Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

בשבוע האחרון אני שם לב לכך שהסטרטר (מתנע) מסתובב חלש מהרגיל בעת התנעה ראשונית כשהמנוע קר, ולאט לאט הסטרטר מסתובב מהר יותר עד שהמנוע מתניע (מתניע תמיד בניסיון הראשון). מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה? אני לא נוסע עם מזגן בכלל מכיוון שאני משתמש ברכב בבוקר מוקדם או בערב מאוחר ואז אין צורך.

מדובר על פאביה 1.6 יד ראשונה שנת 2008 עם 46K ק"מ על השעון. תודה לעונים.

פורסם

אם המצבר עדיין מקורי, תיגש לחשמלאי שיבדוק את הטעינה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גיא שלום רב !

בנוסף בדוק חיווט רופף של כבל המאורק לבלוק המנוע, ובחיבור לנעל כבל במצבר.

כנ"ל, בדוק וחזק בנוסף כבל המחובר לנעל כבל פלוס(+) במצבר

נקה קורוזיה במגעים בחיבור לקוטבי מצבר ופרק אותם במקרה הצורך נקה את קוטב המצבר מקורוזיה וגריז, והרכב חזרה!

הערה את המלצתי האחרונה, בצע רק אם אין לך ברירה, על מנת למנוע צורך באתחול מערכת האזעקה והקוגדן ברכב, וכוון תחנות ברדיו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

המצבר מקורי, לא נגעו בו מעולם ולא בשום רכיב ברכב למעט טיפולים. הכבלים מהודקים מצוין לפלוס והמינוס, אין קורוזיה כלל על הקטבים. כשאני מתניע הסטארטר מסתובב חלש מהרגיל והאור בתוך הרכב נחלש משמעותית ואפילו נכבה (אם אני מתניע כשהדלת פתוחה). הכפתורים של החלונות יצאו מאיפוס והייתי צריך להגדיר אותם מחדש (אם זה קשור).

כמה מתח צריך להיות על המצבר בבדיקה? אני מזכיר שצריך לבדוק את המצבר ולא את האלטרנטור... כמה אמפר צריך להיות שם בכלל?

פורסם

תתכונן לקניית מצבר חדש. 4 שנים זה זמן סביר להחלפה.

כדאי אולי אפילו להקדים, ולרכוש כבר עכשיו.

המצב שאתה מתאר תוך מספר ימים יכול להפך למצב, בו לא תוכל להניע את המנוע בכלל.

פורסם

המצבר שלך כבר בן 4. התופעות שאתה מתאר אופייניות למצבר שנמצא על ערש דווי.

גש לחשמלאי שיבדוק טעינה ואת מצב המצבר באמצעות מכשיר ייעודי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רכב חדש עם 46K קילומטרים לא נראה לי שיש צורך לבדוק טעינה ואת המצבר תחת עומס ולנקות קורוזיה מכיוון שלא תמצא כזו (לא יזיק).

תחליף מצבר והכול יהייה בסדר.

קיבולת המצבר וכושר התנעה רשומים על-גבי המצבר המקורי לכן קנה מצבר תואם לנתונים אלה.

איזה כייף לי :)

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה:

מאז שפתחתי את השרשור עברו 5 חודשים ולא עשיתי עם זה כלום במחשבה של "יהיה בסדר", וכעת הרכב עומד על 51K ק"מ. אתמול הרכב לא נסע כלל, והיום כשרציתי לנסוע איתו וניסיתי להתניע (בטמפ' חיצונית 8 מעלות) הסטרטר הסתובב חלש מאוד, הפסיק בנקודה מסויימת ואז הנורות בלוח שעונים התכבו כולל האור הפנימי, ואחרי שנייה הסטרטר הלך והתחזק עד שהמנוע התניע - כל הזמן הזה המפתח על מצב התנעה. לאחר התנעת המנוע חזרו האור הפנימי והנורות בלוח שעונים. לאחר נסיעה קצרה בתוך היישוב בלי אורות והתנעה חוזרת לאחר שעתיים הסטרטר נשמע כרגיל וללא כל בעיות.

