Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני חדש בפורום הזה ובכלל בנושא נהיגה.

מעוניין לקנות רכב.מתלבט בין רכב חדש לישן. (יד 2 וכד').

לציין כי אני עדיין בתקופה של מלווה.(של ה-3 חודשים ראשוניים).אם נעזוב לרגע שיקול כלכלי,חלק הציעו לי לא לקנות רכב חדש כי אני צריך כאילו ללמוד על הרכב קצת איך לנהוג וכד' ושכל פגיעה קטנה יש סיכויים גדולים שזה יקרה בהתחלה בגלל חוסר ניסיון.

אני מנסה להקשיב לעצמי אבל לא רוצה להיות אטום גם וללכת פרינציפ ולקנות מה שבא לי.בגדול הייתי קונה רככ חדש כי אני יכול וכי בא לי אבל לא בא לי גם לצאת בהפסד בעניין ולהתחרט.

מה נראה לכם? מצטער אם השאלה כללית אבל זה מה שאני צריך להחליט בגדול ואחרי זה לפנות לאן שצריך לפי הכיוון שאחליט.

תודה מראש.

פורסם

לדעתי חבל לבזבז כסף על רכב חדש, ובוודאי כשאתה נהג חדש.

קנה משומש בן שלוש בחצי המחיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני בעד חדש, אבל אולי לא עכשיו, אולי כשתצבור ניסיון של איזה שנה, תתקדם לרכב חדש מהניילון.

כרגע כדאי לקחת איזה רכב בן שנתיים - 3 שנים, עם בטיחות טובה, ולהנות ממנו, ללמוד עליו, אחר כך להתקדם לרכב חדש, כשתצבור ניסיון.

אני בתור נהג חדש נהגתי על רכב מ2008, כשנגמר לי הנהג חדש עברתי לרכב חדש מהניילון, לא חושב שזה משהו רע, למרות שאת הרכב הזה (מ2008) לא דפקתי אף פעם או לא עשיתי איתו תאונה (טפוטפוטפו).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני חושב שהיום , יש בנינו (כולל גם אותי ) אנשים מאוד מפונקים שאחרי שנה עם הרכב נמאס להם והם רוצים משהו אחר , מהפינוק שלהם אתה תרוויח .

אין טעם להוציא רכב חדש מהחברה - : א- יש מצב שמגיע עם מכות/תיקונים שמורידים מערכו או שמורידים לך מהמצב רוח.

ב- במידה והרכב מגיע תקול/מחלות/רכב לימון , אתה תסבול מזה כל כך.

ג- אנשים קנאיים יחד עם חוק מרפי , תצפה לונדליזם/דלתות נפתחות/עגלות סופר .

ד- ערך הרכב נופל ברגע שהתנעת את המפתח ביותר מ10 אלף שקל .

המלצה : חפש לך אוטו ששנה על הכביש תרוויח גם ממחיר נמוך משמעותית וגם מראש שקט שהאוטו כבר עבר את השנה הבתולית שלו וכל המכלולים עובדים בצורה חלקה .

זאת לפחות דעתי .

פורסם

הכל שאלה של תקציב. אם ידך משגת לרכוש רכב חדש וזה חשוב לך (ההרגשה, "לקרוע את הניילונים" וכו') – לך על זה.

תאונה / שפשוף – יכאיבו לך (בלב ובכיס...)

גם אם תקנה רכב משומש, וירידת הערך תהיה דומה (בהנחה שמדובר על רכב משומש צעיר יחסית).

זה נכון שהרבה אנשים (בעיקר הורים) עושים את השיקול של "ניתן לילד להתגלח על רכב שלא עולה הרבה, ואחרי שיצבור ניסיון נקנה לו רכב חדש יותר" אך זה נכון בעיקר פסיכולוגית.

אם הורה לא מעוניין שהילד "יצבור ניסיון" על הרכב שלו / של העבודה – הוא יבחר באופציה הכלכלית של לרכוש רכב זול יחסית.

