Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיברקלאב!

פיברקלאב
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וואוו! כל הכבוד! לא סתם מבצע סבתא, מבצע סבתא-זפטה... קבלו ח"ח! מחכה לראות אותה במציאות (ואם אפשר סיבוב, אחרי עשרים שנה שלא נהגתי על אחת כזו - שהייתה הראשונה שלי - עוד יותר טוב!).

הסיבוב בדרך השני חורק :)

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

• תגובות 1.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הסיבוב בדרך השני חורק :)

אתה לא מפחיד אותי. על האוטו הזה למדתי לנהוג עם דאבל קלאץ וגז בינים. אומנם עברו למעלה מעשרים שנה, אבל לא שכחתי את השיטה...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
בניגוד לטנדר סוסיתא 12 הזה (בעצם, סוסיתא 15) המופיע כאן למעלה, יש טנדרים שגורלם לא שפר...

מעשה שהיה, כך היה. רענן ואנוכי נסענו היום לדרום, כאשר לפנינו כמה משימות (יש בשורות טובות, יש בשורות לא טובות, פרטים - בשבוע הבא). בין לבין, בשיחת חולין על כלבים דווקא (עוד אהבה משותפת של שנינו), מסתבר לנו ששנינו מכירים ממש טוב מאלפת כלבים שגרה באזור. אז החלטנו לעשות עיקוף ולבקר אותה, כי נזכרתי שבחצר הסמוכה לביתה, ראיתי פעם טנדר סוסיתא במצב סופני למדי, אבל טוב לחלקים.

אז הגענו לאזור ו... הטנדר לא במקום. במקומו, מטע זיתים. באסה, אמרתי, הלך הטנדר. באמת הלך, אמר רענן והצביע על ערמה של חלקי פיבר שבורים, זה מה שנשאר ממנו. כמעט והתקפלנו משם מאוכזבים, אבל לפתע ראינו אותו. ואת האמת, כמעט והתאכזבנו יותר. אם לפני כשנה, כשראיתי אותו בפעם הראשונה, הוא היה במצב סופני, אז עכשיו הוא באמת היה הרוס לגמרי. ואנדליזם לשמו. אבל גם במצבו-הוא, עוד אפשר להציל ממנו כמה דברים, בעיקר חלקי מתלים וסרן אחורי, מנגנוני דלתות וכדומה.

אז הנה הכלה, אנו מנסים לאתר את הבעלים ולראות עם יסכים לשחרר את "האוצר" שלו. אם מישהו מבעלי הטנדרים הקיימים כאן רוצה להרים את הכפפה, לקחת את השאריות מהמקום ולנסות להציל מה שניתן להציל - בבקשה.

איך הטנדר יכול להגיע למצב כזה?? הוא עבר תאונה לדעתך??

זה לא הסוסיתא הראשונה שאני רואה שהטמבון שלה הוחלף לטמבון של פורד אסקורט.

לא פלא שאני מחפש בחנויות טמבון קדמי וכולם אומרים שיש להם רק אחורי :?

פורסם
מצטער על איכות התמונות צולם בטלפון

ומקבץ אחרון להיום וכל זה ביום אחד

ו המשךךךךךךךךךךךךךךךך יבוא

כל הכבוד החזרת עטרה ליושנה,לפי דעתי היה מתאים לה איזה

ג׳אנט "minlite "15 רחב שהיה מקנה לה מראה קרבי ביותר. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
אני מת להציל סוסיתא כמו זו לשיפוץ עם מנוע פורד, אם יש מידע אשמח לשמוע.

אופיר, איזה סוסיתא עם מנוע פורד אתה רוצה? סוסיתא 12 משנות השישים, או רום כרמל 1300 מסוף שנות השבעים? מכונית בגרסת סדאן או טנדר?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
מחר אני יצלם את הרכבים באשקלון ...

יש לך חוב קטן לפיברקלאב. ואתה לא רוצה להיות חייב לפיברקלאב... :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אריה,בוא נעשה קצת סדר במגוון הדעות.

לגבי רוחב הסרן האחורי מספר הבהרות.

לפי מפרט אורדן תעשיות בע"מ (מפעלי רום כרמל) טירת הכרמל :

"החל משנת יצור 1979 הורכב סרן אחורי רחב יותר בדגמים-

פרטי דו שימושי (מסחרית סגורה,סטיישן) ומשאית רגילה (טנדר).

לשם זיהוי הסרן הרחב הוטבעה האות P בצד הימני של מספר השילדה".

לפי מפרט אוטוקרס:

יש התייחסות רק ליחסי העברה סרן אטי יותר לטנדר,ומהיר יותר לסטיישן ,מסחרית וכרמל.

שבת שלום אריק

אריק, נראה שלפי הצילום המצ"ב, מסתבר שככל הנראה המידע שברשותך אינו מדויק לחלוטין. בטנדר הזה, אקס-לוחם בצה"ל, שנת 1973, גם מוטבעת על השלדה האות P. אנסה לזכור מחר ולראות באם גם בטנדר אשר ברשותי יש את הספרה הזו בסמוך למספר השלדה.

און ,צרפתי מפת הגעה.

אריק

נהדר! מה שמעניין אותי במיוחד הוא אולם היצור. זה היה החלום שלי בתור ילד להגיע ולצפות במפעל ההרכבה הזה ועד שאזרתי עוז לבקש - כבר נסגר המפעל. אז עכשיו אני מפצה את עצמי ביצור עצמי של הטנדר שלי... :wink:

איך הטנדר יכול להגיע למצב כזה?? הוא עבר תאונה לדעתך??

זה לא הסוסיתא הראשונה שאני רואה שהטמבון שלה הוחלף לטמבון של פורד אסקורט.

לא פלא שאני מחפש בחנויות טמבון קדמי וכולם אומרים שיש להם רק אחורי :?

הטנדר הזה לא הגיע למצב הזה כתוצאה מתאונה, אלא כתוצאה מוונדליזם טהור. בפעם האחרונה שראיתי אותו הוא היה עם גג שלם. ולגבי הפגוש - מעניין לדעת! ומעניין מדוע היה קל או פשוט יותר להתאים פגוש של אסקורט על פני פגוש מקורי.

תמונה.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אריק, נראה שלפי הצילום המצ"ב, מסתבר שככל הנראה המידע שברשותך אינו מדויק לחלוטין. בטנדר הזה, אקס-לוחם בצה"ל, שנת 1973, גם מוטבעת על השלדה האות P.

לגבי הטבעת האות P במספרי השלדה של אוטוקרס ורום כרמל הסיכום פשוט. האות הוטבעה רק ואך ורק בטנדרים מדגמי 1971 עד 1975. מצד שמאל, אגב...

דוגמה - P34 1234

פענוח - טנדר, 1300 סמ"ק (מכאן ה- 3), דגם 1974 (מכאן ה-4). מס"ד 1234 למוצרי אוטוקרס (רק פיברגלאס!) מאז תחילת דגם 1972.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם
לגבי הטבעת האות P במספרי השלדה של אוטוקרס ורום כרמל הסיכום פשוט. האות הוטבעה רק ואך ורק בטנדרים מדגמי 1971 עד 1975. מצד שמאל, אגב...

דוגמה - P34 1234

פענוח - טנדר, 1300 סמ"ק (מכאן ה- 3), דגם 1974 (מכאן ה-4). מס"ד 1234 למוצרי אוטוקרס (רק פיברגלאס!) מאז תחילת דגם 1972.

אז ה-P בשביל פיק-אפ... ככל הידוע לי לא היו שינויים בין השלדות של הגרסאות השונות, אז מדוע הסימון המיוחד? האם באמת בגלל היותו מצויד בסרן אחורי רחב (או יחס העברה מופחת)? זכור לי שראיתי באיזה פרסום ישן בארכיון שלך על כך שבלחץ משרד התחבורה (או הטכניון - לא זוכר) סרן רחב יותר ברום כרמל טנדר. האם היה כזה גם בסוסיתא טנדר?

