Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשהייתי על משאיות אני יכול לומר לך בגלל שהמומנט של המנוע עצום זה זניח וכמעט לא מרגישים,

חוץ מזה, בעבור עוד כמה שקלים אני מוכן לוותר על ההזעה (ואני טריפולטאי שמזיע המון)

אצלך ברכב אתה יותר מרגיש את זה כי הפונטו היא בעלת מנוע חלש יחסית,

אבל בעל רכב עם מנוע בנפח 2 ליטר ומעלה לא ירגיש את זה בצורה משמעותית כמוך,

כי המנוע גם ככה עובד על מומנט גבוה,

כשאני הדלקתי מזגן באיפון שהייתה לי לא הרגשתי את הצריכה, כי המומנט של המנוע "בלע"

כל עומס על הרכב,

אני לא יודע על מה אתה מדבר?!

אצלי יש מנוע 3 ליטר עם מומנט בריא ביותר! ואני מרגיש יופי את צריכת הדלק עולה ואת ביצועי הרכב פחות חדים.

נכון שפחות ממנוע 1.6 אבל זה בהחלט מורגש במיוחד בימים חמים ולחים. בעעע אני שונא לנהוג בקיץ.

Porsche 944 turbo

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא יודע על מה אתה מדבר?!

אצלי יש מנוע 3 ליטר עם מומנט בריא ביותר! ואני מרגיש יופי את צריכת הדלק עולה ואת ביצועי הרכב פחות חדים.

נכון שפחות ממנוע 1.6 אבל זה בהחלט מורגש במיוחד בימים חמים ולחים. בעעע אני שונא לנהוג בקיץ.

באיסוזו איפון לא הרגשתי משהו ברמה דראסטית,

אולי בגלל שהמנוע נותן מומנט גבוה כבר בטורים נמוכים,

אני רק אמרתי מה הניסיון שלי, והניסיון שלי לרוב כולל מנועים שנותנים מומנט גבוה כבר בטורים נמוכים,

(ואני מתכוול לטנדרים, ומשאיות למיניהן)

ולא רק אתה שונא לנהוג בקיץ, אין כמו לנהוג בחורף עם חלון פתוח ולנשום את האוויר הצח של אחרי הגשם...

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לכל הפרשנים -נסיעה עם מזגן מגדילה את תצרוכת הדלק של כל רכב ואני יסביר. עם הפעלת המזגן ניכנסות לפעולה עוד מערכות המפוח שמזרים אויר קר לחלל הנוסעים .המאוורר הנוסף שצריך לקרר את הראדיטור של המזגן. אלה גורמים לעומס במערכת החשמל .וכאן ניכנס האלטרנטור לפעולה על מנת לספק חשמל לכל הצרכנים הנוספים בנסיעה במזג אוויר קריר הספק המנוע עולה מיכוון שצפיפות האויר גבוהה יותר והמנוע משקיע פחות אנרגיה לצורך קירור וכאן יש את האינטר קולר שתפקידו לקרר את האוויר שניכנס למנוע - מקווה שהבנת

פורסם

שכחתי את שאלתך לגבי החימום-ברכב מערכת החימום פועלת על ידי מערכת הקירור של הרכב מיים חמים זורמים לתוך ראדיטור קטן שמותקן בקונסולה בחזית תא הנוסעים ומפוח מזרים אויר חם לחלל הנוסעים במצב זה המדחס לא ניכנס לפעולה אלה רק בזמן הפשרת אדים לשמשה הקידמית להזרמת אוויר יבש להסרת האדים אויר לח יצור אדים על השימשה הקידמית

פורסם

עשית שקשושה:

העומס הגדול ביותר על המנוע הוא המדחס עצמו ואחר כך המערכת החשמלית.

מה שייך האינטרקולר עכשיו לעניין של מיזוג אויר?

מדחס המזגן יכול לפעול יחד עם הפעלת החימום, גם אם מפשיר האדים אינו מופעל.

