Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני אשמח אם תמליצו לי מה הכי מומלץ לעשות לסאב בלי תיבה. לבנות תיבות מוכנות, להזמין תיבה מיוחדת או לבנות בבית?

האם ההתאמה של סאב לתיבה היא רק בנפח או שגם לצורה של התיבה יש משמעות?

באיזה חנויות אפשר לקנות תיבות או להזמין תיבות במיוחד, וכמה בערך זה אמור לעלות?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה ליטר אמורה להיות התיבה של הסאב?

עדיף לך לבנות בעצמך תיבה, זה בכלל לא מסובך.

הצורה לא משנה, מה שחשוב זה כמה ליטר, אם הסאב בנוי לתיבה פתוח/סגורה, ובאיזה תדרים הסאב עובד כדי לשים פורט מתאים. (כמובן שרק אם התיבה פתוחה).

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם
כמה ליטר אמורה להיות התיבה של הסאב?

עדיף לך לבנות בעצמך תיבה, זה בכלל לא מסובך.

הצורה לא משנה, מה שחשוב זה כמה ליטר, אם הסאב בנוי לתיבה פתוח/סגורה, ובאיזה תדרים הסאב עובד כדי לשים פורט מתאים. (כמובן שרק אם התיבה פתוחה).

יש לי פה המלצות בחוברת של היצרן (הסאב הוא קיקר C10d) בין 22 ל-34 ליטר

לדעתי התיבה סגורה כי הם אומרים פה לאטום חורים עם סיליקון.

ועוד משהו, מה זה בדיוק פורטים? כי הם אומרים פה שאפשר לחבר את החוטים עם "terminal cups" או שפשוט להעביר דרל חור, בשני המקרים לאטום חריצים.

ועוד משהו, נגיד אני קונה פלטת MDF. אני יכול באותו מקום גם להזמין ניסורים לפי מידות? או שאני יכול לנסר בבית איכשהו?

פורסם

לגבי השאלה של הצורה של התיבה, אין משמעות לצורה כמו שנאמר לך, אך יש חוקים מסויימים שצריך לשמור עליהם.. לדוגמא מיקום הוופר מהדפנות, ומרחק המאגנט מהדופן שמולו, וכו

(זה בתנאי שלא תצליח למצוא קנוייה, או שתהייה מעוניין להכין אחת)

לגבי מה שכתוב בחוברת אין לזה משמעות. תיבה פתוחה זאת תיבה עם פורט, צינור.

אין זה אומר שהדפנות שלה או הטרמינל שלה לא יהיו אטומים עם סיליקון וכדומה

בכל אפן אם החוברת לא דיברה על PORTED או VENTED, אני מנחש שאכן דיברו על סגורה.

ואכן כן, בדרך כלל נגריות שמוכרות MDF גם עושות חיתוכים, לפעמים אפילו בחינם אם נרכש אצלהם. תברר מחיר מראש..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
לאפריל טקלין צריכות להיות תיבות מוכנות שמתאימות לקיקרים, דבר איתם. אם אין להם אז תשאל באוטופארט אולי במקרה יש להם גם תיבה שמתאימה.

אתה יכול בבקשה להיות קצת יותר ספציפי לגבי כתובות וטלפונים של המקומות האילה? יש לציין שלא מצאתי כלום בחיפוש.

פורסם

אוקיי, הלכתי אליהם והם דורשים 450 שקל על תיבה...

השאלה היא, האם מנסיונכם אפשר למצוא תיבה אטומה פשוטה 10 אינטש בפחות כסף? או שאם אני לא רוצה להוציא על זה מעל 400 שקל הפיתרון היחידי שלי הוא לבנות?

פורסם

אני משוכנע שתוכל למצוא בפחות, אך הרעיון של הבניה אני לא משוכנע שיצא לך יותר זול, ואם כן לא משמעותית

אני אומנם בניתי שני תיבות, אז פחות או יותר שילמתי 400 שקל אני מאמין

אבל זה משום שהכל עבודת יד שלי, ועם כל הכלים זמינים.

ה400 שקל זה נטו חומרים ללא שום כלים, לדוגמא מסוריות וכדומה, סיליקון, סיכות, פלאגים, כבלים, וכו, שזה כמובן עולה קצת כסף..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אחי הוא אמר שהוא צריך תיבה אטומה, בשביל סאב בקוטר 10 ", זה לא בדיוק מה שיש באתר

ואני משוכנע שהנפח דיי חורג..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אחי היום סיימתי בניה של תיבה לשני סאבים 12" והכל יצא לי בסביבות 200 ש"ח, כל זאת בהנחה שיש לך את הכלים ואת החומרים הבסיסים כבר בבית.

:king:

פורסם
אחי היום סיימתי בניה של תיבה לשני סאבים 12" והכל יצא לי בסביבות 200 ש"ח, כל זאת בהנחה שיש לך את הכלים ואת החומרים הבסיסים כבר בבית.

בינתיים אני כנראה אבנה את זה אצל נגריה של אבא של חבר ואני אשלם רק על החומרים. נראה אם זה ייצא לפועל.

אני מנצל את השירשור לשאלה נוספת.

בינתיים המערכת שלי מורכבת ממגבר רוקפורד p4004 והסאב שיעבוד עליו. עם שני הערוצים האחרים של המגבר אני רוצה להגביר שני קומפוננטים שישבו בדלתות. אני צריך המלצה מכם לשני קומפוננטים שיתאימו ושיעלו בסביבות 400-500 שקל. אפשר להציע גם אפשרויות לקניה בחנויות או מיד שניה.

אני רוצה בנוסף גם למצוא HU, כנראה יד שניה בעוד 500 שקל כך שסך הכל אני אצטרך לסיים את המערכת הזאת עם עוד 1000 שקל בערך ואז לגמור אם זה.

אחרי שני הדברים האילה אפשר לקרוא למערכת גמורה? זאת נראית לכם שאיפה הגיונית?

• תוכן חדש...