המצבר יוצר בשנת 2008. שמתי לב שהוא נמצא בתוך קופסא, מישהו יודע איזה מצבר אני צריך לרכב הזה? אין מידע בספר רכב ואין מידע על המצבר. לא יודע איזה מצבר זה בכלל, לא רשום עליו כלום וזה מצבר יבש בלי טיפול. האם אני צריך לחבר גיבוי בהחלפה? כמה זמן אני יכול למשוך עם זה עוד?

תודה.

פורסם

בחורף המצבר צריך להיות בשיא הכושר להניע את המנוע כאשר הטמפ' בחוץ נמוכה כלומר טעון ב-100 אחוז.

אולי הרכב לא נוסע מספיק קילומטרים בכדי להטעין את המצבר למקסימום SOC.

כול הפרטים של המצבר מופיעים על מדבקה המודבקת על המצבר.

פורסם

הרכב נסע בפעם האחרונה לפני כיבוי מנוע מעל 60 ק"מ, נח יום וחצי ואח"כ בקושי התניע. היום בבוקר צילמתי סרטון של ההתנעה ושומעים הכל, אבל לא יודע לאיפה להעלות אותו.

בכל מקרה על המצבר יש מלא פיוזים, לפיכך אין לי גישה לחלק העליון של המצבר (נתונים טכניים, תאריך מדוייק). אני מעריך שיוצר בתחילת 2008, מכיוון שבתוך הרכב מדבקות עם סמל פולקסווגן עם תאריך ייצור של פברואר-מרץ 2008, אז המצבר גם משהו כזה.

בנוסף לכך, המצבר מונח בתוך קופסה ואי אפשר להתקין איזה מצבר שרוצים, זה לא כמו בפיאטים שהיו לי פעם.

פורסם

מידות המצבר שלך הם די נפוצות וסטנדרטיות ברכבי קונצרן VAG.

242X190X175 מילימטר.

אני ממליץ לך על מצבר תוצרת וורטא או בוש בעל קיבולת 60AH וכושר התנעה של 540CCA.

לשם פירוק המצבר אכן צריך להשקיע קצת זמן ולפרק את הקונקטורים של המצבר ולאחר מכן למשוך כלפי מעלה את הכיסוי.

באחד הצדדים של המצבר קיים בורג בודד שמחזיק את המצבר במקומו.

* האם בדקת את מצב עינית הקסם שנמצאת בחלק העליון של המצבר ?

פורסם
והיום כשרציתי לנסוע איתו וניסיתי להתניע (בטמפ' חיצונית 8 מעלות) הסטרטר הסתובב חלש מאוד, הפסיק בנקודה מסויימת ואז הנורות בלוח שעונים התכבו כולל האור הפנימי, ואחרי שנייה הסטרטר הלך והתחזק עד שהמנוע התניע - ...... כמה זמן אני יכול למשוך עם זה עוד?

.....

עד שלא יניע בכלל.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

2008 תהיה מרוצה

לפי הסיפור הבעיה היא אך ורק במצבר ורק במצבר

החלף אותו ואל תחשוב פעמים

התנעה עם כבלים לא נכונה עלולה לגרום לך נזק

במקור המצבר הוא 50a ניתן להרכיב גם 55a פלוס ימין

גיבוי נכון לעשות

בהצלחה

קובי

פורסם
2008 תהיה מרוצה

לפי הסיפור הבעיה היא אך ורק במצבר ורק במצבר

החלף אותו ואל תחשוב פעמים

התנעה עם כבלים לא נכונה עלולה לגרום לך נזק

במקור המצבר הוא 50a ניתן להרכיב גם 55a פלוס ימין

גיבוי נכון לעשות

בהצלחה

קובי

הפרמטר החשוב הנוסף הינו כושר התנעה, רצוי כמה שיותר לכן אני ממליץ על מצבר עם כושר התנעה של לפחות 480CCA.

• תוכן חדש...