פורסם

לדניאל עם השקשוקה -אם תיקרא בעיון תבין שנישאלה השאלה למה במזג אוויר קר הרכב סוחב יותר טוב ואז תבין את עניין האינטרקולר ואם אתה מפעיל את המזגן עם החימום אז מאותה סיבה אתה יכול ללחוץ על הברקסים בזמן נסיעה באופן קבוע

פורסם

לגבי מזג אוויר קר - נכון.

אבל לא הבנתי, מדוע לדעתך בעייתי או לא מומלץ להפעיל מזגן ביחד עם חימום?

ואיך זה קשור לנסיעה עם ברקסים לחוצים קבוע?

פורסם

ושאלה בבקשה לגבי מדחס בגולף 99 מנוע 1800 עם בקרת אקלים, הבנתי שזהו מדחס שעובד תמיד בעל ספיקה משתנה, אז האם במקרה הזה לא משנה מהי העוצמה של המפוח? הצריכת דלק תישאר זהה עם מפוח על פס 1 או על 4 פסים לצורך ההשוואה?

לגבי המעלות אז קבלתי תשובה שלא ככ הבנתי עדיין עד כמה זה משפיע, למשל בין 21 מעלות לבין 16 מעלות על LO מה ההבדל. תודה.

פורסם

למה אתם מסבכים דבר פשוט.

קירור הרכב באמצעות המזגן מגדיל את צריכת הדלק.

יותר קירור -> יותר תוספת בצריכת הדלק.

זה נכון לכל המכוניות ולכל סוגי המזגנים.

חימום הרכב אינו מגדיל את צריכת הדלק מפני שהחימום משתמש בחום שבדרך כלל מבוזבז (נפלט לאוויר בעזרת הרדיאטור). כלומר, על החימום הזה אנחנו משלמים בצריכת דלק בכל מקרה, גם אם אנחנו מנצלים אותו וגם אם לא. לכן אין תוספת של צריכת דלק כאשר מחממים את הרכב.

דני

פורסם

דני, זו תשובה כללית ולא מדוייקת.

קירור לטמפ' 22 מעלות לא צורך יותר דלק מקירור ל 18 מעלות, בתנאי שמהירות המאוורר זהה.

אני מדבר על מזגן פשוט עם מדחס בעל ספיקה קבועה.

אגב, חימום נעים יותר מתקבל כשהמזגן פועל.

פורסם

קירור לטמפ' 22 מעלות לא צורך יותר דלק מקירור ל 18 מעלות, בתנאי שמהירות המאוורר זהה.

בהחלט כן צורך יותר דלק, כי המדחס יפעל אחוז גבוה יותר של הזמן.

אני מדבר על מזגן פשוט עם מדחס בעל ספיקה קבועה.

גם אני.

אגב, חימום נעים יותר מתקבל כשהמזגן פועל.

על זה כבר כן משלמים בצריכת דלק.

דני

פורסם

המדחס יפעל אותו זמן בדיוק. מזגן רגיל "לא יודע" באיזה מצב נמצא בורר חום/קור בתא הנוסעים.

במערכת ללא ברז חימום-

ב18 מעלות כל האוויר ינותב ישירות לתא הנוסעים, לא דרך רדיאטור חימום.

ב22 מעלות חלק מהאוויר יעבור דרך רדיאטור חימום פנימי.

במערכת עם ברז חימום, הברז יהיה פתוח יותר ויותר נוזל קירור יזרום דרך רדיאטור חימום פנימי.

פורסם

דני צודק, בין אם זה מדחס עם ספיקה קבועה או משתנה, ככל שנדרוש יותר קירור ממערכת המיזוג כך גם תושפע תצרוכת הדלק, אבל לא בהרבה.

פורסם

בוקי - דני צודק וכל השירשור הזה התחיל בגלל תיצרוכת דלק הנוסחה פשוטה מאוד יותר מיזוג יותר דלק נקודה-ולכן לא מפעילים מיזוג (מדחס לצורך העניין) וחימום ביחד. ברכב אלו שתי מערכות ניפרדות

• תוכן חדש...