכים.

אם קראת את הדיון שבקישור בהודעה ראשונה - אני גם ביצעתי מדידת זמני הפעלה והפסקה של המדחס עם שעון עצר במצבים שונים של בורר הטמפרטורה. והתוצאה היא אותה תוצאה, אליה הגיע חנן באותו דיון.

כלומר יש תלות במהירות המפוח ואין תלות במצב בורר חום, בהנחה והמערכת נמצאת על מצב יניקת אוויר חיצוני.

פורסם

עכשיו שאני מבין מה אתה אומר - אני מסכים.

אני פשוט הנחתי שמדובר במצב של סחרור, וללא חימום.

דני

פורסם

תזכור שלכל מזגן יש תרמוסטט שמנתק את המדחס כאשר המעבה קר מדי, כדי למנוע קפיאה. בדרך כלל המדחס אינו פועל 100% של הזמן.

לא נכון, יש מדחסים שפועלים 100% מהזמן ואין שום תרמוסטט שמנתק את פעולתם, אלו הם המדחסים בעלי ספיקה משתנה.
פורסם
הכל נכון, רק הערה אחת - כשאתה מפעיל מזגן וחימום ביחד, וזו הדרך היחידה לעלות טמפרטורה מ 18 מעלות ל 25 במזגן פשוט - צריכת דלק תעלה תיאורטית רק כשאתה נמצא במצב סיחרור אוויר פנימי.

במצב יניקת אוויר מבחוץ הצריכה תישאר אותו דבר בכל מצב של בורר הטמפרטורה.

כלומר יש תלות במהירות המפוח ואין תלות במצב בורר חום, בהנחה והמערכת נמצאת על מצב יניקת אוויר חיצוני.

הכוונה כאן היא לחימום בלבד נכון?

• תוכן חדש...