אך כפי שפתחתי – אם יש לך את המשאבים, לך על מה שהלב שלך אומר לך.

פורסם

דיי עם הבולשיט שללקרוע ניילונים-מכוניות מגיעות בלי ניילונים!

תקנה את אותו הרכב בן שנתיים בכמעט חצי מחיר ותהנה ממנו.

או תשקיע את התקציב ברכב יותר טוב אבל עדיין יד 2-ירידת הערך תיהיה דומה אבל הרמה תהיה אחרת לגמרי(מאזדה 3 חדשה ו159 בת שנה-שנתיים).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
שמע, תמיד טוב ללכת על אוטו חדש הכי בטוח והכי טוב.

סוזוקי אלטו היא בין המכוניות הכי בטיחותיות והכי טובות ששמעתי עליהן לאחרונה-עדיף מאזדה 3 בת 3 כבר.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

קנה לך במחיר נמוך איזה משפחתית או סופר מיני ממגרש מכירה של איזה חברת ליסינג גדולה ומוכרת ו"תשתפשף" עליה בנהיגה.

חבל לעשות את כל הטעויות על רכב שהוא באמת "שלך", כלומר חדש נקי ונוצץ שאתה רצית ולא נקנה בגלל ברירת מחדל.

אחרי שנה-שנתיים תשתדרג לרכב חדש מהסוכנות או לרכב שמדבר אליך באמת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא הבנתי מה הרעיון בלשלוח אותו לקנות רכב ממגרש , השוק יד 2 רווי היום ברכבים שמורים , פשוט אין שוק . תמצא משהו יד 2 מפרטי ולא ממגרש שלך תדע מי נסע לך על האוטו או יותר נכון כמה נסעו לך על האוטו .

פורסם

השנקל שלי להתלבטות שלך.

תשקיע את התקציב המלא שלך על רכב מעניין יד שנייה, ככה תקבל רכב חדש יחסית, שנה שנתיים על הכביש, ובנינו אתה לא תרגיש הבדל בינו לרכב ״מהניילונים״.

ככה הרווחת מהמצב הדי גרוע בשוק היד שנייה וגם קיבלת רכב שהוא בכמה רמות מעל הרכב החדש שרצית לקנות.

מצב win win לפי דעתי.

במיוחד אם ידך משגת, לך על רכב עם קצת פלפל שתהנה ממנו הרבה יותר מסתם רכב חדש.

פורסם
שלום.

אני חדש בפורום הזה ובכלל בנושא נהיגה.

מעוניין לקנות רכב.מתלבט בין רכב חדש לישן. (יד 2 וכד').

לציין כי אני עדיין בתקופה של מלווה.(של ה-3 חודשים ראשוניים).אם נעזוב לרגע שיקול כלכלי,חלק הציעו לי לא לקנות רכב חדש כי אני צריך כאילו ללמוד על הרכב קצת איך לנהוג וכד' ושכל פגיעה קטנה יש סיכויים גדולים שזה יקרה בהתחלה בגלל חוסר ניסיון.

אני מנסה להקשיב לעצמי אבל לא רוצה להיות אטום גם וללכת פרינציפ ולקנות מה שבא לי.בגדול הייתי קונה רככ חדש כי אני יכול וכי בא לי אבל לא בא לי גם לצאת בהפסד בעניין ולהתחרט.

מה נראה לכם? מצטער אם השאלה כללית אבל זה מה שאני צריך להחליט בגדול ואחרי זה לפנות לאן שצריך לפי הכיוון שאחליט.

תודה מראש.

אם אתה מעריך שה"רגע" הזה בו עזבת שיקול כלכלי, יימשך עד ליום בו תמכור את האוטו, חדש יהיה יופי. אם לא, משומש. וחוסר נסיון רלבנטי לאוטו משומש בדיוק כמו לחדש. ובכלל, מרגע שנכנסת להעדר החשק לצאת ב"הפסד" עזבת את אותו "רגע" מפורסם מהמשפט הראשון ונשארנו, חראם עלינו, עם משומש.

• תוכן חדש...