Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(עזרה לגבי) נהג חדש חסר בטחון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, רציתי לשאול את המנוסים,יש לי חבר בחור בן 17 חסר בטחון בכלליות נהג חדש, וכל שכן שיהיה חסר בטחון בנהיגה, לא שולט טוב ברכב, גם בנסיעה עירונית איטית של 50 קמ"ש מתקשה לשלוט ברכב טוב, והתוצאות לא איחרו לבוא, היום עבר תאונה קלה, איני יודע באשמת מי ואם זה קשור ליכולות הנהיגה שלו, נסע בשמאל ורכב מהימין נטה לנתיב שלו בחדות ללא איתות והוא עצר בחזקה ואוטובוס נכנס בו מאחור.

רציתי לשאול איך בחור כזה יכול להשתפשף בנהיגה בצורה בטוחה ולקבל בטחון, הוא עבר הרבה שיעורי נהיגה ובכל זאת זהו המצב, האם קורס נהיגה מתקדמת יעזור?ובשלב כזה, זה אפקטיבי?(הוא עדיין בתקופת המלווה.

אשמח לעצת טובות ועזרה, תודה.

פורסם

חוסר בטחון זה דבר ידוע אצל נהגים חדשים, בדיוק בשביל זה יש את תקופת המלווה.

אין מנוס מלהשתפשף ולאט לאט לצבור את הבטחון על הכביש, אני רק מקווה שזה יהיה עם מינימום נזקים לעצמו ולסביבה.

קורס נהיגה מתקדמת לא יעזור פה לדעתי, זה כמו לנסות ללמוד לרוץ לפני שאתה יודע ללכת.

פורסם

דבר ראשון, לפי תיאורך, נהג האוטובוס הוא האשם בתאונה, כי כנראה שלא שמר מרחק מספיק.

בקשר להעלאת ביטחון, אין תרופת פלא, נטו להתאמן, עוד ועוד ועוד, וכשיסיים וירגיש מוכן, שיתאמן עוד קצת.

בסוף, גם בנהיגה כמו בהרבה דברים, נסיון הוא המורה הטוב ביותר.

אמליץ להתחיל לנהוג בשעות פחות עמוסות, או אם הבעיה רצינית מאוד, אז אפילו במגרש חנייה כלשהוא, ואז לאט לאט לעבור למקומות יותר גדושים בכלי רכב.

שיהיה בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפי התיאור שלך הוא בכלל לא אשם. נכנסו לו לנתיב וגם לא שמרו ממנו מרחק מאחור. בקיצור, לנהוג כמה שיותר על מנת לצבור ניסיון ואולי אפילו לקחת קורס נהיגה מתקדמת על מנת לראות/להבין שרכב לא נושך אם יודעים מה עושים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

חשוב מאוד - אם הרכ שלו שמיש - לקחת אותו לסיבוב עוד היום!! אם הוא לא ינהג היום הוא עלול לאבד את בטחונו העצמי לזמן רב, אולי לתמיד, וחבל.

נסיון בנהיגה מצטבר רק עם הקילומטרים שאדם נוהג, אז הבחור צריך לשבתמאחורי ההגה ולנהוג. אם לאחר 3 חודשים עדיין אינ בטוח בעצמו שמשיך לנהוג עם מלווה עוד קצת, באיזה שהוא שלב הוא יבין שהוא חייב להיות עצמאי ולצאת לדרך לבדו.

שיהיה בהצלחה!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מלווה טוב, סבלני ושיודע לנהוג ולהגיב במצבי לחץ, עוזר המון. עוד יותר טוב אם מכיר היטב את הכבישים באיזור.

מעבר לזה, אולי דווקא קורס נהיגה מתקדמת יעזור - אם הוא ידע איך לשלוט על הרכב במצבי קיצון, מצבי ביניים יהיו הרבה יותר קלים לשליטה עבורו.

אם הייתם מאיזור חיפה הייתי מנדב עצמי למלווה בכיף.

ואני מסכים לחלוטין עם ספריאל, צאו לסיבוב דחוף. סתם קח אותו לקניון לברד, לא יודע מה, רק שינהג קצת.

כשעברתי את הטוטל שלי עם המריאה, לא יכלתי (לא רציתי) לנהוג במשך שבועיים!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קרוס נהיגה מתקדמת יעזור. שמה הוא ילמד איך לשלוט ברכב. תנוחת נהיגה נכונה, איך להחזיק הגה, איך לכוון מראות, תרגול של בלימות חירום וכו' וכו'. כל אלה מרכבי נהיגה בסיסיים שלא לומדים בשיעורי נהיגה לצערנו.

פורסם

תודה רבה לכם על העצות והעזרה, הוא באמת בתחילת דרכו וננסה לשפשף אותו אותו קצת על הכביש, ובהמשך אפילו קורס נשמע, תודה רבה לכם

פורסם

רציתי עוד לשאול האם יעזור לעניין השליטה ברכב ועירנות לשמירת נתיבים וטכניקה קצת,האם יעזור לזה סימולטור במחשב עם הגה?ואם כן איזה?

פורסם

לא ממש משנה איזה אבל כדאי שהוא ינהג במהירויות שמדמות מהירות אמיתית.

הוא לא צריך לעשות יותר מדי סיבובים מהירים אלא ללמוד באמת איך לשלוט על הגה.

זה לא תחליף להדרכה כמו שצריך! אבל זה יכול לעזור.

פורסם

נהיגה מתקדמת יכולה לעזור לדעתי, אומנם יש הבדל בין התנהלות בתנועה לבין שליטה במגרש ריק, אבל עדיין אחרי שאתה "משתולל" הרבה תחת איבודי אחיזה, מהירויות וכו', הנהיגה תבוא יותר ב"איזי". ובמקרה הזה הוא יכל היה לבדוק מראות יותר תדיר אם הוא היה מרגיש קליל ורגוע יותר ולדעת להגיב אחרת לדוגמא.

פורסם

למען אמת היה לי מקרה דומה עם אשתי, מהתחלה זה היה ממש לחץ מתורף, עצבים, ואחר הכל בכי... אבל החלנו בנסיות לעבודה, קניות, הורים/חברים - בתוך עיר, ולאחר כמעת שנה וחצי עברנו לנסיות יותר ארוכות... זה רק זמן, מלווה טוב, והכי חשוב - פירגון ועבודה על הטעויות...

פורסם
נהיגה מתקדמת יכולה לעזור לדעתי, אומנם יש הבדל בין התנהלות בתנועה לבין שליטה במגרש ריק, אבל עדיין אחרי שאתה "משתולל" הרבה תחת איבודי אחיזה, מהירויות וכו', הנהיגה תבוא יותר ב"איזי".

אין קשר בין שליטה ברכב לבין התנהלות בתנועה. לכן, אני לא מבין למה "קורס נהיגה מתקדמת" חייב לעסוק ב"איבודי אחיזה ומהירויות" כשהוא יכול לעשות בנושאים של נהיגה יומיומית - מעיין שיעור נהיגה "למתקדמים." יש כבר הרבה קורסים כאלו. למה לא? קורס הזה יכול להועיל לפותח השרשור הרבה יותר מקורס מגרש של בלימות והחלקות.

קורס נהיגה שמתמקד בשליטה במגבלות האחיזה הוא חוויתי אבל אלא אם כן הוא מאוד ארוך ויסודי - הוא בדרך כלל לא יעיל אלא רק "כיפי." אבל לא כל מה שכיפי לתרגל באמת עוזר או מונע התנגשויות...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אין קשר בין שליטה ברכב לבין התנהלות בתנועה. לכן, אני לא מבין למה "קורס נהיגה מתקדמת" חייב לעסוק ב"איבודי אחיזה ומהירויות" כשהוא יכול לעשות בנושאים של נהיגה יומיומית - מעיין שיעור נהיגה "למתקדמים." יש כבר הרבה קורסים כאלו. למה לא? קורס הזה יכול להועיל לפותח השרשור הרבה יותר מקורס מגרש של בלימות והחלקות.

קורס נהיגה שמתמקד בשליטה במגבלות האחיזה הוא חוויתי אבל אלא אם כן הוא מאוד ארוך ויסודי - הוא בדרך כלל לא יעיל אלא רק "כיפי." אבל לא כל מה שכיפי לתרגל באמת עוזר או מונע התנגשויות...

על איזה קורס אתה מדבר?איפה אפשר לקבל פרטים לגבי קורס כזה?לא שמעתי עדיין על כזה דבר.

תודה לכולם

• תוכן חדש...