Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז קנית מצלמה מקצועיתDSLR 18 MP,עדשות ותיק מגניב ואפילו כרטיס זכון גדול .

400 קליקים ראשונים אתה לא דופק חשבון ומצלם ב RAW.

כשהגיע הגיע הזמן להעביר למחשב לגיבוי\שיפוץ אתה מגלה שאין לך את האפליקציה הנכונה ,וזו שהגיעה עם המצלמה לא מספקת....

אז אני מחפש את האפליקציה שתעזור לי גם לעשות סדר בתמונות (יש מעל 40 גיגה), גם שתייצר WATERMARK איכותיים(כלומר ללא שינוי המקור),וגם תעזור לי לשפץ ואפקטים ושלא תהיה מסובכת(על PHOTOSHOP אני בכלל לא רוצה לחשוב).

אני כרגע עובד עם PICASA שהיא כרגע ALL ROUNDER מעולה , ניסיתי גם LIGHTROOM4 , לא סגור לגביה בכלל - חביבה +.

GIMP מסובכת מידי ואיטית להחריד וכל מיני כאלה עם שמות ללא אבא בכלל לא נכנסות אליי למחשב.

צלמים חובבים + עם איזו אפליקציה אתם משתמשים?

תודה :)

פורסם

תלוי עד כמה עמוק אתה רוצה להכנס לזה.

הלייטרום היא למעשה פוטושופ לייט, אם אתה מחפש את התוכנה שתוציא לך תמונה טובה בהכי פחות התעסקויות.

אם אתה רוצה טיפה יותר שליטה יש לך את dxo.

פורסם

RoyCo, קנית קנון 650D?

אמור להיות דיסק עם DPP - אחל'ה תוכנה שאפשר לעשות בה לא מאט עם RAW.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

600D - עדשות קיט .18-55IS , 55-250IS

ואני מסכים , האפליקציה המקורית סבירה+ אבל מאוד לא אינטואטיבית וקשה לי להתרגל אליה.

שצילמתי בפילם לפני 20 שנה לא היו את הבעיות האלה :)

פורסם

אחד החסרונות היחידים שנתקלתי בהם בLightroom 4 (לעומת התוכנה שהגיעה עם הניקון), הוא בעניין האינטרפולציה לJPG של הRAW.

במצלמה עצמה רואים את התמונה אחרי אינרפולציה מסויימת לJPG, כמו גם בתוכנה של ניקון. (התוצאה זהה)

בLightroom מקבלים את התמונה AS IS, ללא שום שינויים = RAW פשוטו כמשמעו.

מי ששם לב, ניתן לראות למספר שניות את התוצאה כמו במצלמה, ואז מקבלים את הRAW הנקי.

צריך להתרגל לזה, או לצלם בJPG.

פורסם

יש המון תוכנות, ואין כמו לייטרום. מצויינת הן לעבודה בסיסית מהירה והן ל"אפקטים" ופעולות מיוחדות. צריך להכיר קצת את הממשק והאפשרויות הכמעט אינסופיות, והאמת שזה די אינטואיטיבי.

ניתן בהחלט להחיל סט של הגדרות בסיס בשלב הייבוא, כך שהתמונה תיראה מאוד קרובה ל-Jpeg שיוצא מהמצלמה. תתחיל בבחירת הפרופיל של ניקון (Camera Calibration) שמוגדר אצלך במצלמה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מכיר -עובדת מצויין חוץ מהעובדה הפשוטה שהיא לא תומכת ב RAW...

בעניין הספציפי הזה לLR4 ולוכנה של CANON יש יתרון קל.

תודה בכל אופן על התשובות , כנראה שאראה לאיזו רמה אני מעוניין להגיע בשינוי התמונות ואז אחליט.

:)

פורסם

אני מדבר על הפרו.

לגבי התצוגה יש בלייטרום פרופילים שאפשר לערוך ולשנות כמעט כל דבר במראה של התמונה

פורסם

ללא ספק הלייטרום היא בחירה מעולה!

ואם בעתיד תחליט לעבוד גם עם פוטושופ - אז הלייטרום (שנקראת גם פוטושופ לייטרום) יודעת לעבוד בשילוב יחד עם פוטושופ.

לדוגמא בתפריטים של הלייטרום יש הפניה ישירה לבניית HDR או פנורמה באמצעות הפוטושופ, ואז כשיוצאים מהפוטושופ ושומרים את התמונה, התוצאה הסופית נשמרת בתיקיית המקור של הגלריה מלייטרום, וגם מצטרפת לרשימת התמונות.

בקיצור סופר נוח וסופר יעיל!

אם תחליט להשקיע קצת יותר - יש כמה קורסי וידאו מאוד טובים שיעשו פלאים ליכולות השליטה שלך בתוכנה!

בקיצור - ללא ספק שווה להשקיע בללמוד את הלייטרום!

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...