או שבעצם ההתייחסות לדרישה נגעה למוט המייצב... לא זוכר... :oops:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אז ה-P בשביל פיק-אפ... ככל הידוע לי לא היו שינויים בין השלדות של הגרסאות השונות, אז מדוע הסימון המיוחד? האם באמת בגלל היותו מצויד בסרן אחורי רחב (או יחס העברה מופחת)? זכור לי שראיתי באיזה פרסום ישן בארכיון שלך על כך שבלחץ משרד התחבורה (או הטכניון - לא זוכר) סרן רחב יותר ברום כרמל טנדר. האם היה כזה גם בסוסיתא טנדר?

נתחיל מהסוף. הדרישה אכן נגעה למוט מייצב.

לגבי הקצאת המספרים הסידוריים באוטוקרס: אם לשפוט לפי תכיפות ההחלפה שלה, אפשר לחשוב שמדובר ביצרן של עשרה קווי מוצרים שונים, לפחות. הם עדכנו ב- 1967, ואח"כ ב- 1971 ושוב ב- 1976 (טוב, זה כבר רום כרמל).

בפועל, החל בקיץ 1971 סימנה האות הראשונה את קוד המרכב, לפי המפתח הבא:

P - Pick-up

S - Station Wagon

V - Van

D - Carmel Ducas (דוכס, אבל להערכתי דווקא שריד לסימון מוקדם יותר של הכרמל כ- D)

מאחר וברור שלסטיישן ולמסחרית היתה אותה שלדה ממש (ובעצם, גם ואריאנט קל של אותו המרכב), הסימן התייחס למרכב. כל שינוי שהוא בשלדה, אם היה כזה, לא בא לידי ביטוי כאן.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

און ויוחאי היקרים

לגבי האות P המצורפת למספר השילדה.

כל מה שכתבתי מתבסס על מפרט טכני של אורדן תעשיות (מפעלי רום כרמל),המצורף כאן.

בברכה אריק

scan0001.jpg

פורסם
און ויוחאי היקרים

לגבי האות P המצורפת למספר השילדה.

כל מה שכתבתי מתבסס על מפרט טכני של אורדן תעשיות (מפעלי רום כרמל),המצורף כאן.

בברכה אריק

הנייר נפלא (תביא עוד)!

לגבי סימון במספר השלדה (להבדיל מסימון הסרן עצמו) - לא ראיתי מעולם כזה, בעשרות רומים שבדקתי מקרוב (או ברישומי משרד התחבורה, לצורך העניין). כוונה יכול להיות שהיתה כאן, אבל סימון בפועל?

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם
הנייר נפלא (תביא עוד)!

לגבי סימון במספר השלדה (להבדיל מסימון הסרן עצמו) - לא ראיתי מעולם כזה, בעשרות רומים שבדקתי מקרוב (או ברישומי משרד התחבורה, לצורך העניין). כוונה יכול להיות שהיתה כאן, אבל סימון בפועל?

יש לי שני טנדרים מודל 1980. לרענן יש סטיישן אחת מודל 1981. בשתיהן, לפי המסמך הזה, היה צריך להופיע האות P מימין למספר השלדה, נכון? מחר נבדוק!

ואריק, אני עם יוחאי: תביא עוד!

יש לך?

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יוחאי שלום רב

לפי התמונה של מספר השלדה שאון צרף מופיעה האות P בצד השמאלי של מספר השלדה. לעומת זאת המסמך שצרפתי מתייחס לצד הימני של מספר השלדה.

יכול להיות שכולנו צודקים:beerchug:

בברכה אריק

פורסם
יוחאי שלום רב

לפי התמונה של מספר השלדה שאון צרף מופיעה האות P בצד השמאלי של מספר השלדה. לעומת זאת המסמך שצרפתי מתייחס לצד הימני של מספר השלדה.

יכול להיות שכולנו צודקים:beerchug:

בברכה אריק

השאלה היא האם אורדן צדקו...

התמונה שאון צירף מתייחסת לדגם 1971-75. כאן אין הפתעות. המסמך שצירפת לא חל כמובן על מסחריות אלו.

לגבי הרומים, כאמור, מעולם לא ראיתי אות כלשהי מימין, ודאי שלא P, אבל נחכה לבדיקה נוספת.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

• תוכן